Érdemes-e szakítania vagy sem? Ez most 5 perc alatt kiderül!

A Huffington Post fedezte fel a filozófus és televíziós műsorvezető Alain de Botton videóját, ahol az Élet iskolája néven oszt meg mindenféle okosságot - most éppen a szakításról, illetve válásról.

Naponta emberek millióinak fordul meg a fejében, hogy talán ki kellene adni aktuális partnerük útját, ám a másik fél ezzel sokszor nincs tisztában. És senki nincs egyszerű helyzetben, hiszen manapság óriási nyomás nehezedik ránk, mert állandóan boldognak kell mutatni magunkat, és nehéz eldönteni, hogy melyek azok a problémák, amelyekből felesleges messzebb menő következtetéseket levonni, hiszen a legtöbb pár szembesül velük, és melyek azok, amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy a kapcsolatnak annyi. Befolyásolnak minket egyébként a könyv- és filmélményeink, a barátaink kapcsolatai, hogy mennyit alszunk és még a randizós alaklamzások elterjedése is, de a lista nyilván nem teljes.

Régen bezzeg sokkal könnyebb volt dűlőre jutni az ilyen kérdésekben, hiszen rengeteg külső ok volt, ami a maradás javára billentette a mérleget, hiszen ""amit Isten összekötött, az ember szét nem választhatja", és ha egy házaspár mégis a válás mellett döntött, meg kellett küzdeniük a társadalom megvetésével, ráadásul a pszichológusok is azt hangsúlyozták, hogy a gyerekek komolyan megsínylik, ha a családi egység felbomlik. Ma már ezek nem nyomnak annyit a latban, és nincs mit tenni, a döntés súlya bizony a mi vállunkat nyomja. Az sem megoldás, ha "hallgatunk a szívünkre", ugyanis az érzelmek nem annyira stabil dolgok. 

Itt van néhány kérdés/tanács a videóból, ami azért segíthet:

  • Abban, hogy boldogtalannak érzi magát, mekkora szerepet játszik a partnere? Vagy ugyanígy érezne bárki iránt, ha hosszú távon kellene vele szoros kapcsolatban élni?
  • Ön mennyire felelős a kialakult helyzetért? Mert bizony lehet, hogy ön sem egy könnyű ember. 
  • A korábbi partnereinek milyen idegesítő tulajdonságaik voltak, amelyek a jelenleginek nincsenek? Mik azok a dolgok, amiken nem szoktak veszekedni? 
  • Próbálja meg amennyire lehet, kicsit objektíven szemlélni azokat, akikhez vacillálás közben vonzódni kezd. Ismerje meg őket jobban! Lehet, hogy ők sem annyira csodálatos és tökéletes lények mint amennyire gondolná. 
  • Üljön le beszélgetni a partnerével, de ne legyen vádaskodó, hanem nyugodtan mondja el, hogyan érzi magát, mitől szomorú.
  • Gondolkozzon el azon, hogyan hathat az idő a párok szexuális életére? Hogy mondjuk 22 hónap után vajon hány százalékuknál működik minden úgy mint a legelején?
  • Ha ezek után a lépések után is úgy érzi, nincs miért együtt maradni, akkor tegye meg az utolsó és legnehezebb lépést, és ezt mondja el a másik félnek is. 

Ha még több mindenre kíváncsi, nézze meg a videót is! 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek