Az lenne a legnagyobb csoda, ha ezektől a szerkezetektől fogyna

Milyen jól is hangzik, mikor mindenféle internetes hirdetések azt ígérik, hogy úgy lesz bámulatos alakja, hogy azért az ég világon semmit sem kell tennie, mert feltaláltak egy csodaszerkezetet, ami mindent elvégez ön helyett.  A Refinery29 oldalán találtuk azt a videót, ami segít megdönteni a csoda fogyás mítoszát egészen egyszerű és racionális magyarázatokkal. 

Tehát, amitől semmiképpen nem fog fogyni, azok a következők: 

Szaunanadrág, vagyis az izzadós csodatermékek

Kamu a szaunanadrág vagy fogyasztós öv, vagyis igazából bármilyen termék, ami azt ígéri, hogyha teste bizonyos részeit elkezdi melegíteni, az izzadással tartósan fogyni fog. Egy ilyen izzadós kúra után valóban kevesebbet mutat a mérleg, hiszen a teste vizet veszít, de ennyi erővel abban is hihetne, hogy a pisilés is fogyaszt, hiszen akkor is sok folyadéktól szabadul meg. És már nyilván ön is rájött, hogyha legközelebb iszik, a szervezete visszakapja azt a vízmennyiséget, ami távozott önből és ismét többet nyom majd. 

Elektromos izomstimuláció

Mennyire kényelmes dolog azt hinni, hogy csak tesped a kanapé előtt, miközben elektromos árammal stimulálja az izmait, amik összehúzódnak és nagyjából ugyanazt a hatást éri el, mintha az edzőteremben izzadna. Az igazság ezzel szemben az, hogy az izmok valóban dolgoznak, az egész test viszont nem, így nem lesz jelentős az energiafelhasználás. Egy tanulmány szerint egy 75 kilós ember ha egy órán keresztül fekszik és stimulálja az izmait elektromos árammal, mindössze 76 kalóriát éget el, vagyis lefogyni biztosan nem fog, bezzeg ha egy órát sétálgatott volna, máris 326 kalóriát égetett volna el. 

Zsírbontó masszírozógép

A lényege, hogy addig masszíroztatja magát egy géppel, amíg a zsírsejtek szétesnek, ön pedig fogy. Arra nem igazán derült fény, hogy mégis hogyan távoznak a zsírsejtek a szervezetből, ráadásul a zsír nem is így működik. Persze lerázhatja magáról a zsírpárnákat, de azok nem a rázástól fognak olvadni, hanem ha közben mozog és kalóriát éget. A titok nyitja itt is az lenne, hogy a szervezetének energiára legyen szüksége a mozgáshoz, amit a raktáraiból oldana meg, vagyis felélné a tartaléknak használt zsírt. Azonban ha egy gép végzi ön helyett a mozgást, rázogathatja a zsírt ahogy csak szeretné, az ott marad. Vannak speciális kozmetikai kezelések ebben a témakörben, amik teljesen más elven működnek, de sajnos ki kell ábrándítsuk, attól ha egy gép rázogatja a zsírt, nem lesz vékonyabb.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek