ÉLETMÓD

26 évesen van a legtöbb barátunk

mzd 2015. április 21., kedd 20:32

Egy friss kutatás szerint 26 évesnek lenni elég jó, mert a szociális életünk ekkor a legpezsgőbb, és átlagosan mindenkinek öt közeli barátja van. Persze a nemek között azért van egy kis eltérés, míg a nők 25 évesként a legnépszerűbbek, a férfiak pedig 27 éves korukban – olvasható a Daily Mailen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

13 gyakorlat a gyors és látható eredményért férfiaknak

Bánkuti Gabriella 2015. április 21., kedd 09:43

Múlt héten főként nőknek szóló gyakorlatsort mutattunk be, és most következzenek a másik nemnek szóló feladatok. Bizonyos gyakorlatok megegyeznek az előző hetiekkel, csupán az ismétlésszám más a hölgyek és a férfiak esetében. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szmogos a levegő? Fusson hajnalban!

mzd 2015. április 20., hétfő 18:28

Itt a 20 fokos tavasz, amely már nem csak a hardcore fanatikusoknak igazi futóidő, hanem azok számára is, akik nem szeretnek több réteg cuccban körözni a Margitszigeten. Az időjárás mellett azonban sokszor a magas pollenkoncentráció és a szmog is kedvünket szegheti. Míg előbbi ellen nincsen bevált tippünk, utóbbi esetében a hajnali futást javasolja dr. Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatóhelyettese. „Sportolás közben nagyobb tüdőtartalékot kell mozgósítani, mélyebben lélegzünk, gyakrabban kell levegőt venni. Emiatt jobban lejutnak a levegőben levő szennyező anyagok a tüdőbe, így nagyobb károsodást tudnak kiváltani, mintha valaki csak sétálgat” – vezette le a pulmonológus.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Erősebb mint egy FBI-ügynök?

Edicsek 2015. április 20., hétfő 09:06

Most kiderítheti, hogy átmenne-e az FBI felvételijén, legalábbis a fizikai részen. 16 év után most újra felmérik az FBI-ügynökök fizikai állapotát, amiről egy belső körlevélben értesítették őket. Ez persze kiszivárgott, így most ön is letesztelheti, hogy bírná az ügynökösdit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két eszköz, amitől sokkal menőbb lesz a négy fal között tekerni vagy futni

Dívány 2015. április 19., vasárnap 20:39

A januári CES kiállításon ismét rengeteg érdekes és talán hasznos találmányt mutattak be, de szerencsére nem kell egy évet várni azoknak akik szeretik a testmozgást és a kütyüket. A hajtás után be is mutatunk  két eszközt, aminek biztosan örülni fognak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

13 vitamin, ami nélkül nem lehet élni

Dívány 2015. április 19., vasárnap 15:52

Milyen vitaminokra van szükségünk tavasszal, és egyáltalán, hogyan jussunk hozzájuk? Mennyi vitamint kell szereveztünkbe juttatnunk és mik a vitamhiány veszélyei? A vitaminigényünk meghatározását nehezíti, hogy ez erősen kor­, nem­, állapot­ és életmódfüggő, de egyértelműen vannak olyan alapvitaminok, amik nélkülözhetetlenek az életünkhöz, így érdemes foglalkoznunk a rendszeres bevitelükkel.

shutterstock 95469097
Távolról sincs vége, olvasson még »

Minimum 150 perc edzésre van szüksége hetente

Homoki R 2015. április 18., szombat 14:03

Eddig úgy tudtuk, hogy a sportolást nem érdemes túltolni, azzal ugyanis az egészségünket kockáztatjuk. Az eddigi tudományos elképzelés szerint az optimális mozgásmennyiség a heti 75 perc kemény vagy 150 perc mérsékelt mozgás volt, ami elégnek tűnt ahhoz, hogy megússzuk a betegségeket. Abban azonban nem volt egyetértés, hogy ha ennél többet edzünk az milyen előnyökkel jár, illetve hol van a teherbírásunk felső határa, honnan kezdve káros az edzés. Most már tudjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhitte, hogy a Starbucks lattéja mérgező?

S-W. Zsó 2015. április 18., szombat 09:51

Egyes divatos táplálkozás-, fogyókúra-, vagy fitneszbloggerek szó szerint mindent megetetnek az egészséges életmódra vágyó naiv emberekkel. A magukat szakavatottként népszerűsítő laikusok annyi áltudományos információt terjesztenek, hogy sokan be is dőlnek bizarr reformtáplálkozási módszereiknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dolgozzon úgy, mint egy dizájner!

bb 2015. április 17., péntek 19:25

Érdekes projekten dolgozik az orosz származású tervező, Jevgenyij Jermakov (Yermakov), aki kortárs kollégáit kérdezte többek között arról, hogy milyen trükkjeik vannak a hatékony munkához. Pontosabban, hogy mivel teszik könnyebbé vagy inspirálóbbá a munkájukat, milyen kihívásokkal néznek szembe karrierjük során, vagy hogy éppen melyik a kedvenc könyvük és milyen zenét hallgatnak szívesen. A 5 Questions for 100 Designers (azaz „5 kérdés, 100 dizájner”) néven futó munkából válogattunk néhány érdekes idézetet a művészetektől, és meglepően sok vág egybe egy rakás olyan munka- és életszervezési tippel, amikről már mi is írtunk. Ha pedig ennyi nem elég, az összes bölcsességeta projekt saját weboldalán összegyűjtve olvashatja el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Blogok, melyek végre nem a tökéletes nőkről szólnak

Toma 2015. április 17., péntek 09:33

Bár az anorexiás modellek kora lassan, de biztosan leáldozóban van, még mindig központi szerepet játszik a nők életében a testsúly, hiszen a médiában még mindig a karcsú lányokat tolják a nézők orra alá. Persze mindenki tisztában van azzal, hogy a retusálás mi mindenre képes, de az önbizalmat még így is megtépázzák az ilyen kampányok.

Pedig a boldog, kiegyensúlyozott élethez nem árt a pozitív testkép - szerencsére vannak, akik nemcsak rendelkeznek ilyennel, de példamutatóan meg is osztják elveiket sorstársaikkal. Magyar bloggercsajok következnek, akik felvállalják: igen, nem modellalkatúak, viszont ettől még nem dől össze a világ. 

Figyelem: a blogok közül néhány nem frissült egy ideje (ezt jelezzük is), de inspirálódni még lehet a múltbeli tartalmakból is és reméljük, hogy a szerzők hamarosan újra visszatérnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiderül a gépelésünkből, ha fáradtak vagyunk

mzd 2015. április 16., csütörtök 19:29

Ha irodában dolgozik, vagy csak simán szeret számítógépezni, akkor minden bizonnyal napjának jelentős részét tölti a billentyűk püfölésével. A Massachussets-i Műszaki Egyetem (MIT) kutatói most azt állítják, a gépelésünkből következtetni lehet arra, hogy agyunk mennyire fáradt – olvasható a Scientific American oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Keressük Budapest klassz futópályáit!

Becca 2015. április 16., csütörtök 11:15

A szerkesztőségből többen is járunk futni, és ezt legszívesebben a szabadban tesszük – a teremben való edzést csak nagy hidegben erőltetjük. Mindenkinek megvan a kedvenc helye, ahol sportol, úgy döntöttünk, megosztjuk önökkel is, hátha akad olyan hely, amit még nem ismer. Plusz, mi is kíváncsiak vagyunk, hogy a közelünkben akad-e olyan pálya, amit nem ismerünk, ezért arra kérjük ha tud ilyet, írja meg nekünk, és az sem baj, ha fotót is tud mellékelni!  

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legújabb városnéző séták: a pesti műhelyektől a vagány zsidókig

travelo 2015. április 15., szerda 12:28

Imádunk budapesti városnéző sétákra járni. Egyrészt, mert így sokkal jobban megismerjük a várost, ahol élünk. Másrészt, mert arra a pár órára az ember úgy érezheti magát otthon is, mintha elutazott volna. Most két kedvenc, idén tavasszal indult sétánkat mutatjuk be. Az egyik az eldugott, pesti műhelyek világába kalauzol, a másik pedig a nyócker kevesek által ismert sztoriját meséli el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha sportmelltartót vásárolna, ez az ábra majd segít

Dívány 2015. április 15., szerda 11:12

Egyre több nő mozog rendszeresen, de sajnos nagyon nagy százaléka nem a megfelelő sportmelltartót viseli edzés közben. Korábban már mi is próbáltunk tanácsokat adni a vásárláshoz, és a Self magazin most készített egy infografikát, ami szintén segíthet a döntésben. Magyarázat a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A vizelet színe megmutathatja, ha valami nincs rendben

ST 2015. április 14., kedd 10:23

Ahhoz, hogy ellenőrizhesse, hogy minden rendben van-e a szervezetében, magát a vizeletsugarat kell szemügyre vennie. Tény, hogy ez a hölgyek esetében nem éppen egyszerű feladat, de dr. Chris Steele szerint, ha igazán kíváncsiak, vagy ha valamilyen betegségre gyanakszanak, akkor ezt a feladatot is megoldják – írja a Daliy Mail. Az is tény, hogy egyetlen adatból hosszú távú következtetéseket levonni nem jó ötlet, ám ahhoz elég lehet, hogy beszéljen róla egy orvossal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 edzőtermi gyakorlat a gyors és látható eredményért

Bánkuti Gabriella 2015. április 14., kedd 08:56

A következő edzésünkkel azoknak a női olvasóinknak fogunk kedvezni, akik már az első lépéseken túl vannak a súlyzós, edzőtermi edzés világában, de szeretnének egy teljes testet átmozgató, gyors és látható eredményt produkáló gyakorlatsort megismerni. A gyakorlatok között természetesen szerepelnek olyanok is, amiket férfiaknak is ajánlunk, a cikksorozat következő részében pedig inkább rájuk koncentrálunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kezelje a vitás ügyeket a munkahelyén, ha eredményt akar elérni!

ST 2015. április 13., hétfő 18:39

Mindenkivel előfordult már, hogy összefutott egy betonfejű kollégával, vagy egy olyan főnökkel, akivel egyszerűen nem tudott vitatkozni. 

„A munkahelyi konfliktusok általában rossz közérzetet keltenek, bomlasztják a belső összetartást, gyengítik a szervezet iránti kötődést, csökkenthetik a munkakedvet és teljesítménycsökkenéshez vezetnek. A konfliktus persze nem feltétlen negatív jelenség, helyes kezelése magában hordja a tisztábban látásnak, egy közös megoldás megtalálásának, az innovációnak a lehetőségét. Így lehet jó és rossz, destruktív és konstruktív konfliktusról beszélni. A baj abból ered, hogy neveltetésünk során inkább a konfliktusok kerülése kap megerősítést, a konfliktusokkal szembeni félelem fejlődik ki bennünk, és nem tanuljuk meg, hogyan kell konstruktív módon megoldani a nézetkülönbségeket” – mondja Pálfay Erzsébet HR tanácsadó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlsúlyos? Legalább a demencia miatt nem kell aggódnia!

mzd 2015. április 13., hétfő 16:32

Köztudott, hogy a túlsúlynak számos negatív egészségügyi hatása van (például diabétesz, szélütés, szívbetegség), most azonban jó hírrel szolgálhatunk számukra. Bár régebbi kutatások szerint, ha valaki középkorúként jelentős többletsúllyal küzd, az időskorában nagyobb valószínűséggel küzd majd a demenciával, az iflscience szerint ez pont fordítva van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy frászt fog elhízni, ha leszokik a cigarettáról

Sáfár Zsófia 2015. április 12., vasárnap 18:18

Ha leteszem a cigarettát, jól meghízom/idegbeteg leszek/rászokom más káros dolgokra... Aki eljátszott már a gondolattal, hogy felhagyjon a dohányzással, biztosan hasonló kifogásokkal érvelt amellett, hogy talán mégsem éri meg leszokni. Ha megelégszik azzal, hogy kibírja cigi nélkül, de cserébe állandóan habzsol, ne csodálkozzon, hogy hízik. Nem, nem fogyókúrázni kell, csak arra figyelni, hogy az életmódváltás ne egy másik kudarccal végződjön. Összegyűjtöttük a leggyakoribb leszokós tévhiteket, amik elrettentik az aktív dohányosokat attól, hogy egyáltalán kipróbálják, milyen lehet füstölgés nélkül élni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy madzag is elég a laposabb és feszesebb hashoz

Dívány 2015. április 11., szombat 15:55

Ha megkérdeznek valakit, hogy melyik testrészével nem elégedett, akkor a legtöbben valószínűleg a hasukat mondják. A lapos, kockás és vagy feszes hashoz a megfelelő gyakorlatok mellett az étkezésre is oda kell figyelni, ez nem titok. Sammy Margo gyógytornász szerint azonban van egy egyszerűbb módszer is azok számára, akik időhiányban szenvednek - írja a Daily Mail. Nem, természetesen nem a különböző csodagyógyszerekre gondolt, és a megoldás tényleg pofonegyszerű, csak egy megfelelő méretű madzagra van szüksége. 

De nézzük a részleteket: először is húzza be a hasát amennyire csak tudja, majd félig engedje vissza, és kösse magát körbe a zsinórral, úgy, hogy ha egy kicsit is elengedi magát, feszüljön. Margo szerint ezt bármilyen hétköznapi tevékenység viselheti a madzagot, akkor is ha sétál, az irodában ül vagy éppen otthon tesz-vesz.

És meddig kell viselni? Ameddig csak bírja - állítja a szakértő. Hozzátette, a madzagos megoldással nemcsak a hasunk és úgy általában a törzs- vagyis core izmaink lesznek megdolgoztatva, hanem a tartásunk is szebb lesz. A megfelelő tartás pedig nemcsak a gerincünk miatt fontos, de egyenes háttal sokkal soványabbnak tűnünk, mert nem dülled ki a hasunk, és persze magabiztosabbnak is tűnünk.

Még nincs vége! Új-zélandi kutatók szerint a rossz tartás miatt depressziósabbnak, dühösebbnek érezhetjük magunkat, a libidóra is rossz hatással van. Sőt, ha valaki nem húzza ki magát rendesen, sokkal csúnyábban beszél, magába fordul, és a diákok között is jobban teljesítenek azok, akik odafigyelnek a helyes testtartásra. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

5 dolog, amit betéve kell tudni a napozásról

Becca 2015. április 11., szombat 14:53

Végre itt a jó idő, előkerülnek a napszemüvegek, és a fanatikusok már rohannak is a Margitszigetre, hogy egy kis színük legyen. Dr. Ujfaludi Adrienn bőrgyógyász segítségével ön is felfrissítheti tudását, mielőtt barnulni indulna. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így maradhat formában a 20-as, a 30-as és a 40-es éveiben

Toma 2015. április 10., péntek 16:15

Idővel mindenki szembesül a csúf igazsággal, miszerint egy bizonyos koron felül lényegesen nehezebb megőrizni a formánkat. Hogy mi ennek az oka? Lássuk szép sorjában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzés után nincs is egészségesebb, mint egy jó hamburger! Tényleg.

LS 2015. április 10., péntek 11:26

Nem fogják elhinni, mit derítettek ki kedvenc tudósaink: állításuk szerint a hamburger és a chips ugyanolyan jók edzés után, mint az étrend-kiegészítők – írja a Daily Mail. A glikogén szintje ugyanis magasabb maradt  a pihenés alatt, ha gyorskaját ettek a vizsgálat alanyai, mintha csak a ilyenkor megszokott étrendkiegészítőket fogyasztottak volna.

Az International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism lapban megjelent kutatást a Montanai Egyetem egyik végzős diákja, Michael Cramer publikálta. A kísérlethez 11 atlétát kértek fel, akik edzés előtt 12 órával már nem ehettek, majd egy 90 perces erőnléti órán kellett részt venniük. Az edzés után egy részük süteményt és rösztiburgonyát kapott, két óra múlva pedig hamburgert, sült krumplit és kólát fogyasztottak el.

shutterstock 72485902
 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mozgóképekkel segítik a helyes tornát

mzd 2015. április 9., csütörtök 19:43

Ha azt akarjuk, hogy egy gyakorlat hatásos legyen és minél kisebb legyen a sérülés veszélye, ügyelni kell arra, hogy minden mozdulatunk helyes legyen. Misha Petrick  moszkvai művész az orosz The Village számára készítette is egy GIF-sorozatot, ami segíthet ebben. A mozgóképeken azt láthatjuk, miként kell például guggolni. A legjobb az egészben az, hogy nem kell több Youtube-videót betöltenünk ahhoz, hogy lássuk, mit hogyan is kell csinálni. A lenti képen megnézheti a művész egyik alkotását, a sorozat többi részét pedig itt lesheti meg.

Edzőterem teszt: Fitness 5 and Gym

etelka 2015. április 9., csütörtök 09:49

Legújabb  sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: hetente legalább háromszor mozgok, emellett igyekszem a hétvégén bringázni vagy kirándulni. Személyi edzővel vagy csoportosan egyaránt mozgok, főleg a TRX, a CrossFit és társai hoznak lázba. Egyáltalán nem vagyok profi, sőt, de igyekszem a rendszeres mozgást beilleszteni újra az életembe, egy hosszú kihagyás után. Az általunk tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

A Fitness 5 and Gym Békásmegyer egy szomorú épületében található. Az egykor szebb napokat látott autópláza tulajdonosának cége bedőlt, az épület kiürült. Az egykori edzőterem helyére költözött be a Fitness 5, amely egy egész szintet lefed. A magányos épület emeletéről nézhetjük a békási panelsort vagy a McDonald's-ot, hogy megfogadjuk, oda soha többet, miután egy óra futással is csak egy fél Big Mac ment le.

Az épület előtt és mögött egyaránt le lehet parkolni, az első rész általában tele van. Szombaton, ami itt hagyomnáyosan piacnap, nem érdemes elöl próbálkozni, a lakótelep ilyenkor megtelik. A tök üres épület harmadik emeletén van a terem, ahol a recepciós lányok egykedvű udvariassággal fogadják a vendéget. Személyesség, kedveskedés itt nincs, de a kiszolgálás korrekt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés