Gyújtsa fel a haját, ha meg akar szabadulni a töredezett hajvégektől

A szupermodellek újra felfedezték maguknak a töredezett hajvégeik égetését, így most az egész világ ráizgult az 1960-as években kitalált módszerre, és egyre több fodrász vette fel szolgáltatásai közé a gyertyás égetést. A főként a braziloknak tulajdonított kezelés dicsérői szerint sokkal jobb egy kis láng a hajnak, mintha rendszeresen különböző vegyszerekkel kezelné a hajat. 

A velaterápiáról például a híres Victoria's Secret modell, Alessandra Ambrosio is töltött fel képet az oldalára, ahogyan éppen a hajtincsei alatt húzogatnak egy gyertyát. A követői persze ezt a módszert is azonnal átvették, de a szakértők viszont mindenkit óvatosságra intenek. Ha egy béna szóviccel szeretnénk élni, akkor azt mondhatnánk, hogy csak egy hajszál választja el a velaterápiát és haj felgyújtását egymástól, ami viszont már korántsem tesz olyan jót a frizurának. 

Mashable cikke szerint a töredezett hajvégek leégetése mellett természetesen tápláló kezelést is kap a haj, ami egyébként ezzel a módszerrel nem veszít a hosszából. A Latin Times újságírónője arról számolt be, hogy a velaterápia közben a haja úgy nézett ki, mintha hamus rasztákból állna. Ugyanakkor nagyon oda kell arra figyelni, hogy csak képzett és gyakorlott fodrászok gyertyáit engedje közel a hajtincseihez, mert a rossz technika súlyos károkat okozhat. A kezelés egyébként nagyjából két órát vesz igénybe. Az ára Amerikában 150-200 dollár, azaz nagyjából 45-60 ezer forint körül mozog, és három havonta érdemes megismételni. 

A szakemberek az égetés mellett vagy helyett továbbra is biztonságosabb módszernek tartják, ha rendszeresen levágat a hajvégekből és kondicionáló pakolásokat használ ahelyett, hogy otthon kezdené gyertyával vagy öngyújtóval égetni a haját. Igen, még akkor is, ha már verhetetlen fülgyertyázásban. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek