Most már soha többé nem fogok izzadni?

Tudtam eddig is, hogy vannak olyan "csodaszerek" az olyan izzadós embereknek vannak kitalálva, akiknek komoly problémát jelent, hogy nem tudnak felvenni mondjuk egy világosabb felsőt sem, annyira dől róluk a víz – viszont még soha nem próbáltam ki semmi ilyesmit.

1(1)

Most viszont adódott a helyzet, hogy elém került egy üvegcse Idros5, és bár egyáltalán nem vagyok egy izzadós típus, elkezdett érdekelni, mit tud egy szer, amit csak hetente kétszer kell használni, mégis azt ígéri, hogy megszünteti az izzadást.

Jó hírem, hogy az Idros5 pont azt tudja, amit ígért: befújtam egyszer a hónom alját, és két napig egy csepp izzadság sem jelent meg ott, ahova az erősen fertőtlenítőszagú spray-t fújtam. Ez egyrészt jó, másrészt baromi ijesztő. Biztos ön is tudja, milyen az, amikor a bőre kimelegszik és nedves érzet keletkezik rajta? Takarítás közben én is éreztem, hogy elkezdek izzadni, de a bőröm totál száraz volt ott, ahova fújtam a termékből. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ez egészséges legyen, annak a híve vagyok, hogy aminek ki kell jönni, az jöjjön ki, szóval engem igazán megrémített a termék hatása. Az meg végképp, hogy tényleg három napig tartott a hatása és lassan múlt el, szóval még most is alig-alig izzadok valamennyit. A termék ráadásul tele van alumíniumszármazékokkal, amikről nem sok jót hallani. Kezdek félni. (Ha ön is ilyen parázós, de izzad: kapható alumíniummentes változat is).

2(1)

Ugyanakkor azt meg kell jegyezni, amit több visszajelzésben is olvashatunk a Krémmánián: ha valakinek komoly problémát okoz az izzadékonyság, ez tuti segítség. Egy üvegcse a vélemények szerint akár fél évre is elég, és kettő közel 7 ezer forintba kerül. Én azonban azt mondanám, hogy ha nincs gondja az izzadsága mennyiségével, inkább maradjon a szokásos dezodoroknál, hiszen verejtékezni természetes dolog.

Miért baj, ha megakadályozzuk a hónalji izzadást?

Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a témával, akkor ezt nyilatkozta nekünk bőrgyógyász szakértőnk: "Az alumínium- és a cinksók általában nem károsak a bőrünknek, sőt erős gyulladáscsökkentő hatásúak. Ha valahol piros, ég a bőrünk, akkor kenjük be nyugodtan ilyen kencével és sokat fog segíteni. Ezen kívül természetesen rendkívül erős pórusösszehúzó hatása is van, ezért például a lábizzadás csökkentésére is kiváló lehet. Hónalj alatti használata nőknek nem ajánlott, mert a mell nyirokmirigyeinek helyi méregkiválasztása éppen a hónaljon keresztül, izzadással történik legerőteljesebben. Ha ezt az erős pórusösszehúzóval megakadályozzuk, akkor hátráltatjuk a méreganyagok kiválasztását a mell mirigyállományából, ami hosszú távon akár daganatos betegségek kialakulásához is vezethet" - vezette le dr. Torma Viktória házivegyész, hogy miért nem ajánlatos az alumíniumsót tartalmazó (és általában, az erős pórusösszehúzó hatású) izzadásgátlókat alkalmazni.

Ugyan a mai napig nem bizonyították egyértelműen, hogy valóban megnövelnék a mellrák kockázatát a dezodorok, ám ha biztosra akar menni, fújjon a hátára, lábára, kezére Idros5-öt, csak hagyja ki a hónalját

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek