5 dolog, amiről sosem gondolta, hogy kell egy esküvőhöz

Az esküvő még mindig hatalmas biznisz, és csomóan próbálnak abból megélni, hogy mások nagy napjára sóznak el különböző feleslegesnek tűnő szolgáltatásokat, tárgyakat – nekem legalábbis ez jött le az elmúlt hetek esküvő kiállításaiból, illetve vásáraiból.

Egy 80 szeletes torta simán 80 ezer forint, a ruha akár 800 ezer is lehet (de 250-ért már lehet bérelni!!!), egy rendes menyasszony műszempilla nélkül ki se áll az anyakönyvvezető elé, a vacsoránál pedig alap, hogy a székszoknya és a menyecskeruha díszítése illik az asztalokat díszítő csokrokhoz. Mindez általában fájón giccses, de persze nem kötelezően az.

Két esküvőkiállításon jártunk januárban, mindkettőn leginkább zavarodottan kapkodtuk a fejünket a legós meghívók, esküvői gyerekfelügyeletet kínálók és a tüllös hercegnőruhák közt. Alapból elég szürreális hely egy ilyen kiállítás egy olyannak, akinek nem az volt az álma, hogy 5 milliót elszórjon egy napra, amit előtte fél évig szervez, de még így is találtunk olyan szolgáltatásokat, tárgyakat, melyektől leesett a már amúgy is földet söprő állunk.

A sok kötelező kellék mellett ugyanis már megannyi szórakoztató extra is rendelhető a nagy napra: egyik kedvencünk az esküvő élő közvetítését vállaló cég, végül is ez még hasznos is, ha a rokonság fele már külföldön él és repjegyet azért nem vennének a kedvünkért. Más cégnél az esküvői fotóinkat nézegethetjük VR-szemüveggel, 3D-ben, de vannak ennél sokkal jobbak is!

1. (Paleo) grillázskolbász

Ez enyhe csúsztatás, nem a grillázskolbász (nem, nem grillkolbász, hanem grillázs) volt paleo, hanem egyes grillázsos vőlegénytortákat lehet paleo, azaz cukormentes variációban rendelni. Ez különösen érdekes verzió egy alapvetően cukorból álló terméknél, de a helyszínen elmondta nekünk a szakember, hogy tökéletesen sikerült kiváltani a cukrot egy helyettesítővel.

13-eskuvo kiallitas groupama-170122-A40A0561
Szécsi István / Dívány

Vőlegénytortát egyébként már 35 ezer forintért is lehet rendelni és az a szokás, hogy az ifjú pár darabokra veri a grillázscsodát és minél több darabra esik szét a torta, annál hosszabb és boldogabb lesz a házasságuk. Az árán kívül még az is jó a grillázstortában, hogy nagyon jó formákat lehet kialakítani belőle. De ha mégse ruházna be egy egész tortára, vehet csípős vagy csemege grillázskolbászt is 1500 forintért!

19-eskuvo kiallitas groupama-170122-A40A0580
Szécsi István / Dívány

2. Fényvetítés a tortára

Nem távolodunk el az édességektől, az esküvői torta ugyanis nagyon fontos – derült ki a két esküvős rendezvényen. Az egyik újító ötlet, amire nem is gondoltunk volna, hogy létezik, a fényvetítés emeletes esküvői tortára. Bizony, a tűzijáték lassan lejárt lemez lesz, ez a megoldás személyre-szabott, és biztos van olyan élethelyzet, amikor fontos, hogy nagyobbat villantsunk az esküvőn, mint a rivális pár, akik talán egy óriási LED-falat rendeltek a nagy napra a vetítővászonként működő torta helyett, amit a show után ugye meg is lehet enni.

23-eskuvo kiallitas 2-170129-A40A0905
Szécsii István / Dívány

Ez pedig alant egy teljesen átlagosnak mondható tortácska, különleges, tematikus díszítéssel, potom 115 ezer forintért:

21-eskuvo kiallitas 2-170129-A40A0894
Szécsii István / Dívány

3. Névvel nyomott rózsák

Hiánypótló a sok személytelen díszítést kínáló dekorosok és virágosok tömegében az a cég, mely nevünket is rányomja a rózsákra! Persze külön kérésre nyilván bármi mást is rátesznek a virágokra, így az ünneplő tömeg biztos nem felejti el, kinek a buliján járnak! Ha még nem tartanak az esküvőnél, akkor persze leánykérést is elintézheti egy feliratos rózsával, és persze csak a képzeletünk szab határt annak, milyen alkalmakon vethetjük még be. 

20-eskuvo kiallitas groupama-170122-A40A0583
Szécsi István / Dívány

4. Arannyal futtatott eper

Jópofa dolog, de talán ki lehet mondani az igent "23 karátos aranyozott csokoládés eper saslik" nélkül is. Az ilyen falatkák jól jöhetnek az első koccintás és a vacsora közötti időszakban, akárcsak egy grillázstorta. 

03-eskuvo kiallitas 2-170129-A40A0830
Szécsii István / Dívány

És ez mind semmi, gyümölcspálmával is találkoztunk az egyik standon. Igen, jól olvasta, gyümölcspálmával, ami nem más, mint egy 60-150 cm magas pálmafa gyümölcsökből kirakva, és képzelje el, nem csak sima, mezei pálma rendelhető, hanem dupla és csavart, sőt, ha nagyban gondolkozik, akkor ajánljuk a gyümölcskaput. 

20-eskuvo kiallitas 2-170129-A40A0895
Szécsii István / Dívány

5. Szappan és parfüm

Az esküvői vásárokra nemcsak szigorúan esküvővel foglalkozó cégek foglalhatnak standot, így került a Groupama Arénába például szappanos stand is, melyhez hasonlót szoktunk látni a belvárosi karácsonyi vásárokon is. Igen, ezek itt a képen szép szappankreációk, melyek elég lazán kapcsolódnak az esküvő tematikához.

18-eskuvo kiallitas groupama-170122-A40A0577
Szécsi István / Dívány

A Papp László Sportarénában pedig valamiért burkás hoszteszek kínálták a parfümöket az arra járóknak. Végülis nem jön rosszul, ha a menyasszony illatos. Vagy éppen a vőlegény, mert a kiállító cég - ami elvileg egy dubai parfümgyártó hazai forgalmazója - természetesen férfi illatokat is kínál. És egyébként ez csak egy 15 ezer forintos tétel, ami sok esküvői szolgáltatás árát elnézve, tényleg nem egy nagy összeg.

24-eskuvo kiallitas 2-170129-A40A0906
Szécsii István / Dívány
Oszd meg másokkal is!
Mustra