ÉLETMÓD

Boulderezzen, ha tökéletes alakot szeretne nyárra

Becca 2016. február 22., hétfő 12:21

Már hónapokkal ezelőtt tervbe vettem, hogy kipróbálom, milyen szabadon falat mászni, és pár napja végre el is jutottam egy terembe. Kicsit félelmetesnek tűnt a kötél nélküli mászás, de kiderült, hogy a helyzet korántsem ilyen veszélyes – szerencsére. A budai Monkey Boulder termében próbálkoztam pókemberré válni. Ez először csak szép álomnak tűnt, a valóságban viszont a kezdőpályákat simán megmásztam. 

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

A tátott szájjal alvás tönkreteszi a fogait

Edicsek 2016. február 21., vasárnap 13:07

Ha eddig azt hitte, hogy a tátott szájjal alvás egyetlen veszélye, hogy alvás közben lenyel néhány pókot, akkor rossz hírünk van: fogai is tönkremehetnek miatta. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne igya, egye a vizet!

Edicsek 2016. február 21., vasárnap 11:53

Már sokszor írtunk arról, hogy egy nap legalább 2 liter vizet kell elfogyasztanu, mert a dehidratáltság rossz. Most az is kiderült, hogy az sem mindegy, hogyan juttatja a szervezetébe a folyadékot. A tudomány már számos módszerrel próbál segíteni, hogy ne felejtsen el elég folyadékot magához venni, illetve ne is vigye túlzásba, merthogy az is ártalmas. De kiderült, hogy a legjobban akkor jár, ha nem a palackot emelgeti, hanem sok gyümölcsöt és zöldséget eszik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így gesztikuláljon az állásinterjú alatt

ermiz 2016. február 19., péntek 16:46

Gondolta volna, hogy nem csak az számít, milyen az önéletrajza, hogy van felöltözve vagy kipucolta-e a cipőjét? A Business Insider John B. Molidor  és Barbara Parus Crazy Good Interviewing című könyve alapján többek között arról készített videót, hogy mit tegyen az álláskereső a kezeivel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: 25 kiló mínusz négy hét alatt

Dívány 2016. február 18., csütörtök 07:54

Négy héttel ezelőtt indítottuk el sorozatunkat, és hetente kétszer önök is követhették, hogy az öt kiválasztott olvasó hogyan boldogul az életmódváltással. A hajtás után megnézheti, hogy milyen eredményekkel zárták ezt az egy hónapot, és ünnepeljen velük egy ötperces otthoni kardióedzéssel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az igazán jó alvásért forduljon balra

ST 2016. február 17., szerda 17:23

Sok cikk, sőt tanulmány foglalkozik azzal, hogy mi a pihentető éjszaka titka. Gondolta volna, hogy az is segíthet, ha alvás közben a bal oldalán fekszik? Nem? Pedig ez derült ki a Lifehack cikkéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ide utazzon az idei első hosszú hétvégén

travelo 2016. február 17., szerda 08:19

2015 tavaszán megkérdeztük a Travelo olvasóit, mivel töltik legszívesebben a hosszú hétvégéket. Felmérésünkön a wellness toronymagasan nyert, a válaszadók döntő többsége úgy vélte, a hosszú hétvégék medenceparton az igaziak. A második legnépszerűbb program a városnézés volt, a harmadik helyre pedig a kirándulás került. Ennek megfelelően adunk pár tippet az idei első hosszú hétvégére, és siessenek, a program megszervezésére már nincs egy hónapjuk sem!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz Bánkuti Gabival: négy recept egy közös fogyókúrás vacsorához

Dívány 2016. február 16., kedd 10:44

Volt már szó arról, hogy a testmozgás önmagában nem elég, az étkezésre is oda kell figyelni ahhoz, hogy valaki formába jöjjön. Hétvégenként a résztvevőknek magukról kellett gondoskodniuk, kivéve azt a vasárnapot, amikor Bánkuti Gabi főzött rájuk. Persze erről is készült videó!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, hogy miért egyen minden nap avokádót

Brownie 2016. február 15., hétfő 10:45

A fura gyümölcsös kalauzunkból megtudhatta, mi fán terem az avokádó, és hogy mi mindent készíthet belőle. A Lifehack segítségével most azt is eláruljuk, miért járna jól, ha gyakrabban fogyasztana mondjuk guacamolét vagy más avokádóból készült ételeket – ha már úgyis annyira felkapott ez a mexikói gyümölcs.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Össze lehet hozni egy randit feromonokkal?

mzd 2016. február 14., vasárnap 18:05

Talán nem meglepő, hogy Valentin-nap környékén mindenki a szerelemmel vagy szexszel kapcsolatos témákkal rukkol elő. Mi most szerencsére a szokásos giccstenger helyett egy érdekes anyagba futottunk bele. Egészen pontosan egy videóba, amit a SciShow töltött fel, és amiben annak jártak utána, vajon mit lehet tudni az emberi feromonokról: tényleg vágykeltő hatásuk van és amiatt tetszik meg nekünk valaki? Ha kíváncsi, olvasson tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokat mozog, mégsem tud fogyni? Eláruljuk, miért.

Brownie 2016. február 14., vasárnap 11:36

Mindannyian tudjuk, hogy a tartós és egészséges fogyás érdekében nem elég csak lelkiismeretesen mozogni (főleg, ha közben vackokat eszünk), vagy csak koplalni, hanem a megfelelő minőségű étrendet és a sportot arányosan kell kombinálni. De gondolta volna, hogy a megszállott edzéstől egyáltalán nem lesz hatékonyabb a fogyókúrája? Ha kíváncsi rá, ez hogyan lehetséges, hajtson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem, nem egészségesek a mirelit kaják

bb 2016. február 13., szombat 09:14

A szív és érrendszeri betegségekkel foglalkozó Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases szaklap legutóbbi tanulmányából kiderült, hogy miért nem egészséges a gyors és feldolgozott ételek fogyasztása. A kutatás vezetője, dr. Clett Erridge szerint a feldolgozott élelmiszerek, mondjuk a darált húsok számos betegséggel összefüggésbe hozhatóak, illetve növelhetik azok kialakulásának kockázatát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igenis van olyan, hogy edzésallergia

araya 2016. február 12., péntek 17:08

Mostantól megvan a kifogása, ha nem akar sportolni, ráadásul olyan, amivel nehezen lehet vitatkozni. A kutatók bebizonyították ugyanis, hogy létezik olyan, hogy valaki allergiás a testmozgásra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Száz kalóriát elégetni nem is olyan nehéz

Edicsek 2016. február 12., péntek 10:42

Ha már csak száz kalóriát kell elégetnie ahhoz, hogy meglegyen a napi adag, akkor nem kell rögtön az edzőterembe rohannia.  A Marie Claire összegyűjtött néhány olyan hétköznapi tevékenységet, ami segíthet ebben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagy szerelmi statisztika: egyre később házasodunk

ermiz 2016. február 11., csütörtök 15:18

A biztosítók szeretik a statisztikákat, ezért a Generali össze is dobott egyet a házasság világnapja alkalmából, ami idén - kapaszkodjon meg - pont február 14-én lesz. A szerelemtérképből kiderül, hány évesen állunk az oltár elé, és melyik megyében rohannak a házasságkötő termekbe a népek. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: ha ülőmunkát végez, ez a gyakorlatsor (szinte) kötelező

Dívány 2016. február 11., csütörtök 08:21

Az otthoni edzés mellett az életmódváltó programunk öt résztvevője nagyon sok időt tölt az edzőteremben, és a hajtás után megnézheti, hogyan is formálják izmaikat egyre ügyesebben. Az eheti tornavideó pedig főként azoknak szól, akik napjuk nagy részét egy székben ülve töltik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 érv a rágózás mellett

Brownie 2016. február 10., szerda 18:49

Köztudott, hogy az állandó rágózás hasmenéshez, sőt izraeli kutatók szerint migrénhez is vezethet, de ha mértékkel fogyasztunk a cukormentes rágógumikból, azzal nemcsak a fogak épségét őrizhetjük meg vagy a kellemetlen leheletet enyhíthetjük, de sok más, egészségünk szempontjából jótékony hatást is elérhetünk. A Lifehack összegyűjtött tíz olyan érvet, amik szerint igenis érdemes rágózni - persze, csak ésszel.

shutterstock 296458922
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nők, akiket semmi nem tart vissza a világjárástól

travelo 2016. február 10., szerda 13:31

Ismerjék meg Ritát, Tímeát és Zsuzsit, a három világjárót, akiket sem a szingliség, sem a pénzhiány, sem a kerekesszék nem tart vissza attól, hogy újra meg újra útnak induljanak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így böjtölhet hiánytünetek nélkül

mzd 2016. február 9., kedd 20:24

A húsvét előtti időszak sokak számára egyet jelent a böjttel, felmerül azonban a kérdés: vajon hogyan lehet megúszni hiánytünetek nélkül azt, hogy huzamosabb ideig nem eszünk húst. A Semmelweis Egyetem pont ezt a kérdést járta körbe és kiderült, tojásra, tejtermékekre és babra is bőven szükségünk van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz Bánkuti Gabival: amikor pár perc is elég a lihegéshez

Dívány 2016. február 9., kedd 09:37

Van, aki éjszaka is edz, ha úgy érzi, ennie kell, van, aki másra fogja, hogy miért vannak egészségtelen ételek a hűtőben, és könnyek is voltak. Családlátogatáson voltunk! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Plácido Domingo és vidéki diszkó is volt az Opera estélyén

ermiz 2016. február 8., hétfő 19:28

Vörös szőnyeg, dekorációs BMW szépen megvilágítva, libériás inasok és néhány turista - ezt láthatta az, aki szombat este 7 körül az Opera környékén sétált. Tüntetők és celebek sehol, a fotósok sem taposták egymást, hogy megörökítsék Kiszel Tünde citromsárga ruháját. Három éve ugyanis megváltozott a koncepció, és valakik valahol úgy döntöttek, hogy legyen inkább valami komoly, drága belépőkkel, színvonalas előadókkal és komoly körítéssel. Ez lett a Shakespeare estély, ami nem igazán bál, de nem is csak egy operaelőadás, hanem valami más, aminek még nem sikerült megtalálni a pontos helyét, de az irány biztató. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak óvatosan a mártogatással a házibulin!

mzd 2016. február 8., hétfő 13:35

Képzelje el a következőt: egy házibuliban van éppen és a mártogatósból falatozik. Már a sokadik körnél jár, amikor észreveszi azt, amit soha nem akart: valaki beletunkol a mártásba, leharap egy darabot a csipszből, majd merít még egyet. Valószínűleg nem ez volt nála az első eset, így biztos lehet abban, hogy önnek jutott az illető nyálából is. Ismerős a helyzet? A Women's Health most annak járt utána, mennyire "veszélyes" ez a jelenség.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit számít télen a kesztyű

mzd 2016. február 6., szombat 18:42

Egyszerre érdekes és ijesztő hőkamerás videóba futottunk bele a Gizmodo oldalán. A Selex Merlinnel készített két és fél perces kisfilmben egy férfi látható, aki a jeges szélben fokozatosan szabadul meg a ruháitól és ezzel együtt a normális testhőjét jelentő pirosas-narancsos színektől. A felvételből kiderül, hogy elég pár másodperc ahhoz, hogy az ujjaink elveszítsék a hőt, amit a kesztyű biztosít nekik, de ugyanígy jár a felsőtestünk is, ha megszabadulunk a pólónktól. Nem is szaporítanánk a szót, itt lent meg is nézheti, hogy mi és hogyan változik.

Nézze meg Milánót 1 nap alatt!

nemoszi 2016. február 5., péntek 16:05

Azt már megmutattuk, hogy tölthet el élménydús 4 órát Párizsban, vagy hova érdemes repülőjegyet vásárolnia, ha olcsón utazná be Európát, most arra adunk tippeket, mihez kezdjen ha van egy szabad napja, esetleg egy egész hétvégéje és megnézné Milánót. 

Miért pont Milánót? Szerintem remek város, de tényleg nincs benne annyi látnivaló, hogy 4-5 napot eltöltsünk ott, ráadásul a Wizzairnél januárra egy oda-vissza jegy 5990 forintba került. Ha körülnéz a repülőtársaságnál, jelenleg 15-17 ezer forintért talál retúrjegyeket, ami abból a szempontból valamennyivel jobb, mint a 6 ezres, akciós jegy, mert így nem a repülőtérre kijutás lesz a legvaskosabb tétel az utazásban: az ugyanis taxival stabilan 8300 forintra jött ki irányonként (azaz a fejenként 6 ezres repülőjegyünk mellé még bejött összesen 16 600 forintnyi taxiköltség).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme, az új HPV-elleni oltóanyag

S-W. Zsó 2016. február 4., csütörtök 13:35

Magyarországon évente 1000-1200 új méhnyakrákos esetet diagnosztizálnak, és ugyan a védőoltással és 2-3 évenkénti szűréssel teljes mértékben megelőzhető lenne a halálozás, az érintettek fele életét veszti a daganatos megbetegedés miatt. A tévhittel ellentétben ráadásul a férfiak sincsenek biztonságban, náluk a HPV-fertőzés fej- és nyaki daganatot, valamint nemiszervi szemölcsöt okozhat, de azt is kevesen tudják, hogy a vírus nem kizárólag nemi aktus útján, hanem apró hámsérüléseken keresztül is képes fertőzni. Januártól már itthon is kapható az az új, kilenc komponensű oltóanyag, amely a vizsgálatok szerint 20 százalékkal nagyobb védelmet nyújt a méhnyakrák ellen, mint négykomponensű elődje. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az oltás fontosságáról és az új vakcináról.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 135

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés