Mellráktúlélőkkel reklámozzák az androgün fehérneműt

Tavaly egy mellráktúlélő édesanya a Facebookon mutatta meg, hogy a betegség mit tett a testével, most pedig egy fehérneműmárka döntött úgy, hogy műtéten átesettekkel népszerűsíti a kollekcióját. A Play Out név alatt futó alsók elvileg "nemtelenek", így férfiak is nők is hordhatják őket – olvasható a Mashable.comon.

A fotóalanyok masztektómián mentek keresztül, és azért őket kérték fel hivatásos modellek helyett, hogy a végeredményt látva az emberek átértékeljék a divatot, a nemi kérdéseket és felhívják a figyelmet a mellrákra. Abby Sugar, a Play Out tulajdonosa azt is elmondta a hírportálnak, hogy mindhármukkal jó kapcsolatot ápolt már korábban is. Emily Jensenben, Jodi Jeacks-ben és Melly Testában az a közös, hogy mindegyiküknél fiatalkorban diagnosztizálták a mellrákot és kivétel nélkül úgy döntöttek, hogy az eltávolító műtét után nem kérték annak helyreállítását.

Kattintson a képre, ha kíváncsi a teljes sorozatra.
Kattintson a képre, ha kíváncsi a teljes sorozatra.PlayOut Underwear

Nemes a cél

„Azért osztjuk meg a fotóikat, történeteiket és tapasztalataikat, mert reméljük, hogy ezek segítségével más mellrákbetegek (főleg az LMBT körökben) példaképre, támogatásra és inspirációra lelnek bennük" – írja a cég a honlapján. „Nem tetszik az az ötlet, hogy úgy változtassak a testemen, hogy műtéti úton szilikont tesznek az izmom alá. És az sem, hogy a más területeken található izmaimból vagy zsíromból építsenek nekem mellet" – ezt már Jensen írta a saját honlapján.

A fotók mellett egy reklámot is készítettek (ezt a videón megnézheti), amelyben többek között Nora Sommerkamp és az andrögün külsejű Rain Dove is szerepet kapott. A 2014-ben alapított márka reméli, hogy a kampány segít elindítani vagy folytatni a nemekkel és más tabukkal kapcsolatos beszélgetéseket. „Szeretnénk kitolni a határokat" – írják a honlapjukon.

Az alsók egyébként 24-28 dollár (6500-7500 forint) körüli áron kaphatóak.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek