ÉLETMÓD

Igenis van alapja a férfináthának!

mzd 2016. január 15., péntek 14:10

A férfinátha kifejezést azokra a helyzetekre használják, amikor a férfiak a szükségesnél többet panaszkodnak az egészségi állapotuk miatt. Eddig csak nevettünk az egészen, most viszont jobb, ha komolyan vesszük a panaszáradatot, az IFLScience szerint ugyanis nemtől függ, hogyan mennyire vagyunk ellenállóak az influenzával szemben, és ebben az ügyben a nők állnak nyerésre. Az oldal egy, az American Journal of Phisiology - Lung cellular and Molecular Phisiology című folyóiratban megjelent kutatásra szerint mindenről az ösztrogén, egészen pontosan annak hiánya tehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha az edzéshez igazítja az étkezést, több kalóriát éget

Edicsek 2016. január 15., péntek 11:41

Így év elején, a karácsonyi kajakóma után nagyon kevés olyan szerencsés ember van, akire nem szaladt fel néhány pluszkiló. Sokan ilyenkor keményebb edzéseket választanak és koplalnak, holott talán elég lenne ha a férfiak az edzés után, a nők pedig az edzés előtt ennének. Egy új tanulmány szerint ugyanis nemcsak attól függ egy edzés sikere, hogy hányszor ismétli a feladatokat és miket eszik, hanem az is számít, hogy mikor eszik. A  kutatók azt állítják, hogy amennyiben megfelelő időben étkezik, 22%-kal több zsírt tud elégetni úgy, hogy nem csinál több gyakorlatot, vagy nem eszik kevesebbet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik, ha megesszük a hajunkat

ermiz 2016. január 14., csütörtök 20:47

Hála a SciShownak megtudhatjuk, mi lesz a következménye annak, ha kis vagy akár nagy mennyiségben is haj jut a szervezetünkbe. Igen, utóbbira is van példa. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Támad a megfázás, de nem kell, hogy mindenki kidőljön az irodában!

Dívány 2016. január 14., csütörtök 08:15

Itthon egyelőre még nincs influenzajárvány, de ami késik, nem múlik, és ha ettől a vírustól egyelőre nem is kell rettegni, náthás, meghűlt  emberekkel bárhol találkozhat, mondjuk a munkahelyén is, és ugye ön is tudja, hogy mennyire gyorsan terjedhetnek a betegségek az irodában. A Mashable szerencsére összeszedett pár tippet, ami segíthet abban, hogy ön ne dőljön ki, vagy ha már megtörtént a baj, legalább a többieknek ne adja át a téli nyavalyát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lelki problémákhoz vezethetnek a fitneszvideók?

ermiz 2016. január 13., szerda 21:35

Milyen érzés, amikor nézi a tornavideón ugráló, mosolygó edzőt, miközben magáról folyik a víz és levegőt se kap? Ezt és az ebből következő frusztrációt elemzi a kutatás, amelynek eredményeit a Sociology of Sport Journal című folyóiratban ismertették. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Úti tippek 2016-ra: akár strandolna, akár szurkolna, mindenre van ötletünk

travelo 2016. január 13., szerda 13:14

Hozzánk hasonlóan ön is már most a szabadnapjaival sakkozik, és az idei év legmenőbb célpontjait böngészi? Segítünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Leheletelemző, okosteniszütő, otthoni EKG segít a jövőben

Edicsek 2016. január 12., kedd 10:17

A Consumer Electronic Show, vagyis a CES minden évben rengeteg újdonságot tartogat azok számára is, akik a jövő autói és eszközei helyett arra kíváncsiak, hogyan tudnak az egészségükkel tudatosabban foglalkozni. A közeljövőben a leheletét is elemezni tudja majd, okoscipőben futhat, sőt, kedvence is kaphat aktivitásmérőt karácsonyra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem jó, ha túl sok vitamint eszünk

ermiz 2016. január 12., kedd 09:06

Nem mi állítjuk ezt, hanem dr. Hankó Balázs, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjának főgyógyszerésze. Az egyetem honlapján publikált jelentés többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy a túlzott C-vitamin a vesebetegeknek, a túl sok A-vitamin elsősorban a kismamáknak lehet veszélyes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért lehet baj a súlyunkkal a 20-as, 30-as és 40-es éveinkben

Brownie 2016. január 11., hétfő 15:18

A fogyókúrás célok elérésének útjában nem mindig csak üres kifogások állnak, de sokszor valamilyen állandó és komoly akadály miatt nem koronázza siker az elszánt próbálkozásokat. Az életmódváltás pedig általában akkor fullad kudarcba, ha nem vagyunk teljesen tisztában az azt hátráltató okokkal, amik ráadásul kortól függően eltérőek is lehetnek. Szakértőt kérdeztünk arról, hogy hogyan hozhatjuk ki a legjobbat a különböző élethelyzetekből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz téli tévhit, amikkel mostantól nem mentegetőzhet

Edicsek 2016. január 10., vasárnap 17:56

Most, hogy már tényleg tél van, vagyis igazán hideg és a hó is megérkezett, itt az ideje, hogy a Health magazin segítségével megcáfoljuk azokat a mítoszokat, amik minden télen előjönnek, de valójában teljesen hamisak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne nassoljon éjszaka, ha kedves a memóriája!

Divany.hu 2016. január 9., szombat 13:25

A tudósok már régóta tisztában vannak azzal, hogy az éjszakai nassolásnak milyen negatív hatásai lehetnek a szervezetre a súlygyarapodástól egészen a 2-es típusú diabétesz kialakulásának megnövekedett esélyéig, ám most újabb eredmények is napvilágot láttak. A Huffington Post írja, hogy a Kalifornia Egyetem kutatói nem kisebb dologra találtak bizonyítékot, mint arra, hogy a késő éjszakai nassolás felzabálja az agyunkat. A kutatás kimutatta, hogy aki rákap az éjjeli kajálásra, az könnyedén elveszíti a képességét az új dolgok megtanulására és azok elraktározására. 

“Hiszük abban, hogy az éjjeli nassolás károsan hat az agyunk tanulásért és memóriáért felelős részeire, kiváltképp a hippokampuszra. Véleményünk szerint a táplálkozás rossz időzítése lehet az elsődleges oka a megromlott memóriának, amiről beszélünk” - mondta Dawn Loh, a kutatás vezetője a lapnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10+1 érv az egészséges táplálkozás mellett, aminek semmi köze a fogyáshoz

Brownie 2016. január 8., péntek 14:22

Nyilván ön is jól tudja már, hogy a drasztikus fogyókúráknak nem sok értelme van, és a siker érdekében inkább hosszú távon kellene terveznünk. Lehet, hogy az életmódváltás némi kompromisszummal jár, de megéri új szokásokat és ízeket bevezetni mindennapjainkba. A Women's Health magazin összegyűjtött néhány meggyőző érvet az egészséges táplálkozás mellett, amelyeknek semmi köze a fogyókúrához. Hátha ezek is motiválják az újévi fogadalmak betartását.

Attól, hogy egészséges ételeken él, még simán hízhat

Brownie 2016. január 7., csütörtök 16:01

Magától értetődő, hogy ha fogyni szeretnénk, a feldolgozott élelmiszereket és gyorsételeket jobb minőségű fogásokra, a hűtő tartalmát pedig minél frissebb összetevőkre cseréljük le. Egy új tanulmány szerint azonban, amikor egészségesnek vélt ételeket eszünk, hajlamosak vagyunk az ajánlott adagnál jóval többet fogyasztani azokból, így a végén még hízhatunk is, amikor épp súlyvesztésre számítunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Ezektől az ételektől lesz bikinimodell-teste!

Divany.hu 2016. január 6., szerda 08:31

Ismét bepánikoltunk a hízás miatt, ráadásul egyre több speciális menüt kínáló cég tűnik fel a palettán, ezért is döntöttünk úgy, hogy letesztelünk négyet, amelyek valami miatt különlegesnek vagy izgalmasnak tűntek, vagy olyan ígéreteket tettek, hogy csak lestünk. Bár korábban már számos tapasztalatot szereztünk a fogyós menükkel, kóstoltunk allergiásoknak való ételeket is, most viszont a speciális ételsorokat kínáló kiszállítókat vizsgáltuk. Nem mértük laborban a beltartalmi értékeket, de kíváncsian figyeltük, udvarias-e a futár, megfelelő-e az étel, mennyi sót rakott a szakács a vacsorába, és mennyire könnyű feltépni egy csomagolást. 

A LifeTilt, a Bocsiviki, a Fittkaja és a Fitbalance lettek a kiválasztottak, melyeket 4-7 napon át teszteltünk. Nem az volt a cél, hogy fogyjunk, de ha valakinél ilyen mellékhatással járt a teszt, örültünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napi nyolcszor kötnek bele a nők saját magukba

mzd 2016. január 5., kedd 09:25

Kicsit spanyolviasz jellegű annak a WomanKind projekt keretében készített kutatásnak az eredményei, amit nemrég a Daily Mail publikált. Kiderült, egy átlagos nő naponta nyolcszor talál hibát magán, és igen, ebből első helyen a (vélt vagy valós) túlsúly áll. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek lesznek idén a legmenőbb étel- és mozgástrendek

Brownie 2016. január 4., hétfő 12:10

Tavaly év elején írtunk néhány érdekesen hangzó egészségtrendről, amik közül talán a kókuszolaj az, ami nem akar kimenni a divatból. De ki tudja, meddig tart ez az őrület, hiszen már van is egy újabb alternatíva: az avokádóolaj. Igyekeztünk most is összeszedni, hogy az idei évben milyen ételkülönlegességeké és mozgásformáké lesz a főszerep. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tegyen fogadalmat, de ne akarja mindjárt megváltani a világot!

Brownie 2016. január 2., szombat 09:18

Tudta, hogy azok, akik tesznek újévi fogadalmakat, tízszer nagyobb eséllyel változtatnak is életükön, mint azok, akik egyáltalán nem fogadkoznak év végén? Legalábbis a Scrantoni Egyetem kutatása szerint, amiből az is kiderült, hogy az emberek nyolc százaléka éri el kitűzött céljait, míg 49 százalékuknak hol összejön, hol nem. Ha ön is a sikeresebbek közé szeretne tartozni, görgessen tovább hasznos tanácsokért!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje meg a 90 napos szépségkúrát!

mzd 2016. január 1., péntek 10:02

Napi, heti és havi bontásban mutatja meg, mit kell tennünk annak érdekében, hogy egészségesek legyünk a Holland & Barrett infografikája. Az alapvető dolgok (zuhanyzás, arcmosás és edzés) mellett olyanok is felkerültek a listára, mint például a reggeli smoothie, a citromos víz és a körömlakkozás is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt 2015: ezeket szerettük a legjobban

Dívány 2015. december 31., csütörtök 09:13

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vettem sorra. A helyeket és edzéseket általában két alkalom után minősítettem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontoztam. Miközben azon igyekeztem, hogy valami kapaszkodót nyújtsak önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet, nekem is lett pár kedvencem. A legtöbb terem, amit meglátogattam, egyszerűen jó volt, de volt több olyan, amit valamiért kifejezetten megkedveltem, a jónál jobban éreztem magam. Így most az év végén ezt a szubjektív listát osztom meg önnel, hátha az elhamarkodott újévi fogadalmak betartásában segít majd önnek valamelyik terem vagy edző. A hajtás után megtalálja a 2015-ös kedvenceket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne lepődjön meg, ha csuklani kezd italozás közben!

mzd 2015. december 30., szerda 14:58

Szerencsére nem a legdurvább, de nem is a legkellemesebb következménye az alkoholfogyasztásnak az, ha valaki megállás nélkül csuklik. De vajon miért reagál így a testünk? Ennek járt utána a Shape és kiderült, hogy többek között az agy felelős érte, házi praktikákkal pedig nem lehet megállítani.

Most már soha többé nem fogok izzadni?

nemoszi 2015. december 29., kedd 19:18

Tudtam eddig is, hogy vannak olyan "csodaszerek" az olyan izzadós embereknek vannak kitalálva, akiknek komoly problémát jelent, hogy nem tudnak felvenni mondjuk egy világosabb felsőt sem, annyira dől róluk a víz – viszont még soha nem próbáltam ki semmi ilyesmit.

Most viszont adódott a helyzet, hogy elém került egy üvegcse Idros5, és bár egyáltalán nem vagyok egy izzadós típus, elkezdett érdekelni, mit tud egy szer, amit csak hetente kétszer kell használni, mégis azt ígéri, hogy megszünteti az izzadást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 érdekes tény az ásításról

mzd 2015. december 28., hétfő 15:47

Mindannyian csináljuk és annyit biztosan tudunk róla, hogy összefügg azzal, mennyire érezzük fáradtnak magunkat, illetve azt is, hogy ragadós. Ez nem más, mint az ásítás, amiről nemrég a Huffington Post érdekes tényeket közölt. Ha kíváncsi rájuk, olvasson tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne legyen bűntudata a pizza miatt, de készüljön fel 91 percnyi súlyzózásra

Edicsek 2015. december 27., vasárnap 09:36

Nagyon fontos, hogy az ember próbáljon egészségesen élni és táplálkozni, de persze néha mindenki elcsábul. Buliból hazafelé vagy egy nagyon sűrű és fárasztó nap végén sokkal egyszerűbb rendelni egy pizzát. Sőt azzal sincs semmi probléma, ha néha az ember néha megkíván egy egészségtelen hamburgert némi sült krumplival vagy bevág egy pizzát. Azt viszont jó ha tudja, hogy egy kis extra munkára lesz szüksége, hogy ezeket  ledolgozza. A hajtás után mutatjuk is, hogy mennyire.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Korizna egy jót Budapesten? Mutatjuk, hova mehet!

mzd 2015. december 25., péntek 09:59

Barátokkal, családdal, de akár kollégákkal is jó móka a korcsolyázás. Ha még nem tudja, hova menne idén, akkor ajánljuk az ittlakunk.hu listáját. Az oldal kerületenként gyűjtötte össze, hogy hol mennyiért csúszhatunk a jégen. A lista szerint mindössze három kerületben (Erzsébetvárosban, Angyalföldön és Kispesten) nincs egy pálya se, Óbudán és Újbudán pedig kapásból három is. Ha az ön kedvenc budapesti helye lemaradt, esetleg valamilyen információ rosszul szerepel, ezen az email címen jelezheti.

GettyImages-160338770
Fotó: Mario Tama / Europress / Getty

Ennyi kalóriát éget el az ünnepi készülődéssel

mzd 2015. december 24., csütörtök 12:06

A karácsony (előtti időszak) ritkán stresszmentes. Gondoljon csak arra, mennyire idegőrlő akár csak nézni is, ahogy másik belevágják a fát a talpába vagy harmadszor is odaégett sütit kihúzni a sütőből, mert elfelejtett ránézni. Van egy jó hírünk: a Shape összegyűjtötte, hogy mely feladatokkal hány kalóriát égethet el. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés