ÉLETMÓD

Cipő nélkül dobott ki egy hajléktalant a Burger King biztonsági őre

2017. január 9., hétfő 16:38

Csepregi János megdöbbentő történetet tett közzé a reflektor.blogon: egy hajléktalan nő a hétvégi rekord hidegben ételmaradékért tért be a Blahán lévő Burger Kingbe. Miután a szerző neki adta ételének utolsó falatjait, a gyorsétterem dolgozója távozásra szólította fel az utcán élő hölgyet.  

A történet azonban itt nem ért véget: a nő visszatért, majd lehúzta a cipőit, hogy megmelegítse azokat a főtőtestnél. Ekkor egy másik dolgozó és a biztonsági őr kizavarta a hajléktalan nőt az utcára. Mezítláb.

GettyImages-462007608
Fotó: Matt Cardy / Getty Images Hungary

„Már az akció közben is szóltam nekik, hogy ez így nagyon nincs jól, a cipő itt maradt, a nőn pedig csak zokni van, de nem válaszoltak. Miután becsukódott az ajtó, ismét jeleztem, hogy a cipő bent, a gazdája pedig kint a fagyban. Mire a tálcás srác csak annyit mondott mosolyogva, az már nem a mi dolgunk”.

A szerző ezután elindult a cipővel, hogy megtalálja annak tulajdonosát, de nem járt sikerrel. Ennek ellenére már útközben akadt rá igény más rászorulótól. Az ügyben megkerestük a Burger Kinget is, válaszukkal a cikket frissíteni fogjuk. 

Frissítés: A Burger King a következő nyilatkozatot küldte el szerkesztőségünknek az esettel kapcsolatban: 

"Először is nagyon sajnáljuk a történteket. Természetesen az eset kivizsgálásra került, az étterem vezetőjével beszéltünk és a videó felvételt is felülvizsgáltuk. A biztonsági őr 5-6 méteres távolságból kérte a hölgyet, hogy távozzon az étteremből. Nem látta, hogy a hölgy a cipője nélkül távozik. Ez csak körülbelül egy perc után derült ki mikor az Önök (a Reflektor Blog- a szerk.) munkatársa jelezte ezt. Sajnos addigra a hölgy már messze járt az étteremtől. Így az őr az étterem elé helyezte a hölgy cipőjét.  Tájékoztatnánk az érdeklődőket, hogy a hölgy azóta már járt nálunk a mai nap folyamán.

A Burger King étteremlánc magyarországi éttermeinek személyzete a további extrém hideg napokban tájékoztatást fog adni a legközelebbi melegedők elérhetőségéről, hogy ezzel is segítsünk a rászorulókon. A cégek társadalmi felelősségvállalását fontosnak tartjuk. Éppen ezért a Burger King támogatja az Egy szív a gyermekekért alapítványt, mely a beteg gyermekek külföldön történő gyógykezelésének pénzügyi hátterének kialakításában segít. Ezen túl támogatói vagyunk a Máltai Szeretetszolgálatnak és a Vöröskeresztnek is" -írták közleményükben. 

Hogyan segítsünk?

Például kabátajándékozással. Akinek a munkahelyén vagy otthon akad egy felesleges fogasa, az helyezze el közterületen, nagyobb, forgalmas tereken, aluljárókban, és mellékelje az alábbi szöveget egy táblácskán: „Ha fázol, vegyél el egy kabátot, ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet!” . De segíthetünk takaróosztással is. Az AdjMeleget! Program keretén belül a Magnet Bank fiókjaikból bárki szabadon elviheti és odaadhatja a hajléktalanoknak az ingyenes, izolációs fóliából készült takarókat. Mindenesetre aki utcán fekvő hajléktalant lát, főleg takaró nélkül, azonnal értesítse a Menhely Alapítvány diszpécser-szolgálatát. Budapesten a +36 1 338 41 86 telefonszámon. Ha pedig úgy látja, hogy egészségügyi vészhelyzet van, akkor a 112-es segélykérő telefonszámot hívja!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés