ÉLETMÓD

Készüljön, a keddi alvás a legpihentetőbb!

moana 2016. június 28., kedd 19:05

Alig kezdődött el a hét, de máris óriási stresszben van, nem kell aggódnia, könnyen lehet, hogy ma éjszaka alaposan ki tudja majd magát aludni. Legalábbis a briteknél így van, és ezt közel 5000 ember adatait összegezve derítették ki a kutatók. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hasznos vécékisokos világutazóknak

Edicsek 2016. június 28., kedd 08:56

Külföldi nyaralás előtt az emberek többsége utánanéz egy-két szónak, hogy legalább a "Jó napot!" és a " Köszönöm!" menjen hibátlanul. Sokan összeírják, miket akarnak megnézni és milyen tradicionális ételeket akarnak megkóstolni, esetleg utánanéznek az ország illemszabályainak is, de a legtöbb esetben van valami, ami kimarad: ez a mosdók sajátosságai. A Huffington Post azonban összegyűjtötte mire figyeljen a világban, mikor vécére megy. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egészség nem a futásnál, hanem a kényelmes cipőnél kezdődik

S-W. Zsó 2016. június 27., hétfő 16:37

A brit Lábgyógyászati Társaság friss felmérése szerint a kezdő futók - vagy más sportot űzők – körében azért olyan gyakoriak a sérülések, mert nem a megfelelő edzőcipőt választják. A megkérdezettek 43 százaléka bevallotta, a fájdalom ellenére is tovább viseli a kényelmetlen futócipőt, kétharmada pedig addig nem cseréli le azt, amíg viselhetetlen lesz – írja a Daily Mail. Ráadásul vannak, akik egyszerűen azért döntenek így, mert a cipő nagyon jól néz ki vagy túl divatos ahhoz, hogy másra váltsanak. Szűcs Csabát, a Spuri futóbolt szaktanácsadóját, üzletvezetőjét – és magyar maratoni csúcstartót - kérdeztük, hogy milyen következményei lehetnek a hanyag hozzáállásnak, és hasznos tanácsokat is kaptunk futócipő vásárlásához

shutterstock 93871717
Távolról sincs vége, olvasson még »

Búcsút int a szexista reklámoknak az Unilever

ermiz 2016. június 27., hétfő 12:31

A Dazed örvendeztetett meg minket azzal a hírrel, hogy a világ egyik legnagyobb cége végre felhagy a reklámjaiban a női szerepek sztereotipizálásával, ami nagyjából kimerül a szexistennő kitálalja a vacsorát típusú reklámokban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit tudni kell a capoeiráról, avagy a táncba bújtatott harcművészetről

S-W. Zsó 2016. június 26., vasárnap 14:34

A 19. században még tiltott volt a gyakorlása, sőt egy ideig alvilági küzdősportnak számított, mára azonban az egyik legnépszerűbb mozgásformává nőtte ki magát az afrikai kultúrából eredő brazil harcművészet. Ellátogattam az ABADÁ-Capoeira csoport egyik budapesti edzésére, ahol a csapat vidáman izzadt, én meg libabőrös lettem attól, amit a gyakorlás végén láttam és hallottam.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 meglepő dolog, ami elszínezheti a fogainkat!

ST 2016. június 25., szombat 16:54

Tudjuk, hogy a jó megjelenés egyik alapkelléke a rendezett és fehér fogsor. Azzal is tisztában vagyunk, hogy sajnos bizonyos ételek és italok elszínezhetik a fogainkat. Ilyenek a kávé, a vörösbor, a szójaszósz vagy egyes bogyós gyümölcsök. Itt azonban nincs vége a felsorolásnak, ahogyan az a Women's Health cikkéből is kiderült. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha lecsap a vihar a fesztiválra, ne a nagyszínpadba kapaszkodjon!

Edicsek 2016. június 24., péntek 17:03

Nyolcvan ember sérült meg a németországi Rock Am Ring fesztiválon, amikor hatalmas viharban áramcsapás érte a szórakozókat, ráadásul ez nem is először fordult ott elő. Vihar és fesztivál nálunk is van, sőt olyan eset is, mikor ez a kettő együtt jár, ezért annak néztünk utána, kell-e aggódni, ha villámlani kezd a koncert közepén. Vagy bárhol, amikor szabadtéren vagyunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Google Pegmanje is ünnepli a pride-ot

Edicsek 2016. június 24., péntek 15:44

A Google Maps kis sárga embere, Pegman is készül a Pride-ra, méghozzá szivárványszínű köpenyt vett magára, hogy meleg szuperhősnek tűnjön. A Googe teljes mellszélességgel kiáll a Pride mellett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 bőrprobléma, ami a nemi szervet (is) érintheti

Brownie 2016. június 24., péntek 08:09

A bőrirritáció nem feltétlenül a borotvahasználat eredménye, ráadásul ha a kellemetlen érzést és viszketést foltok vagy kiütések is kísérik, esélyes, hogy valamilyen bőrproblémával állunk szemben. Nem kell rögtön megijedni, ha valami szokatlant tapasztal tisztálkodás közben, de lehetőleg forduljon minél előbb szakemberhez, ha az alábbi bőrelváltozások valamelyikét észleli odalent.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nyári megfázás nem vicc

Dívány 2016. június 23., csütörtök 12:57

Csillapíthatatlan fejfájás szerdán, pokoli torokkaparás csütörtökön, és péntekre már biztos voltam benne, hogy ennek a hétvégének lőttek. Novemberben rezignáltan vettem volna tudomásul, hogy ágyban, párnák közt, ipari mennyiségű C-vitamin és zsebkendő társaságában, sapkával a fejemen sállal a nyakamon vészelem át az első napokat, de hát most nyár van, kinek van ehhez kedve, kinek van erre ideje és egyébként is. Mire emberek közé merészkedtem, kiderült, hogy sok ismerős járt úgy mint én, mert a megfázás/nátha nem őszi és téli betegség, jobb, ha felkészül rá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Expressz nyaralás vízparton, két keréken

travelo 2016. június 22., szerda 19:16

Nagyon kevés szabadsága van, de nem akar lemondani a nyaralásról? Jó lenne valami sportosat csinálni, de közben a vízpart közelsége se esne rosszul? Ezen a három helyen mindkettő meglesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

,,Menj innen, nem kell nekünk egy kíváncsiskodó!

Farkas Edina Lina 2016. június 21., kedd 18:12

Napi kétszáz kilométert zötykölődik földutakon, a telefonja szinte bármikor csöröghet, a munkaköri feladatait pedig az élet alakítja. Muncz Lilla, akinek a nevével már találkozhatott a dél-alföldi tanyavilágot bemutató riportunkban, arról mesél, hogy milyenek egy tanyagondnok mindennapjai. Portréja egyben felütése új sorozatunknak is, amelyben olyan nőket és férfiakat mutatunk be, akiknek munkájáról az átlag reakció még mindig az, hogy dehát ez olyan lányos/fiús szakma!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Európai Unió mind a 28 tagországa elfogadta a melegek jogegyenlőségét

dívány.hu 2016. június 21., kedd 18:08

Mind a 28 tagállam által elfogadott konklúziókra jutott az Európai Unió Tanácsa még múlt pénteken, június 17-én az európai melegjogokat, egészen pontosan az LMBTI-személyek egyenlőségét illetően. Az erről szóló közleményt erre találja meg.

Nagyon röviden az a lényeg, hogy a Tanács kimondja: semmilyen diszkrimináció nem engedhető meg az LMBTI emberekkel szemben e státuszuk alapján, és egyúttal felkérte az Európai Bizottságot, hogy évente - már 2016-ban is - készítsenek egy felmérést arról, hogyan alakulnak az egyenlőségi kérdések az Unión belül. A határozat alapján felkérték a tagállamokat, hogy segítsék azon szervezetek munkáját, amelyek az LMBTI-személyek egyenlőségét tűzték ki célul és fokozzák az ilyen szervezetek intézményi támogatását.

A konklúzióknak természetesen kötelező érvényük nincs, viszont egy komoly jelzés arra, hogy az Európai Unió egésze nagyon komolyan gondolja az emberek közötti egyenlőséget, hiszen a Tanács konklúzióit ezúttal mind a 28 tagállam elfogadta, köztük a korábbi próbálkozást márciusban a Nemzeti Alaptörvényben foglalt családi értékekre hivatkozva megvétózó Magyarország is.

(Pinknews)

Ha nem akar térképet az arcára, vigyázzon a napfénnyel!

Dívány 2016. június 21., kedd 16:54

A kifejezetten szerencséseknek nem kell foglalkozniuk a tekergőző kis erek jelentette esztétikai kihívással, a többség azonban előbb-utóbb biztosan találkozik ezzel a problémával. Jó esetben csak a lábakon, rossz esetben akár az arcon is megjelenik a pókháló-szerű érhálózat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik, amikor elfekszi a karját

Brownie 2016. június 20., hétfő 16:29

Ébredt már arra az éjszaka közepén, hogy úgy érezte, elvesztette a fél karját? Petyhüdt, érzéketlen, zsibbad és magától nem mozog, ezért csak a másik kezével tudja arrébb rakosgatni. Ijesztő élmény, ezért nem csoda, hogy ilyenkor pánikolni kezdünk, mert azt gondoljuk, valami szörnyű dolog történt, de szerencsére ez csak egy átmeneti állapot. Szakértőt kérdeztünk arról, hogy pontosan mi történik az elfeküdt karral.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, amit mostanában tudtunk meg a kávéról és a koffeinről

Brownie 2016. június 18., szombat 08:37

Tudta, hogy a WHO még 1991-ben nyilvánította potenciálisan rákkeltőnek a kávét? Egész pontosan a hólyagrák kialakulásának esélyével vádolták meg, a Nemzetközi Rákkutató Intézet tanulmánya alapján azonban nemrég kiderült, hogy aggodalomra semmi okunk – legalábbis részben. Összegyűjtöttük a legfontosabb tényeket, amiket az elmúlt években tudtunk meg a kávé és a koffein hatásáról. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Címlaplány lett a transznemű futó

Edicsek 2016. június 17., péntek 15:36

Amelia Gapin lett az első transznemű nő, aki a Women's Runner magazin címlapján szerepel. Gapin szenvedélyes hosszútávfutó és a MyTransHealth blog alapítója, és az újságnak arról mesélt, hogy mennyi mindent jelentett neki a sport az átalakulása alatt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készül az oltás a tamponszindróma ellen

Dívány 2016. június 17., péntek 09:00

Nemrég írtunk arról, hogy már létezik okostampon is, ami állítólag nagyon hasznos találmány, hiszen, ha valaki - ki tudja milyen okból - elfelejtett időben tampont cserélni, annak komoly egészségügyi következményei lehetnek. A Science Daily most egy olyan új felfedezésről számolt be, ami tényleg segíthet abban, hogy a toxikus sokk (avagy a tampon)szindróma még kevesebb emberre jelentsen veszélyt, bécsi kutatók ugyanis kifejlesztettek egy oltást, amivel megelőzhető lesz ennek az életveszélyes fertőzésnek a kialakulása. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hasra szerelhető ételcsapolóval fogyasztanák le az elhízott embereket

etelka 2016. június 16., csütörtök 13:21

Tabletta? Nem! Kapszula? Nem! Csodaszer? Talán! Az FDA  (Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerellenőrző Hatóság) jóváhagyott egy új eszközt, amely a kórosan elhízottak számára jelenthet kitörést a kövérségből - számol be a nagyszerű hírről a Daily Mail. A meglehetősen bizarr eszköz valójában egy cső és egy szelep, melyet a hasfalon keresztül a gyomorba vezetnek be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem a kávé miatt fogunk rákban meghalni!

ermiz 2016. június 16., csütörtök 09:43

Van egy jó hírünk meg egy rossz: a kávétól nem kap rákot, a forró italok viszont potenciálisan rákkeltőek. Ezt közölte a Nemzetközi Rákkutató Intézet (International Agency for Research on Cancer-IARC) tanulmányára alapozva az Egészségügyi Világszervezet (WHO). 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeret jókat enni? Idén erre nyaraljon!

travelo 2016. június 15., szerda 10:43

Nyaralás közben a reggelit, az ebédet, a vacsorát és a köztes időket kitöltő nasikat élvezi a legjobban? Mutatunk 3+1 célpontot, ahol nem fog csalódni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyszerűbb leszokni a dohányzásról, ha a menstruációjához igazítja

Edicsek , moana 2016. június 14., kedd 17:15

A Pennsylvaniai Egyetem legújabb kutatása szerint a nőknek nagy segítség lehet a dohányzásról való leszokásban, ha az egészet a ciklusukhoz igazítják

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyni akar? Ezeket mindenképpen tudnia kell az anyagcsere felturbózásáról!

Brownie 2016. június 14., kedd 09:22

Nap mint nap szembejönnek velünk olyan információk, hogy mivel turbózhatjuk fel az anyagcserénket. Úgy beszélünk róla, mintha azt egy pirulával, fűszerekkel, zöld teával vagy sprintfutással könnyedén befolyásolhatnánk, pedig ez nem ilyen egyszerű. Sajnos a tudósok számára is sok minden homályos az anyagcsere mechanizmusával kapcsolatban, így nem csoda, hogy a laikusok is tévhitben élnek. Összegyűjtöttük azokat a tényeket, amikre eddig fény derült, hogy érthetőbb legyen ez az alapvető, mégis rejtélyes biológiai funkció - és annak a fogyásban vagy hízásban betöltött szerepe.

shutterstock 188498762
Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, hogy pontosan mi okozza a mogyoróallergiát

Brownie 2016. június 13., hétfő 08:12

Nyilván a földimogyoró, de egy nemzetközi kutatócsoportnak nemrég sikerült olyan génmanipulált földimogyorót termesztenie, ami nem vált ki allergiás reakciókat – írja az IFLScience.com. Ehhez persze azonosítaniuk kellett a hüvelyesekben azokat a géneket, amelyek a kellemetlen tünetekért felelősek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje meg a lányt, aki 21 évesen vette meg az első bikinijét!

Dívány 2016. június 12., vasárnap 11:18

Most már tudjuk, hogy ki(k)nek köszönhetjük a bikinitest kifejezést, ami annyi nőnél okoz önértékelési zavarokat, ha közeleg a szezon. A 21 éves Lesley Miller számára is ismerős a probléma, ő 21 éves korábban vette meg az első fürdőruháját, korábban ugyanis annyira szégyellte külsejét, hogy eszébe sem jutott ilyesmiben mutatkozni. Azóta persze sok minden változott, most már az interneten is meg merte osztani első bikinis fotóját, hátha ezzel segíteni tud azokon, akik hasonló problémákkal küzdenek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 135

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN 7 világsztár, aki szakított az alkohollal

A Harry Potter, a Jóbarátok vagy épp a Szex és New York sztárjait sem kímélte a pia, van, aki azt mondja, a 30-at sem érte volna meg, ha nem változtat.

STÍLER Praktikák, ha minden reggel elkésel

Itt két perc, ott öt, meg még három, és már megint elkéstél? Öt tipp, ha szeretnéd a reggelt jobban kézben tartani, és végre nem utolsóként beesni a munkába.

KETTŐS MÉRCE Vagyonadó: tényleg erre van szükségünk?

A vagyonadó mellett és ellen is lehet érvényesen érvelni, a legjobb talán, ha először is végiggondoljuk, miről beszélünk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés