Az új és veszélyes őrület a hüvelyméregtelenítő gyöngy

Ha nem tudta milyen típusú méregtelenítés hiányzott eddig az életéből, akkor most segítünk: a hüvely méregtelenítése. De semmi gond, ugyanis egy cég most ebben is segít és ősi gyógynövényekkel megpakolt golyócskákat árul, darabját 15 dollárért, vagyis 4300 forintért. Az orvosok szerint azonban halálos is lehet a méregtelenítés. 

A hirdetés szerint a gézlapba csomagolt gyógynövénybombák segítenek visszaállítani a hüvely természetes flóráját, jók a bakteriális fertőzések ellen, miközben eltünteti a kellemetlen szagokat is. Sőt, még szűkíti is a hüvelyét, ha éppen erre lenne szüksége valamilyen okból kifolyólag. Az orvosok szerint azonban az új őrületnek akár halálos vége is lehet. 

Mély tisztítás

Ha komolyan gondolja a méregtelenítést, ahhoz 3 gyógynövényes golyót kell 72 órán keresztül a hüvelyében tartani - áll az ismertetőben. Azt hiszi, hogy ezt senki sem vállalná be, de vannak, akik szerint ez működhet.  Nekik üzeni dr Sara Gottfried nőgyógyász, hogy a hüvelybe helyezni ilyen mennyiségű ismeretlen csodaszert ennyi ideig toxikus sokk-szindrómához vezethet. "Képzelje el ugyanezt az időtartamot egy tamponnal. Kibírná 72 órán keresztül? " - tette fel a költői kérdést a nőgyógyász.

Dr. Vanessa McKay pedig arra emlékeztetett, hogy a hüvely köszöni, de "tisztán tartja magát", a hasznos baktériumok megfelelő védelmet biztosítanak, vagyis semmilyen biológiai és tudományos alapja nincs annak, hogy méregtelenítésre lenne szükség. Sőt éppen akkor lehet probléma, ha ezeknek a hasznos baktériumoknak a működését megzavarja bármilyen tisztálkodószer, parfüm vagy egy ilyen gyógynövényes gyöngy. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra