ÉLETMÓD

Napi nyolcszor kötnek bele a nők saját magukba

2016. január 5., kedd 09:25

Kicsit spanyolviasz jellegű annak a WomanKind projekt keretében készített kutatásnak az eredményei, amit nemrég a Daily Mail publikált. Kiderült, egy átlagos nő naponta nyolcszor talál hibát magán, és igen, ebből első helyen a (vélt vagy valós) túlsúly áll. 

Kétezer nő vett részt abban a vizsgálatban, ami rávilágított arra, hogy közülük minden hetedik rendszeresen bírálja magát a nap folyamán. Az alanyok közül legtöbben fogyni szeretnének és bár a húszas toplista nagy része a külső "hibákról" szól, a felsorolásban helyet kapott az is, hogy nem keresnek elég pénzt, nincs jó munkájuk és hogy folyton visszautasítják a bókokat.

A szakértők szerint egyébként a testükkel kapcsolatos elégedetlenségben vastagon benne vannak a szelfik és a képmegosztó közösségi alkalmazások is, például az Instagram, hiszen a nők így naponta kapják az arcukba a tökéletes fotókat, miközben elvárják tőlük, hogy megtalálják az egyensúlyt a munka és a család között.

Zoe Griffiths, a vizsgálat szervezője szerint a kritikus szemlélet eddig is megvolt a nőknél, de a mostani rohanó és külsőségközpontú világunkban sokat romlott a helyzet. A kutatásból egyébként az is kiderült, hogy már kora reggel elkezdjük magunkat szidni: az alanyok fele (46%) már fél 10 előtt túlesik az első "leszúráson". Ennél kicsit fájdalmasabb az, hogy tízből négy nő még soha nem dicsérte meg magát semmiért.

A 20 leggyakrabban elhangzott kritika
1. Túl kövér/túlsúlyos vagy. 11. Azon aggódsz, hogy az emberek (mit) beszélnek a hátad mögött.
2. A hajad mint egy szénaboglya. 12. Alulöltözöttnek érzed magad.
3. Nagy a hasad. 13. Nem vagy elég stílusos.
4. Nem mozogsz eleget. 14. Nem szexelsz eleget a partnereddel.
5. Ápolatlannak tűnsz a többiekhez képest. 15. Nem vagy annyira kreatív, mint más nők.
6. Nem keresel elég pénzt. 16. Nagy a feneked.
7. Kövér napot tartasz. 17. Nem vagy annyira összeszedett, mint más nők.
8. Nem hordasz bizonyos ruhadarabokat, mert szerinted nem tudod viselni őket. 18. Nem töltesz annyi időt a barátaiddal, mint amennyit kéne.
9. Azt kívánod, bárcsak annyira fotogén lennél, mint a közösségi médiában látható nőtársaid. 19. Nem viselsz elég sminket.
10. Valamilyen negatív reakcióval hárítod el a bókokat. 20. A partnered nem talál vonzónak.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés