5 gyerekbarát szálloda, az ország 5 pontjáról

Belföldi szállást keres, ahol az egész családra, még a legkisebbekre is gondoltak? Több oldalon (pl. szallas.hu, booking.com, trivago.hu, www.csaladiudules.hu, kidsoasis.hu) is végignéztük az a gyerekeseknek szánt ajánlatokat, és két nagyobb szállodalánc kínálatát is megnéztük. A kiválasztott szálláshelyeket mi nem értékeltük, a leírásban szereplő pontszámokat a szallas.hu és a booking.com oldalon szereplő értékekből számoltuk ki.

Wellness Hotel Gyula

Ez volt az év családbarát szálláshelye 2014-ben, és még egy jó érv, hogy csupán 10 méterre van a Gyulai Várfürdőtől. Persze azért nemcsak pancsolással érdemes elütni az időt, mindenképpen érdemes megnézni például a várat és vármúzeumot vagy az Almásy-kastélyt, de ha gyűjtenék a kilométereket, akkor ellátogathatnak a Kétegyháza irányában található tanyamúzeumba, vagy Szabadkígyósra, és ha tényleg jó lesz az idő, Városerdő szabadstrandjára, ahol fürdőzni, horgászni is lehet, vagy éppen kajakozni, kenuzni és vízibiciklizni is.

Csillagok száma: 4

Pontszám: 9,32/10

Hány éves korig vehető igénybe a szállás? A pótágy1 évis korig ingyenes, és háromgyerekes családok esetén, összenyitható családi szobában a 3. gyermek részére, pótágyon történő elhelyezéssel a szállás és étkezés ingyenes.

Szolgáltatások: játszóház, játszótér, játékterem nagyobbaknak, gyermek-étkészlet, gyermekmenü, reggeliző sarok, babaágy babaágyneművel és fejvédővel, babakád, előke, babakocsi, babaputtony és kengurubérlési lehetőség, gyerekülés biciklihez, pelenkázó a közösségi mosdókban, pelenkagyűjtő a szobákban, vécészűkítő, bili, antiallergén szoba, gyermekmedence, valamint rengeteg család- és bababarát program.

Cím: 5700 Gyula, Part u. 5.

Honlap:  wellnesshotelgyula.hu

Hunguest Hotel Forrás, Szeged

Ez a szálláshely is azoknak kedvez, akik szeretnek sokat fürdőzni, hiszen a hotel ingyenes, korlátlan belépőt biztosít a Napfényfürdő Aquapolis Szeged wellnessközpontba, ahova egyébként egy zárt folyosón kell átmenni. Ha viszont szívesen megismernénk a dél-alföldi várost, akkor jó hír, hogy mindössze 10 percre van a belváros, egy köpésnyire pedig az Erzsébet-liget, a város egyik legnagyobb közparkja, És jó pont, hogy a házi kedvencet sem kell feltétlneül otthon hagyni, ugyanis kérés esetén őket is elszállásolják.

Csillagok száma: 4

Pontszám: 9/10

Hány éves korig ingyenes a szállás? 4 év

Szolgáltatások: családi szobák, antiallergén szoba, kültéri játszótéri játékok, beltéri játszóhelyiség, Xbox-szoba, fürdetőkád, asztali etetőszék, babajátékok, fedett pancsoló, szabadtéri pancsoló, bébiétel és -ital, gyermekmenü, kiságy.

Cím:  6726 Szeged, Szent-Györgyi A. u. 16-24.

Honlap:  www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/eger/hunguest_hotel_forras

Thermal Hotel Visegrád

A szállás a Pilisi Parkerdő szomszédságában, Budapest belvárosától mindössze 40 kilométerre található, karnyújtásnyira a Dunától. Ahogy a név is sugallja, a hotel wellnesrészleg főszereplője a Visegrád egyik fontos természeti kincse, az 1302 méter mélységből feltörő termálvíz, amit gyógyhatásúvá minősítettek, és az izom- és idegbántalmak, epe-, vese- és érbetegségek kezelésére ajánlott. A gyerekeket persze ezt talán nem érdekli, de a wellnesrészlegben azért biztosan jól érzik majd magukat, hiszen a Lepence Spában gyermekmedence is található.

Csillagok száma: 4

Pontszám: 8,95/10

Hány éves korig ingyenes a szálllás? 6 év

Szolgáltatások: családi szobák, gyerekklub, gyerekfelügyelet, játszótér, gyermekmedence, gyermekmenü, etetőszék,  bili, vécészűkítő, fellépő, kiskád, vízforraló, gyermekköntös, gyermekbiztonsági konnektorvédő, biztonsági pánt balkonajtóra, éjszakai fény, cumisüveg melegítő, sterilizáló, pelenkázó alátét, babakocsi, kenguru, műanyag kismotor.

Cím:  2025 Visegrád, Lepence-völgy hrsz. 1213.

Honlap:  thv.hu

Hotel Piroska Bükfürdő 

A büki Hotel Piroska 25 km-re található az osztrák határtól, és 2,2 km-ra van a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, ahova rendszeresen közlekedik a hotel saját, ingyenesen igénybe vehető busza. De nem feltétlenül muszáj kimozdulni a szállodából, hiszen saját élményfürdője, valamint wellness- és gyógyászati részlege van, vagy ha eleget ázott a család, akkor elmehetnek túrázni is akár két lábon, akár biciklivel, hiszen a környéken jól kiépített kerékpárút-hálózat van. Ami pedig az ételeket illeti, ki lehet próbálni helyi termelőktől származó gasztronómiai különlegességeket is.

Csillagok száma: 4

Pontszám: 8,65/10

Hány éves korig ingyenes a szálllás? 5 év

Szolgáltatások: gyermek wellnessrészleg, gyermekmenü, babaétel melegítési lehetőség, gyermekfelügyelet, animációs programok, játszótér, családi játszószoba, kérésre a szobában vagy a szálloda egyéb területén területén biztosított eszközök: babaágy, babakád, vízforraló, bili, vécészűkítő, fellépő, csúszásgátló, konnektordugó, pelenkázó alátét, játszószőnyeg, bébiőr, cumisüveg melegítő, leesés gátló, plüss állat, éjjeli fény, babakocsi és gyermekhordozó.

Cím:  9737 Bük, Kossuth u. 60.

Honlap:  hotelpiroska.hu

Danubius Hotel Marina

A szálloda közvetlenül a parton helyezkedik el kilátással a tóra és a Tihanyi-félszigeten található Bencés Apátságra. A Hotel Marinának ugyan van saját strandja, de a Balaton mellett sem süthet mindig a nap, de szerencsére van fedett medence, illetve tekézéssel, asztalitenisszel és tollasozással is el lehet ütni az időt, ha nem akarnak kimozdulni a hotelből. Pedig érdemes körülnézni Balatonfüreden és környékén, hiszen rengeteg kulturális, gasztronómiai program és sportolási lehetőség várja az ide érkezőket, a kirándulási lehetőségekről nem is beszélve.

Csillagok száma: 3

Pontszám: 8,35/10

Hány éves korig ingyenes a szállás? 6 év

Szolgáltatások: játszótér, játszószoba, gyermekprogramok, gyermekanimáció, gyermekdiszkó, gyermekmenü, gyerekágy és babaágynemű, babakád, etetőszék, családi szoba és apartman, saját balatoni strand gyereklagúnával.

Cím: 8230 Balatonfüred, Széchenyi utca 26.

Honlap: www.danubiushotels.hu/szallodak-balatonfured/hotel-marina

Oszd meg másokkal is!
Mustra