ÉLETMÓD

Edzőteremteszt: Arnold Gym

Dívány 2015. május 7., csütörtök 14:36

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen lenne az élete máshol

mzd 2015. május 7., csütörtök 11:58

Sokan eljátszottak már a gondolattal, hogy vajon milyen lenne az életük, ha nem Magyarországon élnének. Sajnos egy részük meg is tette az első lépéseket, az álmodozóknak viszont van egy jó hírünk: a Design Taxin bukkantunk a My Life Elsewhere (Az életem máshol) honlapra, amelynek segítségével úgy tudhatja meg, hogy mi vár önre a Föld másik felén, hogy egy métert sem kell megtennie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem árt, ha ezt tudja a szakállról

mzd 2015. május 6., szerda 18:25

A szakáll egész menő dolog lett az elmúlt években, ez a favágószexuális életmód/stílus egyik alappillére. Gondolta volna viszont, hogy akár szexuális úton terjedő betegségeket is elkaphat miatta? Nem szeretnénk rémisztgetni önt, de a Women's Health szerint ez az igazság

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ír tippek kezdőknek és haladóknak

travelo 2015. május 6., szerda 11:31

Májusban a tökéletes hétvégi célpontok nyomába eredünk a Travelón: ajánlottuk már a hazánktól csupán ötórás autóútnyira fekvő, mesebeli Bledet, de szlovén gasztrotúrát, és egy kevésbé ismert, türkizkék vizű svájci tavat is. Most a Dívány olvasóinak Írországot javasoljuk felfedezésre – akár jártak már itt, akár nem. (A hosszú hétvégékkel kapcsolatban egyébként kérdőívünk és nyereményjátékunk is van, nosza töltse ki!)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi oka van a kóros hajhullásnak

Sáfár Zsófia 2015. május 6., szerda 10:30

Normális esetben napi száz szál is kihullik. Valószínűleg ön sem szokta a fésűjében maradt hajszálakat számolgatni, de ha a szokásos mennyiségnél többet, netán egész hajcsomókat észlel, akkor érdemes a háziorvosával konzultálnia, mert a tünet hátterében az átmeneti vitaminhiánytól kezdve az öröklődésen át a tartós vagy súlyos betegségekig számos komoly dolog állhat. Dr. Pető Enikő, a Hajbeültetési és Hajgyógyászati Klinika orvosának segítségével összegyűjtöttük a leggyakoribb okokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óránként két perc és lekörözi a halált

mzd 2015. május 5., kedd 20:33

Sokan panaszkodnak arra, hogy minden testmozgáshoz idő kell, amiből nekik viszont – munkájuk vagy egyéb elfoglaltságuk révén – kevés jut. Most már nekik sem lehet több kifogásuk, ugyanis a Shape egy kutatásra hivatkozva azt állítja, hogy már óránkénti két perc sétával kitolhatjuk a halálunk időpontját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen búcsút az integetőhájtól ezekkel a gyakorlatokkal!

Bánkuti Gabriella 2015. május 5., kedd 10:23

Amikor megkérdezem a női vendégeimet, hogy melyik testrészükkel elégedetlenek, a has és a fenék mellett biztos, hogy megemlítik „integető izmukat”, ami valójában a tricepsz. A férfiaknak is elsődleges szempont a felkar edzése, és mivel nem nagy izomcsoportról van szó, gyorsan látható lesz az eredmény. 

A felkar izmai és edzésük

Valójában két izomcsoportot sorolhatunk ide: a tricepsz (felkar hátulsó felszínén) és a bicepsz (felkar elülső felszínén ). Ahogy a név is sugallja, tricepsz három fejből áll a bicepsz pedig kettőből.

Ha feszesíteni szeretnénk a felkar izmait, akkor mindkét izomcsoport esetén több szögből dolgoztatjuk meg az izmainkat nagyobb ismétlésszámban, kisebb súlyokkal. Amennyiben növelni szeretnénk a nagyságát ( tömegét), akkor nagyobb súlyokkal, kevesebb ismétléssel és kevesebb gyakorlattal fárasztjuk le az izomrostokat.

Érdemes a két izomcsoportot együtt edzeni vagy egymás után (tricepsz-bicepsz), vagy ún. szuperszettben, ahol egy tricepsz gyakorlat mellé egyből bicepsz gyakorlatot csinálunk pihenőidő nélkül, a hatékonyabb lefárasztás érdekében.

A következő gyakorlatok bemutatásánál arra törekedtem, hogy mindkét nem megtalálja a számára ideálisat. Természetesen nem teljes a lista, ezenkívül számos gyakorlat van még, visszaböngészve a cikkeimet találni fog még jó párat, mint például a lórúgás gyakorlatot tricepszre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egészséges megoldás a csokivásárlás ellen

etelka 2015. május 5., kedd 10:01

Azt már tudjuk, hogy ha éhesen megyünk bevásárolni, akkor sokkal több dolgot veszünk, mint kéne. Ám most kutatók azt is megállapították, hogy milyen rendkívül egyszerű módon akadályozhatjuk meg, hogy mindenféle transzzsírsavban és szénhidrátban csöpögő dolgot vegyünk. A megoldás az alma - írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Otthon is elvégezhető HIV-tesztet dobtak piacra

Edicsek 2015. május 4., hétfő 21:48

A becslések szerint Angliában 26 ezer olyan ember van, aki HIV-fertőzött, de nem tud róla. Most viszont piacra dobtak egy otthon is elvégezhető tesztet, ami 99.7%-os biztonsággal mondja meg, hogy az illető HIV fertőzött-e. A teszt nem csak azért fontos, hogy mások ne fertőződjenek, hanem mert ha időben felismerik, jól kezelhető. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldön vállalna munkát? Így induljon neki!

pk 2015. május 4., hétfő 09:12

A Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatalra hivatkozva nemrég azt írta, hogy tavaly minimum 31 500 magyar állampolgár távozott legalább egy évre külföldre, majdnem másfélszer annyi, mint egy évvel korábban, és csaknem hat és félszer annyi, mint 2009-ben. A váltás bizonyára senkinek sem könnyű, de zökkenőmentesebb lehet a költözés, ha kellően felkészülünk. Somogyi Máriával, a nyelvitrening.com ügyvezetőjével a külföldi munkavállalásról beszélgettünk, és persze szóba került az is, hogy mire kell figyelniük azoknak, akik itthon szeretnének elhelyezkedni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jógázni még annál is jobb, mint gondolná

Edicsek 2015. május 3., vasárnap 17:42

Nekünk újdonság volt, de állítólag létezik a jelenség, ami szerint a nők 20%-a (vagyis minden ötödik ember a jógacsoportjában!) különösen nagy örömet érezhet a gyakorlatok során. Igen, akkorát. A jógázástól elélvezés az angol nyelvterületen a yogasm elnevezést kapta, amit magyarra talán jógazmusként lehetne fordítani, és bármilyen borzasztóan is hangzik, a kutatások szerint ez egy ténylegesen létező dolog. És nemcsak a jógázás, de sima edzés közben is elérheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért van önnek is hasonmása

mzd 2015. május 3., vasárnap 11:24

Tudta, hogy a világon 7 olyan ember él, aki ugyanúgy néz ki, mint ön? Titkon mindenki vágyik arra, hogy legalább egyszer találkozzon a hasonmásával – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Twin Strangers (Ismeretlen ikrek) elnevezésű projekt, amelyben 3 fiatal szerette volna megtalálni a saját alteregóját egy hónap alatt – lelőjük a poént: sikerült nekik. Ennek apropóján a Women's Health utánajárt, vajon hogy fordulhat elő az, hogy teljesen ismeretlen emberek a megszólalásig hasonlítanak egymásra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Matcha: több mint egy egyszerű zöld tea

Toma 2015. május 2., szombat 16:19

A zöld teát pozitív hatásai és kellemes íze miatt egyre többen fogyasztják, ám még a legfanatikusabb rajongók sem biztos, hogy hallottak már a matcháról. Lássuk, miket érdemes róla tudni, és hogy mit mondanak vele kapcsolatban a szakértők!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik, ha hotelben éri a halál

mzd 2015. május 2., szombat 10:47

Gondolkodott már azon, hogy mi történik a hotelekben a félig elhasznált piperecikkekkel? És azon, hogy mi történik, ha valaki pont a szállodai szobájában hal meg? Vagy hogy van-e a személyzetnek hozzáférése a privát széfekhez? Egy vendéglátói körökben bennfentes Jacob Tomsky-hoz, a Heads in Beds szerzőjéhez fordult, hogy megossza vele a történeteit. Ezen pedig kapva kapott a Daily Mail utazási rovata, aki felkereste Tomskyt, hogy feltegye neki – többek között – a fenti kérdéseket. Lent elolvashatja őket és a rájuk adott válaszokat is!

Előre szólunk, hogy a szabályok országonként, sőt, akár szállodánként is változnak, így nem biztos, hogy azon a helyen, ahova ön megy, pont így működnek a dolgok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válasszon fogorvost

Dívány 2015. május 1., péntek 11:17

Arról sok szó esik, hogy a rendszeres fogászati szűrés milyen fontos dolog és arról is hallunk lépten-nyomon, milyen komolyabb betegségek előzhetők meg a rendben tartott fogazattal. Arról azonban keveset tudunk, hogyan válasszunk fogorvost, miközben sorra nyitnak az új fogászati klinikák és rendelők. A témáról Dr. Csák Csabát, a Dent-Art-Klinik szájsebész és implantológus munkatársát, valamint Kónya Jánost, a Dent-Art-Technik szakmai vezetőjét kérdeztük.

Dr. Csák Csaba és Kónya János
Dr. Csák Csaba és Kónya János
Fotó: Dent-Art-Klinik/Dent-Art-Technik
Távolról sincs vége, olvasson még »

Igyon vizet, ha vezet!

Divany.hu 2015. április 30., csütörtök 19:29

Végre egy tanulmány, ami a vízivást próbálja népszerűsíteni! Arról van szó, hogy brit tudósok, pontosabban a Loughborough Egyetem kutatói kiderítették, hogyha a sofőr nem iszik eleget - mármint vizet -, az ugyanolyan veszélyes, mintha ittasan ülne a volán mögé - írja a Independent.  Ez az első tanulmány amúgy, ami összekapcsolja a dehidratációt és az autóvezetéshez szükséges koncentrációs képességeket, és a Physiology and Behaviour című folyóiratban tették közzé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a nyár, nyitnak a strandok!

Divany.hu 2015. április 30., csütörtök 10:51

Május elsején, a munka ünnepén fognak kinyitni a budapesti strandok, elsőként a  Dagály és Palatinus Strandfürdő - írja sajtóközleményében a Budapest Gyógyfürdői Zrt.. Bár a szezon vége még nagyon messze van, az is kiderült, hogy a standfürdőket tervezetten szeptember 6-án, illetve kedvező időjárás esetén szeptember 13-án zárják be. 

Nyitás

Dagály Fürdő: május 1. (*)

Palatinus Strandfürdő: május 1.

Csillaghegyi Strandfürdő: május 31

Paskál Strandfürdő: május 31

Római Strandfürdő: május 31.

Pünkösdfürdői Strandfürdő: június 6. (*)

* strandterület megnyitása

Egy négy tagú család a legolcsóbban Pünkösdfürdőre tud menni, ez 5000 forintba kerül, legdrágábban pedig a Palatinusra 8100 forintért. A jó tanulók jól járnak, legalábbis az általános iskolások, mert a bizonyítvány mellé ingyenes belépő jár, ezeket a tanévzáró ünnepségeken adják át. Az idei év újdonsága, hogy a gyerekek nemcsak strandbelépőt, hanem a Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából egy cirkuszi belépőt is kapnak. Így várhatóan közel 20 000 belépő kerül kiosztásra.

Árak

Csillaghegyi Strand: 900 Ft

Paskál Strand: 1200 Ft

Palatinus 3200 Ft (felnőtt)

Római 2600 Ft (felnőtt)

Pünkösdfürdő 1800 Ft (felnőtt)

Extra nyitvatartással várja a wellness rajongókat a Rudas, elsejétől este 10 óráig lehet gyönyörködni az éjszakai Budapest látványában. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

"Megsirattam az utolsó menzeszemet"

ZZs 2015. április 30., csütörtök 09:11

A hazai nőgyógyászokat gyakran támadják azzal, hogy túl sok nőnek veszik ki a méhét, holott az megmenthető lenne, mások szerint csak a méh szerepe van túlmisztifikálva, és ezért támadják ezt a gyakorlatot. Az érintetteket, azaz a műtéten átesett nőket azonban kevesen kérdezik meg, hogyan élik meg a velük történteket, és az sem jellemző, hogy a műtét utáni utókezelés részeként pszichológiai segítséget kínáljanak nekik – pedig vannak, akik úgy érzik, szükségük lenne rá.

A méheltávolítások száma Magyarországon évente 10000-re tehető, legfőbb okait dr. Szentiványi Zoltán szülész-nőgyógyász foglalta össze.

shutterstock 171520838

A mékivétel bár nagy döntés, számos tévhittel jár együtt, ezek között előkelő helyen van a nőiesség megszűnésétől, a libidócsökkenéstől, a kevésbé élvezetes szextől, a műtét hatására idő előtt bekövetkező menopauza beállásától való félelmek, valamint az, hogy a műtét ellenére is megmaradhat a havi vérzés.

Miért vehetik ki?

-          Nagy méretű myoma (jóindulatú daganat)
-          Méhnyak daganatok
-          Méh endometriomája (más néven adenomyosis)
-          Méhsüllyedés, vagy előesés
-          Pelvic pain (sokszor ismeretlen eredetű krónikus kismedencei fájdalom)
-          Precancerosus állapot (daganatmegelőző állapot, olyan - szövettannal igazolt! -sejtelváltozások, amik nagy eséllyel fordulnak át rosszindulatú daganatos állapotba).

Az előbbiek közül a szexuális élvezet csökkenésével kapcsolatos félelem esetén érdemes tudni, hogy a teljes hystertomia (azaz a méhnyakkal együtt eltávolított méhkivétel) esetén feltételezések során talán valóban csökkenhet a szexuális élvezet, ám a gyakrabban alkalmazott un. Chobrak-műtétre ez biztosan nem igaz. Ez utóbbi esetben azonban "Nagyon fontos tudni, hogy éves méhnyakrák szűrésre ugyanúgy kell járni, mint korábban (értelemszerűen akkor, ha a méhnyak megmaradt)" -hangsúlyozta Szentiványi doktor.

Az ő és több kollégája tapasztalata szerint a  egészen ritka, hogy ennek lelki okairól a páciensek beszélnének orvosukkal, annak ellenére, hogy ő személy szerint rá szokott kérdezni erre. Saját praxisában mindössze egyetlen (egy 30 év körüli) nőbetege volt, akinek rákos megbetegedés miatt került sor a méheltávolításra, és többször beszélgettek róla. "Összegezve azt tudom mondani, hogy [a páciensek] menopausa után sokkal elfogadóbbak – vagy csak nem említik ennek a beavatkozásnak a lelki oldalát".

Meglepő, de a műtéttel járó pszichés jelenségek kezelésére nincs szakmai protokoll. Az Egészségügyi Minisztérium irányelve és szakmai protokolljai közt csak a szüléshez társuló veszteségek során rendelkezik a pszichológiai feladatokról, a méheltávolítás pedig csak érintőlegesen szerepel. Talán ez az oka annak, hogy a kórházak és az orvosok nem foglalkoznak a műtét lelki részével, csak a fizikaival.

Több vidéki és budapesti kórházat is megkerestünk, hogy megtudjuk, van-e egyáltalán pszichológus az osztályon, és kérhetnek-e lelki gondozást a betegek. Többen nem is válaszoltak a megkeresésünkre, volt aki ígért választ, ám az sosem érkezett meg.

Dr. Nagy Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház osztályvezető főorvosa és orvosigazgatója nem értett egyet azzal, hogy a nőket megviselné a méhük elvesztése, ennek ellenére van mód pszichológus segítségét igénybe venni, mert az osztályon dolgozik főállású pszichológus. Véleménye szerint a "nőknek más a megítélésük a méhükkel és a mellükkel kapcsolatban", és ha egy beteg szervet távolítanak el, akkor a nő nem fogja sajnálni azt. Véleménye szerint ebben az esetben a betegség okaként tekint a nőbeteg a szervre, és ha az eljárás indokolt volt, nem fogja sajnálni azt. Osztályukon nem ajánlják fel automatikusan segítő szakember felkeresését, de igény szerint kérhető.

A SOTE kórházai közül a   II. Szülészeti és Nőgyógyászati klinika alkalmaz pszichológust, akit a betegek helyben igénybe vehetnek, de ez döntően inkább meddőség, depresszió, koraszülés miatt szokott előfordulni, méheltávolítás okán egy-két eset volt évek alatt.

A méhvkivétel nem jár olyan látványos változással mint egy mellműtét, de fórumokban gyakran számolnak be az ezen átesett nők ürességérzésről, elhagyatottságról, a nőiségük sérüléséről. De mennyire tud ebben segítséget vállalni a magyar egészségügy, felmerül-e a kórházakban, hogy segítséget ajánljanak a műtéten átesett nőknek? Íme néhány kiragadott példa a több ezer bejegyzés közül.

"Ami a nőiességet illeti, nekem megvan mindenem, mégis azt érzem, hogy nem vagyok teljes értékű nő, mert meddő vagyok. Évek óta ezt érzem. (9 éve küzdök gyerekért, 5 éve tudom, hogy nem lehet) Ehhez az érzéshez is hozzá lehet szokni. Érzed, de már nem fáj olyan élesen. És előbb-utóbb ezzel együtt is lehet boldognak lenni."

"Én megsirattam az utolsó menzeszemet a műtétem előtt, pedig de utáltam évekig, minden hónapban, mikor megjött! Nem hittem volna, hogy egyszer azért sírok, mert utoljára van meg nekem... Annyit, de annyit sírtam, miért velem történik ez? Miért pont én?"

"Az életemért cserébe "elvettek" valamit, de amit kaptam, az sokkal nagyobb ajándék. Ez a felfogás sokat segített feldolgozni a történteket. Ha rákérdeztek, sosem titkoltam mi történt, miért nem lehet gyerekem. Sajnáltam persze, sokszor, gyakran :( 26 éves voltam."

"Azóta több mint 3 év telt el. Sokféle érzést megéltem ezzel kapcsolatban: az el nem fogadást, elkeseredettséget, dühöt, haragot, aztán a belenyugvást is. Mindig igyekeztem azonban kordában tartani ezeket az érzelmeket, mert fontos volt számomra, hogy a gyermekem ne érzékelje a lelkemben dúló harcokat. És szerencsére ez sikerült is, nyugodt, boldog és kiegyensúlyozott. Így aztán a vívódásaim az éjszakákra korlátozódtak. Nem tudtam aludni, gyakran még gyógyszerekkel sem, ha meg mégis, akkor rémálmaim voltak. Ezeken már sikeresen túl vagyok, már altatót sem szedek. Túl vagyok azon is, hogy nagy ívben elkerüljem az állapotos nőket, bár nagyon irigylem őket. Már nem váltok csatornát mikor egy állapotos celeb nyilatkozik. És már nem hibáztatom saját magam sem... Szóval azt hiszem sokat haladtam."

Nem tudni, ezek a nők kerestek-e vala pszichológiai segítséget, eljutottak-e végül segítő szakemberhez, hogyan állt a család a nehézségekhez, vagy egyáltalán beszéltek-e erről bárkivel is, de biztos, hogy ez az egyszerűnek tűnő műtét sokkal nagyobb odafigyelés kellene a segítő szakemberek részéről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gondolta volna? Nem alszik eleget a magyar munkavállaló!

Dívány 2015. április 29., szerda 18:25

Az egy dolog, hogy nincs elég szabadnapunk, a dolgos hétköznapokon sem tudunk eleget pihenni. Ez derült ki legalábbis a Profession.hu legújabb felméréséből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három vízparti tipp a hosszú hétvégére

travelo 2015. április 29., szerda 11:26

Közeleg egy újabb hosszú hétvége! Nagyon bízunk benne, hogy szép lesz az idő, mert végre szeretnénk a háromnapos hétvégék klasszikusától, a wellnessztől elszakadni, és a medenceparton tespedésnél aktívabb elfoglaltságokat ajánlani. Megijedni azért nem kell, így is vízközelben maradunk, de végre a szabadban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így legyen 40 felett is bombaformában

tatota 2015. április 28., kedd 13:43

Nagyon téved, ha azt hiszi, hogy 40 vagy 50 éves kor felett nem lehet életmódot váltani. Meg is kérdeztük a WBPF fitnesz és testépítő szövetség néhány "veterán" tagját, hogy árulják el, mi a titkuk. Persze nem azt mondjuk, hogy ön is menjen el a végletekig, de az alábbi testépítő és fitneszversenyzők is bizonyítják, hogy az erő a változásra mindannyiunkban benne van, csak rajtunk múlik, hogy élünk-e vele. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mellrákot okozhat az éjszakai evés

mzd 2015. április 27., hétfő 21:40

Azon kívül, hogy a lefekvés előtti nassolás az agyának is árt, még a mellrák kialakulását is segíti – állítják amerikai kutatók. A vizsgálatban több mint kétezer nő bevonásával arra jutottak, a vércukorszint is felelős lehet a betegség kialakulásában – számolt be róla a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szürreális edzés a 40-es évekből. Csak nőknek!

Homoki R 2015. április 27., hétfő 09:17

A fitnesztrendek rengeteget változtak az elmúlt évtizedekben, de aki még emlékszik a régi tévétornákra, annak ezt nem kell magyarázni. Persze minél távolabb utazunk az időben annál meglepőbb edzési szokásokra lehet bukkanni, 100 éve még példál a hölgyek és urak teljes cicomában koptatták lelkesen a lovagló és evezőgépeket.

Most éppen a negyvenes évek amerikai fitneszelképzeléseiről került elő egy szürreális videó a Meetville-en. Fülig érő mosollyal önmasszíroztattó lányok minicuccban, magas sarkúban? Lehet, hogy ez az edzés hatékony nem volt, de mai szemmel mindenképp mókás. 

  

Workout exercises for women in the 1940s ;)A 1940's film clip a medley of vibrating and rolling devices, designed to passively shake and roll inches off a women's body.

Posted by Meetville on 2015. április 14.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Alvásban simán lenyomjuk a nyugatot

Homoki R 2015. április 25., szombat 18:04

Tudjuk, hogy ha nem alszunk rendesen, azt nem csak a hangulatunk és az érzelmi intelligenciánk, de hosszú távon az egészségünk is bánja. Az alvás tehát fontos eleme az általános jól-létünknek, ezért nem árt minél többet tudni róla. És mi tudhatna többet az emberiség alvási szokásairól, mint egy erre kifejlesztett, széles körben használt telefonos alkalmazás? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Londonban egy nap alatt is szét lehet nézni

Edicsek 2015. április 25., szombat 11:31

Londonban turistáskodni egy nap alatt elsőre lehetetlen küldetésnek tűnik, de igazából ennyi idő alatt is rengeteg dolgot láthat. Mikor kimentünk megnézni a Huawei új, P8-as telefonját, amit ki is próbálhattunk, úgy gondoltuk, hogy a szuper kamerát a londoni nevezetességeken lehet majd a legjobban tesztelni. Igen ám, de (nem is egészen) egy nap alatt mit lehet ott látni? Kiderült, hogy sokat. Ráadásul legalább azt is tesztelhettük, hogy mit is tud a bemutatott készülék, ha fotózásról van szó. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés