ÉLETMÓD

Edzőterem teszt: Fitness 5 and Gym

etelka 2015. április 9., csütörtök 09:49

Legújabb  sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: hetente legalább háromszor mozgok, emellett igyekszem a hétvégén bringázni vagy kirándulni. Személyi edzővel vagy csoportosan egyaránt mozgok, főleg a TRX, a CrossFit és társai hoznak lázba. Egyáltalán nem vagyok profi, sőt, de igyekszem a rendszeres mozgást beilleszteni újra az életembe, egy hosszú kihagyás után. Az általunk tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

A Fitness 5 and Gym Békásmegyer egy szomorú épületében található. Az egykor szebb napokat látott autópláza tulajdonosának cége bedőlt, az épület kiürült. Az egykori edzőterem helyére költözött be a Fitness 5, amely egy egész szintet lefed. A magányos épület emeletéről nézhetjük a békási panelsort vagy a McDonald's-ot, hogy megfogadjuk, oda soha többet, miután egy óra futással is csak egy fél Big Mac ment le.

Az épület előtt és mögött egyaránt le lehet parkolni, az első rész általában tele van. Szombaton, ami itt hagyomnáyosan piacnap, nem érdemes elöl próbálkozni, a lakótelep ilyenkor megtelik. A tök üres épület harmadik emeletén van a terem, ahol a recepciós lányok egykedvű udvariassággal fogadják a vendéget. Személyesség, kedveskedés itt nincs, de a kiszolgálás korrekt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hat tipp tavaszi és nyári virágleshez Kámtól Tokióig

travelo 2015. április 8., szerda 11:14

Három belföldi és három külföldi virágnéző helyet mutatunk: van, ahová már igyekeznie kell, ha a legszebb látványt szeretné elcsípni. De bőven vannak olyan helyek is, ahová elég, ha csak most kezdi tervezgetni a kirándulást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így méregtelenítsen tavasszal

ST 2015. április 8., szerda 10:18

Egy tavaszi tisztítókúra az egészséges életmódhoz és a tavaszi fáradság elkerüléséhez is jól jöhet, ami nem csoda, hisz nemrég derült ki, hogy az átmeneti böjt valóban egészséges. De mivel érdemes kiegészíteni, hogy a szervezet új erőre kapjon? Ezt megtudhatjuk Barcza Zsuzsannától, a Budai Endokrinközpont dietetikusától.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen fitt és feszes 30 perc alatt!

Bánkuti Gabriella 2015. április 7., kedd 15:16

Itt a tavasz, szeretnénk fittek és egészségesek lenni, karbantartani a téli álomból felébresztett izmainkat. Gyors és hatékony megoldásra van szükségünk, egy olyan gyakorlatsorra, amit otthon is el lehet végezni. Összeállítottam egy intenzív, mindkét nemnek megfelelő tréninget, amelyhez nem kellenek eszközök, hogy ez se legyen kifogás. Sőt, helyileg bárhol kivitelezhetjük, a szabadban vagy akár otthon is. Vágjunk is bele!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg halálra rémülhet az ember

Toma 2015. április 7., kedd 14:48

Több olyan mondás, kifejezés is van, melyeknek tényleg van valóságalapja. Nemrégiben már kiderült, hogy egy nagyobb érzelmi megrázkódtatástól valóban megszakadhat a szív, most meg bebizonyították, hogy a „halálra rémül” kifejezés sem áll távol az igazságtól. Az ASAP Science videójából legalábbis ez derült ki. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elkészült a bőr 3D-s térképe

Dívány 2015. április 7., kedd 09:31

A San Diegó-i Egyetem kutatói megalkották a bőr, pontosabban a felszínén található anyagok és egyebek 3D-s térképét, és van egy rossz hírük: minden kozmetikumnak és egyéb szernek nyoma marad, amit nap mint nap vagy rendszeresen használnunk. Nem véletlenül tanácsolják a szakemberek például azt, hogy hajmosás után is tiszítsunk arcot, mert a hajról lefolyó sampon és kosz  eltömítheti a pórusokat

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szinte biztos, hogy rosszul használja a fogselymét

mzd 2015. április 6., hétfő 15:47

Az dicséretes (és szükséges is), ha valaki már eljutott odáig, hogy a fogmosás mellett még fogselymet is használ, azonban dr. Carlos Meulener New Jersey-i fogorvos szerint a legtöbben sajnos helytelenül alkalmazzák. Éppen ezért videót készített a célratörő és informatív Egyperces fogselymezés címmel, amelyben bemutatja, hogyan is kellene helyesen végezni a műveletet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszavágó: 6 dolog amit a melegek tanulhatnának a heteroszexuális férfiaktól

Steiner Kristóf 2015. április 5., vasárnap 15:01

Általános jelenség, hogy míg heteroszexuális nők rendszeresen azt sóhajtozzák: „minden igazán jó pasi meleg”, addig rengeteg meleg férfi épp arról panaszkodik, hogy „az összes jó pasi hetero”. Talán benne van a pakliban a sokunkra jellemző „mindig azt akarjuk, amit nem kaphatunk meg” szindróma is, de be kell ismernünk: épp úgy, ahogy a hetero srácoknak is lenne mit tanulniuk gay fiúktól, mi melegek is elleshetnénk pár értékes emberi tulajdonságot és külsőséget tőlük. Például...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jön a bor, amitől nem fog fájni a feje

Edicsek 2015. április 5., vasárnap 10:53

Nem elég, hogy már a csokoládé is finomabb és egészségesebb, ha minden igaz, hamarosan nem kell attól sem tartania, hogy egy borozós este után milyen lesz a másnap. Készül ugyanis az a bor, amitől nem fog hasogatni a feje reggel. Szóval lassan nyugodtan vonzóra ihatja magát, bár mindig tartsa szem előtt, hogy mit tesz az alkohol a szervezettel

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hajtogathat egyhavi ruhát a kézipoggyászba

Edicsek 2015. április 4., szombat 17:31

Ha eddig azt hitte, hogy a kisméretű kézipoggyász semmire sem elég, akkor mutatunk egy videót, amiből kiderül, mennyivel több fér bele, mint azt gondolná. Tom Ayzenberg utazási blogger, és mint ilyen, a csomagolás szakértője ugyanis megosztja a titkot, hogyan tud egy hónapra elegendő ruhát beletömni egy kézipoggyász méretű táskába. A Daily Mailen talált videón Ayzenberg megmutatta, hogy nemcsak váltás cipő, kapucnis pulóver, vagy farmerek, de akár még egy strandtörölköző is befér a kis bőröndbe, ha jól pakol. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csapjon oda, ha izmos testet akar!

Dívány 2015. április 4., szombat 15:06

Rendszeresen járunk fitneszrendezvényekre, és minden alkalommal újabb mozgásformákat és eszközöket tudunk kipróbálni. Nagy divatja van most a funkcionális edzéseknek, és a Shape magazin oldalán figyeltünk fel egy elég új, elsőre kicsit furának tűnő eszközre. Az RMT® Club leginkább egy mutáns baseballütőre hasonlít. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy új Hitler vagy Sztálin megszületése elég jó érv az óvszerhasználat mellett?

bb 2015. április 3., péntek 19:43

A legrosszabbra számíthatunk, ha nem védekezünk.
A legrosszabbra számíthatunk, ha nem védekezünk.
Fotó: behance.net/GANESHPRASAD

Első ránézésre talán nem olyan egyértelmű, hogy mi is volt az üzenete a művésznek ezzel a fekete-fehér fotósorozattal, amin a bajuszos Adolf Hitler, Sztálin, vagy a szürrealista festő, Salvador Dalí látható csecsemőként. A provokatív hirdetés pedig nem kamu, az M&S Saatchi kreatív igazgatója, Ganesh Prasad Acharya készítette a „Using condoms with care” címmel futó kampánysorozat részeként, mellyel a védekezés és óvszer használat fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Egy nem tervezett bébi könnyen felülírhatja a jövendőbeli terveid, életminőséged, sőt a teljes életed is - figyelmeztet a kampány, amiről a Designtaxi.com számolt be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 dolog, amit a hetero férfiak eltanulhatnak a melegektől

Steiner Kristóf 2015. április 3., péntek 15:57

Bár sokan azt hiszik, hogy lányok és nők szerte a világon afféle divatkiegészítőként gondolnak a „gay best friend”-re, azaz a meleg legjobb barátra, az igazság az, hogy – a legnagyobb tisztelettel a hetero pasik iránt – gyakran olyasmit nyújtunk nekik, amiket sem otthon, sem a munkahelyükön, sem a randikon nem kapnak meg a heteroszexuális férfiaktól (akik viszont nyilván olyasmit adnak meg a lányoknak, amire mi nem vagyunk képesek, vagy inkább fiúknak nyújtanánk azt). Számtalanszor hallottam már lányokat felcsattanni a nagyra értékelt gay havernak, sőt a Facebook oldalamon is az egyik elsőszámú komment lányoktól a feltöltött képeimre: „Miért kell neked melegnek lenned?!” A költői kérdésre nincs válasz, arra viszont igen, hogy mi mindent leshetnének el tőlünk a heteroszexuális férfiak, hogy közelebb kerülhessenek életük párjához, úgy általában véve a nőkhöz, sőt, kicsit önmagukhoz is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az elítélő pillantások miatt nem járnak a nők edzeni

bb 2015. április 2., csütörtök 20:16

Újabb felmérés készült arról, hogy miért nem edzenek a nők. Pár évvel ezelőtt a brit tudósok arra jutottak, hogy a legtöbb nő az izzasztó, testhez simulós edzőcuccok, a motiváció és önbizalomhiány miatt hagy fel a testmozgással. A Commons Health Select Committee legutóbbi felméréséből pedig kiderült, hogy a nők azért nem járnak rendszeresen edzeni, mert félnek, hogy megszólják, elítélik őket.

A nők leginkább attól tartanak, hogy nevetségessé válnak mások szemében, mert leizzadva, kifulladva érnek vissza a kocogásból, vagy hogy hogyan látják őket mások az edzőteremben. Vannak olyan nők, akik inkább titokban futnak az otthoni futópadjukon, mert szégyellnek mások előtt mozogni. Az egészségügyi szervezet jelentése rávilágít arra is, hogy már a tíz év körüli lányok is azért lógnak a testnevelés órákról, mert szégyellik az alakjukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki egy fitt test valójában

mzd 2015. április 2., csütörtök 08:55

Ha fitt testről van szó, a legtöbb embernek kizárólag a kockás has és a dagadó izmok jutnak eszébe – pláne úgy, hogy már az Instagramon is egyre több edzős fotó jön szembe. Pedig sokan nem tudják, hogy a különböző pózokkal és fényekkel mennyit lehet javítani vagy rontani egy képen. Ezt elégelte meg az Imgur közösségi fotómegosztó SomewhereUnderWater nevű felhasználója és Reality check (magyarul kb. Ez a valóság) címmel posztolt egy fotót, amelyen 4 különböző testtartásban látható. Célja pedig nem más, minthogy felnyissa az "inspirációs" profilokat szinte vakon követő fiatalok szemét, hogy sajnos nem mindig valós az, amit a közösségi médiában látnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 jó szokás, amivel munka közben is egészséges maradhat

Dívány 2015. április 1., szerda 21:08

Ha nem akar betegszabira menni, ha nem akarja tönkretenni a fogyókúráját, vagy egyszerűen csak szeretné hatékonyan végezni a munkáját, akkor fogadja meg a Huffington Post tanácsait. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 éves, 150 kilós és ő a legszebb

mzd 2015. április 1., szerda 12:08

Először áprilisi tréfának hittük, de valóban megtörtént: Hajmáson malacszépségversenyt rendeztek. A nyertes kocát Tüncinek hívják, a szalag mellett ő kapta meg a Miss Zselicvölgy címet is. A Somogy megyei szabadidőfarmon rendezett esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a Zselic természeti és gasztronómiai értékeire. Tudta például, hogy a környékbeli dombok között ezeréves hagyománya van a disznótenyésztésnek? Azonban míg a középkorban a Pannonhalmi Apátságot, addig manapság a pihenni vágyó, természetszerető turistákat szolgálják ki ínyencfalatokkal a helyiek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+1 program, ha már unja a locsolkodást

travelo 2015. április 1., szerda 09:48

Egyik húsvétot sem tudja megkülönböztetni a másiktól, mert minden évben ugyanaz a forgatókönyv? Miért ne lehetne az idei húsvét rendhagyó? Összegyűjtöttünk pár tippet, hogy kedvet kapjon a kimozduláshoz: villám wellness, tojásmentő vízitúra és hagyományőrző programok várják országszerte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik a testével, ha nem fürdik

mzd 2015. március 31., kedd 16:39

Nemcsak fura és zavaró szagokkal jár, ha valaki egy-két hétig vagy akár hónapig nem fürdik (ehhez képest a német gyerekek igazán rendesek a heti hárommal): a Huffington Post videójában például három percen keresztül magyarázzák, milyen betegségek üthetik fel a szervezetünkben, ha ellenségként tekintünk a zuhanyrózsából áramló vízre és a szappanra, illetve tusfürdőre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Balogh Rita: otthon tornázva is elérhető cél az egészségesen fitt alak

pk 2015. március 31., kedd 11:42

A Nivea Fitness Tour budapesti állomásán nemcsak Corinne Sasso Groove-oktatóval beszélgettünk, hanem Balogh Ritával, a FittAlak módszer megalkotójával is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz feleannyi kalória a rizsben

mzd 2015. március 31., kedd 10:11

Tudósok szerint, ha a rizst kókuszolajjal főzzük meg és éjszakára (de legalább 12 órára) a hűtőbe tesszük, akkor 60%-kal csökkenthető a kalóriatartalma - írja a Dailymail. Hogyan? Ez a módszer a rizsben található rezisztens keményítő mértékét növeli – és mivel az emberi szervezet számára emészthetetlen összetevőről van szó, így se cukor, se zsír nem lesz belőle. Ugyanakkor a szakértők azt is elmondták, hogy veszélyes a rizst újramelegíteni, hiszen akár ételmérgezés is lehet a vége, továbbá arra is érdemes ügyelni elfogyasztás előtt, hogy az egész adag átmelegedett-e.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az íróasztalánál ülve nem élhet túl egy zombitámadást

bb 2015. március 30., hétfő 19:35

Zombi tematikájú videójátékkal állítaná fel az íróasztalok mögül a hivatali dolgozókat Mike Tinney, a Fitness Interactive Experience (FIX) alapítója, aki ezzel a céges wellness hétvégét helyettesítő interaktív programmal szeretne javítani a munkavállalók egészségén és a munkatársak közötti kapcsolaton – írja a designtaxi.com a „Step Ahead: Zombies” névre keresztelt játékról.

A szórakoztatónak ígérkező program játékszabályai szerint az irodistáknak csapatokat kell alkotniuk és egymással versenyezniük, végül pedig egy biztonságos menedékbe kell húzódniuk, hogy túléljék a zombijárványt. A telefonon, tableten és asztali gépen is elérhető csapatjáték a készítők állítása szerint hamarosan Alien témájú újdonságokkal is bővül majd.

1
Fotó: astepaheadchallenge.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Esküvői garázsvásár, ami nem is az, ami

etelka 2015. március 30., hétfő 15:52

Melyik trendre csapna le?

 • 33
  Desszertasztal
 • 7
  Textilcsokor
 • 9
  Drótból mindent
 • 15
  Vendégfa
 • 8
  Dekorworkshop
 • 13
  Mindegyik kell!
 • 28
  Nem majmolom a nyugatot, magyar embernek, magyar lagzit!

Az etyeki pincesor megközelítése személyautóval nem egyszerű, gyanús is, hogy szinte csak terepjárók jönnek szembe velünk, miközben egy esküvői garázsvásárra igyekszünk. A hatalmas kátyúkkal borított földúton végigzötyögve érkeztünk el a Rókusfalvy birtokra. A helyszín egy hatalmas sátor, ide pakolták be az asztalokat, ahol az előzetes információk szerint ex- és leendő menyaszonyok találhattak egymásra, hogy a nap végén mindenki boldogan térjen haza. Az árusítás szinte semmibe nem került, 1000 forintot kértek egy asztalért, ami finoman szólva is baráti árnak tekinthető. Mi lelkesen készültünk, hogy hány levetett ruhára, cipőre, vagy sosem használt fátyolra bukkanunk, ehhez képest a szolgáltatók domináltak, akik jó pénzért eladtak volna nekünk csokrokat, dekorációt, drótból hajtogatott ülésrendet, vagy épp baromi fogyókúrás süteményeket. Persze nincs ezzel semmi baj, legalább megismertük mik a trendek, és mire lehet számítani, ha valaki most akar házasodni, csak hát ezeket az infókat a szokásos esküvő kiállításokon is éppúgy be tudta szerezni bárki, míg a várt olcsó kellékeket kevésbé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az átmeneti böjtölés nemcsak jó fogyókúra, de tényleg egészséges is

Brownie 2015. március 30., hétfő 11:55

Egyre divatosabb szokás a szakaszos böjtölés, ami azt jelenti, hogy a diétázó néhány napig alig eszik valamit, a hét többi napján pedig a megszokott ételeket és adagokat fogyasztja. Egy másik bevált formája az átmeneti koplalásnak a Harcosok Étrendje, ami röviden annyit takar, hogy egész nap éhezteti magát az ember, majd este jól bezabál. A cél ugyan a fokozatos súlyvesztés, de a szakértők szerint más haszna és előnyei is vannak az időszakos böjtölésnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fájdalom, bizalom és orgazmus - minden, amiről a Szürke 50 árnyalata NEM szól

ST 2015. március 29., vasárnap 18:43

A szürke ötven árnyalata már könyv formájában is kellőképp felborzolta a kedélyeket, most pedig a mozikba kerülve vált ki heves érzelmeket – és persze nem utolsó sorban kérdéseket is felvet. Egyik legkárosabb üzenetét, azt, hogy egy szexuálisan bántalmazó, elnyomó kapcsolatot szerelemként tálal, már sokan, sok helyen elmagyarázták. Bennünket ezért most inkább az érdekelt, hogy mi is a valódi BDSM szex, mi visz valakit ebbe az irányba, és egyáltalán, a fájdalom valóban okozhat orgazmust?

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

 • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
 • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
 • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
 • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés