Csapj oda, ha izmos testet akarsz!

Rendszeresen járunk fitneszrendezvényekre, és minden alkalommal újabb mozgásformákat és eszközöket tudunk kipróbálni. Nagy divatja van most a funkcionális edzéseknek, és a Shape magazin oldalán figyeltünk fel egy elég új, elsőre kicsit furának tűnő eszközre. Az RMT*Club leginkább egy mutáns baseballütőre hasonlít. 

Az ütőt egyébként annak a David Wecknek a cége fejlesztette ki, akinek a BOSU-t is köszönhetjük. A WeckMethod eszköze állítólag nagyon tartós, így bátran oda lehet vágni, csapni mindenhez, és az erőnléti, a mobilitást fejlesztő, a HIIT (nagy intenzitású intervallum) edzéseken át állítólag mindenhez jó, segít fejleszteni a koordinációt, az egyensúlyérzéket, és a gyakorlatoktól függ, hogy az egész testet átmozgatja, vagy csak bizonyos területeket akar erősíteni. 

A cég YouTube-csatornáján pedig rengeteg videót található még arról, hogyan lehet edzeni ezzel az új eszközzel, amiből persze mindenki akkorát, vagyis olyan nehezet vesz, amivel rendesen tud edzeni. Ha megrendeled az ütőt, akkor kapsz DVD-t, online hozzáférést és posztert is a gyakorlatokkal. A gyártó egyébként külföldre is szállít, de e-mailben kell érdeklődni, hogy Magyarországról is lehet-e rendelni belőle. Ízelítőnek itt van egy 40 perces, teljes testet átmozgató edzés: 

A Shape cikkének szerzője meg is osztott két gyakorlatot, ami segít felpörgetni a szívet, jól megizzaszt, és persze erősít is.

1. gyakorlat: Állj támadóállásba, a jobb láb legyen elöl, a bal pedig hátul, az eszközt két kézzel, hajlított könyökkel tartsd a fejed felett úgy, mintha le akarnál sújtani. A nyél értelemszerűen a fej felett van, a gömbrész pedig a nyak mögött. Ha ez megvan, ugrással válts lábat, az eszközzel pedig sújts le a bal lábad elé, majd ugorj vissza a kezdőpozícióba. Jessica Matthews 10-12 ismétlést javasol.

2. gyakorlat: Állj oldalasan, csípőszéles terpeszben, a bal láb legyen egy kicsit előrébb, de a lábfejek legyenek párhuzamosak, a súlyod pedig jobb lábra nehezedjen. Az eszközt ragadd meg két kézzel, a könyököd legyen behajlítva, a fejrészt emeld a jobb vállad fölé, majd lendítsd meg vállmagasságig, mintha egy baseballütő lenne. Matthews oldalanként 10-12 ismétlést javasol.

 

Hozzászólnál? Facebook-oldalunkon megteheted!

Kövess minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek