ÉLETMÓD

Kávé vagy alvás? Kávé és alvás!

Dívány 2015. november 1., vasárnap 10:32

Mire jó a kávézás? Felpörget, nyilván. És a napközbeni szunyókálás? Szintén. Ráadásul mindkét tevékenység hatását megsokszorozhatjuk azzal, ha egyszerre végezzük őket. Oké, elsőre elég furán hangzik, hogy a délutáni kávé után még szunyókáljunk egy kicsit, de a kutatások szerint ez a módszer jobban javítja a koncentrációt, a memóriát, és többet dob a szubjektív feltöltöttség-érzésünkön, mint bármi. Jöjjön a "coffee nap" tudománya. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Test helyett csontőrleménytől búcsúzunk

LS 2015. október 31., szombat 14:32

A temetés életünknek egy olyan része, amivel mindenki találkozik élete során. Temetni kell, azt hogy hogyan és miként az elhunyt vagy legtöbbször a hozzátartozók döntik el. Szerencsére a kormány által belengetett szociális temetés egyre csúszik, a városban élők nagy része az urnás temetés mellett voksol. Hogy ennek oka a helyhiány vagy az anyagiak, nem tudni, mindenesetre a statisztikák erőteljesen az urnás temetés javára billentik a mérleget. Ehhez képest vidéken egészen más a helyzet, sokan ragaszkodnak a koporsós temetésekhez. Ezért is kerestük meg Balogh Károly, a Karsol Kft. temetkezési kellékgyártó cég ügyvezetőjét és egyben az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület alelnökét, hogy ő hogyan látja az iparág helyzetét, és milyen trendek jellemzőek a temetkezésben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A sótól is lehet másnapos

Edicsek 2015. október 31., szombat 10:12

Egy nagyobb buli vagy baráti iszogatás után mindenki ébredt már arra, hogy a szája kiszáradt, a feje fáj és rossz a közérzete. Ráadásul minél idősebb, annál rosszabbul bírja a dehidratáltságot, amit az alkohol okoz. Persze nemcsak az alkoholtól, de a sós ételektől is dehidratáltnak érezheti magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nincsenek biztonságban a részeg nők Madridban

aa 2015. október 30., péntek 18:52

Megdöbbentő videóval rukkolt elő a madridi rehabilitációs klinika, a Centro Europeo Neurosalus. A több mint tíz perces kisfilmmel azt akarják bemutatni, hogy micsoda veszélynek vannak kitéve a fényes nappal ittasan mászkáló nők. A szemléltető videóban egy kihívóan öltözött nő látható egy üveg itallal a kezében a késő délutáni madridi forgatagban. Ebben még nem is lenne semmi megbotránkoztató, ha az illuminált állapotban lévő nőre nem csapnának le azonnal a férfiak, akik közül volt olyan, aki felajánlotta, hogy beszállna a buliba és még több alkohollal itatná a beépített főszereplőt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki 50 gramm feldolgozott hús!

Dívány 2015. október 30., péntek 09:38

Mindenki a szívéhez kapott, amikor a WHO bejelentette, hogy a feldolgozott hústermékek rákkeltőnek bizonyultak, a vörös húsok (pl. marha, sertés és birka) pedig valószínűsíthetően növelik az ilyen jellegű megbetegedések kockázatát. A jelentésükben az is szerepelt, hogy a vastag- és végbélrák esélye már akkor 18 százalékkal nő, ha napi 50 gramm, azaz mindössze 5 dkg feldolgozott húst fogyasztunk. Persze nem kell teljesen kiiktatni ezeket az étkezésünkből, de azért megnéztük, hogy ránézésre ez mennyi sonkát, szalámit, felvágottat jelent, egy húsimádó és zömében csak fehér húsokat fogyasztó kolléga pedig mellépakolta, hogy ő mennyit eszik ezekből. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a térkép, ami megmutatja, hol érhet hozzá másokhoz

Edicsek 2015. október 29., csütörtök 09:31

Az finn és brit szakemberek egy közös kutatásban azt vizsgálták, hogy mennyire befolyásolja azt, hogy valaki hol érhet önhöz, hogy milyen a neme és milyen szociális kapcsolatban áll a másikkal. Elsőre azt hihetné, hogy a válasz egyszerű: akit nem ismerek, ne is tapizzon. De mi van ha egy kollégája a lábához ér? Vajon ugyanolyan kellemetlen ez egy nőnek mint egy férfinak? És mi a rosszabb, ha egy férfi vagy egy nő kollégája nyúl véletlenül a hajához? Megmutatjuk, hogy mit mondanak erről a brit és finn tudósok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 intenzív gyakorlat, hogy mindenkinek kerek legyen a feneke

Bánkuti Gabriella 2015. október 28., szerda 10:13

A fenékgyakorlatokból sosem elég. Saját edzettjeim is hetente 1-2 alkalommal végeznek a farizom-erősítő feladatokat, az edzéseiknek meghatározó része ez a blokk. Pont ezért úgy gondoltam, hogy egy fenékedzést állítok most össze, hogy ne csak vágyálom legyen az a kerek hátsó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Próbáljon ki valami extrém dolgot még a tél beállta előtt!

travelo 2015. október 28., szerda 08:52

Hihetetlen helyeken átívelő felvonók, hullámvasutakat idéző vonalvezetésű siklók, több száz méter magasan található kilátóteraszok, Halloweenre készülő vidámparkok – az október a Travelón a nagyvilág extrém helyeiről szólt. Ezekből mutatunk most egy csokorra valót, hátha kedvet kapnak egy kis adrenalinlökethez még a tél beállta előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik a testében, ha megeszik egy szelet pizzát

ermiz 2015. október 28., szerda 08:16

A pizza az egyik legjobb dolog a világon, csak hát hizlal és egyéb borzalmas dolgokat művel a testünkkel. A Cosmopolitan szerint például egy nagy szelet pepperonis pizza 311 kalória éls 13,5 gramm zsírt és 701 mg nátriumot tartalmaz. (Fontos tudni, hogy az adatok amerikai pizzaláncok termékein alapul.) De ki az, aki csak egyet eszik meg belőle? Sonya Angelone, a Táplálkozási és Dietetikai Akadémia (Academy of Nutrition and Dietetics) szóvivője részletezte, pontosan mi is történik a testben a pizzaszelet elfogyasztása során.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napi tízezer lépéssel simán fogyhat

Brownie 2015. október 26., hétfő 17:50

A gyaloglás nem tűnik valami izgalmas és hatékony sportnak, de igenis lehet vele fogyni, ha ügyesen beépítjük a napi rutinunkba. Szakértőt kérdeztünk arról, hogy mikor, mennyit és hogyan sétáljunk, ha biztosra akarunk menni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyen kevesebb vörös húst, ha jót akar magának

ermiz 2015. október 26., hétfő 15:55

A WHO (World Health Organization) jelentése szerint az International Agency for Research on Cancer (IARC), azaz a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség azt állapította meg, hogy a vörös húsok bizony felelősek lehetnek bizonyos ráktípusok kialakulásáért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A jövő orvosánál semmi sem fáj

Edicsek 2015. október 26., hétfő 11:45

Mikor Párizsban megnéztük, hogy hova fejlődik a fényképezés és a képalkotás, saját szemünkkel láttuk azt is, hogy mi a fájdalommentes emlővizsgálatok jövője, és egy sima szemvizsgálaton vagy éppen röntgenvizsgálaton is sokkal több derül ki a felvételekből mint eddig, meg persze kevesebb sugárzás éri a pácienseket. A feltalálók ettől azt remélik, hogy többen vesznek majd részt a szűrővizsgálatokon, és sokkal korábbi stádiumban lehet majd észrevenni az elváltozásokat, mi pedig azt reméljük, hogy belátható időn belül mindez nálunk is megjelenik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az lenne a legnagyobb csoda, ha ezektől a szerkezetektől fogyna

Edicsek 2015. október 25., vasárnap 15:34

Milyen jól is hangzik, mikor mindenféle internetes hirdetések azt ígérik, hogy úgy lesz bámulatos alakja, hogy azért az ég világon semmit sem kell tennie, mert feltaláltak egy csodaszerkezetet, ami mindent elvégez ön helyett.  A Refinery29 oldalán találtuk azt a videót, ami segít megdönteni a csoda fogyás mítoszát egészen egyszerű és racionális magyarázatokkal. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 étel a zsírégetés szolgálatában

ST 2015. október 25., vasárnap 12:34

Ha fogyni szeretne vagy csak szeretné megtartani a súlyát, a mozgás nem elég, a táplálkozás nem hagyható ki az egyenletből. Tudjuk, a tél közeledtével nehéz lesz, de a zsíros ételekről le kell mondani vagy legalább mérsékelni kell a fogyasztásukat. Helyettünk sok friss zöldség és gyümölcs a javasolt, ugye. És a rend kedvéért ismételjük át a Lifehack.org cikke alapján, hogy milyen élelmiszerek segítenek a zsírégetésben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

24 kérdés az egészségről és a test működéséről

Toma 2015. október 24., szombat 13:33

Az emberi test olykor igen érdekes dolgokat produkál. Vajon mikor kell aggódni és mikor dőlhet nyugodtan hátra? Lássuk, a leggyakoribb kérdéseket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Balaton ősszel sem zár be!

etelka 2015. október 23., péntek 11:56

Augusztus 20-án a Balaton meghal. Összecsomagol a tömeg, a bóvliárusok lehúzzák a rolót, a büfékben leengedik a hűtőket és június elejéig megáll az élet. Azaz állt. Legalábbis, ha annak a néhány lelkes vendéglátósnak összejön az, amivel már sokan próbálkoztak, de nagy áttörésre nem került sor.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Astoria Fitness, ahol megállt az idő

Dívány 2015. október 22., csütörtök 15:15

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre kiderült, hány fokos vízben zuhanyozni az ideális

mzd 2015. október 22., csütörtök 09:20

Most, hogy egyre többször marad 20 fok alatt a napi maximum, nincs is jobb érzés, mint egy hosszú forró fürdő vagy zuhany a nap végén. De vajon mi az a hőfok, amivel még nem ártunk a bőrünknek? Ennek járt utána a Women's Health is, aki egy szakértőt kérdezett meg a témáról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiderült, valóban ártalmas-e keresztbe tett lábakkal ülni

mzd 2015. október 21., szerda 16:30

Ön hogy szokott ülni? Néhányan keresztbe teszik a lábukat, akadnak viszont olyanok, akik inkább terpeszben szeretik. Utóbbinak egyik extrém formája saját nevet is kapott: ez lett a man spread és azt jelenti, amikor a pasik annyira szét tett lábakkal ülnek a tömegközlekedési eszközökön, hogy senki más nem tud leülni melléjük. Az illem egy dolog, viszont elgondolkodott már azon, hogy vajon mennyire egészséges keresztbe tett lábakkal ülni? Ennek járt most utána a BBC és kiderült, bár számos tényező befolyásolja azt, hogy melyik a helyes "változat", semmivel sem árt többet magának, ha úgy szeret ülni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Családi tippek az őszi szünetre darulestől holdfénytúráig

travelo 2015. október 21., szerda 08:36

Jó hosszú lesz idén az őszi szünet: az iskolásoknak október 23. és november 1. között tíz teljes napja lesz a semmittevésre. A látványos unatkozást megelőzendő, a családi harmóniát fenntartandó érdemes legalább egy pár napos kiruccanást betervezni a programba. Csomó szimpatikus fesztivált, családi napot szerveznek szerte az országban a szünet hetében, így önöknek már csak azt kell eldönteni, hogy inkább sütőtököt ennének, darufesztiválon madarászkodnának vagy éppen misztikus holdfénytúrára indulnának családilag.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mert a lecsúszott román fiúprosti is érdemel segítséget

ermiz 2015. október 20., kedd 16:38

A Szociális Krízis Kommandó azokból a civilekből alakult, akiket a sors a Migration Aid Nyugati tranzítzónájába vezényelt idén nyáron, hogy a menekülteknek próbáljanak meg segíteni. Míg a menekültek Budapest utcái helyett a határokon torlódnak, a segítségnyújtási szándék megmaradt. Ezért ők néhányan úgy határoztak, hogy együtt maradnak, és folytatják a munkát - civilként, szabad idejükben. Segítettek már háromgyerekes, mosogatóként dolgozó édesanyának, aki szeptemberben veszítette el a férjét, hajléktalanoknak, és rendőröknek is, akiket a határra vezéreltek, aztán valahogy elfeledkeztek róluk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A teniszkönyök a múlté, a mai gyerekeknek SMS-nyaka van

Edicsek 2015. október 20., kedd 11:41

Dr. James Carter, egy gerincmasszással is foglalkozó szakember világított rá arra, hogy a képernyők feletti görnyedés és az ezzel járó elváltozások járványszerűen terjednek a fiatalok körében - írja a Daily Mail. Az ausztrál szakember szerint a tünetek már a hétéves gyerekeknél felfedezhetőek, és az SMS-nyak hosszútávon szorongást, depressziót és gerincvelő károsodást is okozhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ebben különböznek a hírességek reggelei az önétől

mzd 2015. október 19., hétfő 09:13

Az, hogy ki mikor ébred és mivel kezdi a napját, egyén- és élestílustól függő. Az inspiráló hírességek élete azonban mindig izgalmas, ezért is örültünk, amikor a SleepyPeople oldalán belefutottunk abba a posztba, amiben nyolc cégvezető, illetve politikus reggeleibe engednek betekintést. Kiderült: Churchill szeretett lustálkodni, Obama pedig kardióval és súlyemeléssel nyitja a napot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismeri a futópad sötét múltját?

S-W. Zsó 2015. október 18., vasárnap 19:20

Elgondolkodott már szobakerékpározás vagy evezőgépezés közben, hogy a különböző kondigépeket hogy találták fel vagy honnan kapták a nevüket? Nos, bevalljuk, mi sem, mivel nem lehet valami bonyolult és izgalmas az ilyen sportmasinák születésének története. A minap azonban belefutottunk egy érdekes TED-es videóba, amely a futópad eredetét és múltját boncolgatja. Hirtelen el is ment a kedvünk az edzőtermektől.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kvíz! Mennyire van tisztában az egészséges életmóddal?

Toma 2015. október 17., szombat 10:18

Az egészséges életmód egyre inkább előtérbe kerül a köztudatba, így sokan megpróbálnak minél alaposabban tájékozódni, hogy a szerzett tudást hasznosítani tudják a mindennapjaikban. Vajon Ön mennyire felkészült? Töltse ki a kvízünket és kiderül!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés