Edzőteremteszt: Tempelfit

Lassan több mint fél éves sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, lovagolni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legjobb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni. Az F&M után ez alkalommal a belvárosi Tempelfitet néztem meg.

"A Tempelfit Fitnessterem Magyarországon egyedülállóan igényes környezetben, luxus körülmények között a legmodernebb gépparkkal várja vendégeit" – áll a cég honlapján, úgyhogy nem is kellett több, már mentem is. Nem azt mondom, hogy rossz a hely, de az "egyedülállóan igényes" és a "luxus körülmények" azért csúsztatásnak tűnnek így utólag. Hozzá kell tenni, hogy az árak sincsenek az egekben, M-es AYCM kártyával látogatható a terem, tehát havi 9200 forintból korlátlanul lehet náluk edzeni.

Maga a terem baromi kicsi, persze ettől még sok gép elfér és szimpatikus a hely, de az öltöző már tényleg túl szűk. Belépéskor rögtön a recepciós pultba botlunk, a lány kedves és segítőkész, abszolút pozitív az első benyomás. Az vesz csak le egy kicsit a dologból, hogy nem tudja, hogyan tudom használni a kedvezményes parkoláshoz való kártyát.

Az öltözőbe a gépek közt kell felsétálni, és szauna is az emeleten van, de azt épp felújítják. Nem tudom, hogy a felújítás miatt, vagy egyébként is, de a női öltöző olyan, mintha egy szekrénybe lépnék be. Két pad, két zuhany és egy mosdó fér el benne, de nem sok kedvem támadt zuhanyozni, mivel mindenki rám látott volna. WC csak a földszinten van, az ottjártamkor épp elég büdös és nem túl bizalomgerjesztő volt. Azért nem olyan, mint egy autópálya melletti klozet, de a luxustól pont ugyanolyan távolságra jár. 

A kardiógépek szuperek, lehet róluk nézelődni, mert végig ablakok nyílnak az utcára. A kardiózás után szabad súlyokat kerestem, és ekkor vettem észre, hogy totál szét vannak hajigálva, a 3 kilós súlyzó párja a terem másik végéből került elő, és nem nagyon találtam a tükörnél helyet. Hasazásra se találtam rendes sarkot, mindenhol edzett valaki, vagy egyszerre többen, csapatban, ami azért baj, mert nagyon szűkös a hely.

Az ingyen italok nagyon finomak, szuper a nagy kivetítő, amin tévézni lehet, és ha érdekli, hogy néz ki, de lusta elindulni, nézzen bele a terem életébe itt, videón! Összességében nem rossz hely a Tempelfit, ha a belvárosban jár és kedve támad kardiózni és finom üdítőt inni, mindenképp nézzen be, de mivel nincsenek csoportos órák, nem valószínű, hogy nekem ez lesz a törzshelyem.

Cím: 1061 Budapest, VI. kerület, Paulay Ede utca 25-27.

Honlapwww.tempelfit.hu

Nyitva tartás: H-Cs: 6:30 - 23:00 P: 6:30 - 22:00 Sz-V: 10:00 - 20:00

Összességében így éreztem magam: 3,5/5 pont

Árak: A napijegy 1990 forint, a 8 alkalmas bérlet 9900 forint, havi bérlet 12.900 forint. További részletek itt!

M, L, XL és XXL méretű All You Can Move Sportpass-szal is látogatható a terem (azaz havi 9200 forintos kártyával mehetünk edzeni vagy csoportos órára).

Recepció: 4/5 pont, mert nagyon kedves a lány

Terem berendezése, stílusa: 3,5/5 pont, elég kevés a hely

Gépek állapota: 3,5/5 pont

Öltöző: 3/5 pont, szűkös

Tisztaság: 3,5/5 pont

Parkolás: a környéken fizetős este hatig (440 forint/óra), de elvileg létezik kedvezményes parkolás a Székely Mihály utca 3. mélygarázsában.

Szolgáltatások, extrák: személyi edzés 3500 forint/ alkalom, ingyen wifi, ingyen cukormentes üdítő sokféle ízben, ropi, finn szauna (épp épül), Technogym géppark (Pure Selection, Element és Kinesis gépek). Az első alkalom ingyenes, itt lehet hozzá kupont igényelni (a személyi edzés nem ingyenes). 

Hirdetés
Hirdetés
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek