18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Retusálatlan női testekről készül weboldal

Nemrég megmutattuk, hogy milyen egy fitt test valójában, most pedig egy hasonlóan érdekes projektre bukkantunk. A fotósként tevékenykedő Jade Beall a You Are Beautiful (Gyönyörű vagy) nevű ötletéhez gyűjt pénzt, a célja pedig az, hogy szerte a világon retusálatlan fényképekkel mutasson be hétköznapi nőket, akik természetesen arról is mesélnek, mit gondolnak a testükről – olvasható a Huffington Poston.

Beall a szerzője egyébként a The Bodies of Mothers (Anyák testei) című könyvnek, a jelenlegi projektje pedig egész jól áll: a kitűzött 45 ezer dollárból (12,5 millió forint) 5 ezret (1,5 millió) össze is kalapolt. Az elkészült honlaphoz a világ bármely női fotósa hozzájárulhat majd, a lényeg csak annyi, hogy a képeket digitálisan módosítani tilos és egy rövid, inspiráló, a testükkel kapcsolatos történetet is kell csatolni hozzá a fotóalanyról. A cél nem tiktoltan az, hogy ezzel önbizalmat adjanak azoknak a nőtársaiknak, akik annak hiányával küzdenek.

A már meglévő kísérőszövegek közül a legtöbb arról szól, hogy a nők tesznek arra, hogy hurkáik vagy vastagabb combjaik vannak. "A testem egy anya teste. Nem mindig vagyok kibékülve a hibáival, de aztán a gyermekeimre gondolok. Ez a test volt az otthona mind a négynek, és ez táplálta őket. Nem tehetek róla, szeretem" – nyilatkozta egyikük.

Ha még több részletre kíváncsi vagy szeretne egy kis lökést adni az ömbizalmának, nézze meg a videót!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek