ÉLETMÓD

9+1 egészségügyi érv a sörivás mellett!

ST 2015. május 31., vasárnap 11:51

A férfiak többségét valószínűleg nem kell buzdítani a sörivásra, de nők körében ez az ital kevésbé népszerű. Ami pedig nagy kár, hiszen rengeteg pozitív hatással rendelkezik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mellráktúlélőkkel reklámozzák az androgün fehérneműt

mzd 2015. május 31., vasárnap 09:06

Tavaly egy mellráktúlélő édesanya a Facebookon mutatta meg, hogy a betegség mit tett a testével, most pedig egy fehérneműmárka döntött úgy, hogy műtéten átesettekkel népszerűsíti a kollekcióját. A Play Out név alatt futó alsók elvileg "nemtelenek", így férfiak is nők is hordhatják őket – olvasható a Mashable.comon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Letaroltuk a Hajógyári szigetet!

Divany.hu 2015. május 30., szombat 20:11

Két nő, egy  Mazda, egy profi sofőr és a Hajógyári-sziget, na meg némi tanulás. Vályi István, a Totalcar újságírója, és műsorai révén majdnemceleb mutatta meg nekünk, mi is az a rendőrkanyar és hogyan kell kivitelezni. Vályi magyarázott és mutogatott, mi meg bőszen lestük, hogy hogy is van ez. Szerencsére vagy sajnos de a videóból kimaradt, ahogy megtanultunk parkolni, vagy valami hasonlót művelni, hátrafelé, párhuzamos beállással. Az már Vályinak is sok volt, nem bírta hallgatni a picsogást, pedig az ő türelme szinte határtalan. Nézze meg, és röhögjön egy jót rajtunk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Nagy a hasa? Költözzön el!

Dívány 2015. május 30., szombat 08:39

Forgalmas út mellett lakni nemcsak nemcsak irritáló - legalábbis addig, amíg az ember meg nem szokja - ,de az egészségünknek sem tesz jót. És nem, nem csak a légszennyezés miatt. Egy friss kutatásból az derül ki, hogy azok, akik folyamatosan ki vannak téve a közlekedési zajoknak és a forgalomnak az átlagnál 25 százalékkal szélesebb derékkörfogattal bírnak. 

shutterstock 274833812
Távolról sincs vége, olvasson még »

A gyorskaja nem csak az alakját teszi tönkre

Edicsek 2015. május 29., péntek 11:32

Abban semmi újdonság nincs, hogy a gyorséttermi koszt nincs éppen jó hatással az alakra, egy új kutatás eredményei szerint azonban az egész szervezet működésére negatívan hat ki. Tim Spector, a kutatás vezetője és a diétás mítoszok lerombolója arról számolt be, hogy elég ha egy hétig gyorséttermi koszton él és a jótékony hatású bélbaktériumok harmada elpusztul. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Romlik a látása? Nem mindegy, mit eszik.

Brownie 2015. május 29., péntek 10:03

Na jó, az már nem újdonság, hogy az A-vitamin hiányának egyik legelső tünete a farkasvakság, ezért is kell jó sok répát ennünk. A Harvard Medical School szakemberei szerint azonban nem sűrűn kell optikushoz járniuk azoknak sem, akik szeretik a tenger gyümölcseit vagy a spenótot. Ez persze nem jelenti azt, hogy akár le is cserélheti a szemüvegét pár konzerv tonhalra, de tény, hogy például a fekete ribizli, a vadon fogott lazac, a kelkáposzta, a lenmag, a csicseriborsó, a szardínia vagy az osztriga lassítja az életkorral járó látásromlást. Eláruljuk, miért, és azt is, hogy miből mennyit érdemes ennie, hogy sokáig gond nélkül lásson.

Nyisson éttermet más pénzéből!

etelka 2015. május 28., csütörtök 19:33

Újszerű és meglehetősen bátor lépésre szánta el magát a Mariott Budapest, amikor úgy döntöttek, a Duna-parti hotel oldalában lévő 110 nm-es helyiségbe nem valami újabb turistacsalogató lokált rendeznek be, hanem megpályáztatják a helyet.  De nem is akárhogy! A koncepció lényege, hogy ha van egy jó ötlete, de sosem volt pénze megcsinálni egy rendes éttermet, klubot, kocsmát, éjszakai bárt, akkor írjon egy ütős tervet a hotelnek, akik eldöntik, hogy támogatják-e vagy sem.

Persze nem árt hozzá némi vendéglátóipari tudás - vagy egy jó haver, akivel mer vállalkozni -, meg némi idő, mert alig 3 hét áll rendelkezésére, hogy megírja a pályázatot. A „Vágj bele életed vállalkozásába!” program május 28-án indul, és a CANVAS pályázat keretében valósul meg, amely a világ több országában is létezik már. Adott tehát egy jó helyen lévő 110 nm-es helység, és a szállodalánc tudása, na meg a pénze. 

Azt kezd vele, amit akar
Azt kezd vele, amit akar
Fotó: Földházi Árpád

.„A CANVAS projekttel – melyet Magyarországon teszünk először publikussá azzal, hogy nem kizárólag Marriott alkalmazottaknak írjuk ki – a Budapest Marriott Hotel egy új úton indul el. Célunk az, hogy a hotelt a legfiatalabb utazó generációk, sőt, az itt élők számára is a lehető legvonzóbbá tegyük. Budapesten rengeteg friss ötlet vált a város arcát meghatározó trenddé – gondoljunk csak a mára szinte védjeggyé vált romkocsmákra! A Marriottnál készen állunk arra, hogy az újításokat befogadjuk, sőt úttörők legyünk, ezért indítjuk el a „Vágj bele életed vállalkozásába!” pályázatot – mondta el Rick Enders, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója.

A lényeg a lényeg, van 3 hét megírni az elképzelést, beleértve az étlapot, a kreatív koncepciót és a designra vonatkozó terveket. Ezt a Budapest Marriott Hotel menedzsmentje és az anyavállalat képviselői bírálják el, kiegészülve Mautner Zsófiával, Jókuti Andrással illetve Bíró Lajossal, több étterem séfjével. A pályázók öt legjobbnak talált döntőse egy 2 napos cook-off eseményen mutathatja be a koncepciót, sőt főzni is fognak, hogy kiderüljön, miféle ételekben gondolkodnak.

A döntés már másnap megszületik, június 25-én kiderül, ki nyeri a 40.000 dollár (11,3 millió forint) értékű beruházást, melyből 30.000 dollárt fordítanak az étterem kialakítására és a konyhára, a fennmaradó 10000 dollárt (közel 3 millió forintot) pedig saját belátása szerint költheti arra, hogy olyan designt adjon a helynek, amilyet akar. A paletta pedig széles, Mautner Zsófia szerint ezen a helyen el tudna képzelni egy szexi, dögös helyet, tetovált pincérlányokkal és laza hangulattal, de akár egy street food és egy bisztró keverékét is. Megkötés nincs, csak annyi, hogy legyen ütős a terv, és nyűgözze le a zsűrit. 

A vállalat nem cicózik, július 15-én már nyílni is fog az új hely, a nyertes pedig a Budapest Marriott Hotel alkalmazottjaként étteremvezetői pozícióba kerül, és az étterem mindenkori bevételéből részesül. A hely elindítására van hat hónap, ha pedig valami döcög, akkor átgondolják a továbbiakat. 

Most épp a HPV-oltással riogatnak a vakcinaellenesek

etelka 2015. május 28., csütörtök 12:15

"Köztudott, hogy a HPV oltás is csak a gyógyszermaffia találmánya, akiket beoltanak, hullanak mint a legyek, aki meg nem, az beteg lesz, vagy valami még ennél rémesebb történik vele" - nagyjából így foglalható össze a Világ helyzete blog egyik bejegyzése, ami egy, a dán TV2 által készített dokumentumfilmre hivatkozik. Ebben HPV-oltáson átesett lányok mesélnek arról, mi történt velük: közülük háromnál POTS-szindrómát diagnosztizáltak, amely meglehetősen ritka, viszont krónikus betegség. A POTS-szindróma nem szerepel a négykomponensű oltás mellékhatásai között (ld. 6.oldal), ami persze nem jelenti azt, hogy teljesen kizárható az oltás és a mellékhatások összefüggése, de azt sem, hogy egyenes következménye volna.

A jól felépített film alapján nyilván sokakban merül fel kétely azzal kapcsolatban, vajon jól döntenek-e, ha az oltást választják. Az alábbiakban megnyugtatnánk a kétkedőket, hogy igen, jól döntenek, és azt is elmagyarázzuk, hogy miért. És nem, ezt a cikket nem vakcinagyártók rendelték.

Ami biztos ,hogy Magyarországon a HPV (Humán Papillomavírus) elleni oltás a kötelezően felajánlható oltások közé került, ami azt jelenti, hogy a 2014/15-ös tanévben 12. évüket betöltő, hetedikes lányok ingyen kaphatják meg az oltást, ha igénylik. A HPV elnevezés egy csomó vírust foglal magába, melynek nagy részét a szervezet önállóan legyőzi, de vannak típusai, melyek rákot okozhatnak, más típusok pedig nemi szervi szemölcsöt.

 Azok, akik a rákkeltő (16-os vagy 18-as alcsoportba tartozó) vírussal fertőződnek meg, szintén gyakran észrevétlenül megússzák betegség nélkül, és pár éven belül vírusmentesek is lesznek, de minden tizedik esetben hosszú évekre fennmarad a vírus a szervezetben, ami magas kockázatot jelent a méhnyakrák szemponjából. Ugyanazt a HPV-vírust is többször el lehet kapni, mivel a szervezet nem emlékszik a fertőzésre. Ezek ellen létezik már oltás, az egyiket a Merck gyártja - ez négy komponensű -, míg a másikat a GlaxoSmithKline, ez két komponensű (a vakcinák nevét a gyógyszerekről szóló szabályozás miatt nem írhatjuk le).

Jelenleg a méhnyakrák a 15-44 éves nők körében a második leggyakoribb daganattípus, évente 407 nő hal bele a betegségbe, és nagyon sokak esnek át radikális műtéten.

A szabályozás életbe lépése óta 10-ból 8 szülő kérte hetedikes lánya számára azt az oltást, melyet eddig világszerte 60-70 millió ember kapott meg. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) folyamatosan monitorozza az adatokat, és 2014-es  jelentése szerint a HPV oltást biztonságosnak és hatásosnak minősítették. Ami biztos, hogy 2006 júniusa és 2014 márciusa között 67 millió dózis HPV vakcinát használtak fel, a VAERS rendszerbe pedig 25.000 bejelentés érkezett az oltással kapcsolatos mellékhatásokról. Ennek 92 százalékát a nem komoly mellékhatások tették ki, melyek lehetnek fejfájás, hányinger, hányás, ájulás, és ezekre a gyártók a vakcináról szóló tájékoztatóikban esetleges mellékhatásként fel is hívják a figyelmet. 

 „Dániában és Svédországban az elmúlt években több százezer, Ausztráliában másfél millió fiatal lányt oltottak be, és a szóban forgó populációkban rövid idő alatt szinte teljesen eltűntek egyes jól megfigyelhető, HPV okozta megbetegedések. Számos ország példája bizonyítja: sikerre lehet vinni a HPV elleni küzdelmet, ezért is nagyon fontos, hogy felvegyük a harcot a rémhírekkel szemben, hiszen Magyarországon háromszor annyi áldozatot szed a méhnyakrák, mint Európa többi részén” – nyilatkozta megkeresésünkre dr. Ócsai Lajos, aki nyugdíjazásáig a Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályának főosztályvezetője volt. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Így vegyen jó bringát a gyereknek!

velo.hu 2015. május 28., csütörtök 09:13

Az első tanács: akárcsak az autóvásárlásnál, itt se a szín döntsön! Igen, míg nekünk az ár számít, a gyermekünknek talán ez a legfontosabb, de a kerékpárüzletek kínálata elegendő lehetőséget biztosít a kompromisszumos megoldásokra. Azt pedig sajnos el kell fogadni, hogy ahogy nő a gyerek, folyamatosan egyre nagyobb kerékpárt kell neki vásárolni. Általában jól látható, hogy a gyermek mikor növi ki a bringát: vagy a nyerget nem lehet már tovább emelni, vagy azt tapasztaljuk, hogy túl kicsi a nyereg-kormány távolság és helytelen lesz a testtartás.

A VELO.hu összeszedte a témakör legfontosabb információit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokkoló söralátéttel kampányol a japán bár a családon belüli erőszak ellen

Divany.hu 2015. május 27., szerda 11:34

Tokiót tartják a világ egyik legbiztonságosabb városának, mégis: az egyre mértéktelenebb alkoholfogyasztási szokások miatt soha még ennyi japán nő nem volt kitéve a családon belüli erőszaknak, mint most - írja a Daily Mail. Egy Yaocho nevű tokiói bár ezért most különösen erős kampánnyal rukkolt elő a családon belüli erőszak ellen. A közvetítő eszköz sem hétköznapi: a bár ugyanis söralátéteken mutatja be, hová vezet az túlzásba vitt alkoholizálás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most komolyan Miskolcra menjünk nyaralni? Vagy Milánóba? Tényleg, jó lesz!

travelo 2015. május 27., szerda 10:30

Még nem döntött hol nyaraljon a család? A Balaton vagy az Adria között vacillál? Ugyan már, menjenek inkább Miskolcra, vagy Milánóba. Elsőre bizarrul hangzik, de már bizonyítjuk is, miért érdemes ezekkel a célpontokkal kilógni a sorból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kamionsofőrből miért is ne lehetne maratonfutó?

S-W. Zsó 2015. május 27., szerda 08:39

Tíz éve dolgozik nemzetközi kamionsofőrként Dajka László, alias Lacika, aki saját nevét viselő, népszerű blogjával nem csak a kamionozás világában segít eligazodni a kezdő és a haladó kollégáknak, de egészséges életvitelre is ösztönzi őket. Szerinte ugyanis az, hogy idejük nagy részét egy kamionban töltik, még nem jelenti azt, hogy konzerveken, porleveseken vagy a nonstop büfék menüjén kell élniük – egy-két félmaratont is be lehet iktatni...

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hyarulonsav nem a fecskendőbe zárt fiatalság, de elég jó cucc

Steiner Kristóf 2015. május 26., kedd 10:47

IMG 20150428 110033
Fotó: Steiner Kristóf / Dívány

Az ember természeténél fogva idegenkedik a változástól – ebbe a változásba pedig az öregedés is beletartozik. Persze ebben biztosan benne van a társadalom által ránktukmált értékrendszer is: gyerekként gyakran hallottam a második x vége felé közelítő fiatal felnőtteket jajveszékelni a koruk miatt, mire pedig huszonévesek leszünk, tele van a fejünk a „maradj örökké fiatal” szlogenekkel. Ugyanakkor érdekes módon semmiféle „egyezmény” nincs köztudatban azzal kapcsolatban, hogy ki számít „öregnek” és „fiatalnak” – rendszerint önmagunkhoz viszonyítunk. Aztán önmagunkat viszonyítjuk az öt, tíz, tizenöt évvel ezelőtti önmagunkhoz. Pedig ideális esetben sem a vislekedésünket, sem a személyiségünket, sem a ruházkodásunkat nem befolyásolja, hogy hány esztendősek vagyunk – szerény véleményem szerint mindenkinek pontosan azt kell tennie, ami jól esik neki (feltéve, hogy ezzel nem bánt másokat), nem pedig azt, amit a korfetisiszta társadalom, vagy néhány trollkodó Facebook-követő elvár tőle.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hiszi, az erőspaprika gyomorfekélyt okoz? Épp ellenkezőleg!

ST 2015. május 26., kedd 09:05

Akik kedvelik a magyar, indiai, mexikói és egy rakás egyéb egzotikus ország konyhaművészetét, azoktól nem idegen az erős ízek, a csípős fűszerek szeretete. Ezek használata azonban nemcsak a jó ízhatás miatt terjedt el: egy sor kedvező élettani hatással is bírnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre figyeljen, hogy ne hízzon a nyaralás alatt se!

ST 2015. május 25., hétfő 10:37

Amikor az ember nyaralni indul, sokszor nem csak arra kell figyelnie, hogy minden irata, pénze megvan-e, illetve hogy mindent bepakolt-e a bőröndjébe. A diéták és az egészséges életmód ugyanis a pihenés alatt sem szünetelnek, viszont a megszokottól eltérő, kényeztető körülmények közt nem is olyan könnyű betartani őket - és legtöbbször az oda nem figyelés a ludas. Ha ön is szeretne egészségesen étkezni, vagy legalább tartani a kiválasztott diétáját, akkor íme néhány tipp, amire érdemes figyelnie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kerekesszékes útvonaltervezővel akadálymentesíthet

Divany.hu 2015. május 24., vasárnap 14:49

A múlt hétvégén tartották az idei Rehab Critical Mass figyelemfelhívó felvonulást a fogyatékossággal élők érdekeinek képviseletéért. Emellett a rendezvényen egy újfajta mobilalakalmazást a Route4U - Gurulj Szabadon!-t is bemutatták. A Seed Star Battle győztes csapata, a Route4U egy új, közösség alapú mobilalkalmazást dobott piacra, aminek a segítségével a kerekesszéket használók könnyedén feltérképezhetik az útfelület különböző hibáit, és saját igényeikre szabva, naprakész, akadálymentes útvonaltervet készíthetnek magunknak. 

11225175 696806563782377 4484031852340893630 n
Fotó: Route4U
Távolról sincs vége, olvasson még »

Utazik, de megy a hasa? Itt a megoldás!

ST 2015. május 23., szombat 12:32

Lassan itt a nyár, az utazások, a nyaralás időszaka. Sokszor előfordul azonban, hogy az izgalmas, kellemes és lazító élmények mellé erős hasmenés, vagy épp ennek fordítottja, székrekedés is társul. Ha eddig azt hitte, egyedül van a gonddal, akkor tévedett: a tudomány „utazók hasmenésének” hívja a jelenséget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Feszült, mérges vagy szomorú? Nem mindegy, mit sportol!

S-W. Zsó 2015. május 23., szombat 10:00

Ha éppen ott tart, hogy lebeszélje magát a mai zumbaóráról, mert csak nyűgnek érzi az egészet, akkor jó hírünk van: valószínűleg nem arról van szó, hogy az edzéshez nincs kedve, inkább az a gond, hogy nem a hangulatához illő kikapcsolódási formát választja. Pedig csak akkor marad motivált, ha élvezi is a sportolást, és nem kényszerből csinálja. A Huffington Post összegyűjtött néhány olyan mozgásformát, amik passzolhatnak aktuális lelkiállapotához.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gumicsizmás kaviár és pofán csapott paprikáscsirke

Dívány 2015. május 22., péntek 13:06

Szemerkélő eső, nyűgős sajtómunkások és kissé pikírt beengedőemberek - ezzel nyitott az idei Gourmet Fesztivál a Millenárison, ahova három napon át tódulni fog a nép, hogy megtudja, mit esznek egy sokcsillagos helyen, és miért zeng mindenki ódákat egy borsodi pizzériáról. Így tettünk mi is, magasszárú cipő felhúz, esőkabát felvesz és irány a fesztivál, ahol mindenki ott van, aki számít, és ahol egyébként a Sound után a legmagasabb a gumicsizmás jónők aránya. 

A Gourmet-n minden évben kiválasztanak egy nagyon klasszikus magyar ételt, amelyet a kreatív és executive séfek újragondolnak, átalakítanak vagy épp meghagyják a klasszikus variációt, és ezt is kínálják a látogatóknak. A felállás nem nagyon változott tavaly óta, fizetni paypassal vagy Festipay feltöltőkártyával lehet, a belépő 3500 Ft, ezért jár egy csésze Nespresso, egy Spiegelau borospohár, és - ha sikerül az első ezer vendég közé bekerülnie -, akkor egy street food falatka, egy pohár Hungária Extra dry pezsgő és egy BBC Good Food magazin. 

A rendezvényen tényleg ott van szinte minden étterem, akikről olvasni lehet, jöttek szerencsére sokan vidékről is, sőt maga az újabban Lázár Chef néven nyomuló celebséf, Kovács Lázár is kivonult glutén- és tojásmentes fish&chipsével, ami már eleve olyan perverznek hangzik, mint a vegetáriánus pecsenyezsír. 

Az ember egy ilyen fesztiválon egyet tehet: fog egy csomó pénzt, végigeszi meg -issza azokat a helyeket, amiket régen ki akart próbálni, majd megállapítja, hogy tök feleslegesen szórt el tizenezer forintot a szuvidolt, dehidratált, gőzölt csodákra. Azért, ha szerencséje van, akkor talál egy-két olyan helyet, ahová szívesen visszatér majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Váltana? Szülne? Kevés a fizetés? Tanácscunami a női karriernapról!

Dívány 2015. május 22., péntek 10:24

Nemrég rendezték meg a Jobline Női Karriernapot, ahol 13 előadás, 8 meetup és 300 tanácsadási fórum várta az érdeklődőket. Az esemény célja a hivatalos közlemény szerint az volt, hogy „ a sztereotípiákon, az esetleges önbizalomhiányból és a társadalom férfias jellegéből fakadó akadályokon túllépve minél több nő kezdje meg karrierjének tudatos tervezését”. És erre van igény, ugyanis szombaton reggel röviddel 10 előtt a Millenárist a LEGO kiállításra igyekvő családok mellett ellepték a kiskosztümös, önéletrajzot szorongató nők, és már az első előadáson is telt ház volt. A hajtás után elolvashatja, hogy mit tanultunk azokon az előadásokon, amikre mi is bejutottunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi még a fogunkat se mossuk rendesen!

Divany.hu 2015. május 21., csütörtök 20:43

Ha van valami, aminek fontosságára nem lehet elégszer felhívni népünk figyelmét, az nem más, mint a fogmosás. Most éppen a WHO kiabálja, hogy európai viszonylatba is nagyon gyengék vagyunk, ami a fogaink ápolásának gyakoriságát és alaposságát illeti.  "Összehasonlítva Nyugat- és Közép-Kelet Európa - és ebben hazánk lakosságának - szájegészségi (parodontális) állapotát, megállapíthatjuk, hogy hazánk lakosságának fogazati és parodontális állapota lényegesen rosszabb, mint a legtöbb nyugat-európai, elsősorban Skandináv országok lakosságának átlaga" – szól a Magyar Fogorvosok Egyesületének közleménye. 

Edzőteremteszt: WorldClass Marriott

Dívány 2015. május 21., csütörtök 15:07

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 elváltozás, ami mellrákot jelezhet

ST 2015. május 21., csütörtök 10:33

A napokban járta be a netet annak az amerikai édesanyának a fotója, amit a Facebook-oldalán tett közzé egy, a mellén talált, jelentéktelennek tűnő bőrelváltozásról – és amely, mint kiderült, a mellrák egyik tünete volt. Lisa Royle négygyermekes édesanya azóta megkapta a szükséges kezeléseket, fotóját viszont több tízezren osztották meg, ami azért fontos, mert sokaknak segíthet abban, hogy idejében felfedezzék az esetleges problémát. A mellrák öndiagnosztizálásáról ugyanis sokszor van szó, mégis kevesen tudják, hogy nemcsak különös tapintású csomók formájában jelentkezhetnek az első jelek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megszoksz vagy megszöksz, meleg magyar?

Steiner Kristóf 2015. május 20., szerda 13:12

Orbán Viktor miniszterelnök úr a Homofóbia Ellenes Világnap alkalmából azt nyilatkozta: hálás a magyar melegeknek, hogy „nem provokálnak”. Ez kicsit olyan, mintha azt mondta volna: „Köszönöm a diszkréciót”, hiszen ma Magyarországon vállaltan homoszexuálisnak lenni koránt sem jó honfiúhoz méltó cselekedet. Miközben a kormány görcsösen igyekszik hazahívni a külföldön szerencsét próbáló fiatalokat, egy élhetőbb élet reményében rengeteg LMBTQ ember hagyta és hagyja el Magyarországot. Mégis minek köszönhető mindez? A magyarázat nagyon egyszerű: le kellene nyelnünk egy „a jó magyar meleg a csendes magyar meleg” frázist – cserébe viszont nem kapjuk meg azokat az alapvető jogokat, amelyeket sok más ország kormánya ezüsttálcán kínál fel a közösségnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nap legjobb videójában az idősek is bugiznak

mzd 2015. május 20., szerda 11:46

A Kiehl's amerikai kozmetikai márka nevéhez fűzödik az Act Any Age (magyarul talán Viselkedjen bármelyik kornak megfelelően) elnevezésű kampány, amelynek keretében azt kérték a résztvevőktől, hogy ne törődjenek a valós korukkal: táncoljanak úgy, ahány évesnek érzik magukat! A bőrápolással foglalkozó cég videót is készített a projekthez, amelyre a Designtaxi oldalán bukkantunk. Bár az ötlet nem egyedi, a végeredmény mégis nagyon szerethető lett.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés