Cukorbetegek életét könnyíti meg az új kütyü

Az egyes típusú cukorbetegséggel élők (és néha a kettessel élők is) a megfelelően adagolt napi inzulinmennyiségüktől függnek. Az inzulin azonban érzékeny gyógyszer, optimális hőmérsékletre van szüksége, szóval a cukorbetegeknek nemcsak a saját inzulinszintjüket kell folyamatosan figyelni, de arra is, hogy hol és milyen hőmérsékleten tárolják a gyógyszerüket. Különösen nehéz ez a gyerekek és az idősek esetében, akik gyakran rá vannak szorulva a külső segítségre. Na, ezen a helyzeten igyekszik könnyíteni az Insulin Angel. 

3045086-slide-s-6-this-smart-device-takes-the-stress-out-of-insu
Amin Zayani

Az új eszköz egy okos kütyü, ami egyszerre monitorozza a gyógyszer hőmérsékletét, a helyét, figyeli az időjárást, és a beleépített gyógyszeradatbázis segítségével mindent tud a brit, német és amerikai inzulingyártók termékeiről. Az Insulin Angel a hozzá tartozó alkalmazáson keresztül mindenről tájékoztatja a beteget és bárkit - legyen az családtag vagy gondozó -, akit még felveszünk a listára. A kütyü tehát megkönnyíti a cukorbetegséggel élők életét, és egyben csökkenti a kidobandó gyógyszer mennyiségét, ami a Fast Company szerint kanadai kórházakban például a gyógyszerkészlet harmadát érinti. Tehát segít a betegséggel együtt élni és spórolni is.

A kütyüt egy négyfős német csapat fejlesztette ki, és a tervek szerint augusztustól kerül kereskedelmi forgalomba 50 dollárért, azaz 14 ezer forintért. Egyelőre azonban a fejlesztők még az Indiegogon gyűjtenek a projekt beindítására. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra