Egy új Hitler vagy Sztálin megszületése elég jó érv az óvszerhasználat mellett?

A legrosszabbra számíthatunk, ha nem védekezünk.
A legrosszabbra számíthatunk, ha nem védekezünk.behance.net/GANESHPRASAD

Első ránézésre talán nem olyan egyértelmű, hogy mi is volt az üzenete a művésznek ezzel a fekete-fehér fotósorozattal, amin a bajuszos Adolf Hitler, Sztálin, vagy a szürrealista festő, Salvador Dalí látható csecsemőként. A provokatív hirdetés pedig nem kamu, az M&S Saatchi kreatív igazgatója, Ganesh Prasad Acharya készítette a „Using condoms with care” címmel futó kampánysorozat részeként, mellyel a védekezés és óvszer használat fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Egy nem tervezett bébi könnyen felülírhatja a jövendőbeli terveid, életminőséged, sőt a teljes életed is - figyelmeztet a kampány, amiről a Designtaxi.com számolt be.

Persze nem meglepő, hogy a nyomtatott formában is megjelent, ellentmondásos érzéseket keltő hirdetés vegyes reakciókat váltott ki, sokan fantasztikusnak titulálták az ötletet, míg mások inkább úgy vélték, hogy Acharya üzenete nem túl hatékony és kommunikatív.

Sztálinnal fenyeget az indiai művész.
Sztálinnal fenyeget az indiai művész.behance.net/GANESHPRASAD

Az indiai származású művésznek nem ez az első sokkoló munkája, a tavalyi év végén például egy hátborzongató sorozatot készített „Ha eltűnnek a fák, eltűnik az állatvilág is” címmel India egyik első környezetvédelmi lapjának, a Sanctuary Asiának, melyben az esőerdők kiirtása ellen kampányolt.

Diktátorokkal vették egy kalap alá a szürrealistát.
Diktátorokkal vették egy kalap alá a szürrealistát.behance.net/GANESHPRASAD
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek