Itt a készülék, ami azonnal megmondja, mitől puffad

Ha bemegy egy idegen helyre, azonnal feltérképezi, hogy merre van a mosdó, nem egyszer került már kellemetlen helyzetbe azért, mert emésztése a lehető legrosszabb pilllanatban hagyta cserben? Akkor az ír FoodMarble kütyüjének biztosan örülni fog, az Aire ugyanis különböző szenzorok segítségével meg tudja mondani, hogy mely ételek azok, amelyeknél számolnia kell a puffadással, és annak összes kellemetlen kísérőjével.

"Sok embernél - például akik irritábilis bélszindrómában szenvednek - a tünetek komoly hatással vannak a mindennapjaikra. A szervezetük nem bír feldolgozni bizonyos ételeket, és gyakran nem tudják beazonosítani, melyek azok. Ebben szeretnénk segíteni" - nyilatkozta a FoodMarble egyik vezérigazgatója, Aonghus Shortt.

A kis eszköz egy olyan technológia alapján készült, amelyet számos egészségügyi intézményben használnak. Az alkalmazással párosított szondával először azt kell megvizsgálni, hogyan reagál szervezetünk bizonyos gyakori összetevőkre, például a laktózra, fruktózra, majd az eredmények alapján kidolgoz nekünk egy megfelelő étrendet, és utána nincs más dolgunk, csak szépen naplózni kell, hogy mit ettünk, milyen tüneteket tapasztaltunk, mennyit aludtunk és így tovább, hogy kiderüljön, hogyan tudunk úrrá lenni az emésztési problémáinkon. 

Az Aire 99 dollárba, azaz közel 30 ezer forintba kerül, és 2017 közepétől szállítják ki - írja a VentureBeat

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek