ÉLETMÓD

Egy madzag is elég a laposabb és feszesebb hashoz

Dívány 2015. április 11., szombat 15:55

Ha megkérdeznek valakit, hogy melyik testrészével nem elégedett, akkor a legtöbben valószínűleg a hasukat mondják. A lapos, kockás és vagy feszes hashoz a megfelelő gyakorlatok mellett az étkezésre is oda kell figyelni, ez nem titok. Sammy Margo gyógytornász szerint azonban van egy egyszerűbb módszer is azok számára, akik időhiányban szenvednek - írja a Daily Mail. Nem, természetesen nem a különböző csodagyógyszerekre gondolt, és a megoldás tényleg pofonegyszerű, csak egy megfelelő méretű madzagra van szüksége. 

De nézzük a részleteket: először is húzza be a hasát amennyire csak tudja, majd félig engedje vissza, és kösse magát körbe a zsinórral, úgy, hogy ha egy kicsit is elengedi magát, feszüljön. Margo szerint ezt bármilyen hétköznapi tevékenység viselheti a madzagot, akkor is ha sétál, az irodában ül vagy éppen otthon tesz-vesz.

És meddig kell viselni? Ameddig csak bírja - állítja a szakértő. Hozzátette, a madzagos megoldással nemcsak a hasunk és úgy általában a törzs- vagyis core izmaink lesznek megdolgoztatva, hanem a tartásunk is szebb lesz. A megfelelő tartás pedig nemcsak a gerincünk miatt fontos, de egyenes háttal sokkal soványabbnak tűnünk, mert nem dülled ki a hasunk, és persze magabiztosabbnak is tűnünk.

Még nincs vége! Új-zélandi kutatók szerint a rossz tartás miatt depressziósabbnak, dühösebbnek érezhetjük magunkat, a libidóra is rossz hatással van. Sőt, ha valaki nem húzza ki magát rendesen, sokkal csúnyábban beszél, magába fordul, és a diákok között is jobban teljesítenek azok, akik odafigyelnek a helyes testtartásra. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

5 dolog, amit betéve kell tudni a napozásról

Becca 2015. április 11., szombat 14:53

Végre itt a jó idő, előkerülnek a napszemüvegek, és a fanatikusok már rohannak is a Margitszigetre, hogy egy kis színük legyen. Dr. Ujfaludi Adrienn bőrgyógyász segítségével ön is felfrissítheti tudását, mielőtt barnulni indulna. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így maradhat formában a 20-as, a 30-as és a 40-es éveiben

Toma 2015. április 10., péntek 16:15

Idővel mindenki szembesül a csúf igazsággal, miszerint egy bizonyos koron felül lényegesen nehezebb megőrizni a formánkat. Hogy mi ennek az oka? Lássuk szép sorjában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzés után nincs is egészségesebb, mint egy jó hamburger! Tényleg.

LS 2015. április 10., péntek 11:26

Nem fogják elhinni, mit derítettek ki kedvenc tudósaink: állításuk szerint a hamburger és a chips ugyanolyan jók edzés után, mint az étrend-kiegészítők – írja a Daily Mail. A glikogén szintje ugyanis magasabb maradt  a pihenés alatt, ha gyorskaját ettek a vizsgálat alanyai, mintha csak a ilyenkor megszokott étrendkiegészítőket fogyasztottak volna.

Az International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism lapban megjelent kutatást a Montanai Egyetem egyik végzős diákja, Michael Cramer publikálta. A kísérlethez 11 atlétát kértek fel, akik edzés előtt 12 órával már nem ehettek, majd egy 90 perces erőnléti órán kellett részt venniük. Az edzés után egy részük süteményt és rösztiburgonyát kapott, két óra múlva pedig hamburgert, sült krumplit és kólát fogyasztottak el.

shutterstock 72485902
 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mozgóképekkel segítik a helyes tornát

mzd 2015. április 9., csütörtök 19:43

Ha azt akarjuk, hogy egy gyakorlat hatásos legyen és minél kisebb legyen a sérülés veszélye, ügyelni kell arra, hogy minden mozdulatunk helyes legyen. Misha Petrick  moszkvai művész az orosz The Village számára készítette is egy GIF-sorozatot, ami segíthet ebben. A mozgóképeken azt láthatjuk, miként kell például guggolni. A legjobb az egészben az, hogy nem kell több Youtube-videót betöltenünk ahhoz, hogy lássuk, mit hogyan is kell csinálni. A lenti képen megnézheti a művész egyik alkotását, a sorozat többi részét pedig itt lesheti meg.

Edzőterem teszt: Fitness 5 and Gym

etelka 2015. április 9., csütörtök 09:49

Legújabb  sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: hetente legalább háromszor mozgok, emellett igyekszem a hétvégén bringázni vagy kirándulni. Személyi edzővel vagy csoportosan egyaránt mozgok, főleg a TRX, a CrossFit és társai hoznak lázba. Egyáltalán nem vagyok profi, sőt, de igyekszem a rendszeres mozgást beilleszteni újra az életembe, egy hosszú kihagyás után. Az általunk tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

A Fitness 5 and Gym Békásmegyer egy szomorú épületében található. Az egykor szebb napokat látott autópláza tulajdonosának cége bedőlt, az épület kiürült. Az egykori edzőterem helyére költözött be a Fitness 5, amely egy egész szintet lefed. A magányos épület emeletéről nézhetjük a békási panelsort vagy a McDonald's-ot, hogy megfogadjuk, oda soha többet, miután egy óra futással is csak egy fél Big Mac ment le.

Az épület előtt és mögött egyaránt le lehet parkolni, az első rész általában tele van. Szombaton, ami itt hagyomnáyosan piacnap, nem érdemes elöl próbálkozni, a lakótelep ilyenkor megtelik. A tök üres épület harmadik emeletén van a terem, ahol a recepciós lányok egykedvű udvariassággal fogadják a vendéget. Személyesség, kedveskedés itt nincs, de a kiszolgálás korrekt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hat tipp tavaszi és nyári virágleshez Kámtól Tokióig

travelo 2015. április 8., szerda 11:14

Három belföldi és három külföldi virágnéző helyet mutatunk: van, ahová már igyekeznie kell, ha a legszebb látványt szeretné elcsípni. De bőven vannak olyan helyek is, ahová elég, ha csak most kezdi tervezgetni a kirándulást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így méregtelenítsen tavasszal

ST 2015. április 8., szerda 10:18

Egy tavaszi tisztítókúra az egészséges életmódhoz és a tavaszi fáradság elkerüléséhez is jól jöhet, ami nem csoda, hisz nemrég derült ki, hogy az átmeneti böjt valóban egészséges. De mivel érdemes kiegészíteni, hogy a szervezet új erőre kapjon? Ezt megtudhatjuk Barcza Zsuzsannától, a Budai Endokrinközpont dietetikusától.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen fitt és feszes 30 perc alatt!

Bánkuti Gabriella 2015. április 7., kedd 15:16

Itt a tavasz, szeretnénk fittek és egészségesek lenni, karbantartani a téli álomból felébresztett izmainkat. Gyors és hatékony megoldásra van szükségünk, egy olyan gyakorlatsorra, amit otthon is el lehet végezni. Összeállítottam egy intenzív, mindkét nemnek megfelelő tréninget, amelyhez nem kellenek eszközök, hogy ez se legyen kifogás. Sőt, helyileg bárhol kivitelezhetjük, a szabadban vagy akár otthon is. Vágjunk is bele!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg halálra rémülhet az ember

Toma 2015. április 7., kedd 14:48

Több olyan mondás, kifejezés is van, melyeknek tényleg van valóságalapja. Nemrégiben már kiderült, hogy egy nagyobb érzelmi megrázkódtatástól valóban megszakadhat a szív, most meg bebizonyították, hogy a „halálra rémül” kifejezés sem áll távol az igazságtól. Az ASAP Science videójából legalábbis ez derült ki. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elkészült a bőr 3D-s térképe

Dívány 2015. április 7., kedd 09:31

A San Diegó-i Egyetem kutatói megalkották a bőr, pontosabban a felszínén található anyagok és egyebek 3D-s térképét, és van egy rossz hírük: minden kozmetikumnak és egyéb szernek nyoma marad, amit nap mint nap vagy rendszeresen használnunk. Nem véletlenül tanácsolják a szakemberek például azt, hogy hajmosás után is tiszítsunk arcot, mert a hajról lefolyó sampon és kosz  eltömítheti a pórusokat

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szinte biztos, hogy rosszul használja a fogselymét

mzd 2015. április 6., hétfő 15:47

Az dicséretes (és szükséges is), ha valaki már eljutott odáig, hogy a fogmosás mellett még fogselymet is használ, azonban dr. Carlos Meulener New Jersey-i fogorvos szerint a legtöbben sajnos helytelenül alkalmazzák. Éppen ezért videót készített a célratörő és informatív Egyperces fogselymezés címmel, amelyben bemutatja, hogyan is kellene helyesen végezni a műveletet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszavágó: 6 dolog amit a melegek tanulhatnának a heteroszexuális férfiaktól

Steiner Kristóf 2015. április 5., vasárnap 15:01

Általános jelenség, hogy míg heteroszexuális nők rendszeresen azt sóhajtozzák: „minden igazán jó pasi meleg”, addig rengeteg meleg férfi épp arról panaszkodik, hogy „az összes jó pasi hetero”. Talán benne van a pakliban a sokunkra jellemző „mindig azt akarjuk, amit nem kaphatunk meg” szindróma is, de be kell ismernünk: épp úgy, ahogy a hetero srácoknak is lenne mit tanulniuk gay fiúktól, mi melegek is elleshetnénk pár értékes emberi tulajdonságot és külsőséget tőlük. Például...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jön a bor, amitől nem fog fájni a feje

Edicsek 2015. április 5., vasárnap 10:53

Nem elég, hogy már a csokoládé is finomabb és egészségesebb, ha minden igaz, hamarosan nem kell attól sem tartania, hogy egy borozós este után milyen lesz a másnap. Készül ugyanis az a bor, amitől nem fog hasogatni a feje reggel. Szóval lassan nyugodtan vonzóra ihatja magát, bár mindig tartsa szem előtt, hogy mit tesz az alkohol a szervezettel

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hajtogathat egyhavi ruhát a kézipoggyászba

Edicsek 2015. április 4., szombat 17:31

Ha eddig azt hitte, hogy a kisméretű kézipoggyász semmire sem elég, akkor mutatunk egy videót, amiből kiderül, mennyivel több fér bele, mint azt gondolná. Tom Ayzenberg utazási blogger, és mint ilyen, a csomagolás szakértője ugyanis megosztja a titkot, hogyan tud egy hónapra elegendő ruhát beletömni egy kézipoggyász méretű táskába. A Daily Mailen talált videón Ayzenberg megmutatta, hogy nemcsak váltás cipő, kapucnis pulóver, vagy farmerek, de akár még egy strandtörölköző is befér a kis bőröndbe, ha jól pakol. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csapjon oda, ha izmos testet akar!

Dívány 2015. április 4., szombat 15:06

Rendszeresen járunk fitneszrendezvényekre, és minden alkalommal újabb mozgásformákat és eszközöket tudunk kipróbálni. Nagy divatja van most a funkcionális edzéseknek, és a Shape magazin oldalán figyeltünk fel egy elég új, elsőre kicsit furának tűnő eszközre. Az RMT® Club leginkább egy mutáns baseballütőre hasonlít. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy új Hitler vagy Sztálin megszületése elég jó érv az óvszerhasználat mellett?

bb 2015. április 3., péntek 19:43

A legrosszabbra számíthatunk, ha nem védekezünk.
A legrosszabbra számíthatunk, ha nem védekezünk.
Fotó: behance.net/GANESHPRASAD

Első ránézésre talán nem olyan egyértelmű, hogy mi is volt az üzenete a művésznek ezzel a fekete-fehér fotósorozattal, amin a bajuszos Adolf Hitler, Sztálin, vagy a szürrealista festő, Salvador Dalí látható csecsemőként. A provokatív hirdetés pedig nem kamu, az M&S Saatchi kreatív igazgatója, Ganesh Prasad Acharya készítette a „Using condoms with care” címmel futó kampánysorozat részeként, mellyel a védekezés és óvszer használat fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Egy nem tervezett bébi könnyen felülírhatja a jövendőbeli terveid, életminőséged, sőt a teljes életed is - figyelmeztet a kampány, amiről a Designtaxi.com számolt be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 dolog, amit a hetero férfiak eltanulhatnak a melegektől

Steiner Kristóf 2015. április 3., péntek 15:57

Bár sokan azt hiszik, hogy lányok és nők szerte a világon afféle divatkiegészítőként gondolnak a „gay best friend”-re, azaz a meleg legjobb barátra, az igazság az, hogy – a legnagyobb tisztelettel a hetero pasik iránt – gyakran olyasmit nyújtunk nekik, amiket sem otthon, sem a munkahelyükön, sem a randikon nem kapnak meg a heteroszexuális férfiaktól (akik viszont nyilván olyasmit adnak meg a lányoknak, amire mi nem vagyunk képesek, vagy inkább fiúknak nyújtanánk azt). Számtalanszor hallottam már lányokat felcsattanni a nagyra értékelt gay havernak, sőt a Facebook oldalamon is az egyik elsőszámú komment lányoktól a feltöltött képeimre: „Miért kell neked melegnek lenned?!” A költői kérdésre nincs válasz, arra viszont igen, hogy mi mindent leshetnének el tőlünk a heteroszexuális férfiak, hogy közelebb kerülhessenek életük párjához, úgy általában véve a nőkhöz, sőt, kicsit önmagukhoz is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az elítélő pillantások miatt nem járnak a nők edzeni

bb 2015. április 2., csütörtök 20:16

Újabb felmérés készült arról, hogy miért nem edzenek a nők. Pár évvel ezelőtt a brit tudósok arra jutottak, hogy a legtöbb nő az izzasztó, testhez simulós edzőcuccok, a motiváció és önbizalomhiány miatt hagy fel a testmozgással. A Commons Health Select Committee legutóbbi felméréséből pedig kiderült, hogy a nők azért nem járnak rendszeresen edzeni, mert félnek, hogy megszólják, elítélik őket.

A nők leginkább attól tartanak, hogy nevetségessé válnak mások szemében, mert leizzadva, kifulladva érnek vissza a kocogásból, vagy hogy hogyan látják őket mások az edzőteremben. Vannak olyan nők, akik inkább titokban futnak az otthoni futópadjukon, mert szégyellnek mások előtt mozogni. Az egészségügyi szervezet jelentése rávilágít arra is, hogy már a tíz év körüli lányok is azért lógnak a testnevelés órákról, mert szégyellik az alakjukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki egy fitt test valójában

mzd 2015. április 2., csütörtök 08:55

Ha fitt testről van szó, a legtöbb embernek kizárólag a kockás has és a dagadó izmok jutnak eszébe – pláne úgy, hogy már az Instagramon is egyre több edzős fotó jön szembe. Pedig sokan nem tudják, hogy a különböző pózokkal és fényekkel mennyit lehet javítani vagy rontani egy képen. Ezt elégelte meg az Imgur közösségi fotómegosztó SomewhereUnderWater nevű felhasználója és Reality check (magyarul kb. Ez a valóság) címmel posztolt egy fotót, amelyen 4 különböző testtartásban látható. Célja pedig nem más, minthogy felnyissa az "inspirációs" profilokat szinte vakon követő fiatalok szemét, hogy sajnos nem mindig valós az, amit a közösségi médiában látnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 jó szokás, amivel munka közben is egészséges maradhat

Dívány 2015. április 1., szerda 21:08

Ha nem akar betegszabira menni, ha nem akarja tönkretenni a fogyókúráját, vagy egyszerűen csak szeretné hatékonyan végezni a munkáját, akkor fogadja meg a Huffington Post tanácsait. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 éves, 150 kilós és ő a legszebb

mzd 2015. április 1., szerda 12:08

Először áprilisi tréfának hittük, de valóban megtörtént: Hajmáson malacszépségversenyt rendeztek. A nyertes kocát Tüncinek hívják, a szalag mellett ő kapta meg a Miss Zselicvölgy címet is. A Somogy megyei szabadidőfarmon rendezett esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a Zselic természeti és gasztronómiai értékeire. Tudta például, hogy a környékbeli dombok között ezeréves hagyománya van a disznótenyésztésnek? Azonban míg a középkorban a Pannonhalmi Apátságot, addig manapság a pihenni vágyó, természetszerető turistákat szolgálják ki ínyencfalatokkal a helyiek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+1 program, ha már unja a locsolkodást

travelo 2015. április 1., szerda 09:48

Egyik húsvétot sem tudja megkülönböztetni a másiktól, mert minden évben ugyanaz a forgatókönyv? Miért ne lehetne az idei húsvét rendhagyó? Összegyűjtöttünk pár tippet, hogy kedvet kapjon a kimozduláshoz: villám wellness, tojásmentő vízitúra és hagyományőrző programok várják országszerte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik a testével, ha nem fürdik

mzd 2015. március 31., kedd 16:39

Nemcsak fura és zavaró szagokkal jár, ha valaki egy-két hétig vagy akár hónapig nem fürdik (ehhez képest a német gyerekek igazán rendesek a heti hárommal): a Huffington Post videójában például három percen keresztül magyarázzák, milyen betegségek üthetik fel a szervezetünkben, ha ellenségként tekintünk a zuhanyrózsából áramló vízre és a szappanra, illetve tusfürdőre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Balogh Rita: otthon tornázva is elérhető cél az egészségesen fitt alak

pk 2015. március 31., kedd 11:42

A Nivea Fitness Tour budapesti állomásán nemcsak Corinne Sasso Groove-oktatóval beszélgettünk, hanem Balogh Ritával, a FittAlak módszer megalkotójával is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 135

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés