40 felett mindenki több szexre vágyik

Közel kétezren töltötték ki a 2015. január és április közötti időszakban a Webbeteg portálon futó kérdőíveket, amelyben többek között a 40 feletti emberek szexuális preferenciáira voltak kíváncsiak. Ebből kiderült, hogy mindkét nem több együttlétre vágyik és hogy több férfi szed potencianövelőt, mint ahogy azt a hölgyek tudják.

Boldogok a 40-es éveikben járok

A férfiak kétharmada (65%) nyilatkozott úgy, hogy elégedettebb lenne, ha többször bújhatna ágyba partnerével. Ha a korosztályokat nézzük, kiderül, hogy a 40 és 49 közöttiek a legelégedettebbek a szex gyakoriságával, ezzel szemben a 60 fölöttiek háromnegyede szívesen szeretkezne sokkal gyakrabban. (Ha nem sikerül, akkor pedig marad a pornó, ami elég kontraproduktív). A nőknek kicsivel több mint a fele (57%) válaszolta azt, hogy több szeretkezésre vágynak, bár minden tizedik (11%) soknak tartja a mostani mennyiséget. A férfiak és a nők válaszai alapján kiderült az is, hogy a párok mintegy harmadánál inkább a hölgyek nem vágynak már annyi szexre, mint korábban.

A férfiak jobban aggódnak a merevedési zavarok miatt

A vizsgálatban részt vevő férfiak a szex gyakoriságának akadályaként a legtöbben – összesen a megkérdezettek harmada – a különböző szexuális nehézségeket jelölték meg. Életkor szerinti elosztásban jól kirajzolódik, hogy a kor előrehaladtával egyre többen küzdenek szexuális problémákkal: amíg a 40 év alattiak hetedét akadályozzák a szexuális gondok, addig a 40-es, 50-es éveikben járó férfiak negyede nyilatkozott ugyanígy, a 60 fölöttiek esetén pedig már 36%-os arányban számoltak be nehézségekről. A nőknél a 40-49 évesek körében számoltak be a legtöbben szexuális nehézségekről, amely a menopauzával fellépő testi, valamint hormonális változásokra vezethető vissza.

GettyImages-129378727
Universalimagesgroup / Europress / Getty

A legjelentősebb szexuális probléma a 40 fölöttiek életében a merevedési zavar: a megkérdezett férfiak többsége (52%-a) számol be róla, bár ebből 38 százalék nyilatkozott úgy, hogy komoly problémaként élik meg, hogy péniszük gyakran nem marad a közösülés végéig merev állapotban. Ezzel szemben a nők közel fele nem észlelt problémát, vagy nem tartja ezt zavarónak a szexuális együttlét során. A nők harmada szerint szerint jellemző ez párjánál, ugyanakkor csak negyedüket zavarja.

Érdekes, hogy míg a megkérdezett férfiak ötöde nyilatkozott úgy, hogy próbálkozott már potencianövelő gyógyszerrel segíteni a panaszain, addig a hölgyek csupán 13 százalékának van tudomása arról, hogy partnere próbált ki ilyen készítményt.

Nem akarnak nagyobb péniszt a férfiak

A köztudatban élő "méret-kérdés" a felmérés szerint nem szab gátat a kielégítő szexuális szokásoknak: a megkérdezett férfiak fele teljesen elégedett a pénisze méretével és csupán 4%-uk szeretne sokkal nagyobbat a mostaninál. A nők hárommnegyede teljesen elégedett partnere adottságaival, sőt az sem akadály, ha kicsit kisebb a méret a kívántnál.

   40 év feletti férfiak 40 év feletti nők
Rendszeresebb nemi élettel lenne elégedett 65% 57%
Teljesen elégedett az együttlétek gyakoriságával 26% 32%
Mi akadályozza az intenzívebb nemi életben? szexuális nehézségek (32%) partnere nem szeretné (30%) már nem kívánja a szexet (30%) partnerhiány miatt (23%)
Elégedett a saját/párja péniszének méretével? 50% 75%
A szexuális nehézségek megjelenése... a korral egyre gyakorib, 60 fölött 33% a változókorral jár, a 40-49 évesek 45%-a érintett
A merevedési gondok zavaróak számára az együttlét során 38% 24%
„A szex legfontosabb dolog, ami összetart egy kapcsolatot" 40% egyetért 29% egyetért
„A férfiak alapvetően poligám természetűek" 27% alapvetően egyetért 29% alapvetően egyetért
Próbálkozott-em már Ön/párja potencianövelő gyógyszerrel? 21 % igen 13% tud partnere gyógyszeréről

A felmérésből kirajzolódott egy igény, miszerint idősebb korban is rendszeresek legyenek a meghitt együttlétek, amelyek a párkapcsolat szerves részét képezik akkor is, amikor két érett felnőttről van szó. A vizsgálatból arra is fény derült, hogy a férfiak szerint a jó házasság, vagy a tartós párkapcsolat legfontosabb összetartó ereje az intimitás megőrzése. Ezzel szemben a megkérdezett nők számára az a fontos, hogy a szex akkor se kerüljön háttérbe, amikor átlépik a negyedik x-et, vagy épp a változókori átmenet miatt megváltoznak a testi-lelki igényeik.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek