Ez lehet a megoldás az egészséges életmódra?

Magyarországra érkezett Európa egyik legnagyobb fogyásra specializálódott franchise hálózata, a  Natur House Hungary, és mi is ott voltunk a hálózat megnyitóján.

A Natur House

 Az 1992-­ben, Spanyolországban alapított, mára nemzetközileg elismert Natur House több, mint 30 országban van jelen világszerte 2000 központtal. Fő céljuk, hogy minden ügyfelük megkapja a megfelelő szakmai támogatást az étkezését illetően, illetve ezen felül mindazokat a hatékony és egyszerű eszközöket, melyek segítségével ellenőrzés alatt tarthatják az egészségüket.

Ha valaki a Natur House segítségével szeretne változtatni életmódján, a következőre készüljön fel:. minden héten van ingyenes mérés, és mellette életmódi tanácsokat, valamint megfelelő étrend-kiegészítőket is ajánlanak majd. Az ingyenes szakmai tanácsadást jelenleg Stifter-Kajáry Cecília vezető dietetikus és Körősi Éva dietetikus látja el. 

IMG 4550
Szabó Zsuzsa

De nézzük a részleteket. A Natur House kúrája három lépcsős: az első lépés, hogy a dietetikus segítségével felállítják azokat a célokat, amiket az illető el szeretne érni. Itt nagyon fontos megemlíteni, hogy nagy hangsúlyt fektetnek arra a dietetikusok, hogy az elérni vágyott cél mindenképpen reális és az ügyfél számára ideális és egészséges legyen.

"A tanácsadás során felmérjük a kliens testösszetételét, vagyis a zsír és víz arányát a szervezetben. Az első elemzés során (30-45 perc) meghatározzuk az elérni kívánt célt és további gyakorlati tanácsokkal látjuk el klienseinket, hogy a későbbiekben is biztosan megőrizhessék a számukra optimális állapotot. Étrendjeinket az egyéni egészségügyi állapotnak és esetleges korlátozásoknak megfelelően állítjuk össze, hiszen természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy többek közt az esetleges allergiák és élelmiszer intoleranciák szintén befolyásolják szervezetünk megfelelő működését és közérzetünket" - vázolta fel a kezdeteket Stifter-Kajáry Cecília, vezető dietetikus.

Ha megtörtént a cél meghatározása, akkor a dietetikus már tudni fogja, milyen eszközökkel és milyen időintervallum alatt tudja elérni ezt a célt az illető. "Általában heti fél-egy kiló tömegcsökkentést tartjuk a legideálisabbnak, tehát nem sietjük el, az a lényeg, hogy szép folyamatosan történjen meg a változás. Természetesen a pozitív változás elősegítéséhez és megtartásához különféle étrend kiegészítőket ajánlunk hétről hétre, amivel elérheti kliensünk a kívánt célt" - mondja a szakértő. Saját gyártásúak az étrend-kiegészítők, amik gyógynövényekből, zöldségekből és gyümölcsökből állnak. Csomor Csilla színésznő, aki egyébként a megnyitó háziasszonya volt azt vallja: "Azontúl, hogy egészségesek, még finomak is ezek a termékek. Könnyen tartható a diéta és nem kell közben éhezni."

IMG 4525
Szabó Zsuzsa

Amikor elérte a kívánt testsúlyt a kliens, következik a stabilizációs időszak. Hogy mi is ez pontosan? "Ilyenkor próbáljuk szinten tartani ezt az állapotot: itt beszélhetünk a kliensünk közérzeti és testbeli állapotáról egyaránt. Ebben a periódusban az étrend egy picit változni fog, picit más lesz. Kéthetente való találkozás, fokozatos visszavezetés egy egészségesebb étrendre, összesen 8 hetes ez az intervallum"- mondja Stifter-Kajáry Cecília vezető dietetikus.

A célok elérése után a szakemberrel már csak kéthetente kell majd konzultálni. "A látogatások alkalmával nyomon tudjuk követni a fejlődést, az eredmények motiválnak és támogatást nyújtanak a kliens számára, és ezeken túl lehetővé válik a további iránymutatás és oktatás a táplálkozás terén. A megfelelő szokások kialakulnak és a már elért testsúly nagyobb valószínűséggel tartható fent" - mondta a szakember.

A Natur House egyébként a gyerekeknél is gondolt már a tudatos életmód kialakítására és szabályozására egy prevenciós program segítségével, amely a megelőzésre fektetné  elsősorban a hangsúlyt. "Nem csak a fogyás és a hízás miatt fontosak a termékeink, hanem az egészséges életmód kialakításában is fontos szerepet játszanak, amelyet diplomás szakképzett  dietetikusaink ajánlják egyénre szabottan, kinek milyen kitűzött célt kell elérnie" - árulta el nekünk Bedő Mónika, szakmai igazgató.

IMG 4481
Szabó Zsuzsa

Egy életmódváltásra való felkészülésnél az is igen nagy pozitívum, hogy a központ rugalmasan, a heti személyes konzultációkat a vendég igényei alapján kialakítva fogad mindenkit, így alkalmazkodva az egyéni időbeosztáshoz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek