ÉLETMÓD

Még mindig nem döntött a nyaralásáról? Segítünk!

travelo 2015. július 1., szerda 12:04

Gyerekkel indulna útnak? Külföldre vágyik? Vagy maradna inkább itthon? Legszívesebben csak a kilátásban gyönyörködne egy hétig a hotel medencéjéből? Vagy pont, hogy olyan helyre menne, ahol kirándulni, várost nézni és strandolni is lehet? Bármilyen legyen is álmai nyaralása, van egy jó tippünk mindenki számára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

12 érv, hogy miért káros, ha nem iszik

S-W. Zsó 2015. június 30., kedd 20:44

Kiszáradni egyáltalán nem nehéz, főleg a nyári hónapok alatt. Elég csak másfél százalékot veszítenünk testünk víztartalmából (az emberi szervezetnek átlagosan 60-65%-a víz) és máris elértük az enyhe dehidratáció határértékét. Ám nemcsak a szomjúság jelzi, hogy folyadékpótlásra van szükségünk: a kiszáradásnak sokkal több negatív, sőt kimondottan veszélyes következménye lehet, mint azt gondolná. A Health.com összegyűjtötte, mik azok a tünetek, amik arra figyelmeztetnek, hogy ideje több vizet fogyasztanunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Máshogy izzadunk a melegben és a stresszhelyzetekben

Dívány 2015. június 30., kedd 10:01

Izzadni teljesen természetes dolog, főleg ha kánikula van vagy éppen az edzőteremben dönti meg a legutóbbi rekordját. Viszont amikor egy klimatizált irodában izzad egy fontos tárgyalás közben, az már teljesen más kategória. Arról már írtunk, hogy bizonyos ételek fokozzák az izzadást, és hogy betegségeknek is lehet velejárója, de nagymértékű verejtékezést okozhat a stressz is, amit nap mint nap átél a munkahelyén. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem tud aludni rendesen, ha szénanáthás

mzd 2015. június 29., hétfő 20:33

Ön allergiás? És észrevette már, hogy amikor úgy dönt, lefekszik aludni, rátör önre a tüsszögés és a köhögés, no meg a szeme is viszketni kezd? A rossz hír, hogy emiatt akár egy órával kevesebbet alhat, a jó viszont az, hogy nincs egyedül és – a Daily Mail segítségével – tippeket is adunk, hogyan enyhítse a tüneteket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 nyári egészségügyi probléma, amire érdemes figyelni

.syl. 2015. június 29., hétfő 11:04

Bár június végén akadt pár hűvösebb nap, a nyár visszavonhatatlanul itt van, és vele együtt néhány szezonális betegség, probléma is, amivel meg kell küzdeni. A Healthista most dr. Deyo Famuboni általános orvos segítségével összeszedett nyolc szezonális egészségügyi kellemetlenséget, és egyúttal azt is, mi a teendő, ha ezeket tapasztaljuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuti úti célok: Salzburg

LS 2015. június 28., vasárnap 19:06

50 éve készült a Muzsika hangjai című musical, amely 5 Oscart is bezsebelt. A valós családi történetből készült, émelyítően negédes filmet viszont annyira imádják az amerikai és a nyugat-európai nézők, hogy turisták ezrei zarándokolnak el Salzburgba, hogy megnézzék a valós helyszíneket. A Trapp család története egyébként tényleg filmvászonra való, a sokgyermekes, özvegyen maradt apuka életébe fényt lopó nevelőnő története nagyon megható, ha leszámítjuk belőle, hogy az Anschluß, azaz Ausztria Németországhoz csatolása évében a család menekülni kényszerült, a napfényes házat pedig az oda beköltöző Himmel és a nácik foglalták el. Mielőtt legyintene, hozzátennénk: a városba látogató évi 1,2 millió turista 40 százaléka a film miatt érkezik Salzburgba, ahol lelkesen végigjárják a forgatási helyszíneket, és a család házát is, mely jelenleg hotelként üzemel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar és külföldi sztárok egyaránt ünneplik a melegházasság diadalát Amerikában

Steiner Kristóf 2015. június 27., szombat 19:35

2015 június 26-án pénteken arra ébredt a világ, hogy az Amerikai Legfelsőbb Bíróság Egyesült Államok-szerte elrendelte a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transszexuálisok és interszexuálisok házassághoz való jogát. Bár biztosan sokan úgy érzik, ez nem az ő ügyük, a valóságban óriási dologról beszélünk - hiszen a következő évtized gyermekei számára már épp olyan elképzelhetetlen koncepció lesz a homofóbia, mint mondjuk számunkra az, hogy a nők nem is olyan régen még nem szavazhattak. Színészek, énekesek, zenészek, politikusok ünnepelték a bíróság döntését világszerte - sokan a Twitteren, mások Instagramon, megint mások pedig interjúkban ecsetelték, miért is fontos az elfogadás: Clint Eastwoodtól és Madonnától Leonardo DiCaprión és Brad Pitten át egészen J.K. Rowlingig és Marc Jacobsig rengetegen tartották lényegesnek, hogy állást foglaljanak.

Miközben javában dolgoztam a megszólalások magyarra fordításán, azon merengtem: vajon lesznek-e olyan bátor magyar – akár hetero, akár homoszexuális – közszereplők, akik szintén kiállnak az egyenlőség mellett. A válasz pedig a Facebook oldalamon érkezett meg, amely az elmúlt 24 órában szivirványszínbe borult. Hála a "Celebrate Pride" appnak több tucat magyar sztár cserélte le a profilképét az LMBTQ büszkeség lobogójára - így a külföldi celebritások szavai mellett azt is megmutatjuk, mely hazai hírességek örültek legjobban a történelmi bejelentésnek Ábel Anitától Tatár Csillán és Szily Nórán át Joshi Bharatig. Szívből remélem, hogy közülük sokan ott lesznek idén a 20. jubileumi Budapest Pride-on, és közös, békés küzdelem során Magyarországot is felzárkóztathatjuk azok mellé az államok mellé, ahol már hivatalosan sem ciki melegnek lenni. 

Ezeket a gesztusokat külföldön csak óvatosan alkalmazza

Toma 2015. június 27., szombat 09:21

A kommunikációnak jelentős részét képezi a testbeszéd: ezt megfigyelve sejthetjük a beszélgetőpartner hangulatát, szándékait, őszinteségét, esetleg leplezhetjük  füllentéseit. Ám érdemes tudni, hogy ez a fajta metakommunikáció nem egységes a világ minden részén. Ne lepődjön meg, ha a finnek nem tartanak szemkontaktust, és legyen óvatos, ha olasz beszélgetőpartnere gyakran húzogatja a fülét beszélgetés közben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit tett száz év nemesítés a kutyákkal

ST 2015. június 26., péntek 18:06

Az ember a funkcionalitás mellett az egyik legfontosabb tulajdonságnak a szépséget tartja. Ez még akkor is igaz, ha nem egy konyhagépről, hanem történetesen a „legjobb barátjáról” van szó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már 80 ezerért megszüntethető az izzadás

Becca 2015. június 26., péntek 09:12

A túlzott izzadás roppant kellemetlen tud lenni, és nem is igazán tudjuk befolyásolni, mert a verejtékmirigyek működését a tudattól függetlenül működő szimpatikus idegrendszer szabályozza. A dezodorok rövid távú megoldást jelentenek, de egyre terjedőben van egy módszer, aminek köszönhetően akár egy évre is búcsút inthetünk az izzadtságfoltoknak. Elsőre kicsit bizarrnak tűnhet, de a hónaljba fecskendezett botox egy időre tényleg megállítja a túlzott verejtékezést. Erről beszélgettünk egy szakértővel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kézműves söröző nyílik a Duna-parton

bb 2015. június 25., csütörtök 18:29

Már ki is választották és be is mutatták azt a szerencsés csapatot, akik a CANVAS pályázat keretében elindultak a „Vágj bele életed vállalkozásába!” elnevezésű programon, és megnyerték azt. A Marriott Budapest által kiírt koncepció alapján olyan vendéglátóipari tudással és vállalkozó kedvvel rendelkező embereket kerestek, akik valami újszerű tervvel dobnák fel a Duna-parti hotel egyik 110 négyzetméteres helyiségét. A közel egy hónapja kiírt pályázatot a #Marionett csapata nyerte, akik kézműves sörökkel, hentesüzletekben kapható ételekkel és egyedülálló italokkal – köztük sörkoktélokkal és alkoholmentes dzsúszokkal – szeretnék fellendíteni a korzó környékét. 

A zsűri és a nyertes csapat.
A zsűri és a nyertes csapat.
Fotó: Marriott Budapest
Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: GetFit River Fitness

Dívány 2015. június 25., csütörtök 16:09

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vigyázzon, mert az állandó ücsörgés szorongóvá teheti!

S-W. Zsó 2015. június 25., csütörtök 11:34

Jól tudjuk már, hogy a mozgásszegény életmód káros hatással van fizikai állapotunkra, és nemcsak a testtartásunkat rontja, de növeli az elhízás, a 2-es típusú cukorbetegség, egyes szívbetegségek, a meddőség vagy a csontritkulás kialakulásának kockázatát. Egy új kutatás szerint ráadásul az, aki túl sok időt tölt ücsörgéssel, nagyobb eséllyel lesz szorongó is.

Az ausztrál Deakin Egyetem kutatói kilenc – 1990 és 2014 között végzett – kisebb-nagyobb (200-13000 fős) kutatás alapján elemezték a szorongásszint és az ülve töltött idő közötti összefüggéseket. A vizsgálatok során felhasznált két tanulmány gyerekek és serdülőkorúak szorongásszintjét és életmódját írta le, míg a többi kizárólag felnőttekét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gasztronyaralás belföldön: ide menjen, ha jót akar enni

travelo 2015. június 24., szerda 15:50

Egy ideje már nyilvánvaló: a főváros mellett vidéken is egyre több a jó étterem. Ha kirándulni megyünk belföldön, azt az időt, amit korábban szendvicsgyártásra fordítottunk, inkább azzal töltjük, hogy utánanézünk a legjobb helyeknek az adott környéken. Ezúttal négy kedvenc célpontunkat mutatjuk be, ahová nem csak a látnivalókért és a szép tájért, de önmagukban az éttermekért is érdemes útnak indulni. Fontos leszögezni, hogy gyűjteményünk messze nem kizárólagos – szerencsére ennél sokkal több a jó hely ma a magyar vidéken.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megjött a menzeszem? Posztolom!

Divany.hu 2015. június 24., szerda 15:23

Egy újabb hiánypótló lehetőség ütötte fel a fejét a Twitteren, ékes bizonyítékul arra, hogy az ember lánya még Azokon A Napokon sincs teljesen egyedül, hiszen megoszthatja fájdalmát a világhálón. Igen, tényleg arról van szó, hogy a LiveTweetYourPeriod hashtaggel ellátott fotóinkat bátran felrakhatjuk, hogy elmondjuk, nekünk most mennyire szar. 

A dolog rossz oldala, hogy elég undorító, a jó viszont, hogy esetleg kaphatunk benne hasznos praktikákat menstruációs görcsök fájdalmának enyhítésére. Persze ez a ritkább, sokkal inkább van szó nyöszörgő nőkről, akik gusztustalan fényképekkel támasztják alá, mennyire kivannak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 fűszer, ami segít a fogyásban

ST 2015. június 24., szerda 11:53

Fogyni nem egyszerű, hiszen annyi csábító étel van, amielyek igazán megnehezítik az önmegtartóztatást! A Daily Mail cikke azonban ajánl 10 olyan fűszert, amikkel kicsit megkönnyítheti a dolgát. Persze azt ne felejtse el, hogy fogyni csak akkor fog, ha rendszeresen mozog is, anélkül biztosan nem ér el semmilyen tartós eredményt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen Batman kerékpározás közben!

mzd 2015. június 23., kedd 18:38

Másfél éve már mutattunk önnek fél tucatnyi olyan eszközt, amelyekkel a biciklisek még jobban láthatóak lesznek az autósok számára. Most a DesignTaxi oldalán belefutottunk még egybe, ami legalább annyira ötletesnek tűnik, mint a korábbiak: a projektor a bringás hátára vetít jeleket – például nyilakat akkor, amikor kanyarodni szeretne.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket a kajákat hanyagolja, ha nem akar még jobban izzadni!

S-W. Zsó 2015. június 23., kedd 13:54

Nemcsak az időjárás, az intenzív testmozgás, bizonyos betegségek vagy a heves érzelmek befolyásolják, hogy mennyire izzadunk, de egyes ételek is. Mutatjuk, mi mindenre figyeljen, hogy a nyári hónapok alatt legalább az evés ne legyen kellemetlenül izzasztó élmény.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mindennapi szex a hosszú élet titka!

etelka 2015. június 23., kedd 09:58

Sokan próbálják megfejteni, mit kell tenni ahhoz, hogy 100 évig éljünk. Vannak helyek a világban –mint például az Okinava-sziget, Szardínia, Ikaria szigete, valamint Nicoya-félsziget Costa Ricában és kaliforniai Loma Linda –, ahol az emberek életkora messze magasabb az amerikai átlagnál. Dan Buettner felfedező a National Geographic csatornával és tudósokkal közösen vizsgálta meg ezeket a településeket, melyeket kék zónáknak nevez. A The Blue Zones Solution című könyvében pedig le is írta, hogyan élnek és mit esznek a zónákban lakók. 

shutterstock 95379286
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nahát, a gyorskaja a memóriát is rontja

mzd 2015. június 22., hétfő 14:18

Érdekes felvetést teszteltek egy kutatás keretében: a szakértők arra voltak kíváncsiak, vajon hatással van-e a fast food az agyunk működésére. Mint kiderült, a fiatal férfiak körében nagyon is: ugyanis a gyorskaja elfogyasztása után gyengébben működött az elmlékezőképességük, egy memorizálós feladat során sokkal kevesebb szót tudtak felidézni – olvasható a Daily Mailben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A protézisekhez a köztudatban nem egy szép, kecses képet társítanak"

mzd 2015. június 22., hétfő 09:08

A 22 éves Réka 2014 nyarán szenvedett autóbalesetet, amelyben elveszítette bal lábát. A kezdeti depresszió után úgy döntött, az élet fél lábbal is élet, és így sem kell lemondani semmiről, csupán reális célokat kell belőni. Erről írja Robotlány című blogját, ahol őszintén mesél fantomfájdalmakról, protézisről, és a döntésről, amikor abbahagyta a műlábát rejtegetését, és ismét felvette a "picsaszoknyát". Interjú.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Márciusban született? Figyeljen jobban a szívére!

mzd 2015. június 21., vasárnap 11:41

Érdekes eredményre jutottak a Columbiai Egyetem tudósai: szerintük ugyanis összefüggés mutatható ki a születési hónap és a bizonyos betegségekre való hajlam között. A kutatáshoz New York egészségügyi adatbázisait használták, és 55 olyan kórt találtak, amelynek feltűnése egyértelműen függ attól, hogy januárban vagy éppen decemberben született-e valaki. Kiderült, hogy a legkevesebb betegséggel a májusban születetteknek kell számolni, míg a legrosszabb helyzetben az októberiek vannak – olvasható a DailyMailen. Az eredményeket a Journal of American Medical Informatics Association kiadványban tették közzé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az erdő 6 jótékony egészségügyi hatása

ST 2015. június 21., vasárnap 11:06

Az ember természeti lény, bármennyire is a városokba, a hatalmas házak, üvegfelületek és sugárutak közé szorulva él. Ennek megfelelően, ha visszatér a természetbe, ha sétál egy nagyot az erdőben, az bizony egészségügyileg is nagyon jót tesz neki. A lifehack.org összeszedett néhányat ezek közül, így ha végigolvasta, akkor nincs más hátra, irány az erdő!

shutterstock 285870365
Távolról sincs vége, olvasson még »

A tetoválás téves rákdiagnózist okozhat

Dívány 2015. június 20., szombat 13:08

Azt már tudjuk, hogy nincs egyértelmű összefüggés a bőrrák kialakulása és a tetováltatás között, az viszont új, hogy a tetoválás minden alap nélkül okozhat pozitív eredményt egy rákszűrésen. Legalábbis ez történt azzal a 32 éves nővel, akinek sztorijáról a Women’s Health számolt be. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó koktélokhoz jó bár és jó bartenderek is kellenek

Divany.hu 2015. június 19., péntek 21:01

Nyár, napsütés, koktélok. Az elmúlt években egyre több koktélbár nyílik az országban, a bartenderek egyre bátrabb koktélokat kevernek és úgy tűnik a vendégek is kiléptek a gin-tonic és a Pina Colada árnyékából. A Tuktuk koktélbár megnyitóján beszélgettünk arról, mit keresnek a vendégek, és hogyan lehet eldönteni, hogy megfelelő-e egy bár.

A koktélozás a luxusélet velejárójának tűnik, de a látszat néha csal. Ugyan beülni egy ilyen helyre sokkal többe kerül, mint fröccsözni vagy sörözni, de néha nem rossz mégis elcsábulni. Mi ezt először a Gourmet fesztivál alatt tettünk, ahol Csató Máté kevert izgalmas italokat, és azóta is egyre bátrabban rendeljük a koktélokat.

A Tuktuk bártendere szerint a férfiak elsősorban a kesernyés ízvilágot keresik, a gintonic igazi favorit még mindig, de egy jó szakember azt is fel tudja turbózni, nem feltétlenül kell ragaszkodni a hagyományos recepthez, amely gint, tonicot, jeget és citromot tartalmaz. A nők szerencsére lassan továbblépnek az édes, un. desszertkoktéloktól, mostanában a trendek egyértelműen a zöldfűszerek irányába mutatnak, a koktélból kilogó bazsalikom, neadjisten koriander, nem valami futurisztikus dolog, hanem sok helyen már alap. Az uborka és a rebarbara - akár likőr formájában is - szintén helyet kapott a koktélbárok pultjain, de a lista bővíthető a gyömbérrel, az ázsiai citromfűvel vagy akár chillivel is.

A bartenderek szerint egyáltalán nem kínos, vagy ciki ha valaki nem vágja mi az a Manhattan, vagy, hogy miből készül a Burnt orange, ők arra biztatnak, hogy mindenki kérdezzen, és ne azt csinálja, amit sokan szoktak, hogy inkább rendel egy Sex on the Beach-et, vagy egy Tequila Sunrise-t, mert annak ismeri a nevét. 

Ha pedig már otthon sem szeretne sima Bacardi-kólát vagy egyszerű Mojito koktélt iszogatni, akkor álljon itt két ajánlat a TukTuk kínálatából, amit persze leegyszerűsítettünk, hogy otthoni körülmények között is kivitelezhető legyen.  

Hotel Saigon

Ha valami igazán frissítőre és üdére vágyik a nagy kánikulában, akkor a Hotel Saigon a legjobb választás. Ennek a long drinknek az alapja gin, Bombay Sapphire fajtából készítik a koktélbárban, amit speciális boltokban, italnagykereskedésekben itthon is beszerezhet. Ezt tonikkal öntse fel és rakjon bele jó sok mentát, valamint uborkát szép vékonyra szeletelve. Bátrabbak akár limonádé helyett is ihatják grillezés alatt. 

Hang Van, babám!

Túl sok stressz, depresszió és alvászavar esetére koktélterápiát is választhat, bár az az igazság, hogy néhány koktél így is úgy is megoldja a problémáit, igaz csak átmenetileg és aztán jön egy sokkal nagyobb probléma: a másnap. De addig is ott a Hang Van koktél, aminek Smirnoff Red az alapja, ehhez St. Germain bodzalikőrt öntsön, valamint adjon hozzá vaníliát, citromot, almalevet és friss bazsalikomleveleket. 

Milyen egy jó bár?

A jó bárban nem csak kommersz, a legtöbbek által ismert ital van, hanem jó pár sosem hallott márka is, és mindegyik italféleségből van választék, nem csak egy fajta. Egy rendes helyen nem kész szirupokat használnak - vagy nem csak azt - hanem maguk készítik a főzeteket, szirupokat és sűrítményeket.

Egy jó szakember nem csak elénk rakja a rendelést, hanem kifaggat a stílusunkról, az ízvilágról amit kedvelünk, vagy arról, hogy az aktuális hangulatunk milyen, és ahhoz igyekszik keverni egy italt. Ez lehet akár egy whiskey kóla is, de ha valaki ért ahhoz amit csinál, figyelmezteti a vendéget, hogy melyik whiskey-t nem ajánlja a kólához, mert van olyan, ami sós ízvilágú, ez pedig az édes itallal biztosan nem fog működni. Állítólag egy igazi barista négy dologról nem beszél sosem: ez a politika, a vallás, a nemi hovatartozás és a sport, mert ezekből csak zűr származik. Viszont mindenkit meghallgat, és tényleg van olyan, hogy magányos emberek ülnek a pultnál órákig, alkoholba fojtva a bánatukat. Aztán imádkozik, hogy egyben hazaérjenek. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés