Fogyókúrázik? Nem kell a dráma!

Van egy rossz hírünk minden filmrajongónak, aki meg akar szabadulni a felesleges kilóitól vagy csak tartani szeretné a súlyát, ám nem szereti a vígjátékokat. A Cornell Egyetem kutatói szerint ugyanis sokkal többet nassolunk egy szomorú, drámai film közben – írja a Huffington Post.

A kutatók nem riadtak vissza attól, hogy a cél érdekében feltúrják hét város plázás mozijainak a kukáit, és megszámolják a kidobott maradékot és kukoricás dobozokat. Akár hiszi, akár nem, a Love Story alatt a nézők 28 százalékkal (98 gramm helyett 125 grammot) több pattogatott kukoricát ettek mint azok, akiknek a Mindenütt nő című romantikus vígjátékot vetítették le. De van ennél durvább is, a Solaris nézői 55 százalékkal (82 gramm helyett 127 grammot) több popcornt faltak be mint azok, akik a Bazi nagy görög lagzira ülhettek be.

Sad Movies Cartoon, 2014 JAMA 1
Cornell University Food and Brand Lab

Persze ez nem jelenti azt, hogy ezentúl kizárólag vígjátékokra ülhet be, csak gondoskodjon valamilyen egészséges rágcsálnivalóról. Mondjuk nem lennénk annak a helyében, aki egy feszültebb jelenetnél előveszi a bébirépás zacskót, majd rágcsálni kezd vagy lázasan keresi a dresszinget a salátához, de nyilvánvalóan praktikusabb megoldások is vannak. Például vegyen kisebb adag pattogatott kukoricát, üdítő helyett vigyen be vizet, az édességeket pedig csak távolról nézegesse!

De ha dr. Brian Wansinkre hallgat, akkor marad a tényleg nagyon egészséges ételeknél, ugyanis egy szomorú film alatt bármiből több fogy, így szerinte ez tökéletes alkalom arra, hogy rákapjunk a kevésbé hizlaló, de esetleg eddig mellőzött ételek ízére. A Cornell Egyetem kutatói korábban azt is kiderítették, hogy az akció- és kalandfilmek is arra ösztönöznek, hogy többet együnk. Persze nem azért, hogy megnyugtassuk a lelkünket, egyszerűen csak tartani akarjuk az iramot.

És mi van az otthoni mozizással? Nos, itt valóban megoldható a bébirépa ropogtatása és a salátaöntettel bénázás, de Wansink szerint az a legegyszerűbb, ha nincs a kezünk ügyében semmi, ami kísértésbe vihetne.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek