ÉLETMÓD

Ha sminkel, nagyobb fizetést kap

mzd 2016. május 27., péntek 13:59

Ha a múltkori cikkünk után elbízta magát, és azt hitte, biztos az előléptetés, ha elkezd edzeni, akkor bizony van egy rossz hírünk: egy friss szociológiai tanulmány alapján ugyanis sokkal többet keresnek azok a nők, akik a természetes smink vagy csupasz arc helyett inkább az erősebb vonalat kedvelik. Ezentúl tekintsen befektetésként a drága alapozóra!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 érv, hogy miért igyon több vizet, ha fogyni akar

Brownie 2016. május 26., csütörtök 11:35

A víz fontosságát még mindig sokan alábecsülik, hiába hangoztatják a szakértők, hogy vízivással még a súlyvesztés hatékonysága is fokozható. Természetesen a kalóriabevitel és –égetés egyensúlya az egyik legfontosabb tényező egy fogyókúra során, de aki jót akar magának, annak az állandó hidratáltságról is gondoskodnia kell. A Women's Health magazin összegyűjtött néhány érvet, hogy miért nem szabadna megfeledkeznünk a megfelelő folyadékbevitelről – különösen akkor, ha fogyni szeretnénk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Inni járunk össze a barátainkkal

aa 2016. május 25., szerda 16:55

Míg a Tel Aviv-i Egyetem felmérésének eredménye szerint rosszul ítéljük meg a barátainkat, addig a NESCAFÉ és az Index nem reprezentatív online kutatásából kiderült, hogy a magyaroknak mennyire fontos a barátság, átlagosan hány barátjuk van, hisznek-e a férfi és a nők közötti barátságban illetve mennyire tartják a kapcsolatot másokkal a közösségi oldalakon. Izgalmas részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sportos nyaralás külföldön – túrabakancsban, kenuban, két keréken

travelo 2016. május 25., szerda 09:12

Sokak számára az álomnyaralás kimerül a tengerparton heverészésben és ipari mennyiségű fagylalt elpusztításában. Nem érti őket, minek tespednek, amikor aktívan is olyan jól ki lehet kapcsolni? Ezt a cikket önnek írtuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jakupcsek Gabriella megtanulta, hogy fel kell készülni a változásokra

Dívány 2016. május 24., kedd 12:23

Idén is megrendezték a Jobline Női Karriernapot,  ahol most 9 előadás, 7 meetup, több mint 300 tanácsadási fórum és 50 kiállító várta az érdeklődőket. Akárcsak tavaly, most is elnéztünk pár előadásra és beszélgetésre, például megnéztük, hogy az esemény háziasszonya, Krizsó Szilvia és Jakupcsek Gabriella mire jut stresszkezelés témakörében.

Persze a standok környékén is kóricáltunk egy kicsit. Természetesen idén is volt szépségsarok, sőt, körömlakkot, csokit, drogériás pakkot, hátvakarót is lehetett kapni repiajándékként, és nem ártott, ha kéznél volt pár szépen, gondosan elkészített önéletrajz is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megérkezett a kalóriacsökkentő tányér!

ermiz 2016. május 23., hétfő 17:26

Nem hittük, hogy lehet még bőrt lehúzni a fogyókúráról, ám úgy tűnik, igen. És meglepő módon ezt a thaiok követték el, ahol az ázsiai országok között a második helyen állnak elhízottak arányában, köszönhetően a zsíros ételeknek. Az AbsorbPlate névre hallgató ötlet kifejlesztésében a BBDO Bangkok reklámügynökség és a thai kormány egészségügyi bizottsága is részt vett - írja a Mashable.

A tányér ránézésre egy szép dizájnú munka, ám ha jobban megnézi az ember, a mintája apró lyukakból áll (szám szerint 500-ból), ahová a felesleges olaj el tud folyni. Egy tányér egyébként 7 ml olajat "szív magába", amely 30 kalóriával csökkenti a bevitt mennyiséget. Ez ugyan nem tűnik soknak, de az ötletet így lehet értékelni.

És hogy tényleg hatásos-e és van-e esély arra, hogy ez nemcsak egy vicces kampányfogás. A reklámügynökség a Mashable-nek elárulta, a tányér jelenleg tesztelés alatt áll, több ezret osztottak ki helyi éttermeknek. 

5+5 tipp, hogy kényelmesen tudjon aludni repülés közben is

bb 2016. május 22., vasárnap 10:03

Az olyan kezdeti megpróbáltatások után, mint a csomagellenőrzés és a különféle biztonsági kapukon való átjutás, azt gondolná az ember, hogy majd a gépen bőven lesz idő kipihenni a fáradalmakat. Azonban a legtöbb utazó nagyon is tisztában van azzal, hogy több ezer méter magasságban szinte lehetetlen nyugodt körülmények között aludni pár órát. A Work the World nemrég közzétett pár egyszerű trükköt, amiktől talán pihentetőbb lesz az utazás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég egyetlen kemény fogyókúra, hogy egy életre hazavágja az anyagcseréjét

Brownie 2016. május 21., szombat 14:09

"Az első drasztikus fogyásom előtt 60 kg voltam. Miután 21 napon át szó szerint csak folyadékon éltem, 48 kg-ra fogytam. A mérleg nyelve nem mozdult tovább, én pedig nagyon legyengültem, ezért elkezdtem újra szilárd ételeket enni, de csak keveset, hiszen a gyomrom is annyira összeszűkült, hogy eleinte néhány falat is elég volt a teltségérzethez. Aztán pár hónap alatt 65 kg-ra híztam, majd tíz éven át jojózott a súlyom. 23 évesen, 165 cm magasan és 59 kilómmal a jelenlegi napi ételadagom rendszeres futás mellett körülbelül a fele annak, amit egyébként meg tudnék enni, és amit más korombeli nők sportolás mellett fogyasztanak. Visszajutottam a 60 kg körüli súlyhoz, viszont tizenévesen, a nagy fogyókúra előtt ezt úgy tudtam tartani, hogy bármit és bármennyit ehettem, most viszont amilyen keveset eszem és amennyit emellett mozgok, azzal mások fogyni is simán tudnának, én pedig örülök, hogy tartom a súlyomat. Jó, hogy legalább ezt elértem, de ez most már mindig így marad?” - panaszkodott egy ismerősöm, akinek én ugyan nem tudtam hasznos tanácsokkal szolgálni, dietetikus szakértőnk magyarázata és egy új vizsgálat eredményei azonban nagy segítséget nyújthatnak azok számára, akik hasonló cipőben járnak, vagy épp kemény fogyókúrába fognának a nyári szezon előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szív ég el utoljára - tények és tévhitek a hamvasztásról

ermiz 2016. május 19., csütörtök 16:26

Laza workshopos délelőttünk lesz - így kezdődött a látogatásunk a nemrég megnyílt budafoki hamvasztóban. Az Adytum kft. egyébként öreg rókának számít a szakmában, ez a hetedik krematóriumuk. Budapesten egyébként sokáig nem volt ilyen intézmény, a fővárosnak és szűkebb környékének egy ideig az egyetlen hamvasztója a Csömöri Sírkert és Hamvasztóüzem volt, ugyanis 2007. januárjában bezárt a Kozma utcai Új Köztemetőben a nyolckemencés krematóriuma. 

A hajtás után elolvashatja beszámolónkat, amiben bár tévhitet is eloszlatunk a hamvasztással kapcsolatban! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem muszáj éhgyomorral vérvételre menni

mzd 2016. május 19., csütörtök 08:54

Több kutató is vizsgálta az elmúlt években, hogy vajon milyen mértékben képes a koleszterin és a triglicerid szintjét befolyásolni az, ha valaki nem éhgyomorra, hanem jóllakottan érkezik a vérvételre. Kiderült, hogy nincs különbség, tehát ezúttal nem kell ájultan érkeznie a délelőtti vizitre, írja a PharmaOnline. Az említett vizsgálatok eddig hagyományosan éhgyomorra történtek, ami azt jelenti, hogy az utolsó étkezés és a tűszúrás között legalább nyolc órának kell eltelnie. Ez, ha nem reggel kerülünk sorra, elég megterhelő lehet még egy egészséges ember számára is, nemhogy annak, aki diabéteszes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Okostampon - hát kell ez nekünk?

Dívány 2016. május 18., szerda 19:41

Mostanában több olyan esetről is lehetett hallani, hogy valaki - ki tudja milyen okból - elfelejtett időben tampont cserélni, és ennek komoly egészségügyi következményei lettek. Persze azért elhanyagolható az ilyen eseteknek a száma, és a Mayo Klinika felmérése szerint amióta a gyártók bizonyos szuper nedvszívóképességgel rendelkező tamponokat kivontak a forgalomból, azóta tényleg minimálisra csökkent az intim higiéniai termékek használatával összeköthető toxikus sokk szindróma előfordulása. És józan paraszti ész ide vagy oda, vannak, akik szerint biztosan jó lenne, ha azokon a napokon valaki levenne plusz egy terhet a vállunkról, és jelezné, ha idő van. Igen, jól sejti, erre a problémakörre is kifejlesztettek már egy okosterméket. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Formabontó nyaralás Mesztegnyőtől Liechtensteinig

travelo 2016. május 18., szerda 13:08

A könyökén jönnek ki a klasszikus nyaralóhelyek? Idén válasszon valami egyedibbet! Segítünk benne. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem túlzás, amit a futással művelsz?

Farkas Edina Lina 2016. május 17., kedd 14:55

Korompay-Túróczi Rékának finoman szólva jó teste van, ami még önmagában nem lenne meglepő egy harmincas nő esetében. Szerintem azon sem kéne feltétlen fennakadni, hogy három gyereket szült, bár ez már kétségtelenül nehezített pálya, ha az ember kockás hasat meg feszes combokat akar. A Gisele Bündchen-testen kívül persze így is talán sokkal érdekesebb az, hogyan lehet a napi edzéseket, a gyereknevelést és a munkát a napi rutinba bepasszírozni. Korompay-Túróczi Réka mint hosszútávfutó, dolgozó nő és háromgyerekes anya mesél az idővel való sakkozásról, meg arról is, hogy itthon még újnak számít, ha valaki nem a tradicionális anyaszerepet kívánja betölteni. Azért lesz szó a futásról is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hogy működnek a fájdalomcsillapítók?

Brownie 2016. május 15., vasárnap 17:54

Függetlenül attól, hogy vényköteles, recept nélkül kapható vagy illegális gyógyszerről van szó, általában megbízunk annak hatékonyságában. De tudja, hogy pontosan mi is történik a szervezetében, amikor bevesz egy fájdalomcsillapítót vagy nyugtatót? Eláruljuk.

üres
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hiko-ryu taijutsu: elnéztem egy dojóba, és ott ragadtam

Sáfár-Williams Zsófia 2016. május 14., szombat 19:28

Jól nevelt, ugyanakkor könnyen felcsattanó gyereknek számítottam az általános iskolában, aki, ha kellett, az igazság nevében a fiúkkal is harciasan szembeszállt. Talán már akkor is vonzott a harcművészetek világa, hiszen folyton meg akartam érteni a „bunyós" filmekben látott technikákat, de csak nemrég jött el az ideje, hogy tényleg belevágjak. Mióta a Seiken Dojóban önvédelmet tanulok, mintha sokkal tudatosabban kezelném a dolgokat az élet több területén – valószínűleg nem véletlenül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik a testével, ha úgy dönt nem szexel rendszeresen

ermiz 2016. május 14., szombat 10:11

Az Elite Daily készített egy videót, amiből kiderül, miért is borzalmasan rossz, ha nem él szexuális életet az ember. Nyugodjon meg, kizárólag a testi változásokról lesz szó, bár azok is aggasztóak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aláírást gyűjtenek a munkahelyi magassarkúzás ellen

mzd 2016. május 13., péntek 09:18

Százezren írták alá az Egyesült Királyságban azt a petíciót, ami arra kéri a kormányt, ne adjon szabad kezet az országban lévő munkáltatóknak abban, hogy előírják a női beosztottjaiknak a magassarkú viselését. Mivel elérték a hat számjegyű csatlakozót, ez azt jelenti, hogy a kérést felterjesztik a parlament elé is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: 23 kiló fogyás négy hét alatt

Dívány 2016. május 12., csütörtök 09:27

Befejeződött a Szobafitnesz Életmódváltó Program második szériája, a négy életmódváltó megtudta, hogy hány kilótól sikerült megszabadulnia, mennyi izmot szedett fel, és mennyi zsírt égetett el.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

A címből már kitalálhatta, hogy a fogyások elég jól sikerültek, de nézze meg, hogyan reagáltak az életmódváltók, amikor megtudták, hogy pontosan mennyi az annyi! Lent pedig táblázatba szedve mutatjuk a lényeget.

Következzenek akkor a könnyen áttekinthető eredmények!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért szabaduljon meg a lejárt sminktermékektől

Dívány 2016. május 11., szerda 17:08

A LiB Group szépségipari cég kiderítette, hogy a nők ötöde akár öt évnél tovább is megtartja a dekorkozmetikai termékeket, pedig jobb lenne időben megszabadulni ezektől, és nem a helyhiány a legmeggyőzőbb érvünk. A felmérést azután végezték el, miután a London Metropolitan Egyetem kutatói utánajártak, hogy milyen kórokozók tenyésznek ezeken.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tökéletes hosszú hétvége: fürdőzés és városjárás egyben

travelo 2016. május 11., szerda 16:45

Nincs még programja a hosszú hétvégére, de szívesen elutazna? Várost is nézne, de jó lenne egy kicsit pihenni is? Utazzon el egy olyan fürdővárosba, ahol érdekes látnivalók várják, így nem kell egyik tevékenységről sem lemondania!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismeri ezeket a fogászati újításokat?

Brownie 2016. május 11., szerda 11:14

Interneten már elérhető az az újonnan kifejlesztett fogkrém, amelynek egy összetevője alvás közben visszaépíti a fogzománcba az elvesztett ásványi anyagokat - meggátolva ezzel a fogszuvasodás és a fogérzékenység kialakulását. De akadnak más próbálkozások is, kérdés, hogy mennyire megbízhatóak. Szakértőtől kértünk tanácsot, milyen termékeket érdemes választani a leggyakoribb fogproblémákra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: Ha kicsivel többet izzadok, úszóedzés is lehetett volna

Dívány 2016. május 10., kedd 09:29

Lassan befejeződik a Szobafitnesz Életmódváltó Program, a finis előtt álló életmódváltók ellátogattak az ország talán legnagyobb, egészséges életmód tematikájú rendezvényére, a Fitbalance-ra.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Rendesen megizzasztották őket, kipróbáltak mindenféle edzéseket, köztük egy jópofa akadálypályát, ahol játszva izmosodik az ember, de voltak funkcionális edzésen is, de nézzük is meg inkább, milyen volt ez a nap!

Lent pedig természetesen most is talál egy otthon végezhető edzésvideót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak a barátai fele az igazi barátja

Edicsek 2016. május 10., kedd 07:56

Számolja össze a barátait, majd a számot ossza el kettővel, így megkapja, hány barátja van igazából. Legalábbis ezt állítják a Tel Aviv Egyetem munkatársai, akik arra voltak kíváncsiak, hogy a barátságok mennyire kölcsönösek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szex hat az edzésre, vagy fordítva?

ermiz 2016. május 9., hétfő 15:32

A szex igen kellemes szórakozás, és az már csak hab a tortán, hogy egészségügyi előnyei is vannak. Az 1960-as években végzett kutatók bizonyították, hogy a szex a szívverésre, a vérnyomásra és a légzésre is hatással van, és testedzés közben is hasonlókat tapasztalhatunk.  A vizsgálatokat azóta sokszor megismételték, apró műszerekkel ellenőrizve az eredményt - írja az  - írja az IFLsience.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért fáj a feje, ha menstruál

mzd 2016. május 9., hétfő 10:30

Ha a menstruációja első napján elkezd fájni a feje, az bizony több mint egy fejfájás: menstruációs migrénről van szó. Hogy mi okozza? Röviden: a Huffington Post szerint a hormonok. Ugyanis az ösztrogénnek, ami az agynak pont azokat a részeit aktiválja, amelyek a fájdalom észleléséért felelnek, a menzeszt megelőző napokban csökken a szintje.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés