Két eszköz, amitől sokkal menőbb lesz a négy fal között tekerni vagy futni

A januári CES kiállításon ismét rengeteg érdekes és talán hasznos találmányt mutattak be, de szerencsére nem kell egy évet várni azoknak akik szeretik a testmozgást és a kütyüket. A hajtás után be is mutatunk  két eszközt, aminek biztosan örülni fognak. 

Ön diktálja a tempót!

Az elsőről sajnos még nincsen fotó vagy videó, de a leírás alapján reméljük, hogy a közeljövőben kereskedelmi forgalomba kerül majd. Az Ohiói Állami Egyetem és az Észak-Kentucky Egyetem kutatói azt ígérik, hogy a futópadjukon nem egy előre beállított sebességgel kell majd futni, hanem az eszköz hozzánk igazítja a gumiszalag sebességét. Állítólag ez majdnem olyan, mintha a szabadban edzenénk, hiszen ott is magunk választjuk meg, hogy milyen tempóban futunk - írja a Huffington Post

A futógép szonártechnológia segítségével állapítja meg, hogy hol is helyezkedünk el a szalagon, ha felvettük a ritmust, és közeledünk a pad elejéhez, akkor felgyorsít, ha lassulunk és hátrébb csúszunk, lejjebb veszi a sebességet, ha pedig középen vagyunk, akkor tartja az adott tempót. "Ha a szabadban futunk, akkor nem kell megnyomni egyetlen gombot sem ahhoz, hogy változtassunk a sebességünkön, és így van ezzel az automatikus futópaddal is. A futópad sokak szerint túl monoton, ezzel az eszközzel azonban sokkal természetesebb lesz az edzés, és nem kell azon gondolkozni, hogy milyen tempót kell beállítani" - nyilatkozta az eszköz egyik kitalálója, Steven Devor. 

És ez nem minden, a szakértők szerint ezzel az eszközzel sokkal pontosabban lehet mérni az aerob kapacitást is. A felmérésükben résztvevő sportolókkal hagyományos és az új padon is csináltattak terheléses tesztet, és a VO2max, vagyis a test által maximálisan felvehető és szállítható oxigén mennyisége 4-7 százalékkal magasabb volt.

sb10068482d-001
Europress / Getty

Város a szobában

Aki egy kicsit is járatos a számítástechnika világában, biztosan hallott már az Oculus Rift virtuális szemüvegről. Egy olasz fejlesztőgárda úgy döntött, készít egy olyan kiegészítőt, amit ilyen szemüvegekkel lehet használni, és így olyan érzésünk lehet, mintha Manhattan vagy Tokió utcáin tekernénk. Akárcsak a futópadot, ezt is azért fejlesztették ki, hogy az edzés ne legyen annyira unalmas és repetitív. 

A Widerun tulajdonképpen egy okos dokkoló, és állítólag bármilyen  kerékpárhoz jó, aminek 26-29"-es kereke van. Ja, és az Oculus Rift mellett a Samsung virtuális szemüvegével is kompatibilis  - írja a Mashable. A maximum sebesség állítólag 100 km/h lesz, a kormányt 30 fokkal lehet elforgatni.

Ha tetszik az ötlet, akkor nyomás a Widerun Kickstarter-oldalára, ugyanis már csak két hete van a csapatnak, hogy összegyűljön az összeg, ami ahhoz kell, hogy piacra tudják dobni az eszközt. Ha minden jól megy, és meglesz a 44 ezer dollár (kb. 12,5 millió forint), 2016-ban már el is kezdik kiszállítani a 400 dolláros (kb.112 ezer forintos) dokkolót. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra