4 éves, 150 kilós és ő a legszebb

Először áprilisi tréfának hittük, de valóban megtörtént: Hajmáson malacszépségversenyt rendeztek. A nyertes kocát Tüncinek hívják, a szalag mellett ő kapta meg a Miss Zselicvölgy címet is. A Somogy megyei szabadidőfarmon rendezett esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a Zselic természeti és gasztronómiai értékeire. Tudta például, hogy a környékbeli dombok között ezeréves hagyománya van a disznótenyésztésnek? Azonban míg a középkorban a Pannonhalmi Apátságot, addig manapság a pihenni vágyó, természetszerető turistákat szolgálják ki ínyencfalatokkal a helyiek. 

6 koca jutott a döntőbe

A megmérettetés ugyanúgy zajlott, mint a többi szépségkirálynő-választás: zsűritagnak felkérték Bíró Ramónát (Balaton régi 2014-es borkirálynője), Májer Krisztiánt (fitneszedző), elnöknek pedig ifj. Lóki Gézát (a szabadidőfarm igazgatója). Az első castingot követően 6 koca jutott a döntőbe – őket a műsorvezető mutatta be a bizarr eseményre kíváncsi közönségnek.

A sertéseket több szempont szerint pontozták: számított a kisugárzás, a testtömeg-index, a kamera előtti rátermettség, sőt „a sertéstársadalmi felelősségvállalás jegyében tett lépések”, magyarul hány malacnak adtak életet. A nyertes koca Tünci lett, aki 150 kilót nyom és rövid élete alatt (4 év) már 24 utóddal támogatta a környéket. Titkon reméljük, a több száz szépségkirálynő után ő tényleg elhozza a világbékét. A galériában megnézheti, hogyan zajlott az esemény!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra