6 intő jel, ami arra utal, hogy magányosabb, mint szeretné

Az ember alapvetően társas lény, ennek ellenére vannak olyanok, akik nem szívesen közelednek másokhoz, és inkább az egyedüllétet választják. Bármilyen meglepő, de nem mindenki van tisztában azzal, hogy valójában mennyire magányos. Íme 6 kevésbé ismert jel, ami azt mutatja, talán érdemes lenne kissé nyitottabbnak lennie, még mielőtt depresszióba süllyed!

Túl sok időt tölt ágyban, mégsem alszik eleget

Tanulmányok szerint a magányos emberek sok időt töltenek az ágyban, mégsem alszanak annyit, mint a kapcsolatban élők. Ennek oka, hogy a krónikus magányosság álmatlansághoz vezethet, és ez tünet a biztonságérzet hiányára vezethető vissza. Ezen kívül az egyedül lévők sokkal többször kívánkoznak ágyba, még akkor is, ha történetesen nem fáradtak - írja a dykn.com.

A megoldás: A jól megszervezett időbeosztástól kezdve a rendszeres mozgáson át számtalan megoldás létezhet a problémára. Igen, attól sem szabad elzárkózni, hogy akár szakemberhez forduljon, mert ő segíthet változtatni azon, ahogyan a világhoz (vagy bizonyos helyzetekhez) viszonyul. 

Facebook-függővé vált

Bizonyára mindenkinek vannak olyan Facebook ismerősei, akik állandóan csak posztolgatnak, és folyamatosan megosztják a nagyvilággal, hogy épp mit csinálnak, mit esznek, milyen aranyos állataik vannak, folyton chatelnek, stb. Persze ha egyszer-egyszer valaki kirak hasonlókat, az még semmit nem jelent, de ha az illető nap mint nap hasonlóan intenzív virtuális életet él, az azt mutatja, biztonságosabbnak érzi ezt, mint a való világot. Viszont ha egy magányos ember állandóan a Facebookon lóg, akkor az még inkább elszigetelheti őt a többiektől, hiszen a közösségi hálón regisztráltak jó része a legjobb oldalát akarja mutatni.

A megoldás: Inkább vegye fel a kapcsolatot a régi barátaival, ne csak a profiljukat sasolja! Ez utóbbi olyan mintha éhségét evés egy helyett azzal próbálná csillapítani, hogy pizzafotókat nézeget... 

Túl hosszú, túl forró zuhany

John Bargh, a Yale Egyetem munkatársa szerint a magányosság jele lehet az is, hogy ha valaki túl hosszú ideig és túl forró vízzel zuhanyzik. Felmérései szerint minél magányosabb valaki, annál hosszabb ideig és annál nagyobb hőfokú vízzel áztatja magát. De mi köze a kettőnek egymáshoz?

A megoldás: Bargh elmélete, hogy a fizikai hidegérzet csillapítása hatással van a lelkiállapotra is. Éppen ezért egy hosszú forró zuhany minden tekintetben felmelegít, így ha ideiglenesen is, de megszűnnek a negatív érzések. Ha nem akar magas vízszámlát, a szakember szerint ezt ki lehet váltani forró csokoládéval vagy egy ágymelegítő párnával. 

Megszállottja annak, hogy új cuccokat vásároljon

Bár mindenki szereti szép ruhákkal feltölteni a szekrényét, azonban ha állandóan új cuccokat vásárol az Aliexpressen (amiket talán fel sem vesz), az azt jelezheti, hogy az anyagi javakkal próbálja pótolni magában az űrt.

A megoldás: fontos tudni, hogy a vásárlással csak ideig-óráig teszi magát boldoggá. Ha mindenképp pénzt akar költeni, egy új cipő vagy TV vásárlása helyett fizesse be magát egy kis utazásra! Így legalább még ismerkedhet is!

Túlsúlyos

A magányos emberek nemcsak a közösségi oldalak böngészésével és a vásárlással, hanem sokszor evéssel is próbálják kitölteni az űrt. A pótlék lényegében bármi lehet, ami abban a pillanatban örömet okoz és könnyen hozzáférhető.

A megoldás: legyen szociális, és bármennyire is nehezére esik, menjen emberek közé! Egy tanulmányban ugyanis bebizonyították, hogy a társasági élet segít vékonynak maradni. Az egyetlen probléma ezzel a vizsgálattal az, hogy egereken tesztelték, így nem csodáljuk, ha ezt némi fenntartással kezelné.

Állandóan beteg

Elsőre sokak úgy gondolhatják, hogy az ember többször beteg, ha társaságban van, hiszen így könnyebben elkap másoktól fertőzéseket, ám kutatások pont az ellenkezőjét igazolták, vagyis azt, hogy a magányosabbak gyakrabban gyengélkednek. Chicagói kutatók ugyanis számos vizsgálatot végeztek az egyedüllét biológiai hatásairól, és ezek alapján kijelentették, miszerint ekkor nagyobb a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, a fertőzések kialakulásának kockázata, valamint nagyobb eséllyel fordulnak elő memóriaproblémák is. Ha jobban belegondol, ez nem meglepő, hiszen mivel az idejük nagy részét egyedül töltik, így az immunrendszerük egyszerűen ellustul, mivel állandóan ugyanazok a behatások és veszélyek érik.

A megoldás: bármennyire is nehéz, egy félelmet csak úgy lehet legyőzni, ha szembenéz vele. Ahogy az izmokat, úgy a lelket is lehet edzeni, így ha tart attól, hogy másokkal kommunikáljon, akkor ha kis lépésenként is, de közeledjen az emberekhez! Ezen kívül töltsön el több időt olyanok társaságában, akik pozitívak és akiket kedvel, így könnyebben fejlesztheti szociális készségeit (vagy szerezheti be őket, ha hiányában van ezeknek). Meglátja, már az is rengeteget segít, ha csupán egyetlen olyan embert talál, akivel jól kijön.

Oszd meg másokkal is!
Mustra