ÉLETMÓD

Ennyi mindenre jó a vörösbor

mzd 2015. augusztus 27., csütörtök 19:48

Érdekes infógrafikára bukkanntunk a Serenataflowers oldalán: ebben a borfogyasztásnak hét olyan pozitív hozadékára hívják fel a figyelmet, amely talán eszébe sem jutott eddig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külön vagonokban utaztatnák a nőket Nagy-Britanniában

mzd 2015. augusztus 27., csütörtök 15:27

Kizárólag nőknek fenntartott metró- és vasútikocsikat hozna létre Jeremy Corbyn munkáspárti pártelnökjelölt azért az éjszakai járatokon, hogy így szorítsa vissza a nyilvános helyeken egyre gyakrabban előforduló szexuális zaklatásokat, írja az Independent. Corbyn egy 24 órás rendőrségi telefonvonalat is javasol, amin tervei szerint erőszakkal és támadásokkal kapcsolatos bejelentéseket tehetőek majd meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Tempelfit

Dívány 2015. augusztus 27., csütörtök 08:57

Lassan több mint fél éves sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, lovagolni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legjobb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni. Az F&M után ez alkalommal a belvárosi Tempelfitet néztem meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zseniális tavak 2, 4 és 8 órányira Budapesttől

travelo 2015. augusztus 26., szerda 14:00

Kiakasztja, ha arra kell gondolnia, hogy augusztus utolsó hétvégéje közeleg, és aztán visszavonhatatlanul itt az ősz? Persze olyankor is csodás tud lenni a táj, de aki a nyarat imádja, azt valószínűleg hiába vigasztaljuk azzal, hogy a szüret is szép. Úgyhogy javaslunk három különböző stílusú, kocsival viszonylag gyorsan elérhető tópartot, ahol még csenhet egy kis nyári hangulatot magának.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megaláz és retusál a fogyásösztönző trollcsoport

Edicsek , mzd 2015. augusztus 26., szerda 10:44

Egy internetes közösség retusálással akarja arra ösztönözni az embereket, hogy minél vékonyabbak legyenek, pontosabban az alanyok beleegyezésével, de inkább anélkül faragják le róluk a plusz kilókat digitálisan, majd a végeredményt közzé is teszik. A Project Harpoon/Thinnerbeauty kezdeményezés mottója szerint az a szép, és szerintük ezzel a módszerrel bárki meggyőződhet, hogy miért is lenne érdemes változtatnia az életvitelén. Az önként beküldött képek mellett azonban elkezdték hírességek és plus-size modellek képeit is vékonyítani, az esetek többségében teljesen természetellenes képekre manipulálva azokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 jógagyakorlat, amit az irodaszékben ülve is végezhet

Brownie 2015. augusztus 25., kedd 11:14

Ha ön is rutinos jógázó, akkor bizonyára elsajátította már az otthon végezhető stresszoldó és testtartást javító pózok csínját-bínját. De azért a munkahelyén az íróasztalánál ülve sem árt néha nyújtani egy nagyot, amikor úgy érzi, elfáradt a hosszas ücsörgésben és kikapcsolna néhány percre. A Visually infografikájának segítségével ön is gyorsan megtanulhatja a "székjóga" egyszerű és hatékony gyakorlatait. Íme:

14 ok, ami azt bizonyítja, macska nélkül nem élet az élet

etelka 2015. augusztus 25., kedd 09:45

A Distractify gyűjöttt össze egy csomó indokot arra, miért érdemes egyszer az életben macskával élnünk, mi pedig ezzel mélységesen egyet tudunk érteni, és igen, a kutyákat is imádjuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szagok, amikről jobb, ha tudja, mit is jelenthetnek

Becca 2015. augusztus 24., hétfő 20:44

Ciki, amikor a hüvelynek kellemetlen szaga van, nyáron ráadásul még könnyebben meg is tudnak telepedni ott olyan baktériumok, amelyek ezt okozhatják. De az is bőven elég, ha megváltozik a pH-érték, vagy ön túlérzékeny valamilyen élelmiszerre, esetleg mosószert váltott. Így vagy úgy, roppant kínos jelenség ez, és nyilván a legjobb, ha azonnal felkeresi nőgyógyászát, amint változást észlel –de addig is segítségképpen szakértővel, dr. Szőnyi Görgy nőgyógyász szakorvossal átbeszéltük a leggyakoribb tüneteket, és hogy milyen betegségeket jelenthetnek ezek.

A smart parenting cikke alapján, szakértővel elemeztük ki a különböző szagokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hatvan felett sem késő elkezdeni az edzést

Dívány 2015. augusztus 22., szombat 11:02

Mozogni jó. Mindegy, mennyi idősek vagyunk, nemcsak a testünknek, a hangulatunknak, de az agyunknak is jót tesz. Korábbi vizsgálatok bebizonyították, hogy a rendszeres mozgás idős korban frissen tartja az agyat, most pedig egy svéd gigavizsgálat mutatta ki, hogy a rendszeres, mérsékelt testmozgás mennyire jót tesz a szívnek idős korban. Még akkor is, ha korábban inaktív volt az ember. 

A Daily Mail idézi azt a Journal of the American College of Cardiology nevű szaklapban megjelent vizsgálatot, melyben a kutatók 14 éven át 33 ezer svéd férfi edzési szokásait és egészségi állapotát követték nyomon. A vizsgálatból kiderült, hogy a szívelégtelenség kockázatának csökkentésében fontosabb, hogy az idősebb emberek aktuálisan hogyan és mennyit mozognak, mint az, mennyire voltak aktívak harminc évesen. Azok a 60 felettiek, akik napi 20 percet gyalogoltak vagy bicikliztek társaiknál 21 százalékkal ritkábban szenvedtek szívproblémáktól, míg a csapat leginaktívabb részénél 47 százalékkal volt nagyobb esélye az ilyen betegségeknek. Az érdekes az, hogy a legkeményebben edző résztvevők voltak a legveszélyeztettebbek, náluk az átlagnál 51 százalékkal nagyobb volt a szívelégtelenség kialakulásának veszélye. 

A tanulság tehát az, hogy mozogni idősen is kell, de azért érdemes tartani a mértéket. Hajrá!

Vegye komolyan az izomfájdalmakat!

Brownie 2015. augusztus 21., péntek 18:40

Időről időre mindenkinek lehet izomláza, például intenzív testmozgás után. Ha viszont túl gyakran, tartósan vagy látszólag ok nélkül tapasztal izomfájdalmakat vagy ízületi panaszokat, érdemes kideríteni azok kiváltó okát. A Healthista szakértők segítségével összegyűjtötte, mi minden állhat a merev, feszült izmok hátterében és mi a megoldás a fájdalmak enyhítésére.

Fertőtlenítse a telefonját egy új találmánnyal!

Menő/Ciki

Edicsek 2015. augusztus 20., csütörtök 09:18

A Phone Soap egy olyan kis doboz, amibe esténként csak beteszi a telefonját, és az UV-lámpa segítségével fertőtleníti a készüléket, miközben tölti is. A "telefonszappanban" két fénycső van, ez elpusztítja a baktériumokat, amik a nap során rátelepednek a készülékre, vagyis mindenfajta folyadék, hő vagy vegyszer nélkül tünteti el az esetleges kórokozókat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
447 szavazat 486 szavazat

Minden, amit tudni akart az alvásról

Dívány 2015. augusztus 19., szerda 18:19

A Huffington Post szépen összefoglalta, hogy milyen szakaszai vannak az alvásnak, hogy éppen mi történik velünk adott fázisban és hogy mit lehet tenni, ha nem alszunk eleget. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Last minute hosszú hétvége: fapadossal a tengerpartra!

travelo 2015. augusztus 19., szerda 08:50

Kiborítja a szakadó eső? Ráadásul itt egy újabb hosszú hétvége, és még nincs programja? Last minute elutazna ahelyett, hogy a rakparton nyomorogva bámulná a tűzijátékot? Íme három tengerparti menekülőútvonal, a nyálkás budapesti időből a napfény és homok birodalmába. Jó utat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dubaj tényleg a végletek városa

etelka 2015. augusztus 18., kedd 14:23

Hogy milyen Dubaj? Nagy. Hatalmas. Gigantikus.Felfoghatatlanul gazdag. Tiszta. Sőt, nagyon tiszta. Eközben pedig a férfiak 2000 éve változatlan ruhában járnak, a nők pedig fekete leples kísértetként bolyonganak a bevándorlók által tisztára súrolt bevásárlóközpontokban. Ez alapján persze úgy tűnik, hogy Dubaj szörnyű hely, ahová az ember még véletlenül se tegye be a lábát, de ez nincs így. Egyszerűen csak egy olyan város, aminek a megkedveléséhez idő kell.

Praktikum

Vigyen konnektor átalakítót

Legyen önnél mindig egy pulóver/kendő

Legyen hosszú nadrág/szoknya

Nem árt egy kulacs és kalap

Kezdjük az elején. Dubajról mindenkinek az olaj, az olajmágnások sok pénze és a magyar celebcsajok gyors pénzkereső kiruccanásai ugranak be. Két rossz hírünk is van. Dubaj már rég nem az olajból él, és a magyar lányok helyett pedig a latin csajok a keresettek, legalábbis a felső szegmensben.

Eközben Dubaj és vele együtt az egész Egyesült Arab Emirátusok egy halom pénzt fektetnek a turizmusba, ami évek óta virágzó iparág. Persze nem a nyár közepén, ilyenkor csak az elszántak maradnak és mennek Dubajba, hanem valamikor november táján, amikor a tenger finom és meleg, az éjszakai levegő 25 fokosra hűl, de napközben sincs több 30 foknál.

Mi viszont roppant bátor módon július végén indultunk el, hogy legalább valami benyomást szerezzünk a helyről, ami igencsak megosztja az ott járt turistákat, és azt a sok magyart, aki kint dolgozott vagy dolgozik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kell napi 8 órát dolgoznia, ha hatékony akar lenni

Dívány 2015. augusztus 18., kedd 09:25

A munkaidő manapság elég szabadon értelmezett, de fogjuk rá, hogy a többség még mindig 8 órát dolgozik egy nap. Régi, bevett rendszer, csak éppen nem túl hatékony - mutat rá a Podio egy infografikája. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 tévhit a másnaposságról

Brownie 2015. augusztus 17., hétfő 13:46

A lazítás mindenkinek kijár, de azért nem mindegy, milyen gyakran és mennyire nézünk a pohár fenekére, hiszen az átmeneti felhőtlen hangulatnak ára van: a mulatást követő napon jön a pokoli fejfájás, a fáradtság, a szájszárazság, a levertség, az émelygés, a magas vérnyomás, azaz a rossz közérzet. A WebMD összegyűjtötte a legelterjedtebb tévhiteket a macskajajról, hátha ezentúl tudatosabban fogunk inni.

Fehérneműre vetkőzött, hogy kiálljon az étkezési zavarosokért

mzd 2015. augusztus 17., hétfő 12:01

Nem mindennapi dologgal szerette volna megmutatni Jae West, hogy kiáll azok mellett, akiknek étkezési vagy önbecsülési zavarai voltak és vannak. A nő London egyik forgalmas pontját, a Piccadilly Circust választotta, hogy egszabaduljon a ruháitól és bekötött szemmel arra buzdítsa az embereket, hogy rajzoljanak egy szívecskét a testére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szarvasgombaünnep: luxusételek a falunapon

etelka 2015. augusztus 16., vasárnap 16:28

Negyven fok, levél se rezdül, amikor leparkolunk Jászivány VIP parkolójában. Szarvasgomba ünnepre jöttünk a nyár talán legmelegebb napján, amit már az M3-as kivezetőjénél megbántunk. Inkább döglöttünk volna valami strandon - sóhajtoztunk, miközben a GPS próbált a helyes útra terelni minket. Ki az a hülye, aki a Sziget legerősebb napjára, egy időben a Bor, Mámor, Bényével rakta ezt a fesztivált? Talán ez sosem fog kiderülni. És hogy, miért éppen Jászivány? Mert itt találták meg Magyarország legnagyobb gombáját, ami 1280 grammos volt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem fog menni a fényevés

maze 2015. augusztus 16., vasárnap 10:06

Az ASAPScience leginkább arról híres, hogy mókásan és érdekesen ad választ a világ legizgalmasabb kérdéseire. Mi is beszámoltunk már azokról a videóikról például, amelyekben közérthetően adják meg a tudományos magyarázatot arra, hogyan lehetséges, hogy valóban halálra rémülhet az ember, vagy hogy miért olyan cukik a kisgyerekek. Legújabb videójukban arra próbálnak rávilágítani, hogy pontosan mi is történik az ember szervezetével akkor, ha abbahagyja az evést. Az például 1981 óta köztudott, hogy hetven napnál sokkal tovább senki nem húzza, de mindez természetesen függ az ember életkorától, testsúlyától, hidratáltságtól és így tovább

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyire különböznek az országok szépségideáljai

Dívány 2015. augusztus 15., szombat 19:04

Emlékeznek még Esther Honig nevére? Az amerikai újságírónő a saját portréját retusáltatta agyon különböző országok grafikusaival, hogy az minden egyes kultúra és ország szépségideáljának megfeleljen. Ezen a projekten felbuzdulva egy brit online orvosi szolgálat is készíttetett egy képsorozatot, ami egészalakos fotókból áll, és amiken persze ugyanaz a nő szerepel. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt műveli a szervezettel a sör

etelka 2015. augusztus 15., szombat 14:02

Sört inni jó, főleg ha jó söröket tudunk fogyasztani. De mi történik a szervezetünkben, ha leguritunk egy jó pofa sört? Ezt vette górcsó alá az Alcoholgifts, akik egy infografikát is készítettek a témában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön is csak kapálózik a vízben? Tanuljon meg rendesen úszni!

S-W. Zsó 2015. augusztus 15., szombat 10:03

Ha sürgősen ledobna néhány kilót, valószínűleg nem az uszoda felé venné az irányt, hanem nekiállna futni, aerobikozni vagy kemény intervall edzésekkel izzasztaná magát. Pedig talán nincs is még egy olyan mozgásforma az úszáson kívül, amely úgy turbózza fel az anyagcserét, égeti a zsírt és erősíti az izomzatot, hogy közben kíméli az ízületeket. Persze csak akkor, ha rendesen csinálja, nem pedig össze-vissza csapkod a vízben. Szakértőhöz fordultunk, hogy megtudjuk, melyek a leggyakoribb hibák, amiket kezdő és haladó úszók is elkövetnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felesleges magára vennie, ha nem áll fel

Sákovics Diana 2015. augusztus 14., péntek 21:22

A merev pénisz a férfiasság jelképe. A petyhüdt nem az. Egy igazi férfi mindig készen áll a szexre, szóval ha nem működik, akkor nem is férfi igazán. Igaz? Francokat igaz! Mégis hajlamosak vagyunk így tekinteni az erekciós problémákra, ezt a rejtett üzenetet közvetíti a kultúránk, ezt kapjuk a pornóból, ezt a teljesítményorientált világunkból. Pedig az erekciós zavarok a leggyakoribb szexuális problémák közé tartoznak, a kutatások szerint a férfiak 60-90 százaléka került már olyan helyzetbe életében, amikor nem jött létre merevedés, vagy nem tudta azt megfelelő ideig fenntartani. Saját kérdőívünkből is kiderült, hogy szexuális problémák olvasóink közel ötödét érintik, 56 százalékuk pedig férfi, aki rendszeresen szembesül merevedési gondokkal. De mi okozza a merevedési zavart? És milyen következményei lehetnek? Utánatúrtunk, mit mond erről a szexuálpszichológia. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egészségesen a Szigeten? Nem lehetetlen küldetés.

Dívány 2015. augusztus 14., péntek 15:17

Sokszor megírtuk már, hogy a hétvégea nyaralás vagy bármilyen baráti/családi összejövetel tökéletes arra, hogy minden egészséges életmóddal kapcsolatos fogadalmunkat megszegjük, a fesztiválokra ez pedig különösen érvényes. De mit tehetnek az elvetemültek, akik ilyenkor sem terhelnék a szervezetüket nehezebb ételekkel, sőt, a tömegben vonuláson és a táncikáláson kívül más mozgásformára is vágynak. Ha ön ezen kevesek közé tartozik, a hajtás után talál pár hasznos tippet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 munkahelyi szokás, amivel árthat az egészségének

Dívány 2015. augusztus 13., csütörtök 10:06

Korábban már összeszedtük azokat a jó szokásokat, amikkel munka közben (is) sokat tehet az egészségéért, most pedig következzen a másik oldal. A témakörök nem meglepő módon hasonlóak, de hát az ilyen dolgokat nem lehet elégszer elismételni, ugye? 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés