ÉLETMÓD

Túlsúllyal miért is ne lehetne jógázni?

Brownie 2015. október 14., szerda 11:47

„A jóga mindenkié kortól, nemtől és ruhamérettől függetlenül, ám sok túlsúllyal küzdő sorstársamat elbátortalanítja az a téves elképzelés, hogy csak az eleve vékony testalkatú és hajlékony emberek képesek jógázni” – nyilatkozta nemrég a Daily Mailnek Charlie Merton, a Curvy Yoga mozgalom elindítója. De nem ő az egyetlen, aki azt hangoztatja, hogy jógázni plusz kilókkal sem lehetetlen, vagy hogy egy jógaoktatót sem a nádszál vékony és szálkás test tesz hitelessé. Utánajártunk, itthon mik a tapasztalatok és a szakértői vélemények a „duci jógáról”.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az vagy, ahogy eszel!

Divany.hu 2015. október 13., kedd 15:06

A Look gyűjtötte össze, miről árulkodnak az étkezési szokásaink, de kivételesen nem arról lesz szó, hogy milyenek vagyunk, ha ezt vagy azt esszük, hanem arról, hogy milyenek vagyunk, ha azt vizsgáljuk, hogyan eszünk. A lap egy étkezési szakembernek mondott, bizonyos Juliet A. Boghossian blogját vette alapul, aki horoszkópszerűen vázolta, milyen emberrel állunk szemben attól függően, hogyan néz ki a tányérja, na persze csak amolyan magazinos horoszkóp-szinten, csak semmi komolykodás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

20 jel, ami arra utalhat, hogy a főnöke utálja

Dívány 2015. október 12., hétfő 13:16

Nehéz úgy dolgozni, hogy úgy érzi, nem kedvelik önt a munkatársai vagy a főnöke. Persze nem mindig egyértelmű, hogy ki hogyan is érez irántunk, és különösen igaz ez a vezetőkre, akik közül biztosan sokan szeretnének profinak tűnni, ezért amennyire tudják, leplezik az érzéseiket. A Business Insider mindenesetre összeszedett pár intő jelet – kár, hogy arról sajnos nem írtak, mi a teendő akkor, ha bebizonyosodik a gyanú. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg betépünk a futástól

mzd 2015. október 11., vasárnap 13:16

Mivel a futás manapság (szerencsére) elég divatos lett, így biztosan hallotta már valamelyik ismerősétől, hogy azért is szereti ezt a sportot, mert ilyenkor dolgoznak az endorfinjai és emiatt eufórikus állapotba kerül az etap végén. A New York Times viszont egerekkel folytatott kutatásokra hivatkozva azt állítja ezért a tudatállapotért nem ők a felelősek, hanem az endokannabinoidok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

„Meleg vagyok, boldog vagyok!” – 13 sztár vall az előbújásról

Steiner Kristóf 2015. október 11., vasárnap 08:15

Október 11-e a nemzetközi „Coming Out Day”, azaz az „Előbújás Napja” – ilyenkor világ minden táján (kivéve persze ott, ahol a homoszexualitás főbenjáró bűnnek számit) ismert arcok és aktivisták emelik fel a hangjukat: félelemben és elnyomásban élni akkor sem lehet opció, ha egyesek szerint az LMBTQ közösség deviáns, bomlasztó, gusztustalan, immorális, vagy egyszerűen csak rájuk sütik, hogy „divatból csinálják”. Melegnek lenni ugyanis koránt sem habostorta: senki sem választaná trendérzékenységből, hogy egy olyan társadalmi csoporthoz csapódjon, amely jogfosztottságban él, és állandó atrocitásoknak van kitéve. Miért érdemes mégis megreszkírozni a „coming out”-ot? Személyes véleményem szerint leginkább azért, hogy egy olyan társadalom épülhessen, melyben a következő generáció tagjai már felvilágosult, emberszerető, elfogadó magatartással viszonyulnak majd a homoszexualitás kérdéséhez. Emellett pedig van még 13 másik indokunk – egyenesen kedvenc LMBTQ celebritásainktól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokkal könnyebb volt vékonynak lenni az 1980-as években

mzd 2015. október 10., szombat 19:49

"Nothing tastes as good as skinny feels", azaz semmi sem esik olyan jól, mint ha vékonyak vagyunk – szól Kate Moss egyik híres idézete. A topmodell valószínűleg nem is gondolta volna, milyen irreális célt tűzött ki annak idején a 21. századi nők elé. A The Atlantic ugyanis tételesen felsorolta, miért volt sokkal könnyebb vékonynak maradni a 80-as években.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így használja a Google fordítóját!

ermiz 2015. október 10., szombat 10:46

A Google fordítója nem új találmány, bár valamikor nyáron kapott mindenféle igen izgalmas új fejlesztést, amivel nem tudtunk betelni, és roppant jól szórakoztunk, bár ennek vélhetően a cég annyira nem örül.

Ennek ellenére nem gondoljuk, hogy a Google tök hülyeséget talált ki, csak a magyar nyelvvel vannak néha nehézségei, így bizonyos esetekben, érdemes mondjuk thairól angolra fordíttatni a szöveget, mint közvetlenül magyarra. Mi arra voltunk kíváncsiak, mennyire ismerik Magyarországon a zsebtolmácsként is emlegetett programot, és mit szeretnek legjobban lefordítani. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cigányok, és egész nap a földeken kapálnak

ZZs 2015. október 9., péntek 18:28

Hejőkeresztúr alig másfél óra Budapesttől. Az M3-on pillanatok alatt ott van az ember, a település minden pontjáról rálátni az útra. A polgármesteri előtt találkozunk kísérőnkkel, Lengyelné Magyar Judittal. Az energikus nő bepattan az autójába, int, hogy kövessük, és percekkel később már csak az általa felvert port látjuk. Elhagyjuk az alig 1000 fős települést, a földek felé tartunk. A semmi közepén egyszercsak felbukkan néhány bicikli a kerítésnek támasztva. A pokoli meleg elől 8-10 ember húzódik a látszólag új tető alá. Ők a ProLecsó programban részt vevő önkéntesek: olyan munkanélküli, képzetlen falusiak, akik vegyszermentes zöldségek termesztésével találták meg a kiutat az éhezésből és a segélyezési csapdából.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért tűnik el teje a közös hűtőből

mzd 2015. október 9., péntek 08:51

Mindenkivel előfordult már a munkahelyén, hogy tejet öntött volna a kávéjába, de az egyszerűen eltűnt a hűtőből. Vagy nyúlt volna a tűzőgépéért, de az nem volt a helyén. Esetleg az, hogy zenét szeretett volna hallgatni, de nyoma veszett a tegnap este az asztalon hagyott fejhallgatójának. Bár általában kisebb értékekről van szó, a munkahelyi lopások kifejezetten gyakoriak. A Fast Company most annak járt utána, hogy mi áll az egész hátterében. Kiderült, hogy becsületesebbnek hisszük magunkat, mint amilyenek vagyunk, miközben  elfelejtünk szólni, ha a pénztáros túl sokat adott vissza, nem teszünk pénzt a becsületkasszába, ha az irodai konyhában kávézunk és így tovább. De nézzük az okokat! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Team Fitness

nemoszi 2015. október 8., csütörtök 16:34

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön mellém ülne, ha vörös hólyagok lennének a testemen?

Farkas Edina Lina 2015. október 8., csütörtök 14:35

Képzelje el, ahogy ellazultan ül a Szecska gőzfürdőjében. Nincs társasága, úgyhogy megnézi azokat, akik a medencébe ereszkednek, például azt a nőt is, aki óvatosan lépeget lefelé a lépcsőn. Furcsa, már majdnem térdig jár a vízben, de még mindig magán tartja a köntöst, és csak az utolsó pillanatban dobja ki a medencepartra. Több méterre van öntől, de még így is kivehető a vörös, elváltozott bőr. És a hólyagok. A hátán, a karján, a mellkasán. Most mit tesz? Ön elhagyja a medencét? Megkérdezi, fertőz-e? Esetleg figyelmen kívül hagyja az egészet?

Megértjük, ha nem jön csípőből a válasz, mi is sokat beszélgettünk a szerkesztőségben arról, hogyan reagálnánk hasonló helyzetekre. A diskurzus végén arra jutottunk, hogy a helyes válaszhoz legalább hozzávetőlegesen tudnunk kellene, milyen lehet a köntösös nőnek lenni, milyen lehet attól tartani, mit szól a környezet? A Több mint szépséghiba társadalmi kampány keretein belül pár napra én is kipróbáltam, milyen egy bőrelváltozással együtt élni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 ok, amiért akkor is érdemes futni, ha nem fogyni akar

ermiz 2015. október 7., szerda 16:47

Miután felismerte, hogy a lépcsőjárás nem nevezhető elegendő kardiónak, a Huffington Post egyik újságírója kezdett el rendszeresen futni. Aztán rájött, hogy a fogyás mellett annyi minden más pozitív hozadéka vannak ennek a mozgásformának, hogy gyorsan ki is listázta őket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A víz csodája: kúratippek luxustól a filléresig

travelo 2015. október 7., szerda 09:44

A vízből sohasem lehet elég! Íme három különleges, gyógyító vizes tipp, amivel feldobhatja az őszt. Az otthon maradóknak, a külföldre utazóknak és a belföldi turistáknak is van egy-egy ötletünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz élvezetes az út a munkába

Dívány 2015. október 6., kedd 09:05

Nem elég, hogy az ülőmunka kinyír minket, még a melóba vezető út is veszélyes lehet. Persze egyiket sem lehet kiiktatni az életünkből, de van megoldás. Az Egyesült Államokban átlagos ingázó napjából egy órát vesz el, hogy bemenjen a munkahelyére, majd hazaérjen, de van, akiknek ez három óra is lehet. Igen, még autóval is, és egyébként ez a lehető legrosszabb választás, ha fontos az egészségünk. Ha nekünk nem hisz, higgyen a tudósoknak, akik bizonyítékait a Gizmodo gyűjtötte össze.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A húszperces szundítás az igazi

mzd 2015. október 5., hétfő 11:26

Azt már régóta tudjuk, hogy a szieszta jó dolog, és a főnököknek is jobban kellene szorgalmazniuk, de a mennyiség ebben az esetben sem mindegy. A Shape szerint 20 perc kell ahhoz, hogy valóban jótékony legyen az ebéd utáni szundítás, ha pedig valaki túl sokat alszik nap közben, az aggodalomra adhat okot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

9+1 étkezési szabály világutazóknak

mzd 2015. október 4., vasárnap 09:10

Nem tudjuk, hogy vannak vele, de mi szeretjük a külföldi kultúrákkal kapcsolatos érdekességeket. Éppen ezért örültünk, hogy belefutottunk a Wimdu blogon egy olyan infografikába, ami tíz ország (másoknak talán furának tűnő) étkezési szokásait mutatja be. A listán helyet kapott a mi sörkoccintással kapcsolatos tilalmunk is, de többek között az is kiderül, hogy Angliában nem illik evőeszközt használni a spárga elfogyasztásához. Még több érdekesség a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne járkáljon bugyi nélkül!

mzd 2015. október 3., szombat 21:18

A legtöbben nem figyelnek oda arra, hogy milyen fehérneműt, pontosabban bugyit hordanak. A Huffington Poston bele is futottunk egy olyan cikkbe, ami a nyolc leggyakoribb hibát mutatja be. A hajtás utáni listából pedig kiderül, hogy mik is ezek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az aktivitásmérő azt is megmutatja, hogyan alszunk

Dívány 2015. október 3., szombat 09:22

Az aktivitásmérőkkel, például a FitBittel vagy a Jawbone-nal és/vagy a megfelelő telefonos alkalmazásokkal sok mindent kiderül arról, hogyan és mennyit alszunk. A Business Insider össze is szedett pár ilyen adatot és tényt, mi mindent deríthet ki az aktivitásmérő olyankor, amikor a legkevésbé vagyunk aktívak. Vagyis azt hisszük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Illemszabályok maratonfutóknak

mzd 2015. október 2., péntek 15:32

Mindegy, hogy valaki csak most kóstolt bele a futásba vagy már régóta űzi, valószínűleg eljön az a pont, amikor elgondolkodik azon, vajon milyen lehet lefutni egy maratont. Nekünk sajnos még nincs benne tapasztalatunk, viszont belefutottunk (haha) egy infografikába a Run Rock 'n' Roll oldalán, ami tippeket ad, hogy mit hogyan (nem) kéne csinálni a táv lefutása előtt, közben és után. Tévhitek és okosságok a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne sminkeljen vezetés közben!

Dívány 2015. október 2., péntek 09:23

Ma sem halunk meg hülyén, mert kiderült, a nőknek bizony nem kellene úton-útfélen macerálniuk a sminkjüket, ugyanis egy váratlan mozdulattal könnyedén felsérthetik szaruhártyájukat, figyelmeztettek a szakértők a Telegraphon keresztül. (Ugyanitt, a macskát se tegyék be száradni a mikróba.) 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így reagál a teste, amikor hanyagolja az edzést

S-W. Zsó 2015. október 1., csütörtök 20:13

Megesik, hogy kihagyunk egy-egy edzést, akár nyomós okunk van rá, akár csak el akarjuk sumákolni a mozgást. De egy háromnapos szünet aztán egy-két hétig is elhúzódhat, ha nagyon elkényelmesedik az ember. Mi is tapasztaltuk már, hogy ilyenkor bizony nem is olyan egyszerű visszarázódni a régi kerékvágásba, de kíváncsiak voltunk arra is, mit mond a tudomány. Arra kerestük a választ, hogy mennyi idő alatt veszítjük el jó kondíciónkat és állóképességünket, ha egyszer csak abbamarad a rendszeres sportolás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Profi tippek, hogy a világjárás igazi élmény legyen

travelo 2015. szeptember 30., szerda 09:53

Sokan vágynak rá, hogy bejárják a világot, de félnek megtenni az első lépést, mert nincs ötletük, hogyan vágjanak bele. Utazási irodával vagy inkább egyedül induljak útnak? Mit tegyek, ha külföldön váratlan szituációba kerülök? Íme a Travelo tippjei kezdő és gyakorló világutazóknak!

Tanuljon meg viselkedni a kávézókban!

mzd 2015. szeptember 29., kedd 18:10

Kávézni és kávézókba járni iszonyatosan menő dolog lett – mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az Instagramot pörgetve naponta legalább 5 „neves” pohár jön szembe, és évek óta egymásra nyílnak a hipszter helyek a Belvárosban. Azt viszont tudjuk, hogy ha valami trendi, az még nem biztos, hogy együtt jár az illemtudó közönséggel – éppen ezért örültünk meg a TheKitchn listájának, ahol kilenc pontba foglalták össze, hogyan is érdemes viselkedni a kávézókban. Posztunk nem is lehetne aktuálisabb, ugyanis szeptember 29-e a kávé(zás) világnapja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unaloműző tippek a következő Facebook-leálláshoz

maze 2015. szeptember 29., kedd 15:24

Ha rákattintott erre a cikkre, akkor az bizonyára azt jelenti, hogy valamilyen formában megviselte a híres/hírhedt közösségi oldal, a Facebook pár órás leállása, ami ráadásul az elmúlt napokban többször is borzolta a kedélyeket, kiváltképp mivel magyarázatot sem kaptunk rá. A leállás - bár nem tartott sokáig - az interneten nagy port kavart, mindenhol utaltak arra, hogy központi problémáról van szó, és nem önnek kell kihajítania a számítógépét, azaz össznépi megnyugtatásban lehetett részünk. 

Fotó: Thanasak Wanichpan

Az, hogy a Facebook kinek mit jelent, nyilván akkor derül ki csak igazán, ha megvonják az embertől, de mivel az elmúlt leállások csak rövid ideig tartottak, ezért nem igazán lehetett globális pánikról beszélni. Mi igazán bízunk benne amúgy, hogy akkor sem lehetne, ha az egész örökre megszűnne, de ebben sajnos korántsem vagyunk biztosak. Az elmúlt években ugyanis annyira hozzánk nőtt már a Zuckerberg-birodalom, hogy nyilván sokaknak a Facebook egyenlő az internettel, és ezek az emberek nemcsak a mindennapi hírekhez jutnak hozzá ezen az úton, hanem a fél életüket idegen családi fotók, cuki animgifek és Coelho-idézetek bűvöletében töltik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készen áll a maratonra? Figyeljen a jelekre!

S-W. Zsó 2015. szeptember 28., hétfő 18:23

Egyeseket a puszta kíváncsiság, önbizalmuk növelése, vagy saját határaik megismerése hajt, de vannak, akik csak azért indulnak maratoni versenyeken, hogy a bakancslistájukon kipipálhassanak egy-egy nagyobb kihívással való megküzdést, vagy azzal ösztönzik magukat, hogy a nagy napra készülve hatékonyabb lehet a fogyókúra. Ismerős? De olyan is előfordul, hogy edzettebb és tapasztaltabb futók invitálják a barátokat, akik persze beadják a derekukat, mert jó bulinak tartják a versenyzést. Bérces Editet, a 100 km-es és a 24 órás ultramaratoni futás világ- és Európa-bajnokát kérdeztük arról, hogy mi a gond az ilyen hozzáállással.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés