Magyarok készítették a világ egyik legmenőbb névjegyét

Egy zseniális hazai fejlesztésű névjegykártyára akadtunk az interneten. És hogy mitől olyan különleges? Attól, hogy a MobilECG kártyája EKG-készülékként is funkcionál. Bár a gyártó szerint nem helyettesíti a profi orvosi műszereket, de legalább megnyugtatja az embert, ha látja, hogy nem szökött az egekbe a pulzusa

A névjegy elülső felén, csakúgy, mint egy sima névjegykártya esetében, látható a kártya tulajdonosának neve, titulusa, elérhetőségei és a cég neve, ahol dolgozik, megfordítva viszont egyből feltűnik a kis szerkentyű. A kártya két szélén egy-egy kis arany lapocska helyezkedik el, amire rá kell tenni a hüvelykujjakat és pár másodpercen belül az apró monitoron hasznos információkat tudhat meg a szíve működéséről. 

Ezek után nem igazán megdöbbentő az információ, hogy a kártyát fejlesztő cég egyébként mobil EKG-készülékek fejlesztésével foglalkozik, és izgatottan várják, milyen visszajelzést kapnak legújabb találmányukra. Jól meg is osztották azt a 9gag oldalán, ahol pár nap alatt 40 ezer szavazatot kapott a GIF-jük. Ha másnak nem is, reklámnak zseniális a kis kütyü, amit bárki be is szerezhet magának 8 ezer forint körüli összegért. Ha meg elég ügyes, ez és ez alapján maga is elkészítheti a saját verzióját - írja az Engadget.

Oszd meg másokkal is!
Mustra