Végre kiderült, hogyan kell felrakni a tartóra a vécépapírt

Egy a házartásokban gyakran felbukkanó vita végére tett pontot Owen Williams író a napokban, amikor 8000 fős twitteres követőtáborával megosztott egy 124 évvel ezelőtt készült képet egy tekercs vécépapírról. És hogy mi az a gyakran előkerülő vitatéma? Hát, hogy hogyan is kell felhelyezni a vécépapírt a tartóra – a falhoz közelebb vagy attól távolabb kell-e lennie a legörgethető papírnak. Nos, az 1891-es szemléltető tervrajzból jól kivehető, hogy az eredeti elgondolás szerint a gurigának nem szabadna érintkeznie a fallal – írja a Daily Mail az ügyről, ami azért talán nem tartotta akkora kétségek között az emberiséget.

A találmányt egyébként egy New York-i üzletembernek, Seth Wheelernek köszönhetjük, aki az Albany Perforated Wrapping Sheet Company tulajdonosaként 1891. december 22-én jegyeztette be szabadalmát. A vállalkozó a helyes használatra az általa feltalált perforált papír segítségével mutat rá és azzal magyarázza, hogy az így felhelyezett gurigával mennyivel könnyebb letépni a papírt a tekercsről.

182642324
Thomas Trutschel / Europress / Getty

Bár konkrét említések és használati utasítások nincsenek a vécépapír elrendezésével kapcsolatban, azért az ábra elég egyértelműen megerősíti annak helyes használatát, ami így valóban sokkal higiénikusabbnak tűnik, mintha a fallal is érintkezne a toalettpapír. Különösen jóleső érzés ez például akkor, ha olyan helyen vendégeskedünk, ahol nem fogadott minket makulátlan rend az érkezünkkor. Ön eddig hogyan helyezte fel a tekercset a vécépapírtartóra? Szavazzon!

Így helyeztem el a vécépapírt

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra