9 dolog, amitől kevésbé lesz vonzó

Mindenkit foglalkoztat az a kérdés, hogyan tudja növelni a vonzerejét, és persze rengeteg kutatás születet már a témában. A Business Insider nyomán az IFLSience össze is gyűjtött párat, a kilences listát a hajtás után olvashatja. 

1. Ha nem alszik eleget

2010-ben kutatók fotókat készíettek olyan emberekről, akik előző este legalább 8 órát aludtak, illetve olyanokról, akik már 31 órája nem hajtották álomra a fejüket. A képeket a kísérletben résztvevők egy harmadik csoportjának kellett különböző szempontok alapján értékelnie, és amellett, hogy azok, akik nem aludtak, a többiek szemében nemcsak fáradtabbnak tűntek, de kevésbé vonzónak és egészségesnek is. 

shutterstock 425525164

2. Ha gonosz

Egy 2014-es kínai kutatásban is másokról készült készült fotókat kellett értékelnie férfiaknak és nőknek. A képen szereplőknek mind semleges arckifejezése volt, de más-más szavakat társítottak hozzájuk, voltak akiket őszintének bélyegeztek a kutatók, és voltak, akiket gonosznak. Nyilván nem meglepő, hogy azokat az illetőlet találták a többiek a legkevésbé vonzónak, akik az utóbbi csoportba tartoztak. 

3. Ha szégyenlősködik

A testbeszéd hihetetlenül fontos az emberek közötti kommunikációban, ezt bizonyítjaegy 2016-os felmérés is. amely szerint ha testtartásunk alapján visszahúzódó személyiségnek tűnünk, akkor azzal rontjuk az esélyeinket a párkeresésben. És ezt mégis, hogy sikerült kideretíteni? A kutatók egy társkereső alkalmazásban olyan eltérő profilokat hoztak létre ugyanazoknak az embereknek, és míg az egyik fióknál olyan képek szerepeltek, amelyeken a felhasználó magabiztosságot sugárzott, a másiknél olyanok, amiken mondjuk össze volt fonva a karjuk vagy előregörnyedtek, Ugye nem nehéz kitalálni, hogy mely profilok voltak a népszerűbbek. 

4. Ha stresszel

Egy 2013-as kutatás szerint azokat a nőket, akiknek a szervezetében magas volt a kortizol nevű stresszhormon szintje, a heteroszexuális férfiak kevésbé találták vonzónak. A magyarázat egyszerű, a stressz negatívan befolyásolja a termékenységet, a párválasztásnál - ha tudattalanul is - ez fontos szerepet játszik.

shutterstock 125936975

5. Ha túl boldognak vagy önteltnek tűnik

Jó, a boldogság önmagában nem probléma, sőt, a pasiknál plusz pont, ha egy nő ezt sugározza, de a nők viszont nem szeretik, ha valaki túl sokat mosolyog, a férfiak meg azt, ha valaki öntelt, fordított esetben azonban ez nem hátrány, sőt.Ezt egyébként egy 2011-es, 1000 fő résztvételével készült felmérés derítette ki. 

6. Ha nincs humorézéke

Igen, elég klisészerű, hogy a nők szeretik, ha egy férfinak van humorérzéke, de egy 2009-es kutatás igazolta, hogy ez nemcsak egy elcsépelt fordulat, amikor a fontos tulajdonságokat kell felsorolni, hanem tényleg ez az igazság. Ja, és a humor nem nemfüggő, a férfiak számára is ugyanolyan fontos, hogy a partnerük vicces legyen és/vagy értse a vicceket. 

7. Ha lusta

Egy kísérletben arra kérték egy hathetes régészeti kurzus résztvevőit, hogy a képzés elején és a végén is mondjanak véleményt diáktársaikról. Mint kiderült, azok, akiket az elején átlagosnak ítéltek a többiek, a végén rosszabb értékéltest kaptak, ha a hat hét alatt nem erőltették meg magukat. Ezek után nem meglepő ugye, hogy az önzetlen emberek többet szexelnek?

8. Ha nem megfelelő az illata

Ha az illata alapján valaki genetikailag túlságosan hasonlít vagy éppen nagyon különbözik tőlünk, az nem egy nyerő szituáció. Vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy a nők olyan férfiakat tartanak vonzóbbnak, akik tőlük eltérő immunrendszerrel rendelkeznek. Az ok: két eltérő immunrendszert kódoló génekből nagyobb az esélye az utódnak arra, hogy egészségesebb, ellenállóbb, erősebb legyen. Más kutatások szerint viszont kerüljük azokat, akik szaguk alapján mások mint mi

shutterstock 369888491

9. Ha nem őszinte

Egy tíz évvel ezelőtti kutatásban a résztvevőknek különböző emberekről kellett leírásokat elolvasniuk. Ez így persze nem nagy kaland, de a szövegek szereplőit intelligensnek vagy unintelligensnek, független vagy függő, illetve őszinte vagy hazug személynek állították be, és ezután a kísérleti alanyoknak el kellett dönteniük, hogy mennyire voltak szimpatikusak azok, akikről olvastak, vagy mennyire találták őket vonzónak. Az eredmény nyilván nem meglepő: az őszinteség volt az, amivel igazán meg lehet nyerni másokat. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra