Hasznos: így vezessen külföldön

Azt már megmutattuk, hogyan ne égesse be magát, ha külföldön jár, most pedig egy hasonlóan fontos és hasznos cikkbe futottunk bele. A Visualistan készített egy infografikát, amelyről nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy melyik országban kell a jobb vagy a bal oldalon haladni, de azt is, hogy mennyivel. 

A magyar adatokat elnézve (városon belül maximum 50, autópályán maximum 130 km/óra) elhisszük, hogy tényleg stimmelnek az információk – ami viszont rossz hír annak, aki azt tervezte, hogy Bécsben össze-vissza dudál, mivel azért büntetés jár. Az infografikán szerepel többek között az, hogy melyik oldalon közlekednek, hogy be kell-e kötni a biztonsági övet, hogy hol mennyi a megengedett maximális sebesség lakott területen és autópályán, és persze néhány érdekesség is.

a971c12dcb41ef8db310388b8da3f829.png
Visualistan

New Jerseyben például csak a benzinkutas tankolhatja meg az autónkat, Brazíliában nem kell nemzetközi jogosítvány, de sokat segít, ha van. Kanadában tilos iskolabuszt előzni, Jamaicában pedig illik dudálással megköszönni, ha valaki elenged. De ez nem minden, Cipruson nem ehetünk és ihatunk vezetés közben, Romániában nem lehet irdatlanul mocskos járművel közlekedni, Thaiföldön pedig félmeztelenül tilos kormány mögé ülni, ja, és Japánban még véletlenül se hajtson bele pocsolyába, mert ha lecsap egy járókelőt, megbüntetik. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek