Kézműves söröző nyílik a Duna-parton

Már ki is választották és be is mutatták azt a szerencsés csapatot, akik a CANVAS pályázat keretében elindultak a „Vágj bele életed vállalkozásába!” elnevezésű programon, és megnyerték azt. A Marriott Budapest által kiírt koncepció alapján olyan vendéglátóipari tudással és vállalkozó kedvvel rendelkező embereket kerestek, akik valami újszerű tervvel dobnák fel a Duna-parti hotel egyik 110 négyzetméteres helyiségét. A közel egy hónapja kiírt pályázatot a #Marionett csapata nyerte, akik kézműves sörökkel, hentesüzletekben kapható ételekkel és egyedülálló italokkal – köztük sörkoktélokkal és alkoholmentes dzsúszokkal – szeretnék fellendíteni a korzó környékét. 

A zsűri és a nyertes csapat.
A zsűri és a nyertes csapat.Marriott Budapest

Amint azt a hotel tájékoztatójából megtudtuk, a vállalkozó szellemű fiatalokból álló csapat 40 ezer dollár (kb. 11 millió forint) pénzügyi támogatásra és a Marriott évtizedes tapasztalatára támaszkodhat a kezdetekben. A várhatóan augusztus elején nyíló söröző a marionettszínházak hangulatát idézi majd. Anyaghasználatában a fa és a kötél fog dominálni, de a berendezéseket és a dekorációs elemeket is a zsinórpadlások inspirálták.

„A sörpult fölé marionett bábuk kerülnek, melyek a sörcsapokkal összekötve látványos performanszt nyújtanak minden csapolás alkalmával. A sörcsapokból nagyobb részt magyar, kisebb részt külföldi kisüzemi csapolt sörök folynak, a délelőtti, koradélutáni órákban ezeken felül frissen készített, alkoholmentes gyümölcs- és zöldség dzsúszokat fogyaszthatnak a vendégek, esténként pedig sörkoktélokat kísérletezhetnek a különlegességekre vágyók. A konyha elsősorban a hentesüzletekben fellelhető kínálatra épül, de a sült húsok és kolbászok, illetve a grillezett ételek mellett a házias magyar fogások is szerephez jutnak” – részletezték a jól hangzó pályázati tervet, amit 35 pályázat közül választott ki a szakavatott zsűri.

Első körben a Budapest Marriott Hotel menedzsmentje illetve az anyavállalat képviselői választották ki az általuk legjobbnak talált hat pályázót és őket terjesztették fel a Marriott vezetőiből és a hazai gasztronómiai élet meghatározó szereplőiből álló zsűri elé. Ezt követően a döntőbe jutott pályázók egy kétnapos cook-off főzésen mutathatták be jövőbeni terveiket.

Sörkülönlegességekkel várják majd a vendégeket.
Sörkülönlegességekkel várják majd a vendégeket.Marriott Budapest

„Az utóbbi hetek tanúbizonyságot adtak arról, hogy Magyarországon rengeteg tehetséges, ambiciózus, koncepciókban gondolkozó fiatal él. Felemelő érzés számomra, hogy a CANVAS program keretében egy ilyen fiatalokból álló csapat álmának megvalósítását támogathatjuk. A #Marionett koncepciójában az ital- és az ételkínálat is kifejezetten erős, és azzal együtt, hogy alapvetően egyszerű tételeket vonultatnak fel, de mindenbe sikerült valamilyen csavart tenniük: minden ismerős és vonzó, de az innováció lépten-nyomon megjelenik a koncepció minden elemében” – mondta el Rick Enders, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója.

Szakmai zsűri döntött a pályázatokról.
Szakmai zsűri döntött a pályázatokról.Marriott Budapest

A zsűriben helyet kapott még a Marriott európai étel-és italfejlesztési alelnöke, Jeremy Dodson, aki szerint a korábbi európai és ázsiai CANVAS programokkal összevetve Magyarországon kiemelkedően erős pályázatok születtek. Mautner Zsófia gasztrobloggernek különösen tetszett az ötlet, hogy a #Marionett csapata nemcsak egy vendéglátóhelyben, hanem egy közösségi térben is gondolkodott, míg a Bock Bisztró séfje, Bíró Lajos szerint a #Marionett érkezett a legizgalmasabb koncepcióval a megmérettetésre. Jókuti András gasztroblogger kiemelte, hogy a nyertesek pályázata talán ismét vonzóvá teheti a budapestiek számára a város egyik legszebb környékének számító, de jelenleg mégsem túl népszerű Duna-korzót.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek