ÉLETMÓD

Három tipp a tökéletes romantikus nyaraláshoz

travelo 2015. július 15., szerda 12:16

Nyaralás kettesben? Az emlékezetes pillanatokért szálljanak meg panorámás hotelszobában, vagy különleges sátorban, és próbáljanak ki együtt valami újdonságot. Mutatjuk a legjobb praktikákat egy tökéletes romantikus nyaraláshoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hologrammal őrzik a mozgáskorlátozottak parkolóhelyeit Oroszországban

Edicsek 2015. július 14., kedd 10:42

Nem csak itthon probléma az, hogy a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyet sokan jogtalanul foglalják el. Oroszországban például a sofőrök 30%-a áll be a mozgássérült parkolóba, hiszen csak beugrik, siet, esik az eső, van mellette még kettő, csak elég lesz az az igazi rászorulóknak, egyébként is fáj a lába, és hasonló érvek mentén megmagyarázva azt, hogy miért nem akkora bűn elfoglalni egy mozgáskorlátozott helyét. Most azonban hologrammal védik a helyeket egy oroszországi bevásárlóközpontban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hemzsegnek rajta a baktériumok, mégis alig takarítjuk, mi az?

Brownie 2015. július 13., hétfő 09:18

Jól tudjuk már, hogy a fürdőszoba egy kész baktériumtenyészet, ezért a gyakori fogkefecsere, vagy az, hogy a WC-ülőkét öblítéskor mindig le kell hajtani, ugyanolyan aranyszabály, mint az ürítés utáni alapos kézmosás. A Women's Health magazinnak nyilatkozó szakértők elárulták, hogy valójában melyik a mosdó legkoszosabb felülete, aminek tisztán tartását sokan elhanyagolják. Ha megtudja, miért, ezután talán ön is Hamupipőke módjára fog súrolni.

Hasznos: így vezessen külföldön

mzd 2015. július 12., vasárnap 09:31

Azt már megmutattuk, hogyan ne égesse be magát, ha külföldön jár, most pedig egy hasonlóan fontos és hasznos cikkbe futottunk bele. A Visualistan készített egy infografikát, amelyről nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy melyik országban kell a jobb vagy a bal oldalon haladni, de azt is, hogy mennyivel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha szereti a bort, kiránduljon Balf környékére

etelka 2015. július 11., szombat 15:35

Nincs is jobb egy kirándulásnál Ausztria irányába. Mi az Etyeki kúria nevű borászat tulajdonosával ugrottunk el Balfra, hogy megnézzük, milyen borok vannak errefelé, milyen kiállítás van jelenleg Kismartonban, és milyen egy osztrák borászat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeret nassolni? A gyümölcscukor tehet róla

S-W. Zsó 2015. július 11., szombat 08:55

Tudjuk, hogy egyes ételek utáni sóvárgásnak rengeteg oka lehet, és az sem újdonság, hogy az inzulin elnyomja az éhségérzetet. A szakértők szerint azonban mindez összefügghet azzal az újabb felfedezéssel, miszerint az italunkban lévő cukor fajtája dönti el, hogy mennyire kívánjuk meg a kalóriadús nassolnivalókat - írja a livescience.com.

5 probléma, amit az öregedő hüvely okozhat

ST 2015. július 10., péntek 21:39

A nők testében a korral rengeteg változás következik be, és a negyvenes évek után bizony a nemi szervek is öregedésnek indulnak – állítja a Women's Health.  Ennek a jele például a hüvelyi szárazság, a gyakoribb gombás fertőzések. Míg az előbbiek "csak" kellemetlen kísérői az idő múlásának, vannak komolyabb változások is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne akarja tudni, mi van a cipője talpán

mzd 2015. július 10., péntek 11:29

Akár naponta is takaríthatjuk a lakásunkat a padlótól a plafonig, vannak olyan baktériumok, amelyeket ez sem tart vissza: a Houstoni Egyetem kutatói nemrég küszöbökről vettek mintát, ezek közül pedig 40% volt fertőzött Clostridium difficilével, vagyis azzal a baktériummal, ami az álhártyás vastagbélgyulladás leggyakoribb okozója. A legszomorúbb az, hogy cipőtalpakat is vizsgáltak és az arány itt is hasonló (39%) volt – olvasható a Men's Health oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 test, amiben egy dolog közös

mzd 2015. július 10., péntek 08:26

Azt már tudjuk, hogy a BMI önmagában nem mond semmit. Most azonban újabb és igazán látványos bizonyítékot találtunk arra, hogy a mutatószám mennyire nem pontos, mert hiába egyezik meg két embernek a testtömegindexe, mivel az csak a magasságot és a testsúlyt veszi figyelembe, a testalkatukban óriási különbség lehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön is reggel nyolckor guglizza ki az orvos telefonszámát?

etelka 2015. július 9., csütörtök 18:46

A Google adatbázisai mindent tárolnak, és most már percre pontosan meg lehet mondani, mikor mi érdekli az embereket  - írja a New York Times egyik szerzője. Seth Stephens-Davidowitz négy héten keresztül figyelte, hogy mire kerestek rá a felhasználók New York államban. A minta ugyan nem túl nagy, de véleménye szerint így is elég jól kirajzolódik, hogyan is zajlik egy virtuális napunk. 

Nem tökéletes a rendszer

A Google nem teszi nyilvánossá a keresések számát, csak azt, hogy abban az időszakban kiemelten sokan írtak be egy szót. A másik probléma pedig az, hogy nyilván nem kell minden tevékenységünkhöz/programunkhoz internetes segítség, így nehéz leképezni, hogy pontosan ki mit művel a valóságban, mert ha mondjuk valaki rendszeresen délben megy jógázni, akkor nem biztos, hogy bármire is rákeres ezzel kapcsolatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nemcsak ráncos, sebhelyesarcú is lesz a cigitől

Divany.hu 2015. július 9., csütörtök 16:21

A személyes véleményünk, hogy minden típus kérdése, de a Daily Mailből megtudtuk, hogy a dohányosok sokkal könnyebben lesznek pattanásosak is, legalábbis egy újabb tanulmány szerint. Az eredmények ezzel újabb okot szolgáltattak a kutatóknak, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a tinédzserek igyekezzenek távol maradni a dohányktermékektől. A fiatalok kiemelt korcsoprt, hiszen ezek a pattanások ronda, maradandó hegeket hagyhatnak az arcon, olyat amit aztán sosem lehet eltávolítani és magától sem tűnik el. 

Gyújtsa fel a haját, ha meg akar szabadulni a töredezett hajvégektől

Edicsek 2015. július 8., szerda 12:04

A szupermodellek újra felfedezték maguknak a töredezett hajvégeik égetését, így most az egész világ ráizgult az 1960-as években kitalált módszerre, és egyre több fodrász vette fel szolgáltatásai közé a gyertyás égetést. A főként a braziloknak tulajdonított kezelés dicsérői szerint sokkal jobb egy kis láng a hajnak, mintha rendszeresen különböző vegyszerekkel kezelné a hajat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha unja a Balatont: tóparti vakáció határon innen és túl

travelo 2015. július 8., szerda 09:02

Ha tóparti nyaralásról van szó, elsőre mindenkinek a legnagyobbak, legismertebbek jutnak eszébe, például a Balaton, a Genfi-tó, a Garda-tó és így tovább. Pedig sok érdekes, kevésbé ismert tó van határon innen és túl, ahová érdemes elmenni, ha a sós víz helyett inkább az édes vonzza a családot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy tábla csokival 1700 liter vizet nassol el

mzd 2015. július 7., kedd 19:55

Bár nálunk is közeleg a hőségriadó, azért még nem vagyunk olyan helyzetben, mint Kalifornia. Ott ismét beköszöntött a "szokásos" szárazság, emiatt pedig arra kérik a lakosságot, amennyire tudják, fogják vissza a vízfogyasztásukat. Ön mit tenne hasonló helyzetben? Ha pár perccel rövidebb ideig zuhanyozna, de csokit ugyanúgy enne, van egy rossz hírünk: egy kilogrammnyi édességhez ugyanis 17 ezer liter, azaz egy úszómedencényi víz szükséges. A megdöbbentő adatokat bemutató sorozatEglė Plytnikaitė munkája, mi a BoredPandán bukkantunk rá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért tüsszentünk, ha erős fénybe nézünk

etelka 2015. július 7., kedd 11:53

Ismerős az érzés, hogy kimegy a fényre a sötét szobából, és úgy érzi tüsszentenie kell? Emyr Benbow, a Manchester-i Egyetem patológusa is így volt vele, 1991-ben levelet írt a British Journal of Ophthalmology-nak. A férfi azt írta levelében, hogy még a legegyszerűbb tünetek is jobban tolerálhatóak, ha nevet adunk nekik. Ezért fotikus tüsszentési reflexnek nevezte el a jelenséget, mely akkor jön elő, ha a sötétből a fényre lép az ember - írja a BBC. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az elhízott rákbetegek jobban bírják a kemót

mzd 2015. július 6., hétfő 20:35

Egy kutatás keretében vastag- és végbélrákkal küzdő betegek kemoterápiás utóéletét követték végig, és az ott nyert adatokat próbálták összefüggésbe hozni a páciensek súlyával. Kiderült, a magasabb BMI-indexszel rendelkezők átlagosan 3 hónappal élnek tovább, mint azok, akinek 25 alatti ez az érték. A DailyMail cikke szerint ennek az az oka, hogy a vékonyabb betegek szervezete nehezen birkózik meg a kimerítő kezeléssel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unja a magányos futást? Legyen a kutyája az edzőtársa!

S-W. Zsó 2015. július 6., hétfő 13:24

Elment a kedve a futástól, mert a barátok mindig csak a kifogásokkal jönnek? Ha van kutyája, akkor semmi sincs veszve: a leghűségesebb társakból tökéletes edzőpartnerek is válhatnak, hiszen kedvenc időtöltésük, amikor levezethetik végtelennek tűnő energiájukat.

Akad azonban néhány szabály, amit be kell tartaniuk, hogy mindkettőjük számára élvezetes legyen a futás. A Health.com pontokba szedte, mit szabad, kell, illetve tilos tennünk ahhoz, hogy lelkiismeretesen felkészítsük házőrzőnket a közös edzésre. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nassoltasson magvakat a családdal, ha nem akarja, hogy elhízzanak!

Brownie 2015. július 5., vasárnap 17:49

Talán ön is hallotta már, esetleg tapasztalta is, hogy amikor édességek helyett inkább mogyorót, diót, tökmagot vagy más magvakat nassol, akkor nem éhezik meg egyhamar. Egy új kutatás bizonyítja, hogy ez a módszer beválik a gyerekeknél is: ha a nap folyamán proteinben gazdag harapnivalókat fogyasztanak, nemcsak az étvágyuk csökken tartósabban, de annak esélye is, hogy este egészségtelen, zsíros vagy cukros ételeket fognak megkívánni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kempingkörkép: a szimpla idilltől a tengerparti luxusig

S-W. Zsó 2015. július 5., vasárnap 14:07

A leghangulatosabb és talán legolcsóbb módja a nyári szabadság eltöltésének a természetjárás és a kempingezés. Ráadásul ma már nem is kell Bear Gryllsnek lenni ahhoz, hogy túléljünk néhány sátorban vagy lakóautóban töltött napot, hiszen a legtöbb kemping - az alapok mellett - rengeteg kényelmi szolgáltatást is nyújt a vendégek számára. Egy kisebb lakóautós körút során kipróbáltuk Nyugat- és Közép-Európa néhány campsite-ját, amik közül a legtöbbet bátran ajánljuk a nomád kikapcsolódás kedvelőinek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Naptejezés helyett egyen epret!

mzd 2015. július 4., szombat 11:18

Itt a kánikula, mindenki tódul a vízpartra, de előtte jó, ha rákészül a napozásra. Nemrég már mutattunk egy bikinit, amelyben képtelenség leégni, de ha éppen nincs rá felesleges 45 ezer forintja, a naptejen kívül máshogy is védekezhet a Nap káros hatásai ellen: ételekkel. DailyMail 12 olyan kaját gyűjtött össze, amelyek nemcsak szerepet játszanak a leégés megelőzésében, de segítenek a bőrnek regenerálódni akkor is, ha már megtörtént a baj. Krumpli, zöld tea és eper a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyáron havonta ellenőrizze a bőrét!

ST 2015. július 3., péntek 20:19

A nyár és a kánikulai időszak beköszönte szinte mindenkit a vízpartra csábít, de akik nem szeretnek pancsolni, a kirándulások során szintén a természetben vannak, így kiteszik magukat a napsütésnek. Ez egyrészt nagyon jó, hiszen D-vitaminnal tölti fel a szervezetet, miközben szép színt kölcsönöz a bőrnek, másrészt azonban veszélyekkel is jár.

shutterstock 239285224
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tampon vagy betét helyett elég egyetlen bugyi a mensturációhoz

Edicsek 2015. július 3., péntek 10:19

Mit szólna, ha azt mondanánk, hogy többé nem kell tampont vagy betétet vennie, sőt semmilyen menstruációs felszerelést, hanem elég mindezek helyett egyetlen bugyi? Egy különleges, de egyáltalán nem pelenkára emlékeztető bugyi, ami első pillantásra úgy néz ki, mint bármelyik másik, közben pedig menstruáció alatt kiváltja a tampont vagy a betétet, nem szivárog, nem hagy foltot, és ugyanúgy mosható, mint kevésbé spéci társai. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 csók után talál rá az igazira

mzd 2015. július 2., csütörtök 20:20

Azonkívül, hogy július 6-a idén egy átlagos hétfői napnak bizonyul, tud mást is: ekkor ünnepli a világ a Csókolózás Világnapját. Éppen ezért arra gondoltunk, összegyűjtünk pár érdekes tényt róla: kiderül, miért fordítjuk jobbra a fejünket, miközben csináljuk, honnan ered az angol kiss szó, és az is, hogy milyen élettani hatásai vannak a smárolásnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 ok, amiért jobb meztelenül aludni

Toma 2015. július 2., csütörtök 12:25

Itt a kánikula, kerüljenek nyugodtan vissza a fiókok mélyére a cuki pizsamák és hálóingek: élvezze inkább a pucér alvást! Már csak azért is, mert a kutatások szerint nem csak kényelmes, hanem egészséges is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már 26 millióan beszivárványosodtak a Facebookon

Dívány 2015. július 2., csütörtök 08:37

A szivárványos Facebook profilkép olyan menő, hogy mostanra minden második ismerősömről elmondható, hogy ugyanúgy néz ki a facsén. Ha ön is egyike azoknak, akik az azonos neműek közti házasság amerikai legalizálásának örömére szivárványos filtert rakott az utóbbi időkben legjobban sikerült szelfijére, akkor most eláruljuk, hogy már több, mint huszonhatmillióan tettek így a világon - legalábbis ezt írja az out.com. Mi pedig gratulálunk, ezek szerint ön is a népesség elfogadó részébe tartozik!

Természetesen nem teljesen véletlen, hogy a Facebook fejlesztői épp a hétvégére rukkoltak elő ezzel a kiváló lehetőséggel, azaz a filterrel, ami mindenki számára a lehető legegyszerűbben teszi egyértelműen kifejezhetővé, milyen fokon ért egyet az azonos neműek házasságának engedélyezésével, teljesen függetlenül attól, hol él. Mindez nagyon szép és jó, de mi van, ha ez is csak egy kísérlet része volt? Láttunk már ilyet korábban... 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés