ÉLETMÓD

Szobafitnesz Bánkuti Gabival: kezdődjön az átalakulás!

Dívány 2016. január 20., szerda 08:11

Ígéretünk szerint elindul új videósorozatunk, és öt héten keresztül kísérhetik figyelemmel, hogyan váltanak életmódot a kiválasztott olvasók fitneszszakértőnk, Bánkuti Gabriella segítségével. De miért lett Szobafitnesz Bánkuti Gabival a sorozat neve? Mert amellett, hogy bemutatjuk, hogy mi történik a program résztvevőivel, ötperces edzésvideókkal is készültünk, és a különböző izomcsoportokra kitalált gyakorlatokat otthon, a négy fal között is elvégezheti, nincs szükség semmilyen eszközre. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az új és veszélyes őrület a hüvelyméregtelenítő gyöngy

araya 2016. január 19., kedd 19:55

Ha nem tudta milyen típusú méregtelenítés hiányzott eddig az életéből, akkor most segítünk: a hüvely méregtelenítése. De semmi gond, ugyanis egy cég most ebben is segít és ősi gyógynövényekkel megpakolt golyócskákat árul, darabját 15 dollárért, vagyis 4300 forintért. Az orvosok szerint azonban halálos is lehet a méregtelenítés. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 olyan érv a dohányzás ellen, aminek nincs köze az egészséghez

ST 2016. január 18., hétfő 18:49

Bizonyára mindenki nagyon sokat olvasott arról, hogy a dohányzásnak milyen egészségkárosító hatásai vannak. Kevesebbszer találkozni azonban a többi negatív következménnyel, a Lifehack azért összeszedett öt olyan, nem az egészséghez kapcsolódó indokot, ami tovább növeli a leszokás melletti érvek sorát. A hajtás után el is olvashatja ezeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne a vécéülőke, hanem a csapvíz miatt aggódjon!

mzd 2016. január 18., hétfő 15:36

Ha a lakásban lévő baktériumokról van szó, a legtöbb embernek a vécé és környéke jut eszébe. Egy új kutatás szerint viszont sokkal jobban kéne aggódnunk a konyha, egészen pontosan a csap és a belőle folyó víz miatt, ugyanis Daily Mail egy, a Microbiome-ban megjelent vizsgálatsorozatra hivatkozva azt állítja, hogy a csapvízből több baktérium jut a levegőbe mint a mellékhelyiségből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 egyszerű szokás, ami segíti a fogyásban

Brownie 2016. január 17., vasárnap 10:59

Bizonyára ön is rengetegféle fogyókúrás módszerről hallott, esetleg tanácsokat is kapott már a tapasztalt ismerősöktől, amik közül vagy bejött valamelyik, vagy nem. A siker szempontjából ugyanis az sem mindegy ám, hogy hogyan állunk hozzá általában a dolgokhoz, azaz milyen a személyiségünk. De természetesen léteznek olyan egyszerű trükkök, amikkel megkönnyítheti a dolgát és eredményesebbé teheti a fogyókúrát. A Lifehack segítségével össze is gyűjtöttünk ezek közül néhányat. Ha kíváncsi rájuk, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elmagyarázzuk, hogy miért rossz, ha visszatartja vizeletét

Divany.hu 2016. január 17., vasárnap 09:11

Sokszor előfordulhat az emberrel, hogy nincs különösebb kedve/lehetősége, hogy abban a pillanatban könnyítsen magán, amikor éppen rájön. Ehhez jön, hogy egész gyerekkorunkban azt sulykolták belénk, hogy ha menni kell,  menjünk is, hiszen egy idő után aztán már nagyon rossz lesz és különben is, borzalmasan egészségtelen, ha nem intézzük időben folyóügyeinket. De vajon tényleg lehetnek hosszútávú következményei a visszatartott vizeletnek? A SciShow videójából kiderül a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igenis van alapja a férfináthának!

mzd 2016. január 15., péntek 14:10

A férfinátha kifejezést azokra a helyzetekre használják, amikor a férfiak a szükségesnél többet panaszkodnak az egészségi állapotuk miatt. Eddig csak nevettünk az egészen, most viszont jobb, ha komolyan vesszük a panaszáradatot, az IFLScience szerint ugyanis nemtől függ, hogyan mennyire vagyunk ellenállóak az influenzával szemben, és ebben az ügyben a nők állnak nyerésre. Az oldal egy, az American Journal of Phisiology - Lung cellular and Molecular Phisiology című folyóiratban megjelent kutatásra szerint mindenről az ösztrogén, egészen pontosan annak hiánya tehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha az edzéshez igazítja az étkezést, több kalóriát éget

Edicsek 2016. január 15., péntek 11:41

Így év elején, a karácsonyi kajakóma után nagyon kevés olyan szerencsés ember van, akire nem szaladt fel néhány pluszkiló. Sokan ilyenkor keményebb edzéseket választanak és koplalnak, holott talán elég lenne ha a férfiak az edzés után, a nők pedig az edzés előtt ennének. Egy új tanulmány szerint ugyanis nemcsak attól függ egy edzés sikere, hogy hányszor ismétli a feladatokat és miket eszik, hanem az is számít, hogy mikor eszik. A  kutatók azt állítják, hogy amennyiben megfelelő időben étkezik, 22%-kal több zsírt tud elégetni úgy, hogy nem csinál több gyakorlatot, vagy nem eszik kevesebbet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik, ha megesszük a hajunkat

ermiz 2016. január 14., csütörtök 20:47

Hála a SciShownak megtudhatjuk, mi lesz a következménye annak, ha kis vagy akár nagy mennyiségben is haj jut a szervezetünkbe. Igen, utóbbira is van példa. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Támad a megfázás, de nem kell, hogy mindenki kidőljön az irodában!

Dívány 2016. január 14., csütörtök 08:15

Itthon egyelőre még nincs influenzajárvány, de ami késik, nem múlik, és ha ettől a vírustól egyelőre nem is kell rettegni, náthás, meghűlt  emberekkel bárhol találkozhat, mondjuk a munkahelyén is, és ugye ön is tudja, hogy mennyire gyorsan terjedhetnek a betegségek az irodában. A Mashable szerencsére összeszedett pár tippet, ami segíthet abban, hogy ön ne dőljön ki, vagy ha már megtörtént a baj, legalább a többieknek ne adja át a téli nyavalyát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lelki problémákhoz vezethetnek a fitneszvideók?

ermiz 2016. január 13., szerda 21:35

Milyen érzés, amikor nézi a tornavideón ugráló, mosolygó edzőt, miközben magáról folyik a víz és levegőt se kap? Ezt és az ebből következő frusztrációt elemzi a kutatás, amelynek eredményeit a Sociology of Sport Journal című folyóiratban ismertették. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Úti tippek 2016-ra: akár strandolna, akár szurkolna, mindenre van ötletünk

travelo 2016. január 13., szerda 13:14

Hozzánk hasonlóan ön is már most a szabadnapjaival sakkozik, és az idei év legmenőbb célpontjait böngészi? Segítünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Leheletelemző, okosteniszütő, otthoni EKG segít a jövőben

Edicsek 2016. január 12., kedd 10:17

A Consumer Electronic Show, vagyis a CES minden évben rengeteg újdonságot tartogat azok számára is, akik a jövő autói és eszközei helyett arra kíváncsiak, hogyan tudnak az egészségükkel tudatosabban foglalkozni. A közeljövőben a leheletét is elemezni tudja majd, okoscipőben futhat, sőt, kedvence is kaphat aktivitásmérőt karácsonyra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem jó, ha túl sok vitamint eszünk

ermiz 2016. január 12., kedd 09:06

Nem mi állítjuk ezt, hanem dr. Hankó Balázs, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjának főgyógyszerésze. Az egyetem honlapján publikált jelentés többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy a túlzott C-vitamin a vesebetegeknek, a túl sok A-vitamin elsősorban a kismamáknak lehet veszélyes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért lehet baj a súlyunkkal a 20-as, 30-as és 40-es éveinkben

Brownie 2016. január 11., hétfő 15:18

A fogyókúrás célok elérésének útjában nem mindig csak üres kifogások állnak, de sokszor valamilyen állandó és komoly akadály miatt nem koronázza siker az elszánt próbálkozásokat. Az életmódváltás pedig általában akkor fullad kudarcba, ha nem vagyunk teljesen tisztában az azt hátráltató okokkal, amik ráadásul kortól függően eltérőek is lehetnek. Szakértőt kérdeztünk arról, hogy hogyan hozhatjuk ki a legjobbat a különböző élethelyzetekből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz téli tévhit, amikkel mostantól nem mentegetőzhet

Edicsek 2016. január 10., vasárnap 17:56

Most, hogy már tényleg tél van, vagyis igazán hideg és a hó is megérkezett, itt az ideje, hogy a Health magazin segítségével megcáfoljuk azokat a mítoszokat, amik minden télen előjönnek, de valójában teljesen hamisak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne nassoljon éjszaka, ha kedves a memóriája!

Divany.hu 2016. január 9., szombat 13:25

A tudósok már régóta tisztában vannak azzal, hogy az éjszakai nassolásnak milyen negatív hatásai lehetnek a szervezetre a súlygyarapodástól egészen a 2-es típusú diabétesz kialakulásának megnövekedett esélyéig, ám most újabb eredmények is napvilágot láttak. A Huffington Post írja, hogy a Kalifornia Egyetem kutatói nem kisebb dologra találtak bizonyítékot, mint arra, hogy a késő éjszakai nassolás felzabálja az agyunkat. A kutatás kimutatta, hogy aki rákap az éjjeli kajálásra, az könnyedén elveszíti a képességét az új dolgok megtanulására és azok elraktározására. 

“Hiszük abban, hogy az éjjeli nassolás károsan hat az agyunk tanulásért és memóriáért felelős részeire, kiváltképp a hippokampuszra. Véleményünk szerint a táplálkozás rossz időzítése lehet az elsődleges oka a megromlott memóriának, amiről beszélünk” - mondta Dawn Loh, a kutatás vezetője a lapnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10+1 érv az egészséges táplálkozás mellett, aminek semmi köze a fogyáshoz

Brownie 2016. január 8., péntek 14:22

Nyilván ön is jól tudja már, hogy a drasztikus fogyókúráknak nem sok értelme van, és a siker érdekében inkább hosszú távon kellene terveznünk. Lehet, hogy az életmódváltás némi kompromisszummal jár, de megéri új szokásokat és ízeket bevezetni mindennapjainkba. A Women's Health magazin összegyűjtött néhány meggyőző érvet az egészséges táplálkozás mellett, amelyeknek semmi köze a fogyókúrához. Hátha ezek is motiválják az újévi fogadalmak betartását.

Attól, hogy egészséges ételeken él, még simán hízhat

Brownie 2016. január 7., csütörtök 16:01

Magától értetődő, hogy ha fogyni szeretnénk, a feldolgozott élelmiszereket és gyorsételeket jobb minőségű fogásokra, a hűtő tartalmát pedig minél frissebb összetevőkre cseréljük le. Egy új tanulmány szerint azonban, amikor egészségesnek vélt ételeket eszünk, hajlamosak vagyunk az ajánlott adagnál jóval többet fogyasztani azokból, így a végén még hízhatunk is, amikor épp súlyvesztésre számítunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Ezektől az ételektől lesz bikinimodell-teste!

Divany.hu 2016. január 6., szerda 08:31

Ismét bepánikoltunk a hízás miatt, ráadásul egyre több speciális menüt kínáló cég tűnik fel a palettán, ezért is döntöttünk úgy, hogy letesztelünk négyet, amelyek valami miatt különlegesnek vagy izgalmasnak tűntek, vagy olyan ígéreteket tettek, hogy csak lestünk. Bár korábban már számos tapasztalatot szereztünk a fogyós menükkel, kóstoltunk allergiásoknak való ételeket is, most viszont a speciális ételsorokat kínáló kiszállítókat vizsgáltuk. Nem mértük laborban a beltartalmi értékeket, de kíváncsian figyeltük, udvarias-e a futár, megfelelő-e az étel, mennyi sót rakott a szakács a vacsorába, és mennyire könnyű feltépni egy csomagolást. 

A LifeTilt, a Bocsiviki, a Fittkaja és a Fitbalance lettek a kiválasztottak, melyeket 4-7 napon át teszteltünk. Nem az volt a cél, hogy fogyjunk, de ha valakinél ilyen mellékhatással járt a teszt, örültünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napi nyolcszor kötnek bele a nők saját magukba

mzd 2016. január 5., kedd 09:25

Kicsit spanyolviasz jellegű annak a WomanKind projekt keretében készített kutatásnak az eredményei, amit nemrég a Daily Mail publikált. Kiderült, egy átlagos nő naponta nyolcszor talál hibát magán, és igen, ebből első helyen a (vélt vagy valós) túlsúly áll. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek lesznek idén a legmenőbb étel- és mozgástrendek

Brownie 2016. január 4., hétfő 12:10

Tavaly év elején írtunk néhány érdekesen hangzó egészségtrendről, amik közül talán a kókuszolaj az, ami nem akar kimenni a divatból. De ki tudja, meddig tart ez az őrület, hiszen már van is egy újabb alternatíva: az avokádóolaj. Igyekeztünk most is összeszedni, hogy az idei évben milyen ételkülönlegességeké és mozgásformáké lesz a főszerep. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tegyen fogadalmat, de ne akarja mindjárt megváltani a világot!

Brownie 2016. január 2., szombat 09:18

Tudta, hogy azok, akik tesznek újévi fogadalmakat, tízszer nagyobb eséllyel változtatnak is életükön, mint azok, akik egyáltalán nem fogadkoznak év végén? Legalábbis a Scrantoni Egyetem kutatása szerint, amiből az is kiderült, hogy az emberek nyolc százaléka éri el kitűzött céljait, míg 49 százalékuknak hol összejön, hol nem. Ha ön is a sikeresebbek közé szeretne tartozni, görgessen tovább hasznos tanácsokért!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje meg a 90 napos szépségkúrát!

mzd 2016. január 1., péntek 10:02

Napi, heti és havi bontásban mutatja meg, mit kell tennünk annak érdekében, hogy egészségesek legyünk a Holland & Barrett infografikája. Az alapvető dolgok (zuhanyzás, arcmosás és edzés) mellett olyanok is felkerültek a listára, mint például a reggeli smoothie, a citromos víz és a körömlakkozás is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt 2015: ezeket szerettük a legjobban

Dívány 2015. december 31., csütörtök 09:13

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vettem sorra. A helyeket és edzéseket általában két alkalom után minősítettem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontoztam. Miközben azon igyekeztem, hogy valami kapaszkodót nyújtsak önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet, nekem is lett pár kedvencem. A legtöbb terem, amit meglátogattam, egyszerűen jó volt, de volt több olyan, amit valamiért kifejezetten megkedveltem, a jónál jobban éreztem magam. Így most az év végén ezt a szubjektív listát osztom meg önnel, hátha az elhamarkodott újévi fogadalmak betartásában segít majd önnek valamelyik terem vagy edző. A hajtás után megtalálja a 2015-ös kedvenceket!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 135

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés