ÉLETMÓD

Jó kezdeményezés a csak nőknek szóló fesztiválkemping?

Menő/Ciki

Edicsek 2016. július 29., péntek 17:30

Egy szlovén fesztiválon láttunk olyat, amivel eddig itthon még nem találkoztunk, pedig teljesen logikus, túl sok pluszköltségbe sem kerül, viszont a komfortérzeten javít: ez pedig a Single Ladies kemping. Egy olyan őrzött kemping, ahol az egyedül érkező lányok sátorozhatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
379 szavazat 544 szavazat

5+1 tetőterasz, ha város felett bulizna

Dívány 2016. július 29., péntek 15:50

Ha nyár, akkor kiülős helyek. A fővárosban szerencsére egymást érik a teraszos vendéglátóipari egységek és szórakozóhelyek, és ha úgy tartja kedve, az utca forgalma helyett a nyári eget is bámulhatja a barátaival, hiszen rooftop bárokból sincs hiány, nemrég még tetőterasz verseny is volt

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor az élmények jelentik a gyógyulást

Divany.hu 2016. július 29., péntek 13:26

A Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak Gyermek-és Ifjúságpszichiátriai Osztályán élményterápiás módszerekkel segítenek a mentális problémákkal küzdő gyerekeken, akik közül sokan itt kapnak először hathatós segítséget. Az osztályvezető főorvossal, dr. Máttyus Annával és kollégáival az élményterápiás módszerek hatékonyságáról, és a jelenleg is folyó élményterápiás táborokról beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 fura és különleges futóverseny a világ minden tájáról

Dívány 2016. július 28., csütörtök 19:25

Egymást érik a különböző maraton és futóversenyek itthon is, de most annak néztünk utána, hogy milyen megmérettetések közül választhat az, aki már unja a hazai pályát és valami igazán nagy kalandra vágyik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy nagyon jó indok, hogy miért ne legyen a mérlegelés megszállottja

Dívány 2016. július 28., csütörtök 09:30

A fogyást legjobban úgy lehet követni, ha folyton a mérlegre állunk, és nézzük, hogyan mutat egyre kevesebbet az eszköz, ugye? Hát, ha tényleg szép és formás testre vágyik, akkor a kilók számánál sokkal fontosabb, hogy milyen a testünkben a zsír és az izom aránya. Ezért csalóka a BMI számolgatása is - bizony lehet, hogy a sportolóknál ez az index magas, miközben nagyon valószínű, hogy egészségesebb és fittebb mint az, aki azonos súlyú vele, de nála kicsit mások az arányok, és nem, a vékonyság sem jelenti feltétlenül azt, hogy ne lehetnénk hájasak, és ha nem mozdul a mérleg nyelve, az lehet, hogy annak köszönhető, hogy izmosodik.

Nem hisz nekünk? Akkor nézze meg a My Sweat Life bloggerének fotóját.  Kelsey Wels az első képen 65,77 kg, a másodikon, 55,33 kg, a harmadikon pedig 63,5 kg, és a hármas fotóhoz mellékelt szövegben arra kér mindenkit, hogy szálljon le a mérlegről, és ne higgyék azt, hogy a súly a fejlődés fokmérője, és ne hagyják, hogy a kilók bárhogyan is befolyásolják az önbizalmukat. 

Persze ő sem mindig gondolta így, a terhessége előtt 59 kg volt, és utána 55 kg lett a célsúly. Ezt pár hónap alatt el is érte, most mégis 8 kilóval többet nyom. Az ok? "Végre megtanultam, hogy a fejlődés valódi fokmérője az erő, az állóképesség, az egészség és hogy mennyire érzem magam boldognak. Soha nem voltam még ennyire izmos, soha nem volt ilyen alacsony a testzsír-százalékom, soha nem voltam ilyen egészséges és soha nem éreztem magam ilyen jól a bőrömben. Ha nem intettem volna búcsút a mérlegnek olyan régen, akkor már rég feladtam volna" - írja Wells, aki azt javasolja, hogy mások tegyenek így.

Szexi kolosztómiás zacskó? Igen, már ilyen is létezik!

Dívány 2016. július 27., szerda 19:24

Emlékeznek még Bethany Townsendre, aki úgy döntött, a Crohn-betegség nem állíthatja meg abban, hogy megvalósítsa álmait, és csak azért is modell lesz belőle? Vagy Zoey Wrightra, akinél három évvel ezelőtt diagnosztizálták a colitis ulcerosa nevű bélbetegséget, és kolosztómiás zacskó ide vagy oda, benevezett egy testépítő versenyre? És azokra, akik követték a példájukat? Egy fiatal brit nőnek köszönhetően már fehérnemű-kollekció is készült azoknak, akik ilyen komoly bélproblémákkal küzdenek. Sőt, egy fiatal brit művész végre megalkotta az igazi design kolosztómiás zacskót. 

Mi a kolosztómia?

A kolosztómia gyakori hasműtét, melynek során a vastagbelet kivezetik a hasfalon nyitott résen keresztül, mely mesterséges végbélnyílásként működik. A beavatkozásra akkor van szükség, ha pótolni kell a rákos vagy súlyosan sérült vastagbél alsó szakaszát, a végbelet és a végbélnyílást. A műtéti megoldás lehet ideiglenes is, ilyenkor a használaton kívüli bélszakasz gyógyulását segíti. A kolosztómia tehát lehetővé teszi az ürülék távozását, mielőtt eljutna az eltávolított vagy éppen gyógyuló bélszakaszig. A széklet a kivezetés elé rögzített műanyagtasakba ürül, amit általában elegendő naponta egyszer cserélni. A műtét után fokozatosan vissza lehet térni a beavatkozás előtt megszokott táplálkozáshoz és életmódhoz.

Forrás: Házi Patika

Stephanie Monty, a Brunel Egyetem végzőse a Fiatal Designerek éves londoni kiállításán mutatta be a prototípust, amit azért álmodott meg, hogy viselői intim helyzetekben se érezzék magukat kényelmetlenül. Ugyan a zacskót nem állandó hordásra találták ki, de mosható és többször felhasználható, illetve több minta közül lehet választani, valamint a szilikon színét is úgy lehet megválasztani, hogy az idomuljon tulajdonosa bőrének színéhez.  A designer számára persze nemcsak az esztétikum volt a fontos, próbált bőrbarát anyagokat használni, és a zacskó kialakításánál arra is figyelt, hogy minél kisebb legyen a fertőzés és a gyulladás veszélye. 

Monty most partnereket és befektetőket keres, hogy megkezdődhessen a sorozatgyártás. (Ide kattintva még több képet talál a projektről!)

Tényleg volt értelme az jeges vizes kihívásnak

(sze) 2016. július 27., szerda 18:14

2014-ben alapvetően karitatív céllal,  az ALS-ben (amiotrófiás laterálszklerózisban) szenvedő betegek megsegítésére indították el a jeges vizes kihívást (Ice Bucket Challenge), amihez olyan sztárok is csatlakoztak mint Mark Zuckerberg, Anna Wintour, Tom Cruise, Charlie Sheen, vagy Robert Downey Jr. Viszont egy idő után teljesen öncélú és értelmetlen magamutogatásnak tűnt, mivel az emberek elfelejtették, hogy a dolog célja eredetileg az adakozás lett volna. Azért így is több mint 100 millió dollár (kb. 28,5 millirád forint) gyűlt össze egy harminc napos periódus alatt. Ez az összeg pedig teljes mértékben fedezte több kutatási projekt költségeit - írja a Guardian

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuti tippek Balatonon nyaralóknak

travelo 2016. július 27., szerda 15:36

Vitorlást bérelne, bringatúrára indulna, és benézne pár helyi termelőhöz is? Ennek semmi akadálya! Mutatjuk a legjobb helyeket, a legszebb útvonalakat és a legolcsóbb megoldásokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Komoly mellékhatásokkal járhat, ha túl egészséges akar lenni

Brownie 2016. július 26., kedd 14:32

Akkora hype lett az egészséges életmód, hogy az sokaknak nemcsak egyszerűen fontos, de már-már megszállottan olyan kategóriákba sorolják az élelmiszereket, hogy gyógyír, jó, rossz, lassú halál vagy tabu; és emellett még a testmozgást is túlzásba viszik. Sőt vannak, akik a vitaminokból is az ajánlott mennyiségnél jóval nagyobb adagokat fogyasztanak. Érdemes tehát mérlegelni és szakértő segítségét kérni, mielőtt valaki belevágna egy újabb őrületbe, mert komoly mellékhatásai is lehetnek egy kedvezőnek tűnő módszernek. Korábban írtunk arról, hogy hiába hagy fel valaki a cukros ételek fogyasztásával, ha a fogakat az állandó zöldség- és gyümölcsfogyasztással is ugyanúgy tönkreteheti. Összegyűjtöttünk néhány hasonlóan kockázatos szokást. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Döbbenet, de az egyező ivási szokásoktól is jobb lesz a házasság!

Szűcs Gyula 2016. július 26., kedd 12:55

A University of Michigan tudósai kimutatták: azok a párok, akik együtt isznak, boldogabbak, mint azok a párok, akik nem isznak együtt - írja a Women's Health magazin. Ennek az összefüggésnek a kimutatásához 2700 házaspárt faggattak ki az alkoholfogyasztási szokásaikról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Reggel, délután vagy este a leghatékonyabb az edzés?

Brownie 2016. július 25., hétfő 18:31

A legtöbb hobbisportoló akkor edz, amikor a munka,tanulás és a család mellett időt tud rá szakítani. De vajon befolyásolja-e a teljesítményt az, hogy melyik napszakban kerítünk sort a mozgásra? Egyesek szerint például az intenzív és kiadós edzésre a délután 4 és este 7 óra közötti időszak a legalkalmasabb, de mivel nem vagyunk egyformák, egy csomó tényezőtől függhet, hogy kinek mi válik be. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne ölje meg pókjait!

nemoszi 2016. július 25., hétfő 13:47

A pókoknak elég rossz a PR-juk, egy csomóan félnek tőlük, még többen irtják is őket a lakásban (igen, a porszívóval beszippantás is annak minősül!). Pedig nem kéne megölni szegény házi pókjainkat – erre hívja fel figyelmünket a Huffington Post.

Az ok egyszerű, és tavaly már teszteltem is, szóval csak egyetérteni tudok: a pókok a lakásba besétáló vagy berepülő apróbb rovarok természetes ellenségei. Így nem kell mérgező rovarirtókkal teleszórnunk a hálószobát vagy a nappalit, mégse csípnek agyon a szúnyogok, és a molyok sem eszik fel a ruhatárunkat – az a két-három pókháló meg nem zavar senkit a sarokban.

shutterstock 446133139

Ráadásul a pókok egymást is irtják, úgyhogy nehezen szaporodnak túl. Ha mégis hirtelen kikel több száz kis pók, akkor persze muszáj közbelépni, és kinyírni a populáció egy részét, de alapvetően nem kell hisztérikusan sikongatva azonnal gyilkolni, ha szembejön egy pók. Egy-két házi pók jól jön, tanuljunk meg velük együtt élni és hagyjuk őket, hogy tegyék a dolgukat! És nem, nem fognak csak úgy passzióból megcsípni se, nem kell aggódni.

5 növény, amitől a fogai egészségesebbek lesznek

ST 2016. július 24., vasárnap 16:19

Az egészséges fogakhoz kalciumra (is) szükségünk van. Ehhez a legtöbb esetben állati eredetű táplálékot kell fogyasztani, de a lifehack.org összeszedett pár olyan zöldséget, amelyek szintén segítenek abban, hogy a fogai egészségesek maradjanak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

35 évesen klimax? Lehetséges!

ST 2016. július 23., szombat 15:21

Természetes, hogy a nagy nyári kánikulában izzadunk, a fokozott verejtékezésnek azonban más okai is lehetnek, például ez a menopauza egyik jele, ami nemcsak az ötvenes korosztályt érinti, vannak, akik már a harmincas éveikben szembesülnek a változókor tüneteivel. De lehetséges, hogy ennyire korán kezdje egy nő a menopauzát?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak a vörös hajúaknál nagyobb a bőrrák kockázata

Brownie 2016. július 23., szombat 12:44

Azt eddig is tudtuk, hogy a vörös hajú embereknél a világos bőrszín és a szeplők miatt magasabb a bőrrák kialakulásának kockázata, de hogy ennek pontosan mi áll a hátterében, az eddig a tudomány számára is elég homályos volt. Most azonban kiderült, hogy az ezért a hajszínért felelős génektől nemcsak öregebbnek tűnhet a bőrünk, hanem nagyobb az esély a rákos megbetegedésekre is, és ehhez nem is kell vörösnek lenni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Google a repjegyvadászatból is kiszedte az izgalmakat

dívány.hu 2016. július 22., péntek 13:50

Mielőtt a Google teljesen behálózta volna az életünket, megvolt a varázsa annak, hogy az utazni vágyó emberek információt cseréltek a nagy titkos tippekről, hogy milyen egzotikus helyekre lehet nagyon olcsón eljutni, akár egészen szürreális átszállásokkal. Az internet és a fapados társaságok terjedésével külön hasznos képesség volt mindenféle obskúrus helyi légitársaságok és útvonalakat optimalizáló oldalak ismerete. Na, ezeket a tudásokat és ezt az élményt tette teljesen fölöslegessé a Google a Flights nevű szolgáltatásával, amivel olyan könnyedén és tökéletesen lehet repülőutakat keresni, hogy nem igazán értjük, hogy van-e még bármi értelme ezen kívül az ehhez hasonló szolgáltatásoknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Peak Gym, avagy izzadás luxusban

nemoszi 2016. július 21., csütörtök 15:28

2015-ös sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Runway Run 4.0: fusson és jótékonykodjon a Dívány színeiben!

Dívány 2016. július 21., csütörtök 13:37

A Budapest Airport idén is megrendezi egyedülálló rendezvényét, a Runway Run 4.0 repülőtéri jótékonysági futóversenyt.  A budapesti repülőtér a verseny nevezési díjaiból idén is a sérült és fogyatékkal élő gyermekek és családjuk sportolási lehetőségeit segítő SUHANJ! Alapítványt, valamint a brit Anthony Nolan Alapítványt támogatja, amely elsősorban a leukémiás betegek számára csontvelődonorok felkutatásával foglalkozik. A cél a tavalyi 25 ezer eurós gyűjtés túlszárnyalása.

000004140 09 runwayrun csapat.jpg.jpg photoorig
Fotó: Budapest Airport

De miért írunk most erről? Az egész Európában egyedülálló rendezvényen a légiközlekedés és a kereskedelem világából mintegy ezren állhatnak rajthoz. Az eseményen mi is ott leszünk saját csapattal, ehhez viszont szükségünk van lelkes olvasókra, akik szívesen futnának a Dívány színeiben. Szóval, ha szeret másokon segíteni és imád futni, főleg különleges helyeken, akkor olvassa el, mi is kell a regisztrációhoz: 

Fontos tudnivalók

A versenyről:

  • Időpont: 2016. szeptember 3., 11 óra
  • Helyszín: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, 1-es futópálya
  • Távok: 5 km egyéni, 10 km egyéni és páros (2X5 km)

A jelentkezésről: 

  • Cím:  runwayrun@bud.hu, a tárgyba pedig mindenképpen írja bele, hogy Dívány.
  • Határidő: 2016. augusztus 15.
  • Nevezési díj: 30 euró/9000 Ft

Négy nyaralótipp távol a turistatömegektől

travelo 2016. július 20., szerda 17:20

Unja már a klasszikus turistacélpontokat, és különben is utálja a tömeget? Olyan helyen nyaralna, ahová még nem tette be a lábát a tömegturizmus? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A magyarok nehezen uralkodnak az érzelmeiken

dívány.hu 2016. július 19., kedd 19:24

A Selfmapping HR szoftverrel 1500 magyar munkavállaló különféle kompetenciáit vizsgálták, különös tekintettel az érzelmek irányítására, valamint arra képességre, hogy mennyire tudjuk betartani a határidóket - derül ki a felmérést végző cég közleményéből. A felmérést kis- és középvállalatok, valamint multinacionális cégek alkalmazottai töltötték ki, de kis arányban található köztük egyéni kitöltő is.

Az eredmények nem túl meglepőek, most már tudományos bizonyíték is van rá, hogy elég gyengék vagyunk az érzelmeink irányításában és a határidők betartásában is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 lecke, amit egyetlen sziklamászás alatt tanultam

S-W. Zsó 2016. július 19., kedd 08:02

Akárhányszor sziklamászókba botlok egy-egy kirándulás alkalmával, mindig kíváncsian figyelem, pontosan mit művelnek, amikor olyan bonyolult, Pókembert is megszégyenítő mozdulatsorokat hajtanak végre a falakon. Képes vagyok órákig bámulni, mennyire fegyelmezetten és elszántan, félelmet nem ismerve haladnak a cél felé, és közben minden porcikájuk úgy megfeszül, hogy a puszta látványtól is izomlázat érzek a tagjaimban. Nemrég adódott egy váratlan lehetőség, hogy egy csapat hobbimászó társaságában én is kipróbáljam, milyen érzés meghódítani egy sziklafalat. Olyan volt, mint egy háromdimenziós fejtörő, aminek lehet több jó megoldása is, de a lényeg, hogy a testnek és az elmének végig együtt kell működnie. Élveztem minden egyes percét - még a kudarcokat is -, mert egy csomó új dolgot tanultam erről a sportról, meg persze magamról és a képességeimről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha ön cukorbeteg, erről feltétlenül tudnia kell!

Divany.hu 2016. július 18., hétfő 15:07

Nem lesz egyszerű a cukorbetegek helyzete július 20-tól, ugyanis nem lesz használható a „diabetikus”, „cukorbetegek is fogyaszthatják” és a narancssárga kör jelölés az élelmiszereken.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így öregszenek a férfiak és a nők

Edicsek 2016. július 17., vasárnap 13:41

Az emberek a húszas éveik közepétől észrevesznek általában magukon az öregedés apró jeleit. Már nem egy fél napig, hanem akár több napig is tart a regenerálódás egy bulisabb este után, egyre könnyebben szaladnak fel a kilók, vagy hogy már nem tud zárásig maradni a kedvenc kocsmájában, ráadásul ez nem is nagyon érdekli. Az Elite Daily összeszedte, hogyan öregszünk, és mik a különbségek a két nem között. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Költséges, problémás és erősen szabályozott a kutya sétáltatása és utaztatása

Bertalan Krisztina 2016. július 17., vasárnap 09:29

Soha nem volt még kutyám, de most úgy érzem, hogy eljött az idő és szeretnék egyet. A cikksorozat első részében utánajártam, hogy mire is kell majd odafigyelnem a lakásban, milyen szabályoknak kell megfelelnem a társasház lakóközösségével, a jogi szabályokkal és az orvosi előírásokkal kapcsolatban. De nemcsak otthon a négy fal között, hanem a városban is jönnék-mennék a kutyával, ami valójában nem is olyan egyszerű, ahogy elképzeltem. Ennek költségeire ritkán gondolnak a jövendőbeli kutyatartók, pedig érdemes utánaszámolni. Kiderült, hogy az első séta a legdrágább, de a tömegközlekedés sem olcsó mulatság.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tipp, hogyan lehet fittebb a Pokémon GO-val

Dívány 2016. július 16., szombat 18:18

A Pokémon GO pár nap alatt megkerülhetetlen lett, és biztosan ön is találkozott már olyan ismerőssel, aki nem tud leállni a vadászattal, ráadásul mától már trükköznie sem kell, hogy letöltse az alkalmazást. A Nintendo játékának az a lényege, hogy telefonnal a kézben elsétálunk oda, ahol a térkép pokémonokat vagy egyéb fontos dolgokat jelez, és a tojások például adott távolság megtétele után kelnek csak ki. Nem, kocsiba ülni nem ér, erre figyeltek a fejlesztők is, de úgy tűnik, ez senkit nem zavar, mindenki lelkesen rója a kilométereket, sokan jóval többet mint amennyit általában szoktak. Ez nagyon dicséretes, de mindig van hova fejlődni, és a Woman's Health egy szakértő segítségével pár hasznos tanácsot adott azoknak, akik szívesen fokoznák a teljesítményüket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 131

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés