Tudja, hogy mennyi energiát éget el a házimunkával? Mutatjuk!

Kinek van kedve az edzőteremben kedve gürizni, ha a házimunka is egy csomó energiát éget el, ráadásul a lakás is jól fog kinézni? A Stormclad készített egy csodálatos infógrafikát, melyből kiderül, hogy miért mennyit kell robotolni, milyen izmokat mozgat meg, és az elégetett energiát mivel tudjuk pótolni - mármint ha van olyan ember, aki pótolni akarná.

A porszívózás jól edzi a tricepszet, a tartó, vagyis core izmokat és a vádlit is, fél óra tologatás 180 kcal elégetését okozza - ez kb. egy korsó sörnek felel meg. Nehezítésképpen néha lépjen támadóállásba. Vagy ha utál porszívózni, fél óra alatt nagyjából 180 kcal energiát használ fel akkoris, ha felszedi a szőnyegeket vagy füvet nyír. Előbbi az egész testet igénybe veszi, utóbbi pedig jó kis kardió. 

Az ablakpucolás a vállakat, a bicepszet és a tricepszet mozgatja át, és ha nem elégszik meg azzal a 125 kilokalóriával, amit fél óra alatt elégethet, akkor polírozza fényesre az ablaküvegeket. Ez egyébként 22 perc biciklizéssel ér fel, és egy fél szelet csokoládét tüntet el.

Megivott két pohár bort? Ha nincs kedve utána 35 percet sétálni, akkor mondjuk fessen egy kicsit, ezzel 210 kcal-t éget el, és ha megtartja jó szokását, még az integetőhájnak is annyi. Nehezítésnek itt az ajánlják, hogy vegyen fel karsúlyokat, illetve cserélgesse, hogy éppen melyik kezében van az ecset. 

Ha brutálisan sokat akar égetni, akkor ásson, főleg ebben a csontszáraz időben fog sok kalóriát égetni. Fél óra meló 315 kcal, ami fél óra focizásnak, vagy egy sajtburgernek felel meg.

(És ugyan ez egyszerre hangzik abszurdnak és ígéresetnek, a valódi edzést soha ne hanyagolja el, ha tényleg fitt akar lenni, hiszen a házimunka csupán egy mókás és hasznos kiegészítő mozgásforma.)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek