ÉLETMÓD

Így vegyen jó bringát a gyereknek!

velo.hu 2015. május 28., csütörtök 09:13

Az első tanács: akárcsak az autóvásárlásnál, itt se a szín döntsön! Igen, míg nekünk az ár számít, a gyermekünknek talán ez a legfontosabb, de a kerékpárüzletek kínálata elegendő lehetőséget biztosít a kompromisszumos megoldásokra. Azt pedig sajnos el kell fogadni, hogy ahogy nő a gyerek, folyamatosan egyre nagyobb kerékpárt kell neki vásárolni. Általában jól látható, hogy a gyermek mikor növi ki a bringát: vagy a nyerget nem lehet már tovább emelni, vagy azt tapasztaljuk, hogy túl kicsi a nyereg-kormány távolság és helytelen lesz a testtartás.

A VELO.hu összeszedte a témakör legfontosabb információit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokkoló söralátéttel kampányol a japán bár a családon belüli erőszak ellen

Divany.hu 2015. május 27., szerda 11:34

Tokiót tartják a világ egyik legbiztonságosabb városának, mégis: az egyre mértéktelenebb alkoholfogyasztási szokások miatt soha még ennyi japán nő nem volt kitéve a családon belüli erőszaknak, mint most - írja a Daily Mail. Egy Yaocho nevű tokiói bár ezért most különösen erős kampánnyal rukkolt elő a családon belüli erőszak ellen. A közvetítő eszköz sem hétköznapi: a bár ugyanis söralátéteken mutatja be, hová vezet az túlzásba vitt alkoholizálás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most komolyan Miskolcra menjünk nyaralni? Vagy Milánóba? Tényleg, jó lesz!

travelo 2015. május 27., szerda 10:30

Még nem döntött hol nyaraljon a család? A Balaton vagy az Adria között vacillál? Ugyan már, menjenek inkább Miskolcra, vagy Milánóba. Elsőre bizarrul hangzik, de már bizonyítjuk is, miért érdemes ezekkel a célpontokkal kilógni a sorból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kamionsofőrből miért is ne lehetne maratonfutó?

S-W. Zsó 2015. május 27., szerda 08:39

Tíz éve dolgozik nemzetközi kamionsofőrként Dajka László, alias Lacika, aki saját nevét viselő, népszerű blogjával nem csak a kamionozás világában segít eligazodni a kezdő és a haladó kollégáknak, de egészséges életvitelre is ösztönzi őket. Szerinte ugyanis az, hogy idejük nagy részét egy kamionban töltik, még nem jelenti azt, hogy konzerveken, porleveseken vagy a nonstop büfék menüjén kell élniük – egy-két félmaratont is be lehet iktatni...

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hyarulonsav nem a fecskendőbe zárt fiatalság, de elég jó cucc

Steiner Kristóf 2015. május 26., kedd 10:47

IMG 20150428 110033
Fotó: Steiner Kristóf / Dívány

Az ember természeténél fogva idegenkedik a változástól – ebbe a változásba pedig az öregedés is beletartozik. Persze ebben biztosan benne van a társadalom által ránktukmált értékrendszer is: gyerekként gyakran hallottam a második x vége felé közelítő fiatal felnőtteket jajveszékelni a koruk miatt, mire pedig huszonévesek leszünk, tele van a fejünk a „maradj örökké fiatal” szlogenekkel. Ugyanakkor érdekes módon semmiféle „egyezmény” nincs köztudatban azzal kapcsolatban, hogy ki számít „öregnek” és „fiatalnak” – rendszerint önmagunkhoz viszonyítunk. Aztán önmagunkat viszonyítjuk az öt, tíz, tizenöt évvel ezelőtti önmagunkhoz. Pedig ideális esetben sem a vislekedésünket, sem a személyiségünket, sem a ruházkodásunkat nem befolyásolja, hogy hány esztendősek vagyunk – szerény véleményem szerint mindenkinek pontosan azt kell tennie, ami jól esik neki (feltéve, hogy ezzel nem bánt másokat), nem pedig azt, amit a korfetisiszta társadalom, vagy néhány trollkodó Facebook-követő elvár tőle.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hiszi, az erőspaprika gyomorfekélyt okoz? Épp ellenkezőleg!

ST 2015. május 26., kedd 09:05

Akik kedvelik a magyar, indiai, mexikói és egy rakás egyéb egzotikus ország konyhaművészetét, azoktól nem idegen az erős ízek, a csípős fűszerek szeretete. Ezek használata azonban nemcsak a jó ízhatás miatt terjedt el: egy sor kedvező élettani hatással is bírnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre figyeljen, hogy ne hízzon a nyaralás alatt se!

ST 2015. május 25., hétfő 10:37

Amikor az ember nyaralni indul, sokszor nem csak arra kell figyelnie, hogy minden irata, pénze megvan-e, illetve hogy mindent bepakolt-e a bőröndjébe. A diéták és az egészséges életmód ugyanis a pihenés alatt sem szünetelnek, viszont a megszokottól eltérő, kényeztető körülmények közt nem is olyan könnyű betartani őket - és legtöbbször az oda nem figyelés a ludas. Ha ön is szeretne egészségesen étkezni, vagy legalább tartani a kiválasztott diétáját, akkor íme néhány tipp, amire érdemes figyelnie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kerekesszékes útvonaltervezővel akadálymentesíthet

Divany.hu 2015. május 24., vasárnap 14:49

A múlt hétvégén tartották az idei Rehab Critical Mass figyelemfelhívó felvonulást a fogyatékossággal élők érdekeinek képviseletéért. Emellett a rendezvényen egy újfajta mobilalakalmazást a Route4U - Gurulj Szabadon!-t is bemutatták. A Seed Star Battle győztes csapata, a Route4U egy új, közösség alapú mobilalkalmazást dobott piacra, aminek a segítségével a kerekesszéket használók könnyedén feltérképezhetik az útfelület különböző hibáit, és saját igényeikre szabva, naprakész, akadálymentes útvonaltervet készíthetnek magunknak. 

11225175 696806563782377 4484031852340893630 n
Fotó: Route4U
Távolról sincs vége, olvasson még »

Utazik, de megy a hasa? Itt a megoldás!

ST 2015. május 23., szombat 12:32

Lassan itt a nyár, az utazások, a nyaralás időszaka. Sokszor előfordul azonban, hogy az izgalmas, kellemes és lazító élmények mellé erős hasmenés, vagy épp ennek fordítottja, székrekedés is társul. Ha eddig azt hitte, egyedül van a gonddal, akkor tévedett: a tudomány „utazók hasmenésének” hívja a jelenséget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Feszült, mérges vagy szomorú? Nem mindegy, mit sportol!

S-W. Zsó 2015. május 23., szombat 10:00

Ha éppen ott tart, hogy lebeszélje magát a mai zumbaóráról, mert csak nyűgnek érzi az egészet, akkor jó hírünk van: valószínűleg nem arról van szó, hogy az edzéshez nincs kedve, inkább az a gond, hogy nem a hangulatához illő kikapcsolódási formát választja. Pedig csak akkor marad motivált, ha élvezi is a sportolást, és nem kényszerből csinálja. A Huffington Post összegyűjtött néhány olyan mozgásformát, amik passzolhatnak aktuális lelkiállapotához.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gumicsizmás kaviár és pofán csapott paprikáscsirke

Dívány 2015. május 22., péntek 13:06

Szemerkélő eső, nyűgős sajtómunkások és kissé pikírt beengedőemberek - ezzel nyitott az idei Gourmet Fesztivál a Millenárison, ahova három napon át tódulni fog a nép, hogy megtudja, mit esznek egy sokcsillagos helyen, és miért zeng mindenki ódákat egy borsodi pizzériáról. Így tettünk mi is, magasszárú cipő felhúz, esőkabát felvesz és irány a fesztivál, ahol mindenki ott van, aki számít, és ahol egyébként a Sound után a legmagasabb a gumicsizmás jónők aránya. 

A Gourmet-n minden évben kiválasztanak egy nagyon klasszikus magyar ételt, amelyet a kreatív és executive séfek újragondolnak, átalakítanak vagy épp meghagyják a klasszikus variációt, és ezt is kínálják a látogatóknak. A felállás nem nagyon változott tavaly óta, fizetni paypassal vagy Festipay feltöltőkártyával lehet, a belépő 3500 Ft, ezért jár egy csésze Nespresso, egy Spiegelau borospohár, és - ha sikerül az első ezer vendég közé bekerülnie -, akkor egy street food falatka, egy pohár Hungária Extra dry pezsgő és egy BBC Good Food magazin. 

A rendezvényen tényleg ott van szinte minden étterem, akikről olvasni lehet, jöttek szerencsére sokan vidékről is, sőt maga az újabban Lázár Chef néven nyomuló celebséf, Kovács Lázár is kivonult glutén- és tojásmentes fish&chipsével, ami már eleve olyan perverznek hangzik, mint a vegetáriánus pecsenyezsír. 

Az ember egy ilyen fesztiválon egyet tehet: fog egy csomó pénzt, végigeszi meg -issza azokat a helyeket, amiket régen ki akart próbálni, majd megállapítja, hogy tök feleslegesen szórt el tizenezer forintot a szuvidolt, dehidratált, gőzölt csodákra. Azért, ha szerencséje van, akkor talál egy-két olyan helyet, ahová szívesen visszatér majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Váltana? Szülne? Kevés a fizetés? Tanácscunami a női karriernapról!

Dívány 2015. május 22., péntek 10:24

Nemrég rendezték meg a Jobline Női Karriernapot, ahol 13 előadás, 8 meetup és 300 tanácsadási fórum várta az érdeklődőket. Az esemény célja a hivatalos közlemény szerint az volt, hogy „ a sztereotípiákon, az esetleges önbizalomhiányból és a társadalom férfias jellegéből fakadó akadályokon túllépve minél több nő kezdje meg karrierjének tudatos tervezését”. És erre van igény, ugyanis szombaton reggel röviddel 10 előtt a Millenárist a LEGO kiállításra igyekvő családok mellett ellepték a kiskosztümös, önéletrajzot szorongató nők, és már az első előadáson is telt ház volt. A hajtás után elolvashatja, hogy mit tanultunk azokon az előadásokon, amikre mi is bejutottunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi még a fogunkat se mossuk rendesen!

Divany.hu 2015. május 21., csütörtök 20:43

Ha van valami, aminek fontosságára nem lehet elégszer felhívni népünk figyelmét, az nem más, mint a fogmosás. Most éppen a WHO kiabálja, hogy európai viszonylatba is nagyon gyengék vagyunk, ami a fogaink ápolásának gyakoriságát és alaposságát illeti.  "Összehasonlítva Nyugat- és Közép-Kelet Európa - és ebben hazánk lakosságának - szájegészségi (parodontális) állapotát, megállapíthatjuk, hogy hazánk lakosságának fogazati és parodontális állapota lényegesen rosszabb, mint a legtöbb nyugat-európai, elsősorban Skandináv országok lakosságának átlaga" – szól a Magyar Fogorvosok Egyesületének közleménye. 

Edzőteremteszt: WorldClass Marriott

Dívány 2015. május 21., csütörtök 15:07

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 elváltozás, ami mellrákot jelezhet

ST 2015. május 21., csütörtök 10:33

A napokban járta be a netet annak az amerikai édesanyának a fotója, amit a Facebook-oldalán tett közzé egy, a mellén talált, jelentéktelennek tűnő bőrelváltozásról – és amely, mint kiderült, a mellrák egyik tünete volt. Lisa Royle négygyermekes édesanya azóta megkapta a szükséges kezeléseket, fotóját viszont több tízezren osztották meg, ami azért fontos, mert sokaknak segíthet abban, hogy idejében felfedezzék az esetleges problémát. A mellrák öndiagnosztizálásáról ugyanis sokszor van szó, mégis kevesen tudják, hogy nemcsak különös tapintású csomók formájában jelentkezhetnek az első jelek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megszoksz vagy megszöksz, meleg magyar?

Steiner Kristóf 2015. május 20., szerda 13:12

Orbán Viktor miniszterelnök úr a Homofóbia Ellenes Világnap alkalmából azt nyilatkozta: hálás a magyar melegeknek, hogy „nem provokálnak”. Ez kicsit olyan, mintha azt mondta volna: „Köszönöm a diszkréciót”, hiszen ma Magyarországon vállaltan homoszexuálisnak lenni koránt sem jó honfiúhoz méltó cselekedet. Miközben a kormány görcsösen igyekszik hazahívni a külföldön szerencsét próbáló fiatalokat, egy élhetőbb élet reményében rengeteg LMBTQ ember hagyta és hagyja el Magyarországot. Mégis minek köszönhető mindez? A magyarázat nagyon egyszerű: le kellene nyelnünk egy „a jó magyar meleg a csendes magyar meleg” frázist – cserébe viszont nem kapjuk meg azokat az alapvető jogokat, amelyeket sok más ország kormánya ezüsttálcán kínál fel a közösségnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nap legjobb videójában az idősek is bugiznak

mzd 2015. május 20., szerda 11:46

A Kiehl's amerikai kozmetikai márka nevéhez fűzödik az Act Any Age (magyarul talán Viselkedjen bármelyik kornak megfelelően) elnevezésű kampány, amelynek keretében azt kérték a résztvevőktől, hogy ne törődjenek a valós korukkal: táncoljanak úgy, ahány évesnek érzik magukat! A bőrápolással foglalkozó cég videót is készített a projekthez, amelyre a Designtaxi oldalán bukkantunk. Bár az ötlet nem egyedi, a végeredmény mégis nagyon szerethető lett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három aktív tipp a pünkösdi hétvégére

travelo 2015. május 20., szerda 08:41

Nincs még terve a pünkösdi hosszú hétvégére, de abban biztos, hogy nem akarja szabadidejét a négy fal között tölteni? Segítünk! A Travelón egész hónapban jobbnál jobb hosszú hétvégés célpontokat mutattunk be, így korábbi cikkeinkből is meríthet inspirációt. Sorozatunkban ajánlottunk már például szlovén gasztrotúrát, hajókázást Svájc legkékebb taván, andalúz álomhétvégét, formabontó berlini látnivalókat és hévízi csobbanást is. Vagy inkább túrázni indulna? Íme három tipp belföldi csillaglestől horvátországi türkiz tórendszerig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utazni gusztustalanabb, mint gondolná!

Edicsek 2015. május 19., kedd 21:47

Éppen időben, vagyis nagy nyári nyaralások előtt a Daily Mail arról ír, hogy mennyi kórokozóval is találkozhatunk vakációzás közben. Azt tudta például, hogy mire eljut a szállodáig a bőröndje, egy hatalmas baktériumtanya lesz? De semmi gond, mert addigra sokkal undorítóbb dolgokkal találkozott a repülőn, ahol a személyzetnek nincs ideje rendesen takarítani, az ülések hátából kihajtható kisasztalt pedig sokan pelenkázásra használják. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a kutyabarát strandok 2015-ös listája

mzd 2015. május 19., kedd 12:34

Ahogy tavaly, úgy idén is összeállította az EB OVO azon strandok listáját, ahova nyugodtan beviheti a kutyáját is, ha szeretné. A térképen nemcsak a 30 helyszín található meg, de kiderül róla az is, hogy a Balatonban (ahogy általában más természetesen fürdőhelyeken sem) nem fürödhet együtt a házi kedvenccel, kivéve, ha hajóról mennek be a vízbe.

És hogy ez miért van így? A Balatontipp.hu összefoglalója szerint ha a területet fürdésre jelölték ki, akkor egyértelműen tiltott bármilyen kisállat nemcsak vízbe engedése, de a strandra történő bevitele is, ugyanakkor a kapcsolódó BM-rendelet alapján kijelenthető: a természetes vizekben nemcsak a kijelölt helyeken lehet fürdeni, hanem mindenhol, ahol nem tilos. A kivételekről és a tiltásokról itt és itt szerezhet infókat, de érdemes az illetékes önkormányzatoknál is utánakérdezni, még mielőtt megbüntetnék.

A sajtóközleményből kiderül az is, hogy egyre több a kutyabarát camping is, amik külön kutyastrandnak kialakított partszakasszal rendelkeznek. Ha bővítené a listát, ezen az email címen várják a visszajelzéseit.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Napi fél liter narancslé javítja a memóriát

araya 2015. május 19., kedd 11:42

A legújabb kutatások azt mutatták ki, hogy napi fél liter narancslé elfogyasztása javítja a memóriát, az agyi funkciókat és a reakcióidőt is az idősebb korosztálynál,  és nem csak az emlékezetre, de a beszédközpontra is jó hatással van. Ráadásul ezek a hatások már kevesebb mint két hónap alatt érezhetőek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön tudja, mi az a jóga, vagy csak csinálja?

S-W. Zsó 2015. május 19., kedd 09:12

Az antigravitációs vagy a meztelen jógáról biztosan ön is hallott, de azt tudta, hogy már cuki kutyás jóga, hiphop jóga, csokoládéjóga, borkóstolással egybekötött jóga, sőt társkereső jóga és silent disco jóga is létezik? És ki tudja, mi vár még ránk, amivel a jógához kevésbé, de az üzlethez annál inkább konyítók még több pénzt be tudnak zsebelni a követőktől. Kíváncsiak voltunk, mit gondolnak az igazi szakértők, vagyis a jógik a mai jógairányzatokról. Íme.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem bírja a pollent? Egyen több jó baktériumot!

Brownie 2015. május 18., hétfő 13:51

Ha tudja, milyen az, amikor a szénanátha tünetei még a legegyszerűbb mindennapi teendőket is pokollá teszik, akkor van egy jó hírünk: egy új kutatás szerint a probiotikumok hasznosak lehetnek a szezonális allergiában szenvedők számára is. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan mely jótékony baktériumokról is van szó.

shutterstock 174520427

18+ Retusálatlan női testekről készül weboldal

mzd 2015. május 18., hétfő 12:26

Nemrég megmutattuk, hogy milyen egy fitt test valójában, most pedig egy hasonlóan érdekes projektre bukkantunk. A fotósként tevékenykedő Jade Beall a You Are Beautiful (Gyönyörű vagy) nevű ötletéhez gyűjt pénzt, a célja pedig az, hogy szerte a világon retusálatlan fényképekkel mutasson be hétköznapi nőket, akik természetesen arról is mesélnek, mit gondolnak a testükről – olvasható a Huffington Poston.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egészségesebb akar lenni? Ezekre figyeljen!

.syl. 2015. május 17., vasárnap 13:47

Jobb esetben mindenki megtanulta odahaza gyerekkorában, hogy a reggeli nagyon fontos, de felnőttként hajlamos erre legyinteni az ember, és bőséges ebéddel kárpótolja magát a kimaradt korai étkezésért. Pedig a reggelit tényleg nem érdemes kihagyni, ahogy a mesterséges édesítőszereket is jobb inkább kerülni. A Daily Mail gyakran ismételt kérdéseket gyűjtött össze, és egyértelmű válaszokat csikartak ki rájuk a téma szakértőitől.

shutterstock 76171396
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hirdetés