ÉLETMÓD

Mindent a misékről, ha már úgyis ott fog ülni ezentúl vasárnap

etelka 2015. március 15., vasárnap 14:04

Március 15-én még a nemzeti ünnep miatt, de következő vasárnaptól már pártunk és kormányunk akaratának megfelelően nem fognak üzletek és plazák zavarni senkit abban, hogy végre NER-kompatibilis alattvalóként elkezdjen templomba járni. Ha az utóbbi években az ön számára is túl nagy volt a kísértés, és inkább a bevásárlóközpontok felé kanyarodott, most felelevenítjük, melyik felekezet mikor tartja az istentiszteletet, és mire figyeljen, ha rég járt templom közelében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A férfiak kétharmada nem mos kezet vécézés után

mzd 2015. március 15., vasárnap 09:04

A közelmúltban az Initial 100 ezer embert kérdezett meg kézmosási szokásaikról – jelenleg ez a legnagyobb létszámú kutatás a témában. Az eredmények lesújtóak: míg a nőknek is csupán kétharmada mos kezet az illemhely elhagyása előtt, addig a férfiak közül csak tízből négyen. Ez azért is bosszantó, mert a mosatlan kezek által összetapogatott kilincseket azok is megfogják, akik amúgy becsülettel megmosták a sajátjukat – sajnos hiába.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ikrek bizonyították, miért jó edzeni

Dívány 2015. március 14., szombat 12:49

Itt a tavasz, és még mindig nem tudta magát rávenni, hogy rendszeresen mozogjon vagy az újévi lelkesedés végleg elfogyott? A finn Jyväskyläi Egyetem kutatóinak felfedezése talán segít, hogy elég motivált legyen, sikerült ugyanis kideríteniük, hogy mennyivel jobb annak, aki rendszeresen edz  – számolt be róla a Shape.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Éjjeli bagoly? Felejtse el a reggeli edzést!

Dívány 2015. március 13., péntek 16:14

Idén március tizenharmadikára esik az alvás világnapja, és folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb tanulmányok a témában, és ezek néha ellentmondanak egymásnak. A legújabb kutatások alapján például azt az elméletet is ki lehet dobni a kukába, hogy a korai edzés az igazi. A Current Biology című folyóiratban megjelent friss tanulmány legalábbis azt állítja, hogy néhányunknak felesleges ezért felkelni hamar.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért szívás a nyersétel-diéta

Homoki R 2015. március 13., péntek 11:36

A zöldség nyersen a legegészségesebb, igaz? Nem igaz. Legalábbis nem minden zöldségre. A Daily Mail cikkéből kiderül, hogy bizony vannak olyan zöldségek, amikkel az egészségünk érdekében sem árt túl sokat bíbelődni a konyhában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két túró rudival letudja a napi cukoradagját

mzd 2015. március 12., csütörtök 13:32

Egész sokat foglalkoztunk mostanában a cukorral: nemrég megnéztük, hol a legolcsóbb; előtte az egészségesnek hitt, de egyébként ugyanúgy hizlaló édesítőket vettük sorra és megnéztük azt is, vajon tényleg annyival jobb-e a méz, mint a cukor. Legújabb ajánlásában pedig az Egészségügyi Világszervezet (továbbiakban WHO) azt javasolja, cukorbevitelünket csökkentsük a napi energiabevitelünk 10%-a alá (strong recommendation) – a legjobb pedig az lenne, ha az ez érték 5% lenne (conditional recommendation). Utóbbi 25 grammot, azaz 6 teáskanályni adagot takar, és ez adta az ötletet mostani posztunkhoz: megnéztük, hogy a gyakran a kosárban landoló élelmiszerek mennyi cukrot tartalmaznak és hány napra elegendő mennyiség van bennük. Magyaország egyébként egész meglepően jól áll: a norvégokkal együtt mi visszük be a legkevesebbet (a napi energiaforrásunk 7-8 százalékát teszi ki), a spanyolok és az angolok esetében ez az érték viszont 16-17%.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Sugár Fitness

nemoszi 2015. március 12., csütörtök 09:10

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

365 foknyi tévedés egy hónap alatt

mzd 2015. március 11., szerda 18:18

"Kegyetlen", "extrém" és "antarktiszi" hideg – néhány jelző, amellyel elöljáróban illették az idei telet, és amelyek miatt hosszú évek után én is komolyan fontolóra vettem egy jó meleg kabát vásárlását. Az előző évekből tanulva azonban nem estem túl korán pánikba, és vártam, hogy miként is alakul az apokaliptikus előrejelzés: mivel az időjárás-előrejelzésekben sokszor egyik napról a másikra sem teljesen sikerül eltalálni a hőmérsékletet, nem voltam 100 százalékig biztos abban, hogy ezek a jóslatok tényleg valóra is válnak majd.

Mivel január közepe-vége felé jött az ötlet, adta magát, hogy februárt kísérjem figyelemmel. Három közismert, időjárással foglalkozó oldal adatait használtam: a MET.hu esetében a hétnapos, a Köpönyegnél a tizenötnapos, az Időképnél pedig a harmincnapos előrejelzést. Természetesen utóbbinak nehezebb dolga volt, hiszen neki egy hónapra kellett előrejelznie, míg az Országos Meteorológiai Szolgálatnak "csak" egy hétre – de erre ki is térek majd később.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bizonyított: a homeopátia hülyeség

mzd 2015. március 11., szerda 14:26

"A homeopátia nem hatásos semmilyen egészségügyi állapot kezelésében" – összegzi röviden a Guardian, hogy mire jutott az ausztrál National Health and Medical Research Council (továbbiakban NHMRC). A fenti elméletet ezidáig is cáfolta már több tanulmány, de Ausztrália vezető egészségügyi szervezete, az NHMRC most először 225 kutatási dokumentációt nézett át alaposan, hogy hitelt érdemlő megállapításokkal tudják bizonyítani az álgyógymód hatástalanságát. "Semmilyen bizonyítékot nem lehetett találni arra, hogy a homeopátia valóban hatékony lenne. Azok, akik ezt a gyógymódot választják, kockáztatják az egészségüket azzal, hogy elutasítják vagy későn veszik igénybe a bizonyítottan hatékony és biztonságos kezeléseket" – szögezi le a jelentés. 

Mi az a homeopátia?

"A gyógymód alkalmazói szerint a betegségek olyan szerekkel kezelhetőek, amelyek egy egészséges emberben a betegséghez hasonló tüneteket váltanak ki. Állításuk szerint sorozatos hígítással és az egyes hígítások közötti rázással megszüntethetőek a szer toxikus hatásai, míg a vivőanyag (többnyire víz, alkohol vagy cukor) megőrzi a szer tulajdonságait" – olvasható a Wikipedián.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legénybúcsúra rendelt nőstény kecske a legextrémebb szállodai kérés

mzd 2015. március 11., szerda 11:01

Pár ezertől félmillió forintig terjednek azoknak az extra szolgáltatásoknak a költségei, amelyeket a 2014-es évben kértek a vendégek a magyar szálláshelyeken – tudtuk meg a Szallas.hu, 324 szállodatulajdonos online megkérdezésén alapuló felméréséből. A legdrágább kérés teljesítéséhez egy Rolls-Royce-ot kellett bérelni hölgykísérettel együtt, de több mint százezer forintot fizetett az a társaság is, amelynek a kedvéért külön leszerveztek egy vadászatot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt tipp, hogy ne égesse be magát utazás közben

travelo 2015. március 11., szerda 08:47

Zavarba jön, ha borravalót kell adni? Kikészíti, ha olyan helyre utazik, ahol a vásárlás egyet jelent a folyamatos alkudozással? Szégyenlős, ezért külföldön nem mer elmenni szaunázni? Néha mi is így vagyunk ezekkel, ezért egy komplett hónapon át foglalkoztunk a Travelón az etikett különféle vetületeivel alkudozástól a borravalón át a szaunázásig. Most pedig megosztjuk a legfontosabb következtetéseinket önökkel is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 illat, amely pozitívan hat a szervezetére

mzd 2015. március 10., kedd 14:55

A legtöbb irodában kávéillat terjeng, esetleg a nyomtató tintapatronjának szagát érezni, a szellőztetés hiánya miatti állottságról pedig inkább ne is beszéljünk. Az aromáknak sokszor kevés jelentőséget tulajdonítunk, holott a kedvünket (és ezzel együtt a hatékonyságunkat is) befolyásolják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nehéz lejönni róla, de utána még a savanyú is édes, mi az?

Sáfár Zsófia 2015. március 10., kedd 10:12

Finomított cukrok nélkül a legtöbben el sem tudnák képzelni az életüket. Én is így vagyok vele: gyerekkorom óta alig telt el úgy nap, hogy ne ettem volna valami édességet, ha pedig mégis megpróbáltam lemondani róla, legfeljebb 3-4 napig bírtam cukor nélkül. Sokáig úgy hittem, hogy ez pusztán édesszájúság, ám egyre több neurokémiai és pszichológiai bizonyíték van arra, hogy a cukorfüggőség igenis létezik, sőt még az édesítőszerek is ugyanazokat a kémiai változásokat indítják be az agyban, mint a kokain vagy a heroin a kábítószerfüggők esetében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Simán sportolhat betegen is

Becca 2015. március 9., hétfő 15:04

Amikor meg van fázva, vagy izomláza van, talán a legjobb, ha kihagy egy edzést a menetből, hogy egy kicsit pihenni tudjon. Persze, ez nem minden esetben kötelező. Nyilvánvaló, hogy egy súlyosabb sérülés igényel kíméletet, de egy kis mozgástól jobban érezheti magát. A Huffington Post egy cikkében általános egészségügyi problémákhoz ad tippeket, hogy milyen gyakorlatokat érdemes űzni, illetve mikor kell mellőzni a sportolást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tévhit a rákról

ST 2015. március 9., hétfő 13:42

A rák az egyik olyan betegség, melytől mindenki retteg – így nem is csoda, ha hozzáértők és hozzá nem értők egyaránt kifejezetten sokat foglalkoznak vele, tehát már kellőképp sok tévhit és részigazság kering róla a neten. Hogy ön is tisztábban lásson, az I Fuckin' Love Science tudományos blog összeszedte a 10 legismertebbet, és jól helyrerakta őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyókúrázik? Nem kell a dráma!

Dívány 2015. március 8., vasárnap 10:35

Van egy rossz hírünk minden filmrajongónak, aki meg akar szabadulni a felesleges kilóitól vagy csak tartani szeretné a súlyát, ám nem szereti a vígjátékokat. A Cornell Egyetem kutatói szerint ugyanis sokkal többet nassolunk egy szomorú, drámai film közben – írja a Huffington Post.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Madonnánál edzettem - és majdnem belehaltam

Steiner Kristóf 2015. március 7., szombat 13:40

„Ha nem izzadsz meg, nem jár cukorka!” – hirdeti a Hard Candy edzőterem plakátja Berlin utcáin. A poszteren Madonna szuggessztív tekintettel stíröli az ártatlan járókelőt, mintha csak azt mondaná: „Igen, hozzád beszélek!” Nem csoda hát, hogy három nap non-stop dőzsölés és hedonizmus után felébredt bennem a bűntudat, és – ha már Madonna mondja – rávettem magam az edzésre. És bár az éves bérlet 600 Euróba kóstál (ezért viszont bármikor, bármennyi időt ott tölthet a fitneszőrült), szerencsére a próbaóra ingyenes. No, több se kellett, hisz mi lehetne jobb módja a 33 születésnapom ünneplésének megkezdéséhez, minthogy a kortalan díva edzőtermében gyúrjam ki magam? Olyan ez, mint egyfajta ómen, amely előrevetíti: 57 évesen nyilván én is kirobbanó formában leszek, és húszéves táncosfiúk versenyeznek majd a kegyeimért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túl sok a stressz? Feküdjön be egy tartálynyi vízbe!

Dívány 2015. március 7., szombat 09:15

A Simpson család tizedik évadjának egyik részében Homer és Lisa elmegy egy helyi new age üzletbe, hogy rendezzék kapcsolatukat, és befekszenek egy-egy vízzel teli, ingermegvonásos vagy más nevén izolációs tartályba. A spirituális utazásuk persze nem lesz zökkenőmentes, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a Mashable szerint a rajzfilmben szereplő meditációs módszer most nagyon divatos lett az Egyesült Államok nyugati részén, és most már a keleti parton, valamint Kanadában is egyre több az érdeklődő. De mi is ez az eszköz, ami - ha már tévés utalással indítottuk a cikket, folytassuk is azzal -  A rejtély című sorozatban is fontos szerepet játszik?

Homer and Lisa try floating for the first time. (Sensory Deprivation Tank) from Kenneth Ried on Vimeo.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Anyatejjel növelnek izomtömeget a testépítők, pedig nem kellene

Sáfár Zsófia 2015. március 6., péntek 14:26

Igen, jól olvasta, sok hasznos összetevője miatt az emberi tej egyre több férfi testépítő kedvenc izomnövelő csodaszere, ami ráadásul természetes is, ezért leköröz minden más táplálékkiegészítőt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

16 dolog a lakásban, amiktől jobb, ha gyorsan megszabadul

Toma 2015. március 6., péntek 10:02

Lassan itt van a tavaszi nagytakarítás ideje, így nem árt összeszedni azokat a holmikat, melyek csak rontják a közérzetét és az egészségét. Sőt, nem árt, ha minél előbb elkezdi, mivel vannak olyan dolgok, amiktől lehet, hogy már hónapokkal ezelőtt meg kellett volna szabadulnia! A Health.com összeállításával könnyedén kilistázhatja, melyek ezek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kütyü jelzi, ha ideje vécét keresni

mzd 2015. március 5., csütörtök 15:53

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy ő döntse el, mikor megy vécére, de az okostelefonok korában miért pont ők maradnának ki a hasznos appok és szerkezetek célcsoportjából? A D Free nevű szerkentyű azoknak készült, akik valamilyen egészségügyi okból nem érzékelik, mikor kellene üríteniük, vagy csak egyszerűen nehezen mozognak, és időbe telik mellékhelyiséget keresniük. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt teszik a testtel a szűk ruhadarabok

Edicsek 2015. március 5., csütörtök 13:30

Egy friss fotósorozat azt járja körbe, hogy mit tesznek a nők testével a szoros ruhadarabokat. Egy rosszul kiválasztott melltartó vagy egy csinos, de a lábat sanyargató nyári szandál, esetleg egy szűk farmer mindenkinek volt már a szekrényében. Sokan úgy tekintenek a kicsit sem kényelmes, de divatos ruhadarabokra, hogy a szépségért érdemes szenvedni. Justin Bartels viszont azt szeretné megmutatni az Impression nevű projekt keretében készült képeivel, hogy mégsem éri meg egy csinos darab a fájdalmat és szenvedést, ami ráadásul a nők testén is nyomot hagy. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 ok, amiért fájhat a szex

ST 2015. március 4., szerda 21:44

A szex az egyik legélvezetesebb dolog a világon, így nem csoda, hogy ha gondok vannak vele, az a párkapcsolatába, vagy akár a jó közérzetébe is kerülhet. Sőt, ha sokáig fennáll a gond, akár lelki tüneteket is okozhat, egy depresszióval pedig már lényegesen nehezebb elbánni. Hogy idáig ne fajuljon a helyzet a Women’s Health összeszedte a 7 leggyakoribb problémát, amivel találkozhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Különleges, gyógyító fürdőhelyek tavaszra

travelo 2015. március 4., szerda 13:02

A tavaszi megújulás jegyében nincs is jobb, mint egy mesés fürdőhelyen kényeztetni magunkat, a jótékony hatás pedig csak a ráadás. Az izlandi Kék lagúna iszapjától, vagy a Holt-tenger sós vizétől olyan lesz a bőre, mint amilyen utoljára csecsemőkorában volt, Toszkánában pedig tudunk olyan ingyenes fürdőt, melynek vize az ízületi gyulladástól az egyszerű nátháig mindent meggyógyít. Inkább itthon maradna? Praktikus tippekkel segítjük a megfelelő wellness szálloda kiválasztásától a tökéletesen kivitelezett szaunázásig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó az egyensúlyérzéke? Tovább fog élni.

Sáfár Zsófia 2015. március 4., szerda 10:05

Ön képes fél lábon állni húsz másodpercen keresztül? Na és csukott szemmel? Lehet, hogy eddig nem is gondolt rá, de egyensúlyérzéke meghatározza egészségi állapotát.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés