ÉLETMÓD

Előzetesbe került a lúgos orvos, Renner Erika pedig a végsőkig kitart

Farkas Edina Lina 2017. március 29., szerda 12:10

Bene Krisztián, a lúgos orvosként elhíresült férfi előzetes letartóztatásba került, Renner Erika pedig egy videóinterjúban mesélt az elmúlt négy év küzdelméről.

Ahogy a Velvet megírta, elfogadta a Kúria az ügyészség indítványát, és kedden az előzetes letartóztatását rendelte el Bene Krisztiánnak, a budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatójának, aki 2013-ban egy injekcióval elkábította volt barátnőjét, majd maró lúgot öntött az asszony nemi szervére. Tegnap Renner Erika is megszólalt egy videóban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudod, hogy készülnek a gyógyszereid?

Brownie 2017. március 28., kedd 17:03

Elgondolkodtál már azon, miközben lenyelted a fejfájás elleni piruládat, hogy hogyan jutnak el hozzánk a gyógyszerek? Hogy milyen fázisokon mennek keresztül, mire megvásárolhatjuk azokat a patikákban?

A klinikai gyógyszervizsgálatok során a nagyközönség számára még nem elérhető készítményeket tesztelnek - önkénteseken. De pontosan hogyan zajlanak ezek a kísérletek? És mennyire kockázatosak? A klinikai kutatásokra szakosodott Synexus Magyarország munkatársa mesélt nekünk a gyógyszerek kifejlesztésének kulisszáiról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Döbbenet, de a macskák szeretnek minket!

Aladár 2017. március 28., kedd 16:27

Sokan imádják a macskákat, de azért legalább annyian vannak, akik rendszeresen lebunkózzák őket.

A macskák gyakran tűnnek önzőne vagy tapintatlannak, és gyakran tűnik úgy, hogy az embereket főleg etetőgépekként tartják számon. Könnyen lehet azonban, hogy mindez csak félreértés, ami abból adódik, hogy nem tudunk eleget arról, mi motiválja a morcos kisállatokat. De ennek most vége, amerikai tudósok áttörést értek el a macskakutatásban!

shutterstock 361537991

A kutatás eredményei azt bizonyítják, hogy a macskák bizony az emberekkel való interakciót választanák, még az evés helyett is. A fontos, lényeges, kiemelkedő teszt 50 macska részvételével zajlott. A macskákat először (kegyetlen módon, de hosszútávú boldogulásukat szem előtt tartva) megfosztották néhány órára az ételektől, játékoktól, és az emberek társaságától is. Ezek után 4 különböző kategóriába sorolható ingernek tették ki a résztvevőket. A kategóriák: emberi társaság, étel, játék, és szag. Finoman szólva is meglepő, de a macskák fele az emberek társaságát választotta a másik 3 lehetőséggel szemben, csupán 37%-uk találta ennél fontosabbnak, hogy rögtön beiktasson egy étkezést.

Úgy tűnik tehát, hogy a macskák kifejezetten kedvelik a társas életet, bármennyire sikeresen titkolják is ezt a mindennapok során. Vagyis kifejezetten szeretnek szocializálódni, csak lehet, hogy szégyellik bevallani.

Oregonban él az első hivatalos semlegesnemű amerikai

Divany.hu 2017. március 28., kedd 12:35

A Pink News szerint az oregoni bíróság helyt adott Patrick Abbatiello kérvényének, ezzel ő lett az első olyan amerikai, akinek a nemtelen meghatározás szerepel a személyes okmányaiban.

A 27 éves Patch azt nyilatkozta a NBC News-nak, hogy már kiskorában is feleslegesnek tartotta a nemek megkülönböztetést.

"Meg volt mondva, hogy a férfiak ilyenek, a nők olyanok. Tinédzserként sokat olvastam a transzneműekről, de azt sem éreztem magaménak. Később aztán hallottam a genderqueerekről, de azzal ugyanígy voltam"

Hivatalos nemtelenségével párhuzamosan a neve is megváltozott arra a becenévre, amit a környezete használt a megszólítására, így a döntés óta Patrick helyett Patch szerepel a hivatalos dokumentumaiban, a vezetéknevét pedig elhagyta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nincs jobb feleség a kelet-európainál!

Adamek Alma 2017. március 27., hétfő 15:08

Számos olasz és nemzetközi oldal több okból is problémásnak találta az olasz közszolgálati televízió, Rai Uno egyik beszélgetős műsorának március 18-i adásában elhangzottakat.

A műsor készítői ugyanis Kelet-európai nők vonzereje címmel egy egész részt szenteltek annak megvitatására, hogy a helyi férfiak szemében mitől kívánatosabbak a kelet-európai nők, mint az olaszok. A témában nemcsak a meghívott vendégek mondhatták el véleményüket, de egy hat pontból álló táblázat segítségével még egyértelműbbé tették középkori elképzeléseiket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki egy szívroham

Aladár 2017. március 26., vasárnap 15:19

Évente körülbelül hétmillió ember hal meg szívrohamban. A TedEd most egy bájos, ovis-esztétikájú videóban összegyűjtötte az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Mint minden izomnak, a szívnek is szüksége van oxigénre, De mi köze van ennek az infarktushoz? Az erek falára lerakódó plakkok a korral folyamatosan nőnek, és ha mégsérülnek, vérrögök alakulhatnak ki részben vagy teljesen elzárva a vér útját, az akadozó vérellátás miatt pedig a szívizom nem jut elég oxigénhez, a sejtek pedig perceken belül kezdenek elhalni. Röviden ez a szívroham receptje. Megfelelő kezelés nélkül a helyzet súlyosra fordulhat, mert a sérült izom nem tudja majd megfelelően pumpálni a vért, a legrosszabb esetben pedig a beteg azonnal meghal. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 dolog, ami nem hagy minket aludni

Dívány 2017. március 26., vasárnap 10:03

A Bustle egy, az Egyesült Államokban végzett felmérés alapján összegyűjtötte, hogy mégis mi okozza a legtöbb álmatlan éjszakát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így ne gyűlöljük meg a világ legjobb múzeumait

Rimai Tímea Éva 2017. március 25., szombat 13:47

Érkezzünk jóllakottan, maradjunk max. két órát, és csak húsz festményt nézzünk meg – a szakértők szerint így nem válunk zombivá a világ legnagyobb múzeumaiban sem. De az is sokat segít, ha titkos csapóajtók mögött tűnünk el az idegenvezetőnkkel, vagy dinók közt éjszakázunk, ahelyett, hogy csak simán vennénk egy belépőt.

Az ember levadássza a fapados repjegyet, szépen betuszkolja mindenét az előírásoknak megfelelő méretű kisbőröndbe, elrepül, becsekkol a hotelbe/átveszi a bérelt lakás kulcsait, és elindul felfedezni a várost. Elmegy a leghíresebb, legnagyobb múzeumba, amit évek óta meg akar nézni – és a katarzis helyett néhány órán belül gyűlöli az egészet.

Velem nem egyszer történt már meg ez, és nem azért, mert ne lettem volna őszintén kíváncsi a firenzei Uffizire vagy a madridi Pradóra. Egyszerűen csak túltoltam. És aki azt mondja, ő még soha nem lézengett néhány, múzeumban eltöltött óra után üveges tekintetű élőhalottként a képaláírások közt ismerős festők nevére vadászva, az vagy fekete öves művészettörténész, vagy hazudik. Előbbiek nyugodtan kattintsanak el, a többiek viszont olvassanak tovább, és nyugodtan jöjjenek ki a tagadásból – nincsenek egyedül, nem vagyunk egyedül!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyúrjunk együtt agyra!

Aladár 2017. március 24., péntek 11:36

Az öregedés szomorú velejárója, hogy agyunk lelassul, egyre nehezebben emlékszünk dolgokra. De mivel vehetjük fel a harcot ez ellen? Súlyzós edzéssel!

A legújabb kutatások szerint az egyik leghatékonyabb módja a folyamat lelassításának nem más mint a gyúrás. A kutatás vezetője, Dr. Yorgi Mavros elmondása szerint a kognitív funkciók javulása egyértelműen a növekvő izomerőnek volt betudható, és minél erősebbek lettek a résztvevők, annál jobban javultak az agyi képességeik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Korán kelni menő!

mimi 2017. március 24., péntek 07:24

Tegye fel a kezét, aki szeretne fittebb, kiegyensúlyozottabb, produktívabb lenni. És most az, aki szeret – de legalább is hajlandó – korán kelni. Akié még mindig fent van, annak egész sok esélye van a felsoroltakra – a miracle morning mozgalom hívei szerint legalábbis mindenképp.

Szerintük ugyanis a siker receptje ennyire pofonegyszerű: keljünk a szokásosnál néhány órával korábban, és használjuk ki az így felszabaduló időt a lehető leghatékonyabban. Hogy mindennél jobban utálsz korán kelni? Állítólag, még a mozgalom atyja, Hal Elrod, coach, a 17 nyelven megjelent bestseller, a Miracle Morning című könyv szerzője is pont így van vele. Szóval ez nem jó kifogás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ma nyílik a világ legnagyobb tulipánkertje

Rimai Tímea Éva 2017. március 23., csütörtök 19:01

Március 23-án nyílik, és két hónapon át látogatható a világ legjobb tulipánnéző helye, a Keukenhof.

Sok helyen jártam már a világban, de talán egyetlen úti célom sem váltott ki olyan osztatlan lelkesedést az ismerőseimből, mint amikor a világ legnagyobb virágoskertjét, a Keukenhofot mentem megnézni két éve. Általában idegesítően sok képet posztolok ha úton vagyok, ebben az esetben viszont nem hogy nem zavartam vele az embereket Facebookon, de kifejezetten azért írtak rám, nehogy abbahagyjam.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: BSK Crossfight, ahol nincs kifogás

km 2017. március 23., csütörtök 11:05

2016-os sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Most egy óbudai crossfites teremben jártunk, és jól éreztük magunkat.

Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyugalom, nem lesz rosszabb a látása a szemüvegtől

Aladár 2017. március 22., szerda 17:40

Sok szemüvegesnek ismerős lehet az összeesküvés-elmélet, miszerint a szemüvegviselés hosszútávon látásromláshoz vezet. Az elmélet lényege, hogy mivel a szemünkben működő izmokat tehermentesíti a szemüveg hordása, azok egy idő után „ellustulnak”, és így egyre erősebb szemüvegre van szükség ahhoz, hogy jól lássunk. A SciShow videója ezeket a tévhiteket hivatott eloszlatni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi minden vár a szezon előtt a Balatonnál

Dívány 2017. március 22., szerda 10:43

Ezen a télen bőven volt látnivaló és elfoglaltság a Balatonnál, és biztosan csodás lesz a nyár is. De mi tehet az, aki nem szereti a főszezont, de szívesen megnézné közelebbről is Közép-Európa legnagyobb tavát? Az Utazás kiállításon kérdeztük körbe a regionális kiállítókat, ők ugyan mit ajánlanának tavasszal, és persze hozzácsaptuk a saját tapasztalatainkat is. Bár a legtöbben a nyárra koncentrálnak, azért kaptunk jó tippeket, és ami fontos, aki kempingezni szeretne, az már most foglalja le a helyeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ugrálva küzdöttünk, balettoztunk és hengereztünk

Brownie 2017. március 21., kedd 14:47

Igazi bőség zavara fogadott minket a 11. Fitnesznapon, ahol száz különböző mozgásformát is ki lehetett próbálni. Nagy nehezen sikerült eldöntetnünk, hogy mely órákhoz csatlakoznánk, de végül nem bántuk meg egyik választást sem. 

első sajátfotó
Fotó: Dívány
Távolról sincs vége, olvasson még »

Két interjúban is belső igazát hangoztatta a "lúgos orvos"

Farkas Edina Lina 2017. március 21., kedd 10:14

A Duna TV Kékfény című bűnügyi adásában, valamint az Origónak adott interjújában is hangoztatta igazát Bene Krisztián, a "lúgos orvosként" elhíresült férfi. A riportnak már a beharangozója is óriási sajtóvisszhangot váltott ki, többen tiltakozásukat fejezték ki, hiszen az áldozatnak, Renner Erikának keményen meg kellett harcolnia már azért is, hogy az ügy ne tűnjön el úgy a süllyesztőbe, mint sok hozzá hasonló bántalmazott nőnek az esete.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A lúgos orvost egy riportban a Duna TV, a Facebookon pedig a barátnője mosdatja

Farkas Edina Lina 2017. március 19., vasárnap 13:06

A Duna TV hamarosan egy riportban biztosít fórumot Bene Krisztiánnak, a másodfokon 9 évre elítélt lúgos támadónak, hogy az igazságszolgáltatás áldozataként álljon a nyilvánosság elé. Teljesen érthető okokból a Nőkért.hu tiltakozásukat fejezték ki és követelik, hogy a közmédia készítsen a társadalmi érdeknek megfelelő, korrekt tudósítást. Mindeközben Bene Krisztián barátnője is kampányba kezdett a Facebookon. Vakkomondor újratöltve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tipp a pénztárcabarát sportoláshoz

Dívány 2017. március 19., vasárnap 10:06

A testmozgás lehet idő- és pénzigényes elfoglaltság is, de mi segítünk kiiktatni (vagy legalább minimalizálni) az egyik zavaró tényezőt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 fogyókúrás tanács, amit fogadjon kételkedve

Dívány 2017. március 18., szombat 10:54

Annyi fogyókúrás tipp és módszer van már, mint égen a csillag, van, amit igazolt a tudomány, no, meg az élet, és persze mindenkinek más válik be. A Women's Health most öt olyan tanácsot listázott, ami az ő szakértőik szerint nem igazán állja meg a helyét, és itt most idéznénk az Index egy korábbi cikkéből: senki nem lehet biztos abban, melyik a legegészségesebb étrend, vagy hogy egyáltalán létezik-e ilyen."

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jóképű pasik miatt salátáznak a nők?

Dívány 2017. március 17., péntek 14:00

Bár egyre hangosabban küzdünk, hogy egy kevésbé felszínes világban éljünk, még mindig elég nagy a társadalmi nyomás a nőkön, hogy minél jobban és csodálatosabban nézzenek ki. És néha a tudomány sem azok oldalán van, akik szerint a külső (vagy éppen a vagyoni helyzet) nem számít. Tudja, hogy mire jöttek rá nemrég dán kutatók? A nők állítólag jóképű férfiak társaságában inkább egészséges, alacsonyabb kalóriatartalmú ételeket fogyasztanak, hogy vonzóbbnak tűnjenek. Fordítva ez nem működik, sőt, a pasik inkább azzal vannak elfoglalva a közös étkezésnél, hogy felvágjanak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, melyik tévéműsor oldja a stresszt?

Brownie 2017. március 17., péntek 07:27

Nem, nem a valóságshowk, és nem is a gyerekmesék, hanem az állatokról és növényekről szóló dokumentumfilmek. Egy új tanulmány szerint legalábbis a természetfilmeknek a jógához vagy a meditációhoz hasonló pozitív hatásai vannak - írja a Daily Mail

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megszámolta már, egy nap alatt hányszor fojtják önbe a szót?

Juhász Edina 2017. március 16., csütörtök 18:00

Manterruption: így nevezi az angolszász szleng azt a jelenséget, amikor a férfiak tiszteletlenül közbevágnak, miközben egy nő beszél. A jelenség egyáltalán nem ritka, és nem korlátozódik otthoni vagy munkahelyi beszélgetésekre, most pedig itt egy alkalmazás, ami pontosan erre szeretné felhívni a figyelmet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, miért nem fogyaszt a kitartó edzés sem

Brownie 2017. március 16., csütörtök 09:42

Nem igazság, hogy mindennap eljárok edzeni és ezzel legfeljebb tartom a súlyomat, mások meg ettől már simán fogynak! - panaszkodtam nemrég egy barátomnak. - Talán azért, mert közben meg össze-vissza eszel - kaptam rögtön az ívet. (Tény, hogy nincs egy jól bevált táplálkozási rutinom, de legalább arra odafigyelek, hogy ne vackokat egyek.)

Nem véletlenül szajkózzák a szakemberek, hogy csak a mozgás vagy csak a helyes táplálkozás nem elég; ügyesen kell a kettőt kombinálni, hogy sikeres legyen a fogyókúra vagy az életmódváltás. Nemrég írtunk arról, mi az oka, hogy a hosszú távú eredményesség szempontjából miért nincs különbség a mérsékelt és az intenzív mozgás között. Ugyanezen tudományos kutatás eredménye a Scientific American februári számában megjelent érdekes beszámoló is, amiben Herman Pontzer antropológus (és a főemlősök energiafelhasználásának kutatója) részletesen kifejti a választ arra a sokakat érintő és égető kérdésre, hogy 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A bántalmazott nők és a gyerekeik itt biztonságban vannak

Farkas Edina Lina 2017. március 15., szerda 15:12

Sok bántalmazott nő akár évtizedekig tűri, hogy párja fizikailag és/vagy lelkileg bántalmazza, mert félnek a környezet reakciójától, rettegnek a retorziótól, és/vagy gazdaságilag függnek bántalmazóiktól. Számukra az egyetlen esélyt az úgynevezett védett házak nyújtják, ahová akár egy órán belül elindulhatnak a gyermekeikkel együtt. Itt szakszerű segítséget kapnak a traumájuk feldolgozásában és lehetőségük nyílik arra is, hogy újrakezdjék az életüket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milyen kockázatai vannak a savcsökkentők tartós szedésének?

Brownie 2017. március 15., szerda 12:11

A lanzoprazolt, ezomeprazolt vagy omeprazolt tartalmazó savcsökkentő gyógyszerek tájékoztatójában az áll, hogy két hétnél tovább nem ajánlott azok alkalmazása. Hatékonyságuk miatt azonban a refluxban szenvedők éveken, sokszor évtizedeken keresztül szedik ezeket a - függőséget okozó - gyógyszereket, hogy elnyomják a betegség kellemetlen tüneteit és megelőzzék a lehetséges szövődmények kialakulását. Mindeközben a szakértőket egyre jobban nyugtalanítják az utóbbi évek felismerései, amelyek szerint bizonyos reflux elleni szerek rendszeres és hosszú távú alkalmazása sokkal kockázatosabb, mint ahogy azt eddig hittük.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 134

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN Mit ad az alkohol, mit ad a józanság?

Hazugság lenne, ha azt mondanám, józannak lenni mindig csodás vagy könnyű. Akkor mégis mit ad? Összeszedtem, nekem miért jó nem inni.

KETTŐS MÉRCE Tényleg bezárják a CEU-t, mert... Soros?

Nem lehetne kivételesen a magyar diákok és professzorok érdekeit nézni, meg azt, hogy viszik jó hírünket a nagyvilágban?

SZUBKULTÚR Ez a könyvtár olyan menő, hogy arra nincsenek szavak

Hipermodern űrhajóval a Gutenberg galaxisba? Ezt itt komolyan vették, és építettek egy olyan könyvtárat, hogy a képeket nézve dalra fakad a szívünk. Mennyire menő már!
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés