Futónadrág kellene? Megnéztük, mit kap és mennyiért.

Csak azért, mert az időjárás kicsit barátságtalan, még nem kell lemondani a futásról, sőt, ilyenkor kell alapozni, igen, a hobbifutóknak is. Persze vannak szabályok, amikhez érdemes tartani magunkat, ha nem akarunk lesérülni, vagy nem akarjuk, hogy örökre elmenjen a kedvünk ettől a sportágtól. Ilyenkor különösen fontos, hogy miben megyünk ki a futópályára vagy a természetbe. A hajtás után adunk is pár tippet! 

Mit vegyek fel hidegben? 

Sok múlik azon, hogy ki hogyan bírja a hideget, milyen az edzettségi állapota, az biztos, hogy a réteges öltözködés futás közben is nagyon fontos. A fej, a fülek és a nyak védelméről semmiképpen ne feledkezzen meg, és megint csak egyéni preferencia kérdése, hogy ki hány foknál húz sapkát és kesztyűt. "Hogy még egy kicsit se fázzon, és ne is betegedjen le, semmiképp se feledkezzen el a sapkáról és a kesztyűről, hiszen az edzés minőségén ronthat, ha a test energiája azzal megy el, hogy próbálja melegíteni magát. Sálat persze nem mindenki szeret futáshoz használni, nem is muszáj, ebben az esetben magasított nyakú felsőt vegyen fel, így kivédheti, hogy a sál ide-oda himbálózzon" - nyilatkozta nekünk korábban Papp Krisztina olimpikon futó.

shutterstock 153984593
Shutterstock

Nagy hidegben fontos, hogy megfelelő aláöltözetet viseljünk, erre jöhet egy közepes vastagságú felső, és egy hosszú futónadrág. Ha pedig nagyon hideg van vagy csapadékos az időjárás, akkor egy vízhatlan esetleg bélelt dzseki vagy felső.  „Télen rajtam 3 réteg van, aláöltözet, egy hosszú polár felső, azon egy masik felső, és ha szeles az idő, akkor még pluszban széldzseki, alul meg anoráknadrág” - tette hozzá Papp Krisztina.

Hol vásároljak?

Természetesen sokat spórolhat, ha nem szaküzletben vásárol, a LIDL és Aldi is szokott jelentkezni sajátmárkás sporttermékekkel, és nem is rosszakkal, a fast fashion márkák közül is többnek van saját edzőruhás kollekciója. Olvasóink szavazatai szerint sokaknak be is váltak az itt kapható termékek, és nekünk is vannak jó tapasztalataink. A Bershkában már 3995 forintért van egyszerűbb leggings, a H&M-ben pedig a leárazott cuccok között 4690 forintért találtunk kültéri nadrágot.

A sportáruházak közül még mindig a Dechatlon a leginkább pénztárcabarát, itt már 4990 forintért is vannak leggingsek, a legkomolyabbnak tűnő darab pedig 11990 forint. Persze ha nem sajnálja a pénzt, akkor akár 32 ezer forintot is adhat egy márkás, és technikailag biztosan tökéletesen összerakott darabért. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra