A sovány ember jobban szereti a csirkét a marhánál

Ki lehet próbálni a világ összes fogyókúráját, és éjt nappallá téve agyalni azon vajon, mit hogyan csináljunk annak érdekében, hogy őrült vékonyak (vagy csak két számmal kisebbek legyünk), de meg is lehet kérdezni az eleve sovány embereket arról, hogy ők hogyan csinálják.  Ez utóbbi utat választották a Cornell Egyetem szakemberei, akik 147 olyan férfi és nő mindennapos szokásait vizsgálták meg, akiknek egészséges a testsúlyuk és nincs különösebb súlyingadozásuk. 

Az egyetem kutatói sajnos azonban nem találtak rá a bölcsek kövére, csak arra, hogy semmiféle forradalmian új diétára nincs szükségük ezeknek az embereknek ahhoz, hogy jó formában legyenek. Az egészséges élet titka ugyanis, hogy megfelelő minőségű ételeket esznek, megfelelő mértékben, és hosszasan kitartanak emellett a táplálkozási modell mellett. Ja, és persze elvétve sportolnak is.

A Men's Fitness gyors összesítése szerint ez számokban a következőket jelenti:

A természetesen sovány nők és férfiak hatvanegy százaléka jobban kedveli a csirkét a marhánál, és csak 7 százalékuk vegetáriánus.

Sok zöldséget esznek, 35 százalékuk például minden nap salátát ebédel, 63 százalékuk vacsorára pedig rendszeresen fogyaszt zöldséget.

Gyümölcsöt (39%) vagy legrosszabb esetben mogyoróféléket (20%) nassolnak

Ha ez még nem lenne elég bosszantó, ráadásul piálnak is, jó, 19 százalékuk nem iszik, de ez nem sok

10 százalékuk nem tud nem mondani a kólára, de 35 százalékuk soha nem inna üdítőt.

Ez most kemény lesz, de 47 százalékuk soha nem fogyókúrázott, 25 százalékuk már próbálkozott vele, de nem vitték túlzásba akkor sem. Azért 24 százalékuk rendszeresen ellenőrzi a súlyát, 16 százalékuk viszont soha nem áll mérlegre. 

Ami testmozgást illeti, csak 10 százalékuk nem tesz semmi annak érdekében, hogy tartsa a formáját, 38 százalékuk heti 1-3 alkalommal sportol, 27 százalékuk 4-5 alkalommal, és negyedük annyira megszállott, hogy 6-7 edzést is bevállal egy héten.

slim by design infographic.png
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek