Az online ismerkedéssel a férfiak járnak jól

Ezt állítja legalábbis Scott Solomon, a houstoni Rice Egyetem evolúcióbiológiával foglalkozó munkatársa a Tech Insider videójában. Részletek a hajtás után. 

A külcsín az első

A randioldalak és -alkalmazások miatt az elmúlt 10-20 évben jelentősen megváltoztak társkeresési szokásaink, és úgy tűnik, hogy egyelőre ez a férfiaknak kedvez, mivel ők főként a vizuális jegyek alapján döntik el, hogy kit tartanak vonzónak, míg a nőknél sok olyan tényező is szerepet játszik, amihez elengedhetetlen a személyes találkozó. Persze számukra is fontos a külcsín, de az sem mindegy például, hogy milyen a másik egyedi illata. A nők ugyanis képesek kiszagolni azokat a férfiakat, akik tőlük eltérő immunrendszerrel rendelkeznek, ezzel növelve az esélyét annak, hogy a közös utód egészségesebb, ellenállóbb, erősebb legyen. Fránya evolúció, mi? 

Az online ismerkedés tudománya

Scientific American is készített egy videót az online társkeresésről, és ők annak jártak utána - szigorúan tudományos alapon - , hogyan növelhetjük az esélyinket:

  • Először is válasszunk olyan képet, amin igazán vonzónak tűnünk, meg persze legyünk kedvesek, viccesek és így tovább.
  • Apropó fotó, érdemes olyan fényképet választani, amin mosolygunk és egy kicsit oldalra billentjük a fejünket.
  • Kereshetünk olyan felvételeket is, amin mások is vannak, és amikkel igazolni tudjuk, hogy milyen remek társaság vagyunk, a legjobb, ha ezeken a képeken valahol középen helyezkedünk el. 
  • A kutatók szerint a férfiak sokkal vonzóbbnak tűnnek a másik nem szemében, ha látják, hogy egy másik nő mosolyog rájuk, bár ezt valamiért nehezen hisszük el. 
  • Válasszunk olyan felhasználónevet, aminek kezdőbetűje az ABC első felében szerepel.
  • A leírás 70 százalékban szóljon rólunk, és 30 százalékban arról, hogy milyen partnerre vágyunk. 
  • És még valami, legyünk egyediek, hogy kitűnjünk a tömegből.

De jó ez nekünk?

Nem biztos, a Michigan Egyetem felmérése szerint azoknál a házaspároknál, ahol a felek online, és nem személyesen ismerkedtek össze, háromszor nagyobb az esélye annak, hogy elválnak, és a netes ismerkedőknél 28 százalékkal valószínűbb, hogy az első évben szakítanak. A Match.com vezérigazgatója is elismerte, hogy akik az interneten keresnek párt maguknak, valóban könnyebben kilépnek egy kapcsolatból, ha valami nem teszik, hiszen tudják, hogy még rengeteg másik ember közül választhatnak, és talán csak egy kattintásnyira van az igazi - írja a Telegraph. A US Association of Psychological Science szerint pedig sokkal válogatósabbak vagyunk online mint élőben, és könnyebben kiszórjuk azokat a jelölteket, akik nem felelnek meg minden feltételnek.

És - hogy visszakanyarodjunk a cikk elejéhez - , azért is kisebb az esélye annak, hogy megtaláljuk a megfelelő partnert, mert tényleg lemondunk egy csomó olyan mankóról, ami élőben, vagyis az evolúció által támogatott helyzetben segít kideríteni, mennyire passzolunk, és itt nemcsak az egyedi illatról beszélünk, bár ha sikerült lebeszélni egy randit, akkor azért eggyel beljebb vagyunk, 

Oszd meg másokkal is!
Mustra