ÉLETMÓD

Ezért szabaduljon meg a lejárt sminktermékektől

Dívány 2016. május 11., szerda 17:08

A LiB Group szépségipari cég kiderítette, hogy a nők ötöde akár öt évnél tovább is megtartja a dekorkozmetikai termékeket, pedig jobb lenne időben megszabadulni ezektől, és nem a helyhiány a legmeggyőzőbb érvünk. A felmérést azután végezték el, miután a London Metropolitan Egyetem kutatói utánajártak, hogy milyen kórokozók tenyésznek ezeken.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tökéletes hosszú hétvége: fürdőzés és városjárás egyben

travelo 2016. május 11., szerda 16:45

Nincs még programja a hosszú hétvégére, de szívesen elutazna? Várost is nézne, de jó lenne egy kicsit pihenni is? Utazzon el egy olyan fürdővárosba, ahol érdekes látnivalók várják, így nem kell egyik tevékenységről sem lemondania!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismeri ezeket a fogászati újításokat?

Brownie 2016. május 11., szerda 11:14

Interneten már elérhető az az újonnan kifejlesztett fogkrém, amelynek egy összetevője alvás közben visszaépíti a fogzománcba az elvesztett ásványi anyagokat - meggátolva ezzel a fogszuvasodás és a fogérzékenység kialakulását. De akadnak más próbálkozások is, kérdés, hogy mennyire megbízhatóak. Szakértőtől kértünk tanácsot, milyen termékeket érdemes választani a leggyakoribb fogproblémákra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: Ha kicsivel többet izzadok, úszóedzés is lehetett volna

Dívány 2016. május 10., kedd 09:29

Lassan befejeződik a Szobafitnesz Életmódváltó Program, a finis előtt álló életmódváltók ellátogattak az ország talán legnagyobb, egészséges életmód tematikájú rendezvényére, a Fitbalance-ra.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Rendesen megizzasztották őket, kipróbáltak mindenféle edzéseket, köztük egy jópofa akadálypályát, ahol játszva izmosodik az ember, de voltak funkcionális edzésen is, de nézzük is meg inkább, milyen volt ez a nap!

Lent pedig természetesen most is talál egy otthon végezhető edzésvideót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak a barátai fele az igazi barátja

Edicsek 2016. május 10., kedd 07:56

Számolja össze a barátait, majd a számot ossza el kettővel, így megkapja, hány barátja van igazából. Legalábbis ezt állítják a Tel Aviv Egyetem munkatársai, akik arra voltak kíváncsiak, hogy a barátságok mennyire kölcsönösek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szex hat az edzésre, vagy fordítva?

ermiz 2016. május 9., hétfő 15:32

A szex igen kellemes szórakozás, és az már csak hab a tortán, hogy egészségügyi előnyei is vannak. Az 1960-as években végzett kutatók bizonyították, hogy a szex a szívverésre, a vérnyomásra és a légzésre is hatással van, és testedzés közben is hasonlókat tapasztalhatunk.  A vizsgálatokat azóta sokszor megismételték, apró műszerekkel ellenőrizve az eredményt - írja az  - írja az IFLsience.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért fáj a feje, ha menstruál

mzd 2016. május 9., hétfő 10:30

Ha a menstruációja első napján elkezd fájni a feje, az bizony több mint egy fejfájás: menstruációs migrénről van szó. Hogy mi okozza? Röviden: a Huffington Post szerint a hormonok. Ugyanis az ösztrogénnek, ami az agynak pont azokat a részeit aktiválja, amelyek a fájdalom észleléséért felelnek, a menzeszt megelőző napokban csökken a szintje.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Negatív kalóriájú ételek márpedig nincsenek

ermiz 2016. május 8., vasárnap 17:20

Vannak negatív kalóriájú ételek vagy nincsenek? A SciShow friss videójából ez is kiderül. De kezdjük az elején. Maga a rágás, a nyelés és az emésztés kalóriát von el a szervezettől, vagyis ha olyan alacsony kalóriatartalmú ételt eszünk, aminek a megemésztéséhez több kell, mint maga az étel energiatartalma, akkor fogyunk. Logikus, nem? 

Kezdjük ott, hogy az étkezés értelme az, hogy a szervezet működéséhez kellő energiához jussunk, ezért nyilván nem is pazarolunk erre a folyamat túl sok energiát. A szervezet a megevett zsírban lévő kalóriák 3 százalékát használja fel a megemésztésére, míg 5-10 százalékát a szénhidrátoknál, és több mint 30 százalékát a fehérjék esetében, és ez az arány minden ételre igaz.

De akkor jöjjön egy példa. Ha egy zellerszár 10 kalóriát tartalmaz, abból a szervezet 2 kalóriát használ a megemésztésre, a maradék nyolc kalória pedig felhasználható a szervezet számára.

Alacsony kalóriatartalma miatt tehát jó kis nassolnivaló, ha fogyni akar, de ehet belőle egy raklapnyit, az az energiamennyiség nem igazán csökken, amit egy szelet csokitortával visz be.Úgyhogy felejtse el a negatív kalóriákat, és inkább figyeljen oda az étkezésére, és egyen alacsony kalóriájú ételeket.

Divatdiéták, ahogyan a szakértő látja

ST 2016. május 7., szombat 19:16

Fogyókúrázni csak okosan érdemes,  ám ember legyen a talpán, aki manapság eligazodik ebben a diétadömpingben. De hát a szükség és a tükör kegyetlen úr, így erőt veszünk magunkon. De van értelme, érnek valamit a mostanában divatos diéták? Egy dietetikus szakértő segítségével néztünk utána néhánynak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kicsit tartson ki: megállítható lesz az őszülés!

mzd 2016. május 7., szombat 09:36

Bár az ősz haj a természetesség jele, sokaknak mégis megingatja az önbizalmát az, amikor előtűnnek a fehér hajszálak. Számukra van most egy jó hírünk: a Daily Mail szerint kutatók azt állítják, a sejtek közötti kommunikáció, pontosabban annak két fajtája fontos szerepet játszik a folyamatban, hogy ennek tudatában nemsokára változtathatnak az őszülés folyamatán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két nő van a 100 leggazdagabb magyar között

mzd 2016. május 6., péntek 14:21

Március végén jött ki a Forbes Magyarország legbefolyásosabb nőit szemléző rangsora, amit április második felében a Time 100 követett, amiből mi 10 nővel foglalkoztunk. Május eleje pedig elhozta a Napi.hu szokásos, 100 leggazdagabb magyart felsoroló kiadványát, amiből minket újfent az érdekelt, hány nő található benne. A helyzet elég szomorú: önállóan senki sem került be, Zwack Izabella a bátyjával, Berkes Mihályné pedig a férjével szerezte meg a 76., illetve a 84. helyet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hiába a látlelet, bizonyítsa be, hogy a vádlott ütötte meg!

Farkas Edina Lina 2016. május 6., péntek 11:04

A 14 hónapig tartó Bíróságfigyelő projekt önkéntesei hajmeresztő bírói attitűdökről számolnak be, amiket a szakértők szerint érzékenyítő beszélgetésekkel aligha lehet megváltoztatni: az egyetlen lehetőség a strukturált, szakmai oktatás volna. A projekt eredményei azt mutatják, jócskán volna rá igény, mégsem történik semmi változás. Pedig a PATENT Jogvédő Egyesület már évek óta szorgalmazza, hogy a hivatali szervek, köztük a bírók is megfelelő képzésben részesüljenek a párkapcsolati erőszakkal kapcsolatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: A diéta és a desszert nem zárják ki egymást

Dívány 2016. május 5., csütörtök 12:20

A Szobafitnesz Életmódváltó Program életmódváltói ezúttal azt a feladatot kapták, hogy készítsenek olyan ételeket, amik szerintük egészségesek, és beleférnek a számukra kijelölt, kalóriaszegény étrendbe.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Mindannyian mást-mást készítettek, így jött össze egy teljes menüsor. Bánkuti Gabi értékelése szerint mindegyik étel megfelelt a követelményeknek, úgyhogy lejjebb a posztban talál néhány receptet, különösen a desszertre hívnánk fel a figyelmet, mert az az igazi művészet, hogy valaki olyan tortát süssön, amiből egy szeletet akár fogyókúra idején is bevállalhat. De előbb nézzük meg, milyen volt a közös ebéd.

Itt lejjebb pedig megtalálja a videóban szereplő ételekhez a pontos recepteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tejföl és kenyér: ez volt a menü mandulaműtét után a Jánosban

mzd 2016. május 5., csütörtök 11:14

Hiába esett át mandulaműtéten, másnap reggel egy doboz tejföl és egy szelet kenyér fogadott egy beteget a budapesti Szent János Kórházban. A baj ezzel nemcsak az, hogy ez (a nem kevés társadalombiztosítás kötelező fizetése mellett) mindenki számára elégtelen, hanem az is, hogy mandulaműtét után kerülni kell a kemény ételeket (így a kenyér héját is), illetve a tejtermékeket, ugyanis azok fokozott nyákképződéshez vezethetnek, ami lassítja a gyógyulást.

A Kórházi koszt Facebook-oldalára bárki küldhet fotót, így a hitelesség megkérdőjelezhető, illetve az is előfordulhatott, hogy összekeverték két beteg reggelijét, emiatt mindenképpen szerettük volna megkeresni a kórház képviselőjét. Sikerült is elérnünk a PR és marketing osztályát, ahol viszont azt mondták, nem szeretnének nyilatkozni az ügyben.

A nagy hintőpor-balhé: ha biztosra akar menni, hanyagolja az intimtermékeket

Dívány 2016. május 4., szerda 14:53

A napokban a Johnson & Johnson második perét veszítette el a rákkeltőgyanús hintőpor miatt. Gloria Ristesund 35 évig használta a cég termékét, mielőtt 2011-ben petefészekrákot állapítottak volna meg nála. Ugyan nincs egységes álláspont arról, hogy a hintőpor rákkeltő lenne, a nő ügyvédjeinek érvelése szerint a J&J tudott azokról a kutatási eredményekről, amelyek szerint igenis karcinogén.

Távolról sincs vége, olvasson még »

1 perc intenzív edzés is elég az egészséghez! Vagy mégsem?

Edicsek 2016. május 4., szerda 11:42

A McMaster Egyetem kutatói állítják, hogy az egy perces nagyon intenzív mozgás gyakorlatilag ugyanolyan hatással lehet a szervezetre, mintha 45 percig húzna el egy közepes intenzitású edzést. Mindezt tudományosan is bizonyították, ám akadnak, akik szerint  mégsem érdemes erre alapoznia az erőnléti edzéseket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ide utazzon májusban, nem bánja meg!

travelo 2016. május 4., szerda 08:52

Vágyjon akár csillogásra és filmsztárok közelségére, teljesen agyament britekre vagy egy multikulti bulira Berlin szívében, van egy pár jó tippünk, merre induljon útnak májusban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nahát, a tudomány szerint a gének felelősek az öregedésért

Edicsek 2016. május 3., kedd 12:40

A génlottó nyerteseinek nem kell rengeteg pénzt elszórni különböző fiatalító és ránctalanító krémekre, akkor is letagadhatnak néhány évet a korukból. A holland Erasmus Egyetem kutatói sok szerint erre a magyarázat az MC1R génben keresendő, ami miatt a szerencsések több évet is letagadhatnak a korukból. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: Így lesz remek teste teljesen ingyen, a szabadban

Dívány 2016. május 3., kedd 09:39

A jó időnek köszönhetően a Szobafitnesz Életmódváltó Program résztvevőit egy szabadtéri kondiparkban tudta megizzasztani Bánkuti Gabi személyi edző. Az életmódváltók kipróbálták a konditermekből ismert gépeket, amiken viszont nem megszokott gyakorlatokat végeztek.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Nézzük is meg a videót, aztán lejjebb kicsit bővebben ezekről a parkokról!

Ahogy a videóból is kiderült, ezekben a parkokban nagyon változatos gyakorlatokat lehet elvégezni. Annak köszönhetően, hogy a gépeken kipróbálható gyakorlatoknak leginkább a képzelet szab határt, egészen komoly edzéseket lehet így előadni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hordana sportmelltartó kiegészítő mell-leszorítót?

Menő/Ciki

Edicsek 2016. május 2., hétfő 14:21

Sportmelltartót találni nehéz, ráadásul a statisztikák szerint a nők 80 százaléka nem is találja el a megfelelő méretet, aminek az eredménye sportolás közben jelentkező fájdalom is lehet. Ennek kiküszöbölésére próbálkozik a Buband nevű cég egy pánttal, amivel szó szerint lekötözheti és kordában tarthatja a melleit mozgás közben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
573 szavazat 557 szavazat

Kullancskisokos: tévhitek és teendők, hogy elkerülje a bajt

S-W. Zsó 2016. május 1., vasárnap 14:39

Mivel az enyhe, csapadékos tél kedvezett az élősködőknek, már februárban sejteni lehetett, hogy a megszokottnál nagyobb kullancsveszély fenyeget minket, és tényleg, mintha hemzsegne a természet a súlyos betegségeket is terjesztő vérszívóktól. A legjobb védekezés talán az lenne, ha a négy fal között tartózkodnánk, de mégis ki az, aki erre vágyik tavasszal és nyáron? Szakértőt kérdeztünk arról, hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk a megelőzés érdekében vagy egy kullancscsípés után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért kell pisilnie, ha folyó víz hangját hallja

mzd 2016. május 1., vasárnap 10:43

A SciShow egyik új videójának címére azért kaptunk fel a fejünket, mert mindig is kíváncsiak voltunk arra, hogy mi a válasz a benne megfogalmazott kérdésre. Biztosan ön számára sem ismeretlen a jelenség, hogy a csobogó víz hangjára azonnal ingerenciája támad. De miért van ez így? A hajtás után kiderül! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Romtemplomok a fővárosban, és környékén

ST 2016. április 30., szombat 15:04

Itt a jó idő, és ideje felhúzni a túracipőt. De hogy ne mindig az állatkert, a vadaspark vagy az arborétumok legyenek a célállomások, nézzenek meg néhány történelmi szakrális romot. Ezek az épületek nemcsak szépek, hanem romantikusak is, így akkor is értékelni fogja őket, ha gyerekekkel, de akkor is, ha a párjával, kettesben keresi fel őket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szőrös férfimellekkel is bemutatható az önvizsgálat

mzd 2016. április 30., szombat 08:49

Nemrég mutattunk egy mellrákellenes kampányt, ami a Check it before it's removed (Ellenőrizd, mielőtt eltávolítják) mondat kettősségére utal. Ott a középpontban a közösségi oldalak szelektív törlési mechanizmusai (ha női mellbimbó látszik ki, akkor letörlik a képet, ha férfié, akkor maradhat) álltak, nemrég viszont rábukkantunk egy újabb kampányra, amiben szőrös férfi mellekkel prezentálják az önvizsgálatot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így menstruálnak a nők az űrben

Becca 2016. április 29., péntek 14:55

Ahogyan már Takács Jónő Nóra is megmondta: „A menstruáció, igen régi jó barátunk. Ha van, az a baj, ha nincs, akkor meg az.” És, hogy maradjunk a szuper közhelyeknél, megmutatjuk mit nyomozott ki a téma szakértője, Varsha Jain arról, hogy hogyan jutnak dűlőre a menstruációval a nők az űrben. A téma egyébként nagyon érdekesnek tűnik, de az IFLScience cikke sajnos semmi újat nem mond, amit a normális életben élő nők ne alkalmaznának havi vérzésük idején. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés