ÉLETMÓD

Kvíz: Melyik étel az egészségesebb?

Brownie 2016. március 19., szombat 17:56

Ha az egészséges életmódról szóló kvízünkön jól teljesített, akkor most tesztelheti azt is, mennyire van tisztában azzal, hogy két étel közül melyik a jobb választás. Természetesen rengeteg tényezőtől függ, hogy egy étel mitől egészségesebb egy másiknál, pl. az elkészítés módjától, attól, hogy mivel együtt fogyasztjuk azt, vagy hogy milyen hatással van az anyagcserénkre, éppen ezért igyekeztünk egy-egy kérdést konkrétabb szempontok alapján megfogalmazni.

shutterstock 85926262
Távolról sincs vége, olvasson még »

Down-szindrómás lányt játszik Olivia Wilde

mzd 2016. március 18., péntek 19:37

Március 21-e a Down-szindróma világnapja, és ebből az alkalomból készített egy másfél perces videót a Saatchi&Saatchi az olasz CoorDown megbízásából. A kisfilm célja az, hogy elindítson egy beszélgetést: az ugyanis, ahogy a szindrómával élők hogyan látják magukat, sokszor szöges ellentétben áll azzal, amit a külső szemlélők - főleg az előítéleteikre hagyatkozva - elképzelnek.

„Én így látom magam" - kezdi monológját a videó narrátora, Olivia Wilde pedig megmutatja, milyen egy napja. A narrátor elmeséli: ő is valakinek a lányaként, testvéreként, illetve legjobb barátjaként tekint magára; olyan személyként, aki sír, nevet, akiben megbízhatnak mások, aki - remélhetőleg - találkozik majd valakivel, akivel megoszthatja az életét, és aki követi az álmait – még akkor is, ha éppen lehetetlennek tűnnek. A kisfilm végén Wilde a tükörbe pillant, és amikor a tükörről elfordul a kamera, meglátjuk a filmet végignarráló hang valódi tulajdonosát: egy AnnaRose Rubright nevű Down-szindrómás lányt, aki saját szavaival fogalmazta meg, hogyan látja magát. Majd felteszi a kérdést: és mi hogyan tekintünk rá?

Plus size címlaplánnyal népszerűsíti a futást a Women's Running

Becca 2016. március 17., csütörtök 14:15

A Sports Illustrated fürdőruhás különszámában többször is szerepelt plus-size modell, de nincs lemaradva a trendek mögött a futóknak szóló  Women's Running magazin sem. Tavaly augusztusban Erica Schenk került a címalapra, most pedig Nadia Aboulhosn kapott helyet a legelső oldalon. A modellről eredetileg egy fitnesz/divat anyaghoz készítették a fotókat, csakhogy az amerikai magazin abszolút elájult tőle, és úgy döntöttek, kiteszik az első oldalra. Aboulhosn egy reptéri újságosnál szembesült a címlappal és azonnal örömkönnyekben tört ki. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyorstalpaló tavaszi városnézéshez a legjobb helyektől a legtutibb pakolási tippekig

travelo 2016. március 16., szerda 10:35

Szakítson a megszokással, és a belföldi wellness hétvége helyett menjen el külföldre várost nézni! Akár repülővel, akár autóval indulna útnak, olvasson tovább, segítünk úti célt választani! Ezúttal nemcsak célpontot javaslunk, de az összepakolástól a megfelelő úti könyv kiválasztásáig praktikus tanácsokkal is szolgálunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 ok, amiért fogfájás gyötörheti

Edicsek 2016. március 15., kedd 16:25

A fogfájásnál kevés kellemetlenebb és idegesítőbb dolog létezik, hiszen a fájdalom mellett azzal a ténnyel is meg kell barátkozni, hogy fogorvoshoz kell menni, ahol jobb esetben csak egy tömés, rosszabb esetben egy hosszú, fájdalmas procedúra vár az emberre. De még mielőtt felkészül a legrosszabbra, a Women's Health összeszedett néhány okot, amik szintén kiválthatnak fogfájást úgy is, hogy nincs lyukas foga.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lehet, hogy a túl nagy nyelve miatt horkol

mzd 2016. március 14., hétfő 09:02

A külön töltött (és sokszor álmatlan) éjszakák egyik fő kiváltó oka a horkolás, és a szakértők most újabb magyarázatot találtak arra, miért adnak ki egyesek ilyen hangokat alvás közben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már a szennyezett levegőtől is hízunk

Brownie 2016. március 13., vasárnap 18:29

Úgy tűnik, egy újabb tényező áll a globális elhízás hátterében, egy Pekingben végzett vizsgálat eredményei szerint ugyanis a szmog anyagcsere-zavarokhoz és súlygyarapodáshoz vezethet.„Korábban abban a hitben éltünk, hogy a szennyezett levegő csak a tüdőnek nem tesz jót, az elmúlt tíz évben arra is rájöttünk, hogy szívünk egészséges működését is befolyásolja, most pedig kiderült, hogy a szmog az anyagcserénkre is rossz hatással van, így elősegíti a súlygyarapodást” – nyilatkozta az IFLScience oldalnak Junfeng Zhang, a Duke Egyetem professzora. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tüdőrákot okozhat a péksütemény?

mzd 2016. március 12., szombat 20:29

„Ötven százalékkal növeli a tüdőrák kialakulásának kockázatát a fehér kenyér, a bagel és a puf rizs" - írta meg pár napja a Daily Mail. A képlet viszont nem ennyire egyszerű – a történetnek az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálatának (NHS) segítségével jártunk utána.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 tipp, hogyan lehet laposabb hasa diéta és mozgás nélkül!

Dívány 2016. március 11., péntek 11:20

Csodára nyilván ne számítson, edzés és a megfelelő étkezés nélkül biztosan nem lesz igazán kockás és lapos a hasa, de azért egy kicsit javíthat a helyzeten a Marie Claire tippjeivel, amiket a hajtás után olvashat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Nézze meg ezeket a melleket, mielőtt eltávolítják őket

mzd 2016. március 10., csütörtök 20:25

A legnagyobb közösségi portálok irányelveibe nem férnek bele a fedetlen női mellek, így rendszerint eltávolítják azokat a képeket, amiken látszódnak. Ez nem újdonság, a jelenségre a #FreeTheNipple mozgalom keretében több híresség is felhívta már a figyelmet, most azonban egy mellrák elleni kampányt is építettek az érthetetlen szabályozás ellen- írja a New York Times.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csütörtökön Uberrel rendelhet kutyát!!

Becca 2016. március 10., csütörtök 09:14

Ha ön is szívén viseli az árva állatok sorsát, itt az alkalom, hogy valami nagyon jót tegyen, amivel ráadásul nemcsak a lelkiismeretét cirógathatja majd (meg egy kutyát), hanem egy rakás szerencsétlen sorsú állaton is segíthet vele. Az Uber Budapest úgy próbál felülkerekedni az elmúlt hetek taxismizériáján, hogy megmutatja, nemhogy nem kérnek több pénzt kérnek az utastól, ha az háziállattal száll be a kocsiba, de még támogatják is a magukra hagyott négylábúakat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készítse fel testét és lelkét a tavaszra

travelo 2016. március 10., csütörtök 09:10

A téli hónapok után nem csak a lakás kitakarításával és a nyári ruhák előráncigálásával érdemes felkészülni a napsütéses időre. Tavaszi tippek a Travelótól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Percenként három lábat amputálnak a diabétesz miatt világszerte

bb 2016. március 9., szerda 19:56

Ijesztő adatokat tett közzé a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinikájának egyetemi tanára, dr. Kempler Péter, aki szerint ma Magyarországon 3-4 ezer cukorbeteg lábát kell levágni évente, világszerte pedig percenként három lábat amputálnak a diabétesz miatt. “Elvben ma már egyetlen végtagot sem szabadna amputálni a cukorbetegség szövődményeként megjelenő neuropátia miatt, ezzel szemben a világon húsz másodpercenként hajtanak végre ilyen beavatkozást” – tette hozzá. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hozhatja ki az alkatából a legtöbbet!

Brownie 2016. március 9., szerda 15:58

Alma, körte, homokóra és banán: ugye ön is utánanézett már, hogy melyik típusba tartozik? A gének sajnos behatárolják a lehetőségeinket, vagyis egy alma testalkatú soha nem lesz vonalzó, de a megfelelő mozgásformával és étrenddel azért változtathatunk vonalainkon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még mindig szívás Magyarországon női munkavállalónak lenni

ermiz 2016. március 8., kedd 20:33

Nőnap alkalmából a Google Groundon gyűlt össze több cég vezérigazgatója és döntéshozó embere, hogy elmeséljék, milyen eredményei vannak a három éve létrehozott Nyitottak vagyunk kezdeményezésnek. A csatlakozni kívánóknak csak egyetlen alapelvet kell elfogadniuk, ez pedig a következő "Alapvető értéknek tekintjük, hogy másokat teljesítményük, tetteik alapján ítélünk meg, tekintet nélkül nemre, életkorra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra". Ezzel a mai napig 911 cég értett egyet, nagyvállalatoktól a kis családi cégekig (érdekes módon a jobboldali sajtó nem képviselteti magát az aláírók közt, se a Mediaworks, amely jelenleg az egyik legnagyobb lapkiadó Magyarországon). 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van, amiben az elektromos cigaretta rosszabb a hagyományosnál

Brownie 2016. március 8., kedd 17:15

Összeszedtük az eddigi kutatások eredményeit és szakértőhöz fordultunk, hogy tisztázzuk, a leszokni vágyóknak megéri-e egyáltalán e-cigire váltani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön bunkó? Menjen meccsre!

Divany.hu 2016. március 8., kedd 14:52

Már közel százezren látták 18 órával ezelőtti feltöltése óta azt a videót, ami épp most látszik kiverni mindenkinél a biztosítékot. A Groupama Arénában ugyanis érzik a csíziót, most éppen a kilencvenes évekhez térnek vissza reklámspotjukkal, mondjuk más kérdés, hogy ahhoz is szarul. Arról van szó, hogy rúgni fogják a bőrt a hétvégén; a Fradi fog “fellépni” a Puskás Akadémia csapatával a Groupama Arénában, azaz ahogy ez lenni szokott, szaladgálnak majd a gyepen, és mutatják, milyen hasznos dolgokra mennek el a milliárdok.

Ez amúgy nem meglepő, van ilyen máskor is, viszont nem fogy úgy a jegy, vagy csak simán Nőnap van, szóval valamiért magas szellemi állapotban lévő nézőket óhajtanak a kilátókra, amire abból következtetünk, hogy e jeles nap alkalmából tőlük egy ízléstelenül hímsoviniszta, és hátborzongatóan gyenge egy percet kapott minden olyan hölgy, aki véletlenül szeretné a (magyar) focit.

A videóban egy focirajongó takarító (akit Fittikém alakít) egy dekoratív hölgyet kukkol (igaz csak térdtől lefele, milyen béna már!) a fociöltözőben, hogy aztán amikor a csaj kilép, megjegyzést tehessen a kezében lévő labdára, ami szép kerek. Értik! Kerek! 

UPDATE: Korábban azt írtuk, a videó készítője a Groupama volt. A Groupama Biztosító azonban elhatárolódik a felvételtől, idézzük Szabó Virág, a biztosító kommunikációs ügynökségi munkatársának leveléből: "A videó nem a Groupama Aréna, hanem a Ferencvárosi Torna Club videója volt, éppen ezért kérjük, amennyiben van rá lehetőségük, ennek megfelelően módosítsák a cikk tartalmát. Az oldalon megjelent, hétvégi fordulót népszerűsítő videó tartalma a Groupama Biztosító cégfilozófiájával és kultúrájával összeegyeztethetetlen. Tartalmáról és nyilvánosságra hozataláról a társaságnak nem volt tudomása."

UPDATE 2.: A Groupama Biztosító a Fradira mutogatott, de nem ők voltak a tettesek, hanem pont a Groupama Aréna maga! A 444-hez eljuttatott közleményben ez áll: "A tegnapi napon a Groupama Aréna hivatalos facebook oldalán megjelenő, hétvégi labdarúgó mérkőzést beharangozó videó a Lagardere Sports Hungary, azaz az aréna üzemeltetője és működtetője által került elkészítésre és publikálásra, a Ferencvárosi Torna Club és a Groupama Biztosító, valamint a klub további partnereinek bevonása nélkül. A Lagardere Sports Hungary elnézést szeretne kérni azoktól, akiket a tartalommal megbántott, és ezúton fejezi ki a hölgyek iránt érzett nagyrabecsülését és tiszteletét."

Az ugye nem lepi meg ezek után, hogy a Fradi is elhatárolódik az ízléstelen videótól, amit már eltakarítottak a Groupama Aréna Facebookjáról is?

A csomón kívül más tünete is lehet a mellráknak

ermiz 2016. március 8., kedd 12:35

Egy ausztrál nő abban a reményben osztott meg egy üzenetet a Facebookon, hogy segíteni tud másokon - írja a Mashable. Kylie Armstrong februárban vett észre néhány apró gödröcskét a melle alsó részén, melyek korábban nem voltak ott. Mivel aggódott, ezért az orvoshoz sietett, aki mammográfiára és ultrahangra is elküldte. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 futós kérdés, amire a tudomány megpróbált válaszolni

Divany.hu 2016. március 7., hétfő 14:53

Egy átlagos ember életében azért nem túl sűrűn fordul elő, hogy lefutja a maratoni távot. Ehhez képest jön Eddie Izzard komikus és közli, hogy márpedig ő gyors egymásutánban huszonhétszer vesz részt ilyen versenyen. De nem ám azért, mert elgurult a gyógyszere, hanem Dél-Afrikáért fut, ezzel is emlékeztetve a népet Nelson Mandela 27 éves börtönbüntetésére. Igen, ez azt jelenti, hogy olyan 1134 kilométert fut pusztán jótékonyságból. Ez még akkor sem mehet könnyen a most 54 éves humoristának, ha feltételezzük, hogy egy kisebb kórház áll mögötte, hogy egészségügyileg semmi váratlan ne jöhessen közbe. 

GettyImages-510297396
Fotó: John Phillips

A Daily Mail természetesen összeszedett pár kutatási eredményt, amiket szem előtt tartva állítólag nagyobb eséllyel tudunk belefogni akár egy ilyen nagyszabású akcióba is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyen sok joghurtot, és a vérnyomása alacsonyabb lesz!

etelka 2016. március 7., hétfő 12:45

Heti öt vagy annál több adag joghurt segíthet a vérnyomás csökkentésében, ezt állítják legalábbis amerikai kutatók miután tetemes mennyiségű ember adatait elemezték ki. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 meglepő tünet, ami szívproblémákat jelezhet

Brownie 2016. március 5., szombat 18:11

A vérző fogíny vagy a horkolás önmagukban is zavaróak, mégsem foglalkozunk azokkal eleget. Pedig kellene, mert a legtöbben nem tudják, hogy a látszólag jelentéktelen tünetek hátterében szív- és érrendszeri probléma is állhat. Dr. John Erwin kardiológus a szívbetegségek hat gyakori, mégis kevésbé ismert tünetét gyűjtötte össze, amelyekkel mindenkinek érdemes tisztában lennie, hiszen a korai felismerés életeket menthet - írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyivel könnyebb a fogyás, ha több vizet iszik

mzd 2016. március 5., szombat 10:14

Különösebb erőfeszítés nélkül fogyni olyan, mint a Facebookot átpörgetni úgy, hogy ne fussunk bele egyetlen politikai csatározásba sem: elérhetetlen álom csupán. Erre azonban most eléggé rácáfol az Illinois-i Egyetem kutatócsoportja: a Women's Health szerint ők ugyanis arra jutottak, hogy a sima csapvízben rejlik a titok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem is annyira rossz dolgozó nőknek lenni Magyarországon

mzd 2016. március 4., péntek 15:23

A nemzetközi nőnap közeledtével az az Economist közzétette az úgynevezett üvegplafonindexet, ami azt mutatja meg, hogy az egyes országokban mennyivel rosszabb vagy jobb a nők helyzete a munkában. Összességében elmondható, hogy bár Magyarországot illetően nem annyira rossz a helyzet, de még mindig vannak olyan területek (például képviselők aránya a parlamentben), amin lehetne javítani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Rajzolt testrészek mutogatják el, hogy mi számít beleegyezésnek

araya 2016. március 4., péntek 12:38

A kölcsönösségnek a világ egyik legegyértelműbb dolgának kellene, még akkor is, ha csak egy csókról vagy érintésről van szó, a szexuális aktusról pedig ne is beszéljünk. Ennek ellenére mégis újra és újra, különböző kampányokkal kell tudatosítani az emberekben, hogy van a határozott és lelkes igen, minden más viszont nemet jelent. A Project Consent kis rajzfilmjei is ezt a cél szolgálják, és gyanítjuk, hogy a fiatalabb korosztályt akarják megszólítani a készítők. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A pénzbüntetés segítene az elhízás visszaszorításában

Brownie 2016. március 4., péntek 11:12

A táplálkozási szakértők már régóta küzdenek a globális elhízás mértékének visszaszorításáért (többek között) azzal, hogy felhívják a figyelmet arra, mennyire fontos is a rendszeres testmozgás. Egy új tanulmány szerint azonban nem mindegy, hogy hogyan motiválják az embert edzésre, és a Pennsylvaniai Orvostudományi Egyetem kutatóinak megfigyelései alapján a legjobb megoldás, ha a mozgáshiányt pénzmegvonással büntetik. Igen, hasonlóan ahhoz, amikor a szülők visszavonják a gyerek zsebpénzét, mert az rossz fát tett a tűzre. A különbség az, hogy előbbinek valóban van értelme.

shutterstock 367109438
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 131

OnGo beszámolók

Hirdetés