Edzőterem teszt: Fitness Factory

10486423 864731733546368 5378329193959108681 n
Fitness Factory

Legújabb  sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom: mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet.

A Fitness Factory-t sokáig azért kerültem, mert nincs túl jó helyen – már számomra. Pedig annyira nem is rossz a megközelíthetősége, autóval az Árpád hídtól pár perc, egyébként meg az 1-es villamos ott tesz le tőle 200 méterre. A kihalt Material Center persze nem üdítő látvány, de van benne valami posztapokaliptikusan izgalmas: ha először jár a Fitness Factoryban, szánjon 5 percet a feljutásra és tapadjon rá valakire, akinél edzőcuccot lát, mert egyedül nehezen fog menni. A földszintről egy lift felvisz a sötét épület második szintjére, ahonnan egy másik lift visz tovább az ötödikre.

Az edzőterem maga nagyon szépen van kialakítva, és rengetegféle csoportos óra közül lehet választani, a nyújtástól a spinningen, a capoeirán és a bokszon át a TRX-ig. Én egy spartan fighter című órán vettem részt, mert szeretek rendesen elfáradni. Profi és vidám óra volt, nagyon jól éreztem magam és megfelelően el is fáradtam: az edző, Kálmi Shark figyelmesen elmagyarázott mindent, amit nem értettem (pedig volt pár ilyen dolog), abszolút jó élmény volt a másfél órás edzés, megyek máskor is.

Nyaranta abszolút kihasználják a tetőteraszt.
Nyaranta abszolút kihasználják a tetőteraszt.Fitness Factory

Másodszor a termet próbáltam ki, nagyon jó az elrendezlése, a gépek használhatók, de teremedzőt nem találtam (pedig van, csak dél és este 6 között kell nélkülözni), így némi bénázás után inkább a futógépeket teszteltem. Nagyon jó, hogy a gépeken és súlyokon kívül van egy olyan részleg, ahol lehet nyújtani, bordásfalakkal, szőnyegekkel, TRX-hevederekkel. A wellness részleg nagyon jól néz ki, kellemes sötét van, az öltöző pedig tiszta és van elég wc, valamint zuhanyzó.

Cím: 1134, Budapest Róbert Károly krt. 54-58. - Material Center 5. emelet (A 2. emeletig a panoráma liftet kell használni, és utána a személylifttel lehet feljutni az 5. emeleti sportközpontba.)

Honlap: www.fitnessfactory.hu

Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 06:00 - 22:30 (Wellness rész 06:00-22:15)

Szombat - Vasárnap : 08:00 - 20:00 (Wellness rész 08:00-19:45)

Összességében így éreztem magam: 5/5 pont

Árak: itt megtalál mindent. Egy napijegy 1950 forint, a 10 alkalmas bérlet 15.950 forint, a havi bérlet 13.950 forint.

Recepció: 4/5 pont. Gyorsak, de nem különösebben figyelmesek.

Terem berendezése, stílusa: 5/5 pont, a futógépekről van kilátás, amit én nagyon szeretek.

Gépek állapota: 4/5 pont, ottjártamkor épp az összes futópad működött, de nem a legújabb példányok, és például tévé nincs rajtuk.

Óra hangulata: 5/5 pont

Spinning kilátással
Spinning kilátássalFitness Factory

Öltöző: 4/5 pont, alapvetően tiszta, de kicsit zsúfolt, a kulcs csak azt a szekrényt nyitja, amelyikhez adták, szóval nincs össze-vissza pakolászás.

Tisztaság: 4/5 pont, de olyan esős időben, amikor én voltam, nem is könnyű az öltöző padlóját szárazon és sármentesen tartani.

Parkolás: az első fél óra ingyenes, utána 260 forint/óra. A közeli utcákban este 6-ig 175 forint/óra.

Szolgáltatások: Csoportos órák 80 fős COLOR teremben, 46 fős Nagy teremben, 17 fős Wellness teremben, 33 férőhelyes spinning teremben és nyáron szabadtéri órák a teraszon. 700 m2-es fitness részleg, izotóniás erősítő gépekkel, Life Fitness gépparkkal. Szabadtéri részleg futópályával. TRX és Cardio részleg, futógépek, kerékpárok, taposógépek, ellipszisgépek, wave gépek, evezőpadok, vibrogym.

Extrák: nagyon jól kihasznált terasszal működik a hely, amin nyaranta órákat tartanak, és futópálya is van rajta. A törülköző a kombinált bérletekhez ingyen jár, egyébként 100 forint. A fürdőben van tusfürdő, a wellness részlegben 10 fős finn szauna, infraszauna, aromakabin, hidegvizes jacuzzi, tepidárium várja a vendégeket. A gyerekeket Kölyök kuckó várja fél éves kortól 14 éves korig. A szuper kilátást itt is megemlítem, ha már a Lite-nál sokat dobott a helyen. Szolárium, fordászat, manikűrös, kozmetikus és masszázs is van a Fitness Factory-ban, de az már persze nem jár a bérlethez.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek