Két hónap, és itt a nyár: tudják már, hol nyaral a család?

Durván két hónap múlva kezdődik az iskolaszünet, itt az idő, hogy komolyabban elgondolkodjunk, hova utazzunk a gyerekekkel idén. 

Itthon vízparton: Sóstógyógyfürdőre gondoltak már?

Ugye, hogy nem? Pedig Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő mindent tud, amire egy kisgyerekes nyaralás során az embernek szüksége lehet. A családokat Európa legjobb állatparkja, hazánk legnagyobb szabadtéri múzeumfaluja és négy fürdő várja itt.

sosto-gyogyfurdok-nyiregyhaza-csalad[1]
Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.

Mindez egy 320 hektáros tölgyerdővel ölelve, központjában két hangulatos tóval, melyeket csak egy sétány választ el egymástól. Nemrég híres magyar meséket idéző játszótér épült, az idősebbeknek szeniorparkot alakítottak ki, a tavaknál pedig napozóteraszok, sétányok épültek. Érdemes kipróbálni!

Aktívan belföldön: irány a Bakony!

Ha szeretnek kirándulni, a Magas-Bakony tökéletes helyszín lehet az idei nyaraláshoz. De persze a kiránduláson kívül is bőven van mit csinálni errefelé: az eplényi sípálya például nyaranta bringaközponttá alakul, Bakonybélben a Pannon Csillagdában mindent megtudhatunk a csillagászatról és az űrkutatásról, a Bakonyi Kalandpark trükkös pályáin pedig az összes maradék energiát levezethetjük. Ha elég volt a sportos programokból, autóval a megújult pápai Esterházy kastély, vagy a júniusban dinoszauruszparkkal bővülő veszprémi állatkert sincs messze.

szépalma fb 3
Facebook/Szépalma Ménesbirtok

Megszállni lóbolond gyerekekkel csakis a Szépalma Hotelben érdemes, ha délutánonként medencéznének, a Hotel Szarvaskút a jó választás, nagyobb társaságoknak pedig az erdészet szaunával pimpelt vadászházát ajánljuk. Ezekről bővebben itt olvashat.

Külföldön aktívan: aranymosástól a hegymászásig: Gastein-völgy, Ausztria

Hegyvidéki nyaralásra vágynak ugyan, de szeretnék hozzá átlépni az országhatárt? Mi a Budapestről autóval, de vonattal is könnyen elérhető Gastein-völgyet ajánljuk, ahol zöldek a mezők, virítanak az alpesi virágok és a látványt birka- és tehéncsordák teszik teljesen képeslapszerűvé. Szédítő függőhídon próbálhatjuk ki a bátorságunkat, vagy éppen lámát sétáltathatunk, bringázhatunk, fürdőtóba csobbanhatunk. A gyerekeket pedig a völgy kabalafigurája, Gasti, a vízcsepp olyan változatos programokkal várja, mint az aranymosás, a kezdő sziklamászó tanfolyam vagy éppen a hegyi robogó.

cz22752
Claudia Ziegler / Gastein

Tipp: Ha Ausztriánál olcsóbb célpontot keresnek, de hasonló élményekre vágynak, tegyenek egy próbát Szlovéniával! A Bledi-tónál például kirándulás, finom krémes és gyerekeknek is biztonságos raftingtúra várja a családokat.

Sós víz, aquapark és gyönyörű városok: Andalúzia, Spanyolország

Sós víz nélkül nincs nyaralás? Irány a fapadossal elérhető spanyolországi Malaga! Ide leginkább akkora gyerekkel érdemes menni, akik elég nagyok ahhoz, hogy élvezzék a látnivalókat, de még nem nőttek ki a szülőkkel strandolásból és aquaparkozásból.

aquavelis
Aquavelis Torre del Mar / Facebook

Megszállni szerintünk Malagában érdemes, így esténként jókat korzózhatunk a jachtkikötőben és a sikátoros óvárosban. Strandolni itt is lehet, de ha egy egész napot eltöltenének a plázson, inkább látogassanak el a közeli Costa del Sol valamelyik üdülőtelepülésére. Ha Malaga látnivalóit letudták, Andalúzia fantasztikus városaiból is nézzenek meg egyet-kettőt. A granadai Alhambra például gyerekszemmel is érdekes lehet, főleg, ha felkészülünk pár érdekes sztorival. A nyaralás megkoronázásaként pedig látogassanak el a környék adrenalinpumpáló csúszdákkal zsúfolt aquaparkjainak egyikébe

Hasznos tippek változatos élethelyzetekre

  • Ha szeretnek kirándulni, a gyereknek pedig teljesen mindegy, hova mennek, csak állatok legyenek a közelben, erre böngésszenek az úti célok közül.
  • Ha wellness szállodát választottak, ezt mindenképp olvassák el.
  • Ha több gyerekük van, és persze mindegyiknek más az elképzelése a tökéletes programról, erre kattintsanak.
  • Ha kisgyerekkel készülnek repülőútra, túlélőcsomagunkat itt találják hozzá.
  • Ha már most frusztrálja, hogy biztosan nem lesz gyerekszék az étteremben, a gyerek tutira ledobja majd a tabletet, és esze ágában sem lesz aludni a repülőn, akkor itt elolvashatja, hogyan készüljön az útra, hogy nyaralása ne nyűglődés legyen.
  • Ha pedig már előre aggasztja, hogy a gyerek egész nyáron fára mászni, bringázni, lovagolni és egyéb extrém tevékenységeket akar végezni, ebben a cikkben talál hasznos információkat.
Oszd meg másokkal is!
Mustra